A co sądzicie o Walerianie Gvilia? Kiedyś Górnik Z., potem Legia, obecnie ława w Rakowie. Kontrakt do czerwca 2023 z opcją przedłużenia o rok. Widać Papszunowi nie pasuje do koncepcji i taktyki.
Dodam, że rocznik 1994 (28 lat)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Ławką Rakowa konkurować z Rakowem. Nie wiem jak to skomentować.
Obecnie 2 mln to jest nic, przypominam, że top 3 ligi ma ogromne premie rządowe. Najnormalniej w świecie opłaca się dozbroić., nawet jeśli potem odpadnie się z pastuchami to za kasę z centrali można zawiesić medale na szyi.
Już o tym wspominałem kilka razy, jest ogromna kasa do zdobycia dla pucharowiczów, a Janusz potrafi kase liczyć.
Totalny zjazd formy po odejściu z Ległej
[quote]#post1544761 Ławką Rakowa konkurować z Rakowem. Nie wiem jak to skomentować.[/quote]
Papszun to inny trener niż Zieliński, u nas mógłby trenerowi pasować do koncepcji.
Nowak to była fajna opcja ale ja płakał nie będę. Dla mnie to gość na klasyczną 10 bardziej. U nas za napastnikiem ma kto grać (Raki, Mysza, Kallman, Kono, Oshima). Konieczny jest za to przekot na 6 i/lub 8.
Kto by nie przyszedł będzie miał ciężko wskoczyć do 11... Fajne uczucie. Niemniej ktoś do konkretnej rywalizacji powinien dojść, sezon jest długi.
- Edytowany
Jak dla mnie Gwilia to nie najgorszy pomysł. To jest typ zawodnika, który musi czuć zaufanie trenera, miał tak przed Legią, tam jak wielu innych popsuty, stracił pewność siebie. Papszun też nie jest nieomylny, btw.
Ławką Rakowa konkurować... no tak, ale Raków konkuruje z nami naszą byłą ławką, nawet dość skutecznie:)
Kontuzja Hebo nie daj boze i nie ma srodka pola...Potrzebny ktos jeszcze ..
Dziwią mnie trochę głosy mówiące o tym, że ciężko byłoby wskoczyć komuś nowemu do pierwszej 11. Na niektórych pozycjach tak, ale myślicie, że Loshaja ciężko byłoby kimś zastąpić? Ja mam wrażenie, że nawet taki Nowak po tygodniu w treningu z nami daje wartość dodaną już od pierwszego meczu - choćby przez sam fakt, że oddaje strzały na bramkę - nawet jeśli w samym poziomie gry są na tym samym levelu.
[quote]#post1544771 Dziwią mnie trochę głosy mówiące o tym, że ciężko byłoby wskoczyć komuś nowemu do pierwszej 11. Na niektórych pozycjach tak, ale myślicie, że Loshaja ciężko byłoby kimś zastąpić? Ja mam wrażenie, że nawet taki Nowak po tygodniu w treningu z nami daje wartość dodaną już od pierwszego meczu - choćby przez sam fakt, że oddaje strzały na bramkę - nawet jeśli w samym poziomie gry są na tym samym levelu.[/quote]
Z tym Loszajem to sie zgadzam, choc jak zre to po co zmieniac? Z cala pewnoscia potrzebny jednak zawodnik do srodka pola, ktory bedzie w przypadku kontuzji/kartek zagrac i za Hebo i za Loszaja...
[quote]#post1544769 Jak dla mnie Gwilia to nie najgorszy pomysł. To jest typ zawodnika, który musi czuć zaufanie trenera, miał tak przed Legią, tam jak wielu innych popsuty, stracił pewność siebie. Papszun też nie jest nieomylny, btw.
Ławką Rakowa konkurować... no tak, ale Raków konkuruje z nami naszą byłą ławką, nawet dość skutecznie:)[/quote]
Ale wiesz czy zgadujesz, że przez to stracił miejsce? Po mojemu jego prime minął 2-3 sezony temu. Nie sądzę by Papszun sadzał na ławce kogoś kto jest zwyczajnie dobry i w formie. Porównanie młodego Polaka idącego w górę i z potencjałem, do zgranego Gruzina moim zdaniem nieuprawnione.
My potrzebujemy kozaka do gry, a nie uzupełnienia. Gwilia kozakiem nie jest. To średni ligowy wyrobnik.
No to każdy z nas pozostanie przy swoim zdaniu; bo mnie jakoś ten Gwilia (na 10) przekonuje.
A co do Loshaja, zwrócę uwagę, że on chyba ma najlepszy strzał z stojącej piłki w całej naszej ekipie. Kiedy myśmy strzelili ostatnio bezpośredniego gola z wolnego? On akurat był tego najbliżej w zeszłej rundzie - piłka odbiła się od wystawionej ręki obrońcy z muru, sędzia nie dał nawet rogu, a powinien dać karny. Cieszę się, że teraz złapał formę, może nam dać jeszcze sporo satysfakcji.
[quote]#post1544771 Dziwią mnie trochę głosy mówiące o tym, że ciężko byłoby wskoczyć komuś nowemu do pierwszej 11. Na niektórych pozycjach tak, ale myślicie, że Loshaja ciężko byłoby kimś zastąpić? Ja mam wrażenie, że nawet taki Nowak po tygodniu w treningu z nami daje wartość dodaną już od pierwszego meczu - choćby przez sam fakt, że oddaje strzały na bramkę - nawet jeśli w samym poziomie gry są na tym samym levelu.[/quote]
Myślę, że Loshaja tak grającego nie łatwo, ale żebyśmy się dobrze zrozumieli, chciałbym, żeby przyszedł ktoś na tyle dobry, że by wjechał do 11 z marszu. Cieszy mnie to, że nieźle to hula na dziś.
Jest Knap w odwodzie dla mnie duży talent
Tak obiektywnie Gwila do rotacji tak, ale jako kozaka go nie widze
W kwestii przewijającego się tu Klicha ćwierkajo wróbelki:
[i]Klich w drodze do FC Utrecht (@wlodar85). Pewnie rywalizacja z wypożyczonym z Schalke 04 Canem Bozdoganem.[/i]
A temat robiącego dzieci już upadł??
To ciężko będzie jeszcze w tym okienku kogoś dobrego zakupić a szkoda.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)