Też się zdziwię, jak podpiszą. Wygląda na kontrolowany przeciek aby na ostatniej prostej transfer wysypać, a wcześniej sprawić by wszyscy pisali o Cracovii.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Najbardziej rozbawił mnie post jakoby Glik dobrze rozgrywał xD wszystko można o nim napisać ale nie że potrafi kopać piłkę.
Wszystko zostało napisane mam wrażenie, ale podsumuje to jeszcze moim eksperckim głosem.
Glik to solidny stoper. Silny, doświadczony, umierający na boisku za drużynę i bardzo dobrze grający głową. Również w ofensywie. To lider na boisku i poza nim. Naturalny wybór na kapitana.
Jego bolączką jest słaba kondycja, zerowa szybkość i brak umiejętności gry piłką. To wszystko eliminuje go z reprezentacji bo Glik nadaje się tylko na średniowieczny futbol z głęboko ustawioną defensywą a tak się nie da już dzisiaj grać w piłkę. Dlatego zatrudniono Portugalczyka by polska myśl szkoleniowa nie stanęła w swojej 16 i nie czekała aż nas wydoją.
Ale na drużynę bez aspiracji, grająca w środku tabeli polskiej ekstraklasy, grającą głęboko i operującą długim podaniem taki transfer to znakomita opcja.
Chcę powiedzieć, że Glik do nas bardzo będzie pasować. Pod warunkiem, że ma siłę pobiegać po boisku. Jeśli nie obijał się na urlopie to go Zieliński wkomponuje na środek i bardzo się nam przyda.
Brać i się nie zastanawiać ani chwili. To zawodnik pokroju Salomona tylko trochę lepszy w defensywie. Może być szefem w tej lidze. Tylko niech nigdy już nie wraca do reprezentacji
- Edytowany
Też mi to pachnie kaczką dziennikarską, temat transferów ożył a skończy się tym że Glik i Góralski wylądują w Wieczystej a u Nas ten Duńczyk. Kurtyna
Nie wiem oczywiści jaką formę będzie prezentował Glik, ale jeśli nie tak wiele gorszą niż jakieś pół roku temu, to będzie czołowym stoperem ligi.
Od kiedy pamiętam to dużo spekulacji na temat danego zawodników często pada nazwa Cracovia już się przyzwyczaiłem a potem i tak trafia gdzie indziej albo menagerki często grają nazwa naszego klub bo niby mamy kasę i negocjują lepsze warunki bo jest konkurencją albo tak piszą dziennikarze w artykułach z przyzwyczajenia......
Glik, jak na polskie warunki, to legenda. Mimo pełnej krytyki dla sposobu zarządzania klubem, byłby to hit transferowy.
Przecież on spokojnie w Ekstraklasie będzie kozakiem. Tylko, czy jest w stanie grać u nas o nic znaczącego, w sensie cele sportowe.
Ale jest bardzo dużo znaków zapytania nie wiadomo jak jest ze stanem zdrowia Glika w końcu we Włoszech nawet kluby serii b nikt nie chciał z nim podpisać dlatego jest temat Polski może Włosi wiedzą więcej niż my....
Kamil Glik o krok od Cracovii. To ma być jego nowy klub w Polsce, zamiast Widzewa Łódź .
Kamil Glik jest bliski podpisania kontraktu z Cracovią. Choć reprezentanta Polski jeszcze w niedzielę rano łączono z Widzewem Łódź to wygląda na to, że Pasy wygrają tę walkę, o czym donosi dobrze poinformowany użytkownik Twittera Janekx89.
Glik jest wolnym graczem. Po spadku Benevento do Serie C jego kontrakt przestał obowiązywać. Polak jako priorytet uznał pozostanie we Włoszech, ale najwyraźniej żadne atrakcyjne oferty do niego nie spłynęły.
Jeszcze w tym tygodniu Glik był oferowany Legii Warszawa. Stołeczna drużyna odrzuciła tę kandydaturę z "przyczyn sportowych". Mimo ponad stu występów w kadrze kilka innych klubów z Polski jest w stanie sprostać wymaganiom finansowym stopera. I wygląda na to, że Cracovia uprzedzi Widzewa.
- Kamil Glik jest bardzo bliski podpisania kontraktu z Cracovią i powrotu do Ekstraklasy po 13 latach! 103-krotny reprezentant Polski ostatnio był zawodnikiem Benevento Calcio - poinformował na Twitterze Janekx89, związany z serwisem Goal.pl
Negocjacje kontraktowe w imieniu Glika prowadzi jego wieloletni agent, Jarosław Kołakowski, ojciec prezesa pierwszoligowej Arki Gdynia, Michała Kołakowskiego.
W zeszłym sezonie najgłośniejszym piłkarzem sprowadzonym przez Cracovię był Jewhen Konoplianka. Były reprezentant Ukrainy notował jednak w drużynie wyłącznie przebłyski. W czerwcu został pożegnany bez żalu.
Cracovia po bezbramkowym remisie z Wartą Poznań zajmuje czwarte miejsce. Uzbierała dziewięć punktów w pięciu meczach. Drużynę drugi raz prowadzi trener Jacek Zieliński.
Co ciekawe, Cracovia w zamykającym się okienku nie dokonała żadnego transferu.
za https://gol24.pl/kamil-glik-o-krok-od-cracovii-to-ma-byc-jego-nowy-klub-w-polsce-zamiast-widzewa-lodz/ar/c2-17837501
Duńczyk, rezerwa w razie kartek czy kontuzji, Glik ruch typowo medialny , nap jednak na już niezbędny jest lewy wahadłowy i OP .
Bez OP nasza gra bedzie wygladać jak nie przymierzając z Wartą .
- Edytowany
Nie martwiłbym się na zapas.
Na razie to jest jeden wielki Janusz F. zamiast transferów.
Jest poniedziałek, gdzie ten Glik???
[quote]#post1586303 Jest poniedziałek, gdzie ten Glik???[/quote]
Po rozmowie z Januszem pewnie teściowa mu zaniemogła.
wszystko rozeszło się o tzw. kazus "brutto-netto" :D
Messi, Lewandowski i Ronaldo o krok od Cracovii.
Info: szklana kula i fusy po kawie.
[quote]#post1586275 Najbardziej rozbawił mnie post jakoby Glik dobrze rozgrywał xD wszystko można o nim napisać ale nie że potrafi kopać piłkę.
Wszystko zostało napisane mam wrażenie, ale podsumuje to jeszcze moim eksperckim głosem.
Glik to solidny stoper. Silny, doświadczony, umierający na boisku za drużynę i bardzo dobrze grający głową. Również w ofensywie. To lider na boisku i poza nim. Naturalny wybór na kapitana.
Jego bolączką jest słaba kondycja, zerowa szybkość i brak umiejętności gry piłką. To wszystko eliminuje go z reprezentacji bo Glik nadaje się tylko na średniowieczny futbol z głęboko ustawioną defensywą a tak się nie da już dzisiaj grać w piłkę. Dlatego zatrudniono Portugalczyka by polska myśl szkoleniowa nie stanęła w swojej 16 i nie czekała aż nas wydoją.
Ale na drużynę bez aspiracji, grająca w środku tabeli polskiej ekstraklasy, grającą głęboko i operującą długim podaniem taki transfer to znakomita opcja.
Chcę powiedzieć, że Glik do nas bardzo będzie pasować. Pod warunkiem, że ma siłę pobiegać po boisku. Jeśli nie obijał się na urlopie to go Zieliński wkomponuje na środek i bardzo się nam przyda.
Brać i się nie zastanawiać ani chwili. To zawodnik pokroju Salomona tylko trochę lepszy w defensywie. Może być szefem w tej lidze. Tylko niech nigdy już nie wraca do reprezentacji [/quote]
No jasne, żaden stoper tak dobrze nie wyprowadzał piłki jak Żytko!!!😂 😂. I dlatego, że Glik nie umiał grać nogami (dosłownie "ekspert" napisał, że nie potrafił kopnąć piłki) to grał w reprezentacji i poszedł z ekstraklasy grać w dwóch topowych ligach europejskich a Żytko do Siedlec 😂 😂 . Ależ ci trenerzy z Włoch i Francji są dyletantami, mieli za darmo kompletnego stopera a kupowali jakiegoś Glika 😂 😂
Po co te odniesienia do Zytki? Przeciez to co napisal Santo to jest prawda, Glik nie potrafil grac nogami, a trenerzy "topowych europejskich lig" zatrudniali go nie do rozgrywania pilki, tylko do ofiarnego bronienia dostepu do wlasnej bramki, w czym oczywiscie byl w pewnym momencie jednym z lepszych zawodnikow w tychze ligach.
Jak czytam niektóre wpisy na temat Glika, to albo to dzieci piszą albo ktoś kompletnie się nie zna na piłce.
Jeżeli to jest prawda oczywiście że Glik chce przyjść do naszej ligi i nikt go nie chce (oczywiście jeżeli niema kontuzji, ale myśle że jak to było wcześniej umiemy solidnie przebadać) to powinniśmy brać bez mrugnięcia okiem. Myślę że w naszej lidze niema lepszego stopera i mimo swojego wieku jeszcze wiele może pokazać. Po drugie to jest legendą (ponad 100 meczy w reprezentacji, gra w klubach światowego topu), a nam tacy gracze potrzebni. Jest jeszcze kwestia kwoty, ale myśle że byłaby to niezła promocja klubu.
- Edytowany
Zgadzam się z tobą ale jeśli nie jest do gry to nie mamy komfortu by czekać aż będzie bo w ostatnim meczu z Wartą było widać nasza ławkę.....
Dzisiaj oglądałem moc futbolu mówili że Glik grał wiele meczów z kontuzją na zastrzykach itp i że kiedyś musi się to odbić na zdrowiu nie wiem ile w tym prawdy
[quote]#post1586305 wszystko rozeszło się o tzw. kazus "brutto-netto" :D[/quote]
Są trudne czasy, wielkie zadłużenie więc została uruchomiona opcja: "tara".
[quote]#post1586311 Zgadzam się z tobą ale jeśli nie jest do gry to nie mamy komfortu by czekać aż będzie bo w ostatnim meczu z Wartą było widać nasza ławkę.....
Dzisiaj oglądałem moc futbolu mówili że Glik grał wiele meczów z kontuzją na zastrzykach itp i że kiedyś musi się to odbić na zdrowiu nie wiem ile w tym prawdy[/quote]
Zgadzam się dlatego pisałem o badaniach, ale jak będzie miał tylko jakieś zaległości treningowe (a na pewno ma) to myślę że i tak się opłaca, nie pisałem jeszcze o SFG, jego gra głową jest bdb
Spokojnie jeszcze testy medyczne.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)