[quote="misiekm" pid='1387381' dateline='1562269696']
Nie grajków nam potrzeba a PIŁKARZY.
[/quote]
Trochę dystansu polecam
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='bielizna' pid='1387380' dateline='1562268657']
[quote='frik' pid='1387374' dateline='1562265203']
Na wstępie tak aby było jasne, nie jestem fanem T.i B., ale zadaje pytanie. Skoro tych dwóch trutni uważacie za odpowiedzialnych za atmosferę i politykę transferową poprzez realia płacowe prezentowane nowym i starym zawodnikom w negocjacjach,(co jest moim zdaniem kuriozum, to WŁAŚCICIEL jest za to odpowiedzialny), jeżeli mają oni taki wpływ na wyniki, to czy wobec wszechobecnej i permanentnej krytyki tej pary, będziecie ich wychwalać w razie sukcesu, i to z równą siłą ?
[/quote]
Pytanie podchwytliwe, bowiem nie definiujesz słowa sukces, a tak naprawdę jeśli tu trwają jakieś spory, to nie o personalia czyli Tabisza i spółkę tylko właśnie o tą definicje. Dla jednych sukcesem jest to co dla innych bylejakością. Z mojej strony powiem tak. Jeśli w następnej pięciolatce zdobędziemy majstra, będę biegał na czworaka wokół prezesów, wył do księżyca i pogryzę każdego kto będzie na nich narzekał. Howgh!
[/quote]
Wystarczy pogrzebać w ankiecie SaNtO, i już wiemy co dla kogo jest sukcesem.
[quote='frik' pid='1387383' dateline='1562270453']
Na wstępie tak aby było jasne, nie jestem fanem T.i B., ale zadaje pytanie. Skoro tych dwóch trutni uważacie za odpowiedzialnych za atmosferę i politykę transferową poprzez realia płacowe prezentowane nowym i starym zawodnikom w negocjacjach,(co jest moim zdaniem kuriozum, to WŁAŚCICIEL jest za to odpowiedzialny), jeżeli mają oni taki wpływ na wyniki, to czy wobec wszechobecnej i permanentnej krytyki tej pary, będziecie ich wychwalać w razie sukcesu, i to z równą siłą ?
[/quote]
Pytanie podchwytliwe, bowiem nie definiujesz słowa sukces, a tak naprawdę jeśli tu trwają jakieś spory, to nie o personalia czyli Tabisza i spółkę tylko właśnie o tą definicje. Dla jednych sukcesem jest to co dla innych bylejakością. Z mojej strony powiem tak. Jeśli w następnej pięciolatce zdobędziemy majstra, będę biegał na czworaka wokół prezesów, wył do księżyca i pogryzę każdego kto będzie na nich narzekał. Howgh!
[/quote]
[/quote]
Szermierka słowami. Z ankiety SaNtO mamy wiedzę wyłącznie o tym, co na temat sukcesu sądzą osoby biorące w niej udział. Rozumiem, że jeśli ja udziału nie wziąłem, to Twoje zapytanie mnie nie dotyczy?
- Edytowany
[quote='frenZZy' pid='1387382' dateline='1562270084']
[quote='misiekm' pid='1387381' dateline='1562269696']
Nie grajków nam potrzeba a PIŁKARZY.
[/quote]
Trochę dystansu polecam
[/quote]
Mam dystans, nawet duży. Do rzeczy przyziemnych.
- Edytowany
[quote='gusto' pid='1387376' dateline='1562266346']
Jak spóźnisz się pół godziny na egzamin bo na mieście były korki, ale mimo wszystko zdasz, to nie zdałeś dzięki korkom tylko pomimo korków.
[/quote]
Tylko, że spóźnienie na egzamin jest obiektywnie faktem, a to że np. nie ma transferu Velijnovica jest efektem pracy Kubusia to domysły. Jak Ci mama, tata, koledzy i inni kibice mówią: zostaw tą dziewczynę, ona nie jest dla Ciebie, a ty się z nią wiążesz i mimo że się innym nie podobała, to po latach jesteś z nią szczęśliwy, to stało się to pomimo tego co mówili inni, czy dla tego, że dobrze wybrałeś?
- Edytowany
Jeszcze w wcześniejszym temacie poruszanym - Świerczoka można sobie wybić z głowy. Rozmawiałem z kolegą który mocno siedzi i zajmuje się liga bułgarska i mówi że raczej nie do pomyślenia żeby zmienił klub. Ma rywala na pozycji, silne miejsce w klubie, roczny kontrakt i zarobki jakich zapewne nawet Legia by nie zapewniła. Finał pucharu opuścił ze względu na lekki uraz.
Naszych słowackich banitów nie zgłoszono do rozgrywek, więc to pierwszy znak, że prawdopodobnie ich dni w Krakowie są policzone. To pewnie przesunie ich do działu - wytransferować za wszelką cenę.
[quote="kaleb" pid='1387394' dateline='1562275267']
Naszych słowackich banitów nie zgłoszono do rozgrywek, więc to pierwszy znak, że prawdopodobnie ich dni w Krakowie są policzone. To pewnie przesunie ich do działu - wytransferować za wszelką cenę.
[/quote]Zglosic piłkarza do rozgrywek to formalność trwająca chwilę. Na 90% nie widzę ich powrotu ale zawsze istnieje czynnik Probierza i kto wie. Mówię tylko ,że przeszkoda typu nie zagrają bo nie zostali zgłoszeni to przeszkoda zerowa.
[quote='kaleb' pid='1387394' dateline='1562275267']
[/quote]
Niekoniecznie. trudno zgłosić zawodnika do rozgrywek w I rundzie, który jeszcze niedawno był na plaży w Dubaju. jeden leżakował a w tym czasie inni wylewali litry potu na obozie.
Człowiek to nie komputer, ze w każdym momencie odpalam i pracuje jednakowo.
Mnie bardziej ciekawi, czy np. Mihalik chodzi od 1 lipca w dresie Cracovii po Wielickiej, tzn. czy zaczął treningi.
[quote="ian thorpe" pid='1387399' dateline='1562276928']
[quote='kaleb' pid='1387394' dateline='1562275267']
[/quote]
Niekoniecznie. trudno zgłosić zawodnika do rozgrywek w I rundzie, który jeszcze niedawno był na plaży w Dubaju. jeden leżakował a w tym czasie inni wylewali litry potu na obozie.
Człowiek to nie komputer, ze w każdym momencie odpalam i pracuje jednakowo.
Mnie bardziej ciekawi, czy np. Mihalik chodzi od 1 lipca w dresie Cracovii po Wielickiej, tzn. czy zaczął treningi.
[/quote]Z tego co słyszałem na 1 treningu drugiej drużyny był tylko Javi. Jutro pierwszy trening pierwszej drużyny na wielickiej więc zobaczymy czy może tam się pojawią .
[quote='frenZZy' pid='1387391' dateline='1562274944']
Jeszcze w wcześniejszym temacie poruszanym - Świerczoka można sobie wybić z głowy. Rozmawiałem z kolegą który mocno siedzi i zajmuje się liga bułgarska i mówi że raczej nie do pomyślenia żeby zmienił klub. Ma rywala na pozycji, silne miejsce w klubie, roczny kontrakt i zarobki jakich zapewne nawet Legia by nie zapewniła. Finał pucharu opuścił ze względu na lekki uraz.
[/quote]
Szkoda, ale przecież to były tylko pobożne życzenia, które pozwoliłem sobie tu 'wpuścić' w sezonie ogórkowo-transferowym. Chodzi jednak o to, żeby pokazać decydentom pułap naszych oczekiwań - miało być na bogato, a na razie nie jest, więc dalej czekamy na solidnego napastnika, który strzela minimum 15 bramek na sezon (jak nowy nabytek Zagłębia).
Tylko czy w systemie gry jaki preferuje MP mieści się zakup kolejnego napastnika ? Mamy czwórkę więc kogoś trzeba by było wypożyczyć lub sprzedać , no bo przecież koszty - o zesłańcach do rezerwy nie wspominając .
[quote='bielizna' pid='1387385' dateline='1562270940']
[quote='frik' pid='1387383' dateline='1562270453']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Szermierka słowami. Z ankiety SaNtO mamy wiedzę wyłącznie o tym, co na temat sukcesu sądzą osoby biorące w niej udział. Rozumiem, że jeśli ja udziału nie wziąłem, to Twoje zapytanie mnie nie dotyczy?
[/quote]
Forum jest platformą do szermierki słowami. A swoją drogą, sa tacy co do błędu się nigdy nie przyznają, nawet jak byśmy zrobili LM, to można na styl pojojceć. A Ty zdefiniowałeś sukces jak dobrze umiem czytać :D.
- Edytowany
[quote='docent' pid='1387428' dateline='1562317252']
Szkoda, ale przecież to były tylko pobożne życzenia, które pozwoliłem sobie tu 'wpuścić' w sezonie ogórkowo-transferowym. Chodzi jednak o to, żeby pokazać decydentom pułap naszych oczekiwań - miało być na bogato, a na razie nie jest, więc dalej czekamy na solidnego napastnika, który strzela minimum 15 bramek na sezon (jak nowy nabytek Zagłębia).
[/quote]
Ludzie, co wy macie z tymi liczbami?
Kolejny kabalista?
Tak, Lubin sprowadził lepszego napastnika niż Lukaku z MU, bo strzelił o 3 bramki więcej w końcu.
Jak przekładasz docencie (w zakresie nauk ścisłych?) bramki strzelane w słabej lidze słoweńskiej na bramki w lidze angielskiej w czołowym zespole, masz jakiś współczynnik? Może jesteś fanem Roka Sirka (nasz Rok w pierwszej lidze równie dużo strzelał)?
I może oglądasz go w meczach ligi słoweńskiej podobnie jak Lukuku, czy naszego Lopesa?
Ludzie, nie wygłupiajcie się, tylko zwyczajnie dajcie pograć gościom, dajcie im się zaaklimatyzować, a oceny tych transferów (Lubińskich też) wydamy po sezonie.
Tak będzie chyba bardziej profesjonalnie.
PS: Frajerzy ci właściciele klubów, dają 75 mln za takiego Lukuku strzelającego tylko 12 bramek, podczas gdy mają Sirka strzelającego 15 bramek za 500 tys, albo jeszcze lepiej, Cabrerę, z 14 bramkami za 400 tys. Chyba wszyscy siedzą w kieszeni u Weberów :)
[quote='konserwa' pid='1387459' dateline='1562338335']
[quote='docent' pid='1387428' dateline='1562317252']
[/quote]
Ludzie, co wy macie z tymi liczbami?
Kolejny kabalista?
Tak, Lubin sprowadził lepszego napastnika niż Lukaku z MU, bo strzelił o 3 bramki więcej w końcu.
Jak przekładasz docencie (w zakresie nauk ścisłych?) bramki strzelane w słabej lidze słoweńskiej na bramki w lidze angielskiej w czołowym zespole, masz jakiś współczynnik? Może jesteś fanem Roka Sirka (nasz Rok w pierwszej lidze równie dużo strzelał)?
A może oglądasz go w meczach podobnie jak Lukuku, czy naszego Lopesa?
Ludzie, nie wygłupiajcie się przed światem, tylko zwyczajnie dajcie pograć gościom, dajcie im się zaaklimatyzować, a oceny tych transferów (Lubińskich też) wydamy po sezonie.
Tak będzie chyba bardziej profesjonalnie.
PS: Frajerzy ci właściciele klubów, dają 75 mln za takiego Lukuku strzelającego tylko 12 bramek, podczas gdy mają Sirka strzelającego 15 bramek za 500 tys, albo jeszcze lepiej, Cabrerę, z 14 bramkami za 400 tys. Chyba wszyscy siedzą w kieszeni u Weberów :)
[/quote]
A co tak daleko sięgać! Pamiętacie Zjawińskiego, króla strzelców I ligi, który strzelił 21 bramek w Dolcanie za sezon a potem przeszedł był do nas i co - zonk. Totalna kiszka, chyba tylko trafił ze dwa razy z czego jedną tak niespodziewanie, bo prowadził piłkę wzdłuż pola karnego, równolegle do bramki i nie wiedział co z nią zrobić a nikt mu nie przeszkadzał, więc w końcu strzelił i trafił. Ładna bramka była ale w ekstraklasie nie pograł za wiele, bo za wysokie progi były( w Arce i Legii też)
Nie wspominając o Dudzicu
A jakie to ma znaczenie. Jest wynik czy go nie ma, są transfery czy też nie zawsze znajdzie powód by nap... na Cracovię. Nawet jeśli jeszcze Pasy nie zagrały ŻADNEGO OFICJALNEGO meczy w nowym składzie...
Pewnie znajdą się i tacy forumowicze (i nie tylko), którzy poza napie.rdalaniem na Cracovie nie widzą innego sensu w życiu. Smutne to jest
Bułgaria :)
[quote='orłowy' pid='1387492' dateline='1562354248']
Pewnie znajdą się i tacy forumowicze (i nie tylko), którzy poza napie.rdalaniem na Cracovie nie widzą innego sensu w życiu. Smutne to jest
[/quote]
A kto napie...rdala na Cracovię?
Może ci co zakładali lub wpisywali się wątku Michał Probierz musi odejść
Może ci, co byli aktywni w wątku o Tabiszu
Może ci, co wymyślali hasła na autobus po porażkach
Może ci, co gromko odpowiadali na okrzyk Tabisz! Co?! Ty...
To jest piłka nożna, to jest sport, tu są emocje i oczekiwania. Gdy drużyna przegrywa obrywa trener, zawodnicy, zarząd itd. Nie jest to równoznaczne z napie....dalaniem na klub.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)