Boczek to nie mięso!!! Boczek to czysta poezja!!!!
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1540111 [quote]#post1540110 [quote]#post1540109 To chyba bez mięsa, więc wydaje się ok[/quote]
Carbonara [b]jest[/b] z boczkiem to mieso jak nic [/quote]
Nie jest :) tak jak i nie dodaje się do niej śmietany [/quote]
https://przepisytradycyjne.pl/spaghetti-carbonara/
Ja wiem ze z racji weganizmu nie muszę uchodzić za autorytet w dziedzinie mięsnych potraw ale tu raczej się nie mylę ;)
Są obozy śmietana i nie śmietana, całe jajka albo same żółtka, boczek, pancetta albo guanciale. Carbonara to ogólnie ciężki temat. :)
Z bekonem kokosowym też dobra.
ja na Sycylii wdupcam zawsze z boczkiem
Panowie , dajcie spokój z tymi frykasami bo aż ślinka cieknie .😉
Oryginalna Carbonara jest z Guanciale czyli podgardlem wędzonym. Bez śmietany.
A jakieś polskie strony Karvinie to gów.no wiedzą o "oryginalnej" Carbonarze
- Edytowany
Czyli z mięsem i tak - a to była główna mysl ;) a co do polskich stron to zapewne tak, natomiast jak pisze MC.Busz - pewnie niejeden jest „oryginalny” przepis
Edit
Zreszta dla mnie mieso to mieso nie widzę różnicy - Ty zapewne nie rozróżniasz takich rzeczy tempeh i Seitan ;)
Nie rozróżniam,dlatego nie wprowadzam innych w błąd na temat indonezyjskich przysmaków:)
Eot ,piszmy o transferach
[quote]#post1540125 ... Ty zapewne nie rozróżniasz takich rzeczy [b]tempeh i Seitan[/b] ...[/quote]
Czy Ty nas tu czasami Karvinie nie obrazasz takimi nieznanymi slowami ??? 😉
Aha no to nie bierzemy go, proste.
Jak to, carbonara bez pancetty?!!!
Kur.wa - chcialem dobrze, a wyszlo jak zwykle...
P.S. Ktos wie czy Hosek mial miedzyladowanie na Balicach?
[quote]#post1540134 Kur.wa - chcialem dobrze, a wyszlo jak zwykle...
P.S. Ktos wie czy Hosek mial miedzyladowanie na Balicach?[/quote]
Razem z Senderosem.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-07/taku-jpg-51079677.jpg[/img]
Erik wydał opinię na temat Japończyka... może nie będzie tak źle...
[quote]#post1540120 ja na Sycylii wdupcam zawsze z boczkiem [/quote]
jeszcze napisz że na sycylię pomykasz samolotem to Ci się karta zaświeci na czerwono na kołowrotkach
Erikowi ufam, więc zobaczymy.
- Edytowany
Barcelona nie ma tyle wpisów kto przyjdzie. Tutaj nikt nie przyjdzie. Tu trzeba bieeeeegać! Nie spacerować! ;-)
Jeśli Makuch i Litmanen - czytaj Kallman nie sprawdzą się to oddamy ich do białej gwiazdy ligę niżej. :-)
Niech lepiej graja dobrze bo nie życzę nikomu grać ligę niżej!
To co z tym naszym samurajem? Od piątku zwiedza Kraków...
Jakaś "pomyłka" brutto/netto wystąpiła, testów medycznych nie przeszedł czy się Słowacy rozmyślili...?
Co tam jego twitter czy tym podobne podpowiadają, wie ktoś coś?
Czy nadaje się już do "Ciężkiego tematu o zawodnikach, którzy do nas nie przyszli"?
Ostatnia informacja z dnia wczorajszego p przyjeżdzie do Krakowa . Na jego TT nic nowego .
[quote]#post1540207 To co z tym naszym samurajem? Od piątku zwiedza Kraków...
Jakaś "pomyłka" brutto/netto wystąpiła, testów medycznych nie przeszedł czy się Słowacy rozmyślili...?
Co tam jego twitter czy tym podobne podpowiadają, wie ktoś coś?
Czy nadaje się już do "Ciężkiego tematu o
zawodnikach, którzy do nas nie przyszli"?
[/quote]
Jadł wczoraj żurek w chlebie...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (16 użytkowników)
pasiak77, Niewidoczni (1), Goście (14)