Niech mi tylko będzie wolno zauważyć, że Cracovia w zakończonym sezonie miała największy problem ze zdobywaniem bramek.
Potrzebujemy więc człowieka, który w sezonie jest w stanie zdobyć minimum 10 goli. Powyższy Japończyk w (słabszej jednak od polskiej) słowackiej ekstraklasie zdobył zaledwie dwa gole. Skoro taki Balaj w tej samej słowackiej lidze po zdobyciu 16 goli ma teraz tak ogromne kłopoty ze strzelaniem w polskiej to ten transfer pod tym względem nie rokuje dobrze. Potrzebujemy też rozgrywającego, ale czy Japończyk jest w stanie zastąpić Pellego ze swojego najlepszego okresu tutaj wątpliwości są jeszcze większe.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1539660 @flasche#42283 po co dajesz takie fejki [/quote]
dla takiego samego powodu co ty ☺
ps. żebyś się nie zdziwił z tymi "fejkami"
[quote]#post1539663 [quote]#post1539660 @flasche#42283 po co dajesz takie fejki [/quote]
[/quote] to napisz na priv kto to ma być
[quote]#post1539664 [quote]#post1539663 [quote]#post1539660 @flasche#42283 po co dajesz takie fejki [/quote]
[/quote] to napisz na priv kto to ma być [/quote]
nic nie będę pisał - dałem łatwy rebus
[quote]#post1539661 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-06/img-20220630-225932-jpg-10066072.jpg[/img][/quote]
Do widzewa idzie?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-06/screenshot-2022-06-30-23-38-30-736-com-twitter-android-jpg-50614325.jpg[/img]
Inicjały się nie zgadzają....
Napisze krótko. Bardzo zła wiadomość.
Po pierwsze dlatego ze nie wypaliły inne opcje.
Po drugie transfery egzotycznego duetu spowodują ze budżet będzie obciążony i przyblokuje to potencjalne opcje które uruchomią się dopiero po pierwszych rundach el do pucharów(ruszy domino, ktoś kupi ktoś kogoś nie będzie potrzebował itd)
Po trzecie transfery będą ale w sytuacji gdy będziemy w dupie, a nie jest to niemożliwe .
Górnik, korona cwele, możemy zacząć rundę z 1 pkt np i drzeć o utrzymanie.
Pisząc w weekend o konrektnym zawodniku nie miałem na myśli żadnego z tych nazwisk, choć ze skośnookim się oswajam bo zbiera w miarę ok opinie, dwa przejrzałem jego ig i nie wyglada na chucherko mimo niskiego wzrostu i może w środku nie będzie miażdżony przez typów ala tralka czy Jędrzejczyk.
Nie ma środkowego pomocnika który byłby bliżej bramki przeciwnika, a Makuch żyje z takich podań. Można obejrzeć mecze, skróty żeby to wywnioskować. Liczą na Kono, ale mogę się założyć ze przynajmniej jedna mięśniowa kontuzje złapie w trakcie rudny… Pan Jacek jak zwykle dał sobie narzucić standardy mksu i po 3 względnie udanych ruchach nadchodzi budowa składu po probierzowemu…
[quote]#post1539666 [quote]#post1539661 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-06/img-20220630-225932-jpg-10066072.jpg[/img][/quote]
Do widzewa idzie?[/quote]
Raczej nie. Właśnie sprowadzili napastnika z Hiszpanii z 3ligi. Jak by mieli tego na celowniku to chyba by sobie głowy kiepskim Hiszpanem nie zawracali.
[quote]#post1539646 [quote]#post1539643 [quote]#post1539642 Jak czytam opinie o piłkarzu na podstawie 10 minutowego filmiku, to sobie myślę, jakby zrobić 10 minutowy montaż z ujęć z "Czterech pancernych", to by nawet "Gwiezdne wojny" wyszły...[/quote]
Z całym szacunkiem szanumy sie.. Chyba ze mowimy o starej trylogii SW (1-3 i 4-6)
[b]Bo tej nowej od 2017 roku nawet nie mam zamiaru ogladac, bo to szajs[/b]
a 4 pancerni to klasa sama w sobie i ch*j ze powstala w czasach PRL :)[/quote]
Abstrahując od meritum, to jak to było w Rejsie?
"Nie widziałem więc się wypowiem" [/quote]
Widziałem może z 5 minut tej nowej trylogii i podziękowałem. Dla mnie odgrzewany kotlet, który powinien zakończyć się właśnie w filmach 1-6 ;)
Ale, żeby nie było - film o Hanie Solo był pomysłem bardzo dobrym ;)
- Edytowany
[quote]#post1539605 Japończycy generalnie są dobrze wyszkoleni technicznie. Pytanie czy poradzi sobie w naszej lidze fizycznie.
Pamiętam Majorosa - grajek był bardzo dobrze wyszkolony technicznie, ale naszej ligi nie zwojował, bo odbijał się od rywali w walce o piłkę. [/quote]
słówko odnośnie Majorosa. On się od nikogo nie odbijał. Kręcił frajerów z widzewa jak pachołki. Zagrał też świetnie w Białymstoku. Niestety trenerem był wtedy Majewski, który gardził zawodnikami technicznymi. Dlatego pozbył się Gizy by grać Wiśniewskim na 10tce a potem sadzał regularnie Majorosa na ławce i grał końcówki.
Japończyk wygląda na takiego, któremu piłka nie przeszkadza, jeśli jest szybki to tym fajniej. Jednak to prawdopodobnie te same parametry co Thiago. Obóz się kończy to kiedy oni go sprawdzą? Środek Thiago Japoniec Hebo mógłby być ciekawy. Rakoczy też do środka przymierzany. Techniczni zawodnicy są na wagę złota.
Skreślanie kogoś kogo się nie widziało na oczy jest zabawne. Muszę to przyznać.
edit: zapomniałem zapytać a nikt jeszcze nie przedstawił statystyk. ile ten Japoniec szczelił?
no właśnie nic nie szczela ani nie asystuje, powinien Ci się spodobać, bo przecież statystyki nie grają 😉
aha no to jak nie szczela to bez sensu ten transfer
[quote]#post1539651 🔜
🇬🇧
3️⃣0️⃣
🔫 ➡️ ☺️⚽ ➡️ ⚒️[/quote]
Jedyne co przychodzi do głowy to Jack Wilshere, 30 lat, byl w Arsenalu, byl w West Hamie, bez klubu, do odbudowania, no idealnie się wpasuje w politykę transferowa ...
Fiński napastnik poprzez Instagram pożegnał się z kolegami z klubu: https://www.instagram.com/p/CfdhS8VAfzP/
Transfer lada chwila?
[quote]#post1539683 [quote]#post1539651 🔜
🇬🇧
3️⃣0️⃣
🔫 ➡️ ☺️⚽ ➡️ ⚒️[/quote]
Jedyne co przychodzi do głowy to Jack Wilshere, 30 lat, byl w Arsenalu, byl w West Hamie, bez klubu, do odbudowania, no idealnie się wpasuje w politykę transferowa ...[/quote]
Tez od razu Jack Wilshere mi przyszedl do głowy .
Totalny zjazd na przestrzeni lat ale na polską ligę mógłby wystarczyć.
I tak nie wierzę w jego transfer. Samo nazwisko powoduje,że ma pewnie 5 lepszych opcji
- Edytowany
Niekoniecznie teraz mu nie poszło w Aarhus więc kto wie...
Żeby nie wspomnieć o poziomie tygodniówki do jakiej jest przyzwyczajony. My pewnie nie bylibyśmy skłonni zaproponować mu tyle za miesiąc.
Dajcie spokój. My potrzebujemy kogoś, kto napędzi tę maszynę. Chcecie kluczowe pozycje zapchać gośćmi "do odbudowy" na wysokich kontraktach? Jeden Kono nam wystarczy.
Żadnych gwiazdeczek. Trzeba nam kogoś, kto robi progres, a nie gościa na totalnym zjeździe. Zblazowanego, nastawionego na odcinanie kuponów i wyciśnięcie jeszcze resztek dutków ze swojej złamanej kariery.
Na chwilę obecną taki Hebo jest zawodnikiem tańszym i lepszym od Wilshere'a.
Oczywiście nie traktuję tych plotek poważnie, piszę tylko, że nawet spekulacje nie mają sensu, bo to strata czasu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)