Gol w co czwartym meczu - faktycznie osiągnięcie .Przypomnę, że Gol ma jeszcze ważny kontrakt z Pasami do 30 06 2022 .
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Byłyby jaja jakby z tego samego Maccabi Netanya przyszedł Melamed do nas i Beqiraj do GTS.
Celem numer jeden okienka transferowego jest dogadanie się Gola z klubem bo to jest realne wzmocnienie i dla dobra Cracovii wszyscy powinni się dogadać.
Między klubem a Golem jest wojna większą niż w przypadku Covilo, Hernandezem a Janusz nie zamierza się ruszać mają 100koła n a miesiąc za bieganie wokół boiska.
Gol za Furmana?
Wisła Płock szuka nowego motoru napędowego. Z klubem pożegnał się Dominik Furman, który najprawdopodobniej będzie kontynuował karierę za granicą. „Nafciarzom” ubył więc ważny zawodnik, po którym trzeba wypełnić lukę. Zwolnił jednocześnie spore środki finansowe na kontrakt dla nowego zawodnika. A tym może okazać się Janusz Gol.
Gol był przez półtora sezonu ogromnym wzmocnieniem Cracovii, ale popadł w konflikt z klubem. Zaczęło się od obniżek pensji w związku z pandemią koronawirusa. Janusz Filipiak, właściciel „Pasów”, zdradził, że jako jedyny na obcięcie wynagrodzenia nie zgodził się 34-letni pomocnik. Potem Michał Probierz zabrał mu opaskę kapitana. Gol grał coraz mniej, aż w siedmiu ostatnich spotkaniach PKO Ekstraklasy w ogóle nie był brany pod uwagę. TVP Sport podało, że został wysłany na przymusowy urlop do końca lipca.
Dalsza gra przy Kałuży wydaje się więc mało prawdopodobna. Gol ma ważny kontrakt do 2022 roku. Jeśli Probierz nadal nie będzie widział go w swoich planach, lepiej będzie się rozstać. W lidze chętni na usługi piłkarza na pewno się znajdą. Najtrudniejsze pytanie to na jakich zasadach miałby odejść z Krakowa i ile trzeba mu zapłacić.
Wisła Płock sonduje możliwość jego sprowadzenia i trzeba przyznać, że byłby to sensowny ruch, żeby wypełnić lukę po Furmanie.
Cracovii oraz Lechii Gdańsk został zaproponowany natomiast Guy Melamed. 27-letni napastnik Maccabi Netanya zdobył w tym sezonie osiem goli w 31 meczach.
Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/gol-za-furmana-w-plocku-lech-szuka-w-portugalii-ligowa-karuzela-transferowa-powoli-sie-rozkreca-/148132-n
Jeśli zwolni się pensja po Golu, to koniecznie powinien przyjść nowy zawodnik podobnej klasy, zarabiający podobne pieniądze. A może Furman za mniejsze?
No to teraz pytanie jak PP wpłynie na ruchy transferowe, i to w obie strony
Trzeba pomyśleć o stoperze, bo pojawiły się newsy, że UEFA zabrała się za sprawę Jablonskiego i być może wczoraj David rozegrał ostatni mecz u nas. Datkovic odszedł, zostaje Helik i Dydatiev. Ewentualnie Siplak może wrócić na środek obrony. Ale potrzebny jest solidny stoper.
MP kiedyś mówił , że na stoperze może grać Dimun ale odebrałem te słowa w kategorii żartu .
no mam nadzieje że nie skończy się jak rok temu . czyli zamiana a nie trasnfery na plus.
bedzie brakować Jablonskiego, kawał zawodnika ale odpokutować musi . Szukałbym na Czechach, po legendarnym Hosku to kolejny obrońca który się sprawdził .
Nie zdziwi mnie Kucharczyk, może być tak że we wrześniu dalej będzie bez klubu i wyląduje u nas . z 5 transferów jeszcze będzie
- Edytowany
Wilusz jest bez klubu. kawał grajka
Nie wiem czy plota zwykła, ale w necie pojawiło się że Lopes przymierzany do Samsunspora, beniaminka 2 ligi tureckiej. Na instagramie Rafy w ostatnim poście są same posty tureckich kibiców i właśnie sugerują żeby przyszedł do nich
- Edytowany
http://www.samsunkenthaber.com.tr/haber/samsunspor/yilport-samsunspor-portekizli-super-santrafor-rafael-lopezin-pesinde/10378.html
Może ktoś się wyznaje w języku kebabowym.
Według mnie pierd. Nie jesteśmy GTSem, który musi się łasic na każdego ochłapa i dlatego posłali tam Savicevicia. Rafa zdobył wczoraj swój pierwszy puchar, w dodatku jest kapitanem a u Guardioli jest pewniakiem w składzie . Po raz kolejny zagra w Europie. Z całym szacunkiem, Cracovia ma aktualnie do zaoferowania więcej. Mówimy o jakimś samsonsporze a nie o Galacie czy Fenerbahce.
To ,,praca ''pięterka .Za zgodę na obniżkę przy Covid dostał niską klauzulę odejścia .Więc pewnie tabisz z bałdysem zrobią nam ten deal za 200-300 tyś euro .
Do usranej śmierci będzie Probierz budował jak mu będą wyciągać wartościowe ogniwa .
Czekajcie ja chyba coś źle kombinuję:
Ma nie być transferów, bo nie będzie mi tu ogon psem wywijał, a za to stracimy pół drużyny.
Dojdą ujemne punkty i walczymy znowu o mistrza ?
Zależy ile tam zapłacą bo przecież chyba żaden z tych zawodników nie oczekuje długiej gry w pucharach w Cracovii.
Kajak dla tabiszo bałdysa to deal wyjąć za kontrakt Lopesa a po sezonie sprzedać za 300 tyś euro .To że Cracovia sportowo straci -bez znaczenia .Zyska w lidzę księgowych
[quote='Kajak' pid='1440732' dateline='1595707012']
Ma nie być transferów, bo nie będzie mi tu ogon psem wywijał, a za to stracimy pół drużyny.
[/quote]
jasne, mistrza drugiej ósemki
[quote='squier strat' pid='1440735' dateline='1595707912']
[quote='Kajak' pid='1440732' dateline='1595707012']
[/quote]
jasne, mistrza drugiej ósemki
[/quote]
w przyszłym sezonie nie podziału na grupy: mistrzowską i spadkową. A nuż się uda.... podium :) :) :)
[quote='potter' pid='1440730' dateline='1595706677']
To ,,praca ''pięterka .Za zgodę na obniżkę przy Covid dostał niską klauzulę odejścia .Więc pewnie tabisz z bałdysem zrobią nam ten deal za 200-300 tyś euro .
Do usranej śmierci będzie Probierz budował jak mu będą wyciągać wartościowe ogniwa .
[/quote]
No ale cała nasza liga tak buduje. Z Lecha odszedł za darmo najlepszy strzelec ligi do beniaminka drugiej ligi włoskiej. Z Legii też będą z 2-3 odejścia topowych piłkarzy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!