Tak mi się skojarzyło , wobec braku przedłużenia kontraktu trenera Zielińskiego a wobec zakończenia w Stali Rzeszów pracy przez trenera Myśliwca , czy nie może on być tym wg schematu / po starszym - młody ambitny / tym młodym i pierwszym transferem letnim do klubu ?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Tak będzie
Czyli za słaby na 1 lige, a będzie dobry na ekstraklase...
- Edytowany
Nie ślędzę pierwszej ligi i nie wiem jaki ta Stal ma potencjał jeśli chodzi o zawodników, ale są obecnie na miejscu barażowym, więc dlaczego "za słaby na 1 ligę"?
Mógłbyć rozwinąć?
[quote]#post1575928 Czyli za słaby na 1 lige, a będzie dobry na ekstraklase...[/quote]
Dlaczego za słaby? A Papszun był za słaby?
trzeba do naszego słownika dopisac zwrot " może u nas odpali " ;-)
Stal Rz. w wiosennej rundzie odnotowała 6 zwycięstw, 2 remisy i 4 porażki co daje 1,7 punktu na mecz .
A jesienią mieli innego trenera?
Gość ma tego starego psa małeckiego w składzie, w pierwszym sezonie po awansie zajmuje miejsce barażowe, ale jest za słaby na pierwszą ligę - Michniewicz jak zajmował z Termalicą miejsce w top 8 kilka sezonów temu, to też był za słaby - gdzie jest teraz Termalica, a gdzie jest Czesio?
Myśliwiec to jest top trenerów młodego pokolenia
Wy nie rozumiecie jenialności menago dyrektora Stefana .
Korzystajac z starych legijnych kanałów załatwił Stali Magierę a młoda perełka do nas 👿
- Edytowany
[quote]#post1575939 A jesienią mieli innego trenera?[/quote]
Chyba nie , osiągi są tylko z wiosny , jesienią w 18 meczach 7 zwycięstw , 5 remisów i 6 porażek , 1,44 punktu na mecz .
Wygrali np z gts.
Jezeli chodzi o Stal Rz-ów, to oni mieli również trenera Janusza Niedźwiedzia (obecnie wstydzew). Zwolnili go kiedy uratował klub przed spadkiem/barażami a w następnym sezonie przegrał baraż o 1 ligę z kserowią.
Co do trenera Myśliwca - i tak robi wyniki ponad stan ale w zarzadzie kolesiostwo trwa (rzadzi tam były ekstraklasowy stoper Jarosław Fojut)
Trener Myśliwiec to kuzyn naszego Rakiego
[quote]#post1575931 Nie ślędzę pierwszej ligi i nie wiem jaki ta Stal ma potencjał jeśli chodzi o zawodników, ale są obecnie na miejscu barażowym, więc dlaczego "za słaby na 1 ligę"?
Mógłbyć rozwinąć?[/quote]
Stal Rzeszów chce się go pozbyć po sezonie, wystarczy?
- Edytowany
[quote]#post1575951 Jezeli chodzi o Stal Rz-ów, to oni mieli również trenera Janusza Niedźwiedzia (obecnie wstydzew). Zwolnili go kiedy uratował klub przed spadkiem/barażami a w następnym sezonie przegrał baraż o 1 ligę z kserowią.
Co do trenera Myśliwca - i tak robi wyniki ponad stan ale w zarzadzie kolesiostwo trwa (rzadzi tam były ekstraklasowy stoper Jarosław Fojut)[/quote]
To ten od ataku głową na Mirka?
[b]Edycja z 12.05.2023 o godz. 17:22 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1575953 [quote]#post1575931 Nie ślędzę pierwszej ligi i nie wiem jaki ta Stal ma potencjał jeśli chodzi o zawodników, ale są obecnie na miejscu barażowym, więc dlaczego "za słaby na 1 ligę"?
Mógłbyć rozwinąć?[/quote]
Stal Rzeszów chce się go pozbyć po sezonie, wystarczy?[/quote]
Ajwaj wielkie mi niby to managjery i specjaliści w tej Stali😂
Ten sam fiut
[quote]#post1575956 Ten sam fiut[/quote]
inaczej bandziora ciezko nazwać.
A pro po nowych ewentualnych transferów - takie porównanie: Najpierw przeprowadza się większy lub mniejszy remont w domu, potem robi się generalne porządki a dopiero na końcu sprowadza się nowe meble ! To tak dla przypomnienia naszym kochanym kibicom 🤔
W ramach ciekawostki, bo nie wiem na ile to realne, ale Radomiak kręci się wokół Rapy.
- Edytowany
Wiem, że to plotka ale od osoby, która ma powiedzmy jakieś newsy bo ma znajomości w klubie, słyszałem, że jest podobno temat Sobiecha.
- Edytowany
a jest to możliwe bo jest stary i nie strzela bramek, a dając mu wysoki kontrakt można bardziej zadłużyć spółkę,
brać !
- Edytowany
[quote]#post1576195 A pro po nowych ewentualnych transferów - takie porównanie: Najpierw przeprowadza się większy lub mniejszy remont w domu, potem robi się generalne porządki a dopiero na końcu sprowadza się nowe meble ! To tak dla przypomnienia naszym kochanym kibicom 🤔 [/quote]
Tak, tyle, że my jesteśmy wciąż na etapie wyburzania ścian i zrywania podłóg, a już kilka ekip remontowych zmieniliśmy i żadnej nie wyznaczyliśmy terminu zakończenia prac.
Bo tutaj chodzi o to by gonić zajączka, a nie złapać.
bo mamy cały czas tego samego kierwownika budowy...........
- Edytowany
W kwestii trenera Myśliwca ze Stali Rzeszów.
Robi wynik ponad stan, drużyna która można powiedzieć że przeszła jak burza przez II ligowe rozgrywki, w zasadzie nie została wzmocniona przed sezonem i zimą, jedynie bramkarz młody z Lecha, który przyszedł zimą jest wartością dodaną. Mimo tego drużyna jest na 6 miejscu w zasadzie powinna to miejsce utrzymać, bo ma stosunkowo łatwy terminarz u siebie GKS Katowice i Skra, na wyjeździe Tyscy.
Gość preferuje bardzo ofensywny styl gry, dla niego nie jest ważne ile się straci bramek, ważne żeby zdobyć o jedną więcej. Napewno Stal gra bardzo widowiskowo, ładnie dla oka i jak na I ligę bardzo techniczną piłkę. Dodatkowo są wysoko w klasyfikacji pro-junior, trener nie boi się stawiać dla młodych.
Jeżeli chodzi o wady, to gość potrafi strasznie chrzanić na konferencjach, szczególnie po przegranych meczach - od razu mówię , że wielu by go chciała wywalić przez okno po pierwszych niespodziewanie przegranym meczu. Ma też swoją filozofię np. obrona gra na wielkim ryzyku rozgrywając piłkę od bramki, często płacąc za to wysoką cenę - gość twierdzi że on im tak karzę grać i tego nie zmieni, bo to jego filozofia futbolu. Potrzebuje też trochę czasu aż zatrybi, pierwszą rundę jako trener miła fatalną i częste konflikty z kibicami.
Kibice w Rzeszowie zdecydowanie oceniają go pozytywnie, i nim odejdzie może być sporo zamieszania na trybunach , protestów itp... zresztą drużyna jest naprawdę za nim, coś jak u nas za czasów Stawowego.
Wywalić z klubu chce go dyrektor sportowy Fojut oraz jeszcze jakiś działacz Legionista - Krzostek się chyba nazywa, oni chcą w jego miejsce sprowadzić swojego kumpla Magierę - czy tak to się zakończy - trudno powiedzieć.
Tam właściciel jest mniej zarozumiały od Janusza, a kibice mają bardzo mocną pozycję w klubie i właściciel się z nimi liczy.
Gargamelu - co do trenera Niedzwiedzia - to pomieszałeś fakty, został zwolniony ze Stali po przegraniu parę meczy na wiosnę, na jego miejsce przyszedł nowy, który wprowadził ich do baraży, które przegrali z Resovią po serii karnych i wielkich kontrowersjach.
- Edytowany
[quote]#post1576199 W ramach ciekawostki, bo nie wiem na ile to realne, ale Radomiak kręci się wokół Rapy. [/quote]Panie Sławku!!! Brać go w ciemno!!!!
[quote]#post1576215 [quote]#post1576199 W ramach ciekawostki, bo nie wiem na ile to realne, ale Radomiak kręci się wokół Rapy. [/quote]Panie Sławku!!! Brać go w ciemno!!!![/quote]
jeszcze dopłacimy...........
- Edytowany
Najlepiej wrzucający w lidze, dorzućmy w pakiecie najlepiej wznawiającego nogą bramkarza i będzie git.
Za powiedzmy 100 zgrzewek srajtaśmy.
A na ich miejsce przyjdą kaleki....
ok,
czyli Rupa to szósty, który odchodzi,
w tej chwili brakuje trzech do pełnej kadry, przypominam, że jako jedyni nie mamy dwudziestu w kadrze meczowej,
czyli żeby uzupełnić kadrę po odejściach potrzebujemy dziewięciu nowych kopaczy, DZIEWIĘCIU,
czy ktoś wierzy jeszcze w to, że tylu przyjdzie??
emocjonujący sezon przed nami.
- Edytowany
[quote]#post1576237 ok,
czyli Rupa to szósty, który odchodzi,
w tej chwili brakuje trzech do pełnej kadry, przypominam, że jako jedyni nie mamy dwudziestu w kadrze meczowej,
czyli żeby uzupełnić kadrę po odejściach potrzebujemy dziewięciu nowych kopaczy, DZIEWIĘCIU,
czy ktoś wierzy jeszcze w to, że tylu przyjdzie??
emocjonujący sezon przed nami.[/quote]
spokojnie. ilosc graczy na bezrobociu wg. transfrmarkt to pare tysiecy.
wg, biedaka to są zasoby nieigraniczone
filipiak, dziadu z krzywym, szrotowym hakiem, idi na chvj
Mam podobne obawy co do przyszłego sezonu, będzie problem zastąpić choćby tych średnich jakościowo zawodników, jakich posiadamy obecnie.
żaden problem. ściągnąć dziesięciu. pytanie o ich jakość.
z samych kończących się kontraktów zrobiłbym silniejszą 11 niż ta co ma teraz Zieliński i po tygodniu przygotowań z ludźmi, którzy się widzą pierwszy raz na oczy rozbijam Comarchovię 4-0
Nie wygląda to dobrze. Może być ciężko o powtórzenie sukcesów z poprzednich lat.
Trzeba znowu kupować na kilogramy, bo jak dobrze pójdzie to 11 nie skleimy na mecz 🤣
Skup żywca piłkarskiego SSA.
Mignęło mi gdzieś że jesteśmy dogadani z Karaskiem którego Termalika wykupiła dziś z Widzewa.
Może my byliśmy z nim dogadani, a on z nami nie?
Przykładowo odejdzie 6-7 zawodników a zostanie Makuch Bochnak Atanasov to nie są zawodnicy na ekstraklasę.Czyli dużo brakuje.
Czyli byliśmy z 3 dogadani zostaje już dwóch 😁
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)