Nie ma co kryć, że kolejne okienko zmarnowane. Po pierwsze nie wzmocniliśmy pozycji, które o to wzmocnienie się prosiły: napastnik, ofensywny pomocnik, skrzydłowy. O ile wydawało się, że jeszcze skrzydłowy przyszedł (Fiolic), to reszta pozycji pozostała nie wzmocniona. Jednak na dzień dzisiejszy widać, że Fiolic to póki co też nie wzmocnienie, może odpali (wydaje się, że jakieś tam możliwości ma), problem jest jednak taki, że potrzeba było wzmocnień, które odpalą od razu, a nie za parę tygodni.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Najgorsze to, że nawet Tupta był lepszy.
Brakuje Javiego , Pelle to karykatura piłkarza . Przecież on nawet biegać nie potrafi dobrze . Przecież gdyby był jakiś w miarę to dostałby będąc młodym Holendrem z dosw w lidze lepsza propozycje niż my
[quote='JIRA' pid='1425304' dateline='1583309779']
potter... skąd info o Alvarezie? (mam podobne przeczucia ale to raczej osobiste przemyślenia)
[/quote]
Probierz niby zdementował tę plotkę, ale czy pracownikowi korporacji można jeszcze wierzyć?
- Edytowany
Jira -żródła nie podam z oczywistych względów .Jest coś na rzeczy nawet dziennikarze pytali o to Probierza .Ten zaprzeczył ale co miał powiedzieć ?Nie dość że przerżnąłem derby to macie jeszcze info że Alvareza nie będzie bo wzmacniamy ligę księgowych ?.
2 mln euro na stole -może wyszarpiemy 2,5 mln euro robiąc szybko tańszy transfer niezlego zawodnika i do tego dokładając ze 2 pobożne życzenia (tak jak przed tą runda ładnie opakowane ) .Prosty deal 2,5 mln euro bierzesz za nic -inwestujesz 500 tyś i dokładasz bajeczkę że piłkarz nie chciał przyjść bo dostał zyciową szanse a MKS nie będzie blokował bo z niewolnika nie ma pracownika .
Patrząc na derby przegraliśmy je z kretesem w środkowej linii .Ale tak to jest jak masz z jednej strony będacego bez formy i nie w pełni zdrowego Pelle ,nieopierzonego Lucka i Gola w slabszej formie też już nie młodego a drugiej Sawicevic reprezentant Czarnogory ,Zukow reprezentant Kazachstanu i przecinak Basha .Mógł byc inny wynik batalii o środek pola ?
Ta formacja wymagala wzmocnień to ściągli Loshaja i Thiago .Brak po prostu k......slów .Mieliśmy słaby atak i jeszcze został osłabiony odejściem Piszczka .....1 przyzwoity występ Vestenicky spowodował że napastnik nr 2 poszedł w odstawkę .Przy takiej formie Lopeza dużo więcej pożytku było by z Piszczka teraz .Wypożyczenie go do Włoch uważam za czysty sabotaż .
Teraz bilans wstydu napastnika rodem z Portugalii co wg Karwina i kilku innych znawców ) miał dać nam 20 goli .Ostatnie 13 meczy 1 gol ze Śląskiem Wrocław .
Patrząc na grę idzie się pożygać .To jest antyfotball na przeszkadzanie nie mając wykonawców pod kontrę .Kolejny mecz w którym z mozołem stwarzamy1-- 2 akcje na mecz .Brakuje jakości i wykonawców .Zbyt dużo w kadrze jest takich co profesjonalnym piłkarzem trudno go nazwać .Są to piłkarzopodobne gamonie którym ktoś za karę kazał biegać po boisku i przeszkadzać .
Na koniec o 3 zawalonych podejściach do matury Probierza przy pełnych trybunach .
1.Grzech zaniechania w meczu z Dac połączony ze skąpstwem tabisza i przyzwoleniem na dziadowanie viceprezesa Probierza .
Javi któremu obiecano podwyżkę na którą jak najbardziej zasłużył dopomina się o spełnienie obietnicy i musi z klubu odejść .Z Dac go brakło myślę że w dwumeczu dołożył by asystę czy gola .Efekt pazerny traci 2 razy co najmniej 1 mln euro w plecy na tych ,,oszczednościach ''.Przejście Dac to za awans kasa i za grę w następnej rundzie nawet jak by odpadli z Atromithos .To co najmniej 500 tyś euro straty .Drugie doliczcie na transmisji ,reklamach ,biletach itd . To też entuzjazm na trybunach i szybsze ich zapełnianie .Tu dokładam też Cabrerę uwazam go za lepszego napastnika niż Lopez .
2.Grzech zaniechania po odpadnięciu i brak wyciągnięcia wniosków gdzie mamy braki kadrowe .
Podejście do matury w meczu u nas z Legią .Okazał się ten nauczyciel surowy zbił linijką po łapach i wyslał do oślej ławki .Druga matura nie zdana przy pełnych trybunach
3.podejście nr 3 .Uczeń wydawało by się że zna swoje braki i tam gdzie są to je nadrobi .Okazuje się że jest to totalny tuman nie uczeń .Maturę zdaje siedzący obok wiślacki gołodupiec który nie miał nawet na zeszyty i podręczniki .Nasz uczeń dalej się nie nauczył nic KRZYCZY że to wina nauczyciela BO TEN się na niego uwział .Trzecie podejście przy pełnych trybunach kończy się kompromitacją nieudolnego teamu trener viceprezes jego sekundanci tabsz i bałdys oraz mecenas (profesor Filipiak ) .Ten już nie wie jakie bredne i bajki opowiadać -=wszystko już było ...........
Zapomnialem o najważniejszej bajce trenera (viceprezesa ) Probierza -pod tytulem ,,MAMY SZEROKA KADRĘ ''.
A można było brać Ramireza z ŁKS-u to podobno klub nie chce się go pozbyć w obliczu walki o utrzymanie. Teraz gra w Lechu.
Pieprzenie głupot.
Szczytem naszych zdolności transferowych byłoby gdyby Cabrera poszedł do gts-u i jeszcze nam wczoraj zapakował bramę.....
Jakość zimowego okienka widzieliśmy w tym tygodniu. Było żenujące, znów darmowe ogórki. Kadrę mamy tak szeroką i wyrównaną że Lopez gra ponieważ nie mamy zmiennika...
- Edytowany
[quote='zubereg' pid='1425363' dateline='1583315977']
Jakość zimowego okienka widzieliśmy w tym tygodniu. Było żenujące, znów darmowe ogórki. Kadrę mamy tak szeroką i wyrównaną że Lopez gra ponieważ nie mamy zmiennika...
[/quote]
Ja wczoraj uświadomiłem sobie, że to nie wina Rafy, zwyczajnie nie ma z kim grać, próbuje cofa się niestety sam nie jest wstanie absorbować 2-3 obrońców. Faktycznie brakuje napastnika który grałby na przodzie, egzekutora, kogoś kto miałby trochę oleju w głowie i techniki aby wykończyć dobrze akcje. Problemem nie jest Rafa a to, że mamy jednego napastnika + żenujący środek pola oraz dramatycznych skrzydłowych (Jedynie Hanca jakoś wygląda).
Wdowiak - poziom max 1 liga
Loshaj - nawet nie będę próbował oceniać jego poziomu, nie powinien grać u nas
Pele - dno na poziomie spadkowej ekstraklasy
Gol - 34 lata, czego można po Januszu oczekiwać?, że będzie wiecznie w formie i wiecznie będzie pracował na cały zespół tak się nie da, jego bardzo szanuję - nawet po wczoraj.
Vestenicki - powinien grać w 1 lidze już dwa sezony temu
Lucek - popełnia bardzo dużo błędów, ale jest młody sam wszystkiego nie udźwignie
Fiolic - przyszedł do klubu chwilę temu nie ma wcale czasu na adaptację do gry w zespole nie jego wina (wina czekania na oferty last minute i sprzątanie resztek po innych które Janusz kocha)
Z Thiago może coś być kiedyś fajnego.
Alternatywy które mamy to Dimun..... OMG.
Napastników już nie mamy.
Pora gasić swiatło.
Tak sobie pomyślałem, w przyszłym okienku nie będie transferów bo marketing będzie musiał teraz wy***** kasę na zmianę reklam i puścić nowe spoty.
Mamy wyrównana kadrę 25 przeciętnych zawodników wiec o co wam chodzi . Taki był zamysł MP przecież . A tak na poważnie to znam przypadki w których piłkarze odrzucali nasze propozycje ze względu na perspektywę pracy z MP i tym ze styl jaki preferujemy byłby dla nich zabójczy. Chodzi o zawpdniwo ofensywnych dodam
No właśnie.Nie potrafimy pojąć i zakodować sobie że to są przeciętni zawodnicy czy kopacze. Gdzieś tam im się trafi wznieść ponad własną przeciętność ale nie utrzymają tego przez dłuższy czas. Osobna sprawa to trener - celebryta. Nie jest wart komentarza.
Ponoć do wyciągnięcia jest Młyński z Arki - polecam pod rozwagę, jako że to zdolny skrzydłowy z rocznika 2001.
[quote='jarkos_' pid='1425420' dateline='1583325431']
Ponoć do wyciągnięcia jest Młyński z Arki - polecam pod rozwagę, jako że to zdolny skrzydłowy z rocznika 2001.
[/quote]
Przecież mamy pełną kadrę, nie potrzebujemy wzmocnień...
[quote='jarkos_' pid='1425420' dateline='1583325431']
[/quote]
co Ci zrobil ten gosc, ze tak go nie lubisz?
- Edytowany
Panowie,
Niestety z Alvarezem, to tak raczej się skończy przygoda - chciałbym aby grał u nas, ale musimy wiedzieć, że po sezonie dostaniemy za dawne grzechy - minimum minus 5/10 pkt i to wersji optymistycznej. A może być np. minus 20 i wtedy gramy wyłącznie o utrzymanie. Czy taki zawodnik po udanym sezonie w II Budeslidze będzie chciał grać u nas jeśli już ma potencjalnie kilka ofert lepszych? Zapewne tak, bo jaka to frajda przechodzić do gorszego zespołu i ligi, skoro będziemy bronić się przed spadkiem. Więc na 90% w lipcu przeczytamy na oficjalnej, że Alvarez przechodzi o drużyny X na zasadzie transferu definitywnego. Każdy zapyta, ale dlaczego ? Ponieważ nie wkładając nic klub zarobi na tym krocie. Z tego co wiem to raczej go nie zobaczymy na Kałuży.
- Edytowany
Jake blues mało masz mlodych i zdolnych ?.Zrozum w końcu Cracovia potrzebuje JAKOSCI ?W Arce taką jakością jest Vejinovic i Steinbors a może być Mihajlovic .
Na pobożnych zyczeniach budujemy już 15 lat i nic nie powstało .Teraz historia zatoczyła krąg po raz kolejny (po tym jak było za Stawowego i Zielińskiego ) .Wycisnięto 200 % normy przy widocznych brakach kadrowych .Koniecznością były 3-4 mocne wzmocnienia .Zamiast tego zespół oslabiono .
Latem kolejny drenaż zespołu ,napełnianie kasy komarkowijji i ...pożyczki .Zapewne też kolejne pobożne życzenia jako wzmocnienia .
Latem sprzedany będzie Helik i nie przychodzi Alvarez (bo od razu jest sprzedany do bundesligi ) .Przychodzą piłkarzopodobni i zabawa w ...budowanie będzie trwać .Ważne że Raczną ładnie opakują .Ona też nie ma służyć klubowi tylko nabijania kasy komarkowijji .O tym jak traktowany jest klub było widać na otwarciu budowy .Czegoś takiego jak flaga klubowa nie było -było za to kilka komarkq.
domus skończ pieprzenie o jakiś minusowych pkt .Klub jest całkowicie bez winy i w żaden sposób ukarac go nie mogą .Na upartego mogą nam wlepić finansową karę od której i tak się będziemy odwoływać .Tak dla przypomnienia 33 udowodnione sprawy belchatów a 29 motor i tylko 500 tyś kary (bez pkt ujemnych ) .U nas na siłę mogą nas oceniać o 2 sprawy i to też nie do końca bo jest wniesiona apelacja i gra idzie o uniewnnienie .Na inne jak te 2 nijak się nie mogą dowalić .
Alvarez nie bedzie sprzedany bo klubowi coś tam grozi. Chodzi tylko i wyłacznie o chytrość i zarobek właściciela który nie ma sportowych ambicji .za to lubi napełniać kase komarkó.Prosty deal bierzesz darmo nie kopie nawet w piłkę kasujesz 2,5 mln euro .
- Edytowany
Ja na piłce znam się średnio ale Ty Potterze zmieniasz zdanie jak moja moja żona buty, za często..te analizy i diagnozy są nie trafione dlatego że w zależności od wyniku ci sami ludzie są panami piłkarzami lub łamagami lub panami trenerami zamiennie z nieudacznikami. Analiza upadku gtsu jest równie nietrafiona. Zamiast upadku i porażek do końca sezonu z trenerem nieudacznikiem, pustą kasą i trybunami jest dokładnie na odwrót, a dojdzie na psiarni jeszcze mobilizacja i euforia. niestety...euforia i mobilizacja u nas obraca się w smutek i żal i pretensje.
Ale najgorsze co możemy zrobić to kłócić się między sobą. Może dojedziemy, przetrwamy, może przyjdzie zwyżka formy w drugiej części rundy i będzie o co walczyć, wróci wiara na trybuny. Wciąż jesteśmy wysoko a rywale także tracą punkty. W swoich małych grupach, ojczyznach, osiedlach, rodzinach musimy się zmobilizować w swoim własnym interesie..
Szkoda że derby to prawie zawsze słaby doping, marna gra..szkoda że i oprawa meczu była mizerna, znając możliwości opravców..
podczas tej rundy wrzucałem do puszek wyjątkowo dużo, bracia wokół mnie również..wrzucać będę nadal ale jakaś wiara w coś wielkiego na boisku i na trybunach na chwilę ze mnie uleciała..do zabrza, i dalej, i dalej..
Sytuacja się rozwija dość dynamicznie , niestety nie z korzyścią dla nas - przed sezonem były sny o potędze - teraz boiska i rywale to zweryfikowali . Można było przegrać z Piastem i cwelka bo to rywale jakby nie było z górnej półki ale z "towarzyszami " . Wczoraj zagrały dwie totalne słabizny , jedna była nieco lepsza i wygrała - niestety zasłużenie . nasza wczorajsza gra to totalny chaos i kompletny piach .
Do wymiany nie jeden czy dwóch piłkarzy ale praktycznie cały zespół - chyba , ze nagle i niespodziewanie przyjdą umiejętności i forma .
Do wymiany w pierwszej kolejności trener. On każdego nowego sprowadzi do roli rzeźnika.
Jeśli nawet to czy znajdzie się chętny na pociągnięcie tego , budowanego na lata wózka ? ja osobiście nie jestem zwolennikiem zmian trenerskich w trakcie rozgrywek .
Potterze, zal mi zdolnego mlodego goscia, ktoremy złamaliby karierę w Pasach przy Probierzu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)