Rivaldinho to kawał piłkarza. Prze piłkarz. Potencjalna gwiazda ligi.
Jeśli do nas przyjdzie to już nigdy nie napiszę na forum "Cabrera" ani "Airam".
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1443926' dateline='1597133739']
To czego się obawiam, to to, że SaNto się w nim zakocha jak w Witkowskim i Majorosu i po chłopie;).
[/quote]
No i wykrakałem :@
Od czasów Majorosa i Witkowskiego, SaNtO zrobił ogromny postęp jako ekspert więc teraz można mu zaufać :)
- Edytowany
Patrząc po filmiku, nie widzę nic ciekawego (chociaż pierwsze 2 minuty fajne).
Lubi se zagrać piętką, wydaje się, że umie grać w powietrzu.
Natomiast, kompletnie nie widzę u niego jakiejś maniany, techniki, dla mnie jego przyjęcia wyglądają jak byle którego piłkarza z eklapy - z wyłączeniem rzeczonych piętek ;)
Do tego technika strzału mało urzekająca.
27/11 to niezłe statsy, nie da się ukryć, ale np: sezon wcześniej w Levskim prawie w ogóle nie grał.
Nota bene, jak ktoś do takiego materiału promocyjnego wrzuca rzut piłki z autu(!!!!) to nie mogę być optymistycznie nastawiony (w 7:40).
Chciałbym się mylić.
Rzeczony filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=WWRDv_T_YXA
Jabłońskiego wzięliśmy z Levskiego, Rivaldinho też tam grał. Trzeba popatrzeć na ich kadrę z ostatnich dwóch lat-roku bo może kogoś kolejnego stamtąd weźmiemy.
Wszystko fajnie itp milion rozmow, transfery lubia cisze itp. no ale kiedy wkoncu zakontraktujemy kogos....
Maniana? W piłce nożnej nie chodzi o maniane tylko o objechanie rywala. Jak da się to zrobić wypuszczając piłkę obok rywala to wystarczy. Nie trzeba przekładać nóg nad piłką jak Mihalik. Liczy się skuteczność akcji i objechanie frajera. On nie jest skrzydłowym więc to też nie jest w jego wypadku najważniejsze.
Widać dryg do gry kombinscyjnej i to że idzie na piłkę. Idzie jak dzik. Nie traci głowy w sytuacjach bramkowych, nie wali po bramkarzach. Nie wiem czy Rafa by miał lepszą kompilację z tego sezonu? Rivaldinho ma zdaje się wszystko do tego by grać i strzelać w naszej buraczanej lidze
- Edytowany
Zaraz się okaże że żadnego napastnika nie pozyskamy.. Jak to się mówi w zarządzie Comar*ujowym .. Transfer się wysypał na ostatniej prostej z powodu pewnie wiadomo jakich przyczyn
... $
[quote='konrad_pn' pid='1444019' dateline='1597159346']
Jabłońskiego wzięliśmy z Levskiego, Rivaldinho też tam grał. Trzeba popatrzeć na ich kadrę z ostatnich dwóch lat-roku bo może kogoś kolejnego stamtąd weźmiemy.
[/quote]
No to idąc tym kluczem jest tam jeden gość, który grał i z Jablonskym i Hanca i Rivaldinho.
[quote='PrzemoWZG' pid='1444025' dateline='1597161422']
Zaraz się okaże że żadnego napastnika nie pozyskamy.. Jak to się mówi w zarządzie Comar*ujowym .. Transfer się wysypał na ostatniej prostej z powodu pewnie wiadomo jakich przyczyn
... $
[/quote]
Na narzekanie przyjdzie czas, póki co trzeba się cieszyć, że jest ruch w interesie.
[quote='Muertes' pid='1444022' dateline='1597160847']
Rumuńska prasa podaje, że Rivaldinho ma oferte z Dinamo Kijów - trochę za wcześnie więc na fetowanie tego transferu
widze 3 opcje
- info o Cracovii zostalo wypuszczone by podbic oferte Dinamo
-info o Dinamo zostalo wypuszczone by podbic oferte Cracovii
- sa 2 oferty, od nas i z Ukrainy, co wlasciwie konczy temat tego zawodnika w Cracovii
[/quote]
NIE MA oferty. Jest tylko informacja o zaintereswoaniu Dynama.
Więc jak coś to opcja 2.
(Pisałem stronę-dwie wcześniej o tym)
[quote="PrzemoWZG" pid='1444025' dateline='1597161422']
... $
[/quote]Dodam tylko, że źródło o którym kolega mówi, powołuje sie na trenera Dinama Kijow który już tam nie pracuje. Piszą że chce go trener Micrea Lucescu. Tyle, że nie ma go już w Dinamo, podejrzewam, że ktoś po prostu chce podbić nam cene. Nie sądzę, żeby mieli konkretna ofertne na Rivaldiego
- Edytowany
Dimun to, Dimun tamto. Troszkę nie teges były gwizdy, na szczęście pojedyncze podczas prezentacji drużyny.
Ja wiem, że bohaterami zostają napastnicy, bo wystarczy efektowny gol a spitolonych setek nikt nie pamięta. Bramkarz czy stoper, to już jak saper.
Nie uważam Dimuna za wybitnego gracza, ale nikt inny tak jak on to potrafi, nie utrudni rywalowi rozgrywanie piłki w środku boiska. Mało kto biega tyle kilometrów, co pokazują statystyki. Nie gniewa się, gdy przy wyniku stykowym, zostaje pod koniec meczu wezwany pilnie na boisko, by rysował rywali, toczył z nimi brutalne czasem pojedynki. Uważam, że Dimuna jest od czarnej, niewdzięcznej, niedocenianej przez kibiców roboty i jest do niej bezwzględnie w Cracovii potrzebny, pomimo gwizdów znaFców
- Edytowany
Ian od zawsze zwracam na gre defensywnych pomocnikow... Moim ulubionym pilkarzem do dzis pozostaje Arek Baran... Szelige szanowalem za wyrobnictwo wlasnie...Nie mial jakis wielkich umiejetnosci ale zawsze nadrabial ambicja....kolejny byl Covilo...tez nie trzeba i nim nic pisac ...Wrzesniak ze swoja charakterystyczna fryzura tez wyrobnik z serduchem na boisku...
Do Dimuna od dawna nie moge sie kompletnie przekonac... Nie jestem do niego uprzedzony ani nic w tym kierunku ale poprostu gosc nie ma tego czegosc...Co z tego ze przetnie ze odbierze pilke jak nie potrafi nieraz podac i szybko traci tyle co odebrana pilke... nie raz i nie dwa tak bylo...Mnie do qrwicy doprowadzaja jego przegrane glowki z zawodnikami o glowe od niego nizszymi.. zero wyczucia wyskoku do wysokiej pilki w srodku pola.
Co do wybieganych kilometrow w meczu jest stare dobre powiedzenie ze lepiej nieraz madrze stac niz glupio biegac...
[quote='ian thorpe' pid='1444042' dateline='1597168081']
Dimun to, Dimun tamto. Troszkę nie teges były gwizdy, na szczęście pojedyncze podczas prezentacji drużyny.
Ja wiem, że bohaterami zostają napastnicy, bo wystarczy efektowny gol a spitolonych setek nikt nie pamięta. Bramkarz czy stoper, to już jak saper.
Nie uważam Dimuna za wybitnego gracza, ale nikt inny tak jak on to potrafi, nie utrudni rywalowi rozgrywanie piłki w środku boiska. Mało kto biega tyle kilometrów, co pokazują statystyki. Nie gniewa się, gdy przy wyniku stykowym, zostaje pod koniec meczu wezwany pilnie na boisko, by rysował rywali, toczył z nimi brutalne czasem pojedynki. Uważam, że Dimuna jest od czarnej, niewdzięcznej, niedocenianej przez kibiców roboty i jest do niej bezwzględnie w Cracovii potrzebny, pomimo gwizdów znaFców
[/quote]
Mam nadzieję, że moje słowa nie zostały zrozumiane na opak. Szanuję Dimuna za jego pracę oraz za staż w Cracovii, bo to rzadkość. Niemniej jednak pożartować zawsze można, ale gwizdy na dekoracji to przegięcie.
Ex trener Dinama póki co to może go chciec
Zaprosić na obiad co najwyżej. Aktualnie nie jest szkoleniowcem żadnego klubu :D
- Edytowany
[quote='frenZZy' pid='1444032' dateline='1597163810']
[quote='PrzemoWZG' pid='1444025' dateline='1597161422']
... $
[/quote]
Dodam tylko, że źródło o którym kolega mówi, powołuje sie na trenera Dinama Kijow który już tam nie pracuje. Piszą że chce go trener Micrea Lucescu. Tyle, że nie ma go już w Dinamo, podejrzewam, że ktoś po prostu chce podbić nam cene. Nie sądzę, żeby mieli konkretna ofertne na Rivaldiego
[/quote]
Miejmy nadzieję że gość dojdzie do Nas bo musi się coś ruszyć, a jest co raz mniej czasu do rozpoczęcia rozgrywek podwórkowych i pucharowych a trzeba ich zgrać jeszcze z zespołem.Do roboty Krawaciarze..
Nie byłem na dekoracji.
Wygwizdaliście Dimuna?
Może nie jest wybitnym piłkarzem , ale tu chodzi o szacunek dla człowieka.
Teraz to na pewno odda życie za nasz Klub.
Matoły.Żal.pl
Zamiast wchodzić na "Transfery" po raz ......dziesiąty w ciągu dnia (psstttt - kosztem godzin w pracy a później kosztem zimnego drugiego dania i herbaty w domu) dochodzę do wniosku, że lepiej dla zdrowia wyjdzie mi pooglądanie : Polsat Sport Extra godz. 22.30 Cracovia - Legia Półfinał PP
Dla nerwowych w domu jutro : godz. 8.30 Cracovia - Lechia Finał PP. Gwarantowane zadowolenie a nie gruszki na wierzbie z folderu "Transfery" :)
JEST! :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)