Moje propozycje:
BR - Daniel Bielica (Breda) - w przypadku odejścia Ravasa/ Madejskiego (lub słabszej formy)
POM - Przemysław Płacheta (Oxford) i Piotr Janczukowicz (jakiś klub z Cypru czy Grecji) - na skrzydła ; Patryk Szysz (jakis Instambuł z Turcji) ; Mateusz Praszelik (na "10" )
NAP - Karol Angielski (wiadomy powod ;) ) Dawid Kownacki (Dusseldorf - tylko w wypadku zakwalifikowania się do europejskich pucharów)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Pamiętam jak szysz nam strzelił z przewrotki😐
No to transfery w zimie pokażą o co będziemy grać.Mam nadzieję, że nasz scouting wyszukał już potencjalnych zawodników.
5 dni później
- Edytowany
Nie chciałem odkopywać tematu Majewskiego, ale tak obiektywnie patrząc, wysmiewalis i szydzilismy że Stefana ale okazało się że jego transfery są/były na prawdę dobre, każdy zawodnik się jakoś broni w dodatku ponoć duża rola w wyrzuceniu kilku szkodników z klubów, takie mam wrażenie z perspektywy czasu, że zrobiłby lepsze transfery w lecie niż cały obecny pion "transferowy" bo poza Hasiciem wychodzi, że reszta bardzo przeciętna a ponoć dokładnie wyselekcjonowana z notesu Pana od transferow :/
[quote]#post1651116 Nie chciałem odkopywać tematu Majewskiego, ale tak obiektywnie patrząc, wysmiewalis i szydzilismy że Stefana ale okazało się że jego transfery są/były na prawdę dobre, każdy zawodnik się jakoś broni w dodatku ponoć duża rola w wyrzuceniu kilku szkodników z klubów, takie mam wrażenie z perspektywy czasu, że zrobiłby lepsze transfery w lecie niż cały obecny pion "transferowy" bo poza Hasiciem wychodzi, że reszta bardzo przeciętna a ponoć dokładnie wyselekcjonowana z notesu Pana od transferow :/
[/quote]
Buren do pieca ? :)
Bednarek ma być wolnym zawodnikiem, podobnie jak Ba Lua :) Można grzebać hakiem :)
Mamy 3 zdrowych bramkarzy i jasno powiedziane, że to sezon przejściowy. Nie wierzę, żebyśmy szukali bramkarza. Będziemy korzystać z tych co są teraz w klubie.
Też mi się wydaje, że pozycja bramkarza niestety nie będzie w żadnym wypadku targetem na najbliższe (zimowe) ani na letnie okienko transferowe.
Sądzę, że przyjście Burka i Ravasa miało na celu zapewnienie obsady pozycji doraźnie (poprzez rywalizację Ravasa z Madejskim) oraz na przyszłość (poprzez ogrywanie się młodego Burka).
[quote]#post1651263 Mamy 3 zdrowych bramkarzy i jasno powiedziane, że to sezon przejściowy. Nie wierzę, żebyśmy szukali bramkarza. Będziemy korzystać z tych co są teraz w klubie.[/quote]
Sezon przejściowy... czyli emocje już się skończyły 😐
[quote]#post1651260 Bednarek ma być wolnym zawodnikiem, podobnie jak Ba Lua :) Można grzebać hakiem :)[/quote]
La Bamba jest często widziany na klubach w Poznaniu na rauszu po za tym jest leniwy także stanowcze nie
Oglądam właśnie Wieczystą z Rekordem. W drużynie z Bielska z 20 gra Michał Śliwka, strzelił gola na 2:2, później fajna indywidualna akcja gdzie też śmierdziało golem. Chłopak 2005 rocznik, mega luz na boisku. Będzie z niego piłkarz
[quote]#post1651260 Bednarek ma być wolnym zawodnikiem, podobnie jak Ba Lua :) Można grzebać hakiem :)[/quote]
Bednarek niedość że jest cienkim bramkarzem to jeszcze jest idiotą.
Dlaczego idiotą? Cienkim bramkarzem też nie jest. Nie twierdzę, że jest potrzebny Cracovii ale bez przesady z oceną jego umiejętności.
- Edytowany
[quote]#post1650110 No to transfery w zimie pokażą o co będziemy grać.Mam nadzieję, że nasz scouting wyszukał już potencjalnych zawodników.[/quote]
Też jestem ciekawy, zobaczymy w jakim kierunku zmierzamy. Polityka transferowa na hurra zbiera swoje żniwo. Wypada Ghita i nie mamy w linii obrony jednego solidnego zawodnika. Mając w kadrze ciężko kontuzjowanego Jabłońskiego podpisujemy kontrakt z zawodnikiem po przejściach , mając już swoje najlepsze lata gry za sobą. Mam na myśli Glika. Facet nie ma już zdrowia do grania.
Efekt jest taki, że z Katowicami graliśmy trójką cholernie wolnych obrońców. Nie znam się na niuansach taktycznych, ale w takim przypadku chyba lepiej grać czwórką w linii obrony. Ten ostatni mecz to była katastrofa w obronie i dodatkowo na bramce.
[quote]#post1651389 Dlaczego idiotą? Cienkim bramkarzem też nie jest. Nie twierdzę, że jest potrzebny Cracovii ale bez przesady z oceną jego umiejętności.[/quote]
Chodziło mi o jego lewackie poglądy...
Trockistą jest?
[quote]#post1651427 Trockistą jest?[/quote]
Nie, lgbtqxyz friendly.
No to inaczej rozumiemy słowo lewak.
A tak konkretnie to jest gejem czy tylko tolerancyjny?
[quote]#post1651432 No to inaczej rozumiemy słowo lewak.
A tak konkretnie to jest gejem czy tylko tolerancyjny?[/quote]
Uważa np że wychowanie dziecka przez dwóch pedzi jest ok. Wywiad w którym obnosil się że swoimi poglądami odbił się szerokim echem w tęczowych mediach.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-20241110-192659-jpg-42067963.jpg[/img]
- Edytowany
[quote]#post1651432 No to inaczej rozumiemy słowo lewak.
A tak konkretnie to jest gejem czy tylko tolerancyjny?[/quote]
Czyli cale zycie sie mylilem myslac, ze liberalizm światopoglądowy jest lewicowy w kontrze do prawicowego konserwatyzmu ? Każdy lewar musi być jednocześnie komuchem ? Bo z tego co wiem to prawice i lewice rozrozniano na dlugo przed trockim.
PS. Już lepiej żeby był gejem niż tolerancyjnym pojebem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)