[quote]#post1624488 [quote]#post1624486 Tradycyjnie kapitan ucieka z Cracovii. Kto w zamian?[/quote]
A czego się spodziewałeś że zostanie ?
Niech idzie.[/quote]
No tak "niech idzie" każdy wchowanek a potem marudzmy na ściaganych Słowaków, Rumunów, Finów etc
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Nikt w Polsce nie jest w stanie utrzymać takiego zawodnika, nie oszukujmy sie, kasa się liczy.
Michał to nie jest jakich super piłkarz,ile w tym sezonie zagrał dobrych meczów ? Pewnie policzył bym na palcach jednej ręki.
Raki miał od dawna obiecane odejscie a jako patriota Pasów podpisał długi kontrakt aby i Klub zarobił.
Nazywanie tego (sorx JanCrac) "zwiewaniem" to naprawdę nieporozumienie.
Nasz problem głównie jest taki ,ze Raki miał nienajlepszy sezon. Mam nadzieję ,że wynegocjuje prezes przynajmniej 15% od dalszego transferu.
Gdzie odchodzi???
Ja uważam, że ten walczak ze swoim mentalem (22l) jakby złapał pół sezonu z wyżką formy dałby nam zarobić dwukrotność dzisiejszej wartości. Ten sezon mimo że liczby go bronią był słaby w jego wykonaniu ale też forma całego zespołu na ten sezon nie pozwalała zabardzo realizowac się ofensywie - ciężko złapać bagcyla na kreowanie akcji kiedy trzeba się bronić i liczyć na kontre.
Nigdzie. Na X pewien gość napisal że jest zainteresowanie ze strony Genoa i jakiś Turków. Ten sam gość wieszczył transfer grosickiego do wieczystej.
Czas pokaże.
[quote]#post1624495 Nigdzie. Na X pewien gość napisal że jest zainteresowanie ze strony Genoa i jakiś Turków. Ten sam gość wieszczył transfer grosickiego do wieczystej.
Czas pokaże.[/quote]
Moje zdanie jest takie że Rakoczy idąc do Serie A czy nawet do Super Lig siądzie na ławie na dwa sezony a potem przepadnie! Pieniążki się jedynie będą zgadzać! Wróci do Hutnika lub Wieczystej i będzie gwiazdorzył.
Co do aptekarza - to jak bierze Grosika to niech sobie jeszcze weźmie Glika! Proszę 🤗
Rakoczy musi pokazać klasę w ekstraklasie.
Być topowym grajkiem w tej chujowej lidze, brać ciężar gry na siebie
i odpowiedzialność za ofensywę.
Niestety w tym sezonie grał 1 mecz dobry na 6-7.
Na nasze szczęscie złapał formę pod koniec rundy i też dzięki niemu się utrzymaliśmy.
Z ekstraklasy się odchodzi jeżeli ma się super formę i wtedy można myśleć o zachodnich ligach.
W lidze niemieckiej, włoskiej nie ma szans na grę, jak będzie kotem to może się przebić w Turcji może Holandii.
Ale na ten moment Michał nie jest wyróżniającym się ligowcem i powinien zostać na kolejny sezon
dla swojego dobra i dobra Cracovii🙂
Tak to widzę.
Rakoczy ma dobrą technikę, motorycznie też dobrze przygotowany i w lidze gdzie gra się w piłkę, a nie wali tylko długą piłkę na napastników może się pokazać z dobrej strony i taki wyjazd może okazać się w strzałem w 10.
Cały zespół grał lipę a mimo wszystko w kilku meczach pokazał się i decydował o losach meczu.
Liga holenderska byłaby dla jego dalszego rozwoju idealna
motorycznie też dobrze przygotowany
Tutaj bym polemizował.
Lepsi zawodnicy z polskiej ligi przepadali w przeciętnych i słabych klubach poważniejszych lig, gdzie gra się na większej intensywności i jest mniejszy margines błędu. Michał Rakoczy nie jest gotowy imho do gry (nie ławki) w poważnej lidze, nie tylko ze względów sportowych ale i mentalu. Ale każdy jest kowalem swojego losu i tylko od niego zależy jak poprowadzi swoją karierę. Życzliwie zatem obserwuję ale ani nie będę płakał ani przesadnie się cieszył gdy odejdzie.
[quote]#post1624511 Rakoczy ma dobrą technikę, motorycznie też dobrze przygotowany i w lidze gdzie gra się w piłkę, a nie wali tylko długą piłkę na napastników może się pokazać z dobrej strony i taki wyjazd może okazać się w strzałem w 10.
Cały zespół grał lipę a mimo wszystko w kilku meczach pokazał się i decydował o losach meczu.
Liga holenderska byłaby dla jego dalszego rozwoju idealna
[/quote]
Oczywiscie żartujesz z tym dobrym przygotowaniem motorycznym, po 60 minutach on już umiera na boisku i zginie w każdej zachodniej lidze gdzie jest duża większa intensywność!
Zaczalem sie zastanawiac gdzie graja mecze po 60 minut ze go chca kupic bo on na tyle ma sily ... i to nie teraz tylko juz nawet w juniorach by z tym problem czyli 4lata temu.... i nic sie nie zmienilo... takze albo lenistwo albo jakis problem u niego ...
[quote]#post1624491 Nikt w Polsce nie jest w stanie utrzymać takiego zawodnika, nie oszukujmy sie, kasa się liczy.
Michał to nie jest jakich super piłkarz,ile w tym sezonie zagrał dobrych meczów ? Pewnie policzył bym na palcach jednej ręki. [/quote]
I to ręki drwala😁
[quote]#post1624510 Rakoczy musi pokazać klasę w ekstraklasie.
Być topowym grajkiem w tej chujowej lidze, brać ciężar gry na siebie
i odpowiedzialność za ofensywę.
Niestety w tym sezonie grał 1 mecz dobry na 6-7.
Na nasze szczęscie złapał formę pod koniec rundy i też dzięki niemu się utrzymaliśmy.
Z ekstraklasy się odchodzi jeżeli ma się super formę i wtedy można myśleć o zachodnich ligach.
W lidze niemieckiej, włoskiej nie ma szans na grę, jak będzie kotem to może się przebić w Turcji może Holandii.
Ale na ten moment Michał nie jest wyróżniającym się ligowcem i powinien zostać na kolejny sezon
dla swojego dobra i dobra Cracovii🙂
Tak to widzę.[/quote]
Jestem podobnego zdania ale ... to Michał zadecyduje , co jest ważniejsze, czy rozwój czy znacznie wiekszy kontrakt i prawdopodobnie ława .
Ja bym tego gościa brał, tylko żeby 10 bramek w sezonie zapakował takich jak z zomowcami to było było coś.
https://youtu.be/2KCX_ofCRI8?si=hTXgitkXyDj4AgrU
[quote]#post1624578 Ja bym tego gościa brał, tylko żeby 10 bramek w sezonie zapakował takich jak z zomowcami to było było coś.
https://youtu.be/2KCX_ofCRI8?si=hTXgitkXyDj4AgrU[/Quake]
Ma iśc do Płocka razem z misiurą
Ja bym brał innego Japońca z niższej ligi
https://www.transfermarkt.pl/hide-vitalucci/profil/spieler/708218
Że niby Szumski do nas.
Właśnie w Turcji rozwiązał kontrakt
Pewnie kolejny pierd ;)
[quote]#post1624588 Że niby Szumski do nas.
Właśnie w Turcji rozwiązał kontrakt
Pewnie kolejny pierd ;)[/quote]
Bo bez jaj 😉
- Edytowany
My teraz som takiego pierwszego wyboru??? Brawo Panie Prezesie, albo jaja😃
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!