[quote='19Rudi06' pid='1387237' dateline='1562181482']
Jakub Serafin przenosi się do Puszczy Niepołomice
[/quote]
I to jest chyba najlepszy transfer w tym okienku.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[/quote]
Nie za wysoki poziom dla niego?
Dobry piłkarz, wchodzi i gra. Dobrze, że taki Krzysiu Piątek nie poszedł drogą zgrywania się, aklimatyzacji itd.
Poza teoretycznie młodym Rubenem, nie ściągnęliśmy graczy poczatkujących, więc obóz ma wystarczyć do gry. Jedyną przeszkodą, mogą być niskie umiejętności nowych zawodników, ale przecież tak do tego nie podchodzimy na etapie przygotowań do sezonu. Nie biorę zachowania na zasadzie asekuracji, by usprawiedliwić ewentualne porażki. Oglądałem sparingowe mecze drużyny DAC, nie biorę porażki pod uwagę. Dobrze, że zawodnicy Cracovii nie są podszyci zajęczą skórką, tylko jasno stawiają cel. Damian Dąbrowski w wywiadzie jasno się wyraził - odpadnięcie z DAC uzna za dużą porażkę. Trener Probierz równie jasno mówi, chcąc się liczyć w piłce, takich przeciwników trzeba pokonywać na tym etapie rozgrywek.
Bardzo ciekawie się wzmacnia Jagiellonia. Z niecierpliwością porównam np. taki transfer Jagi za 600 tys euro do naszych z kartą na ręku. Transferów w tamtym klubie jest więcej, będzie do czego się odnieść i porównać pracę zarządów.
Nigdzie nie przeczytałem, nie usłyszałem wywiadu, ze robią w Jadze transfery na "bogato".
Probierz nie wyciągnie z kieszeni "banknotów", ale wchodząc w funkcję wiceprezesa rozszerzył odpowiedzialność za działania w Cracovii. Liczę, że na tym trenerze się nie zawiodę
[quote='bastardKSC' pid='1387046' dateline='1562097135']
Wszołek w lechii.
[/quote]
Podobno jednak nie. Okazał się za drogi, nie stać ich. Wszołek to nazwisko które przyciąga.
- Edytowany
lechia? cieniasy
znam takiego jednego bogatego w naszej lidze, który zacznie sezon na bogato.
to na pewno on go łyknie ;)
Nie ma Wszołka,Ronalda,Messiego,Neymara,..
Nie ma trenera..
Nie ma nic.
Ogólnie to jest chuyowo,
Normalni Wy jesteście?
[quote='ian thorpe' pid='1387254' dateline='1562188373']
Dobry piłkarz, wchodzi i gra. Dobrze, że taki Krzysiu Piątek nie poszedł drogą zgrywania się, aklimatyzacji itd.
Poza teoretycznie młodym Rubenem, nie ściągnęliśmy graczy poczatkujących, więc obóz ma wystarczyć do gry. Jedyną przeszkodą, mogą być niskie umiejętności nowych zawodników, ale przecież tak do tego nie podchodzimy na etapie przygotowań do sezonu. Nie biorę zachowania na zasadzie asekuracji, by usprawiedliwić ewentualne porażki. Oglądałem sparingowe mecze drużyny DAC, nie biorę porażki pod uwagę. Dobrze, że zawodnicy Cracovii nie są podszyci zajęczą skórką, tylko jasno stawiają cel. Damian Dąbrowski w wywiadzie jasno się wyraził - odpadnięcie z DAC uzna za dużą porażkę. Trener Probierz równie jasno mówi, chcąc się liczyć w piłce, takich przeciwników trzeba pokonywać na tym etapie rozgrywek.
Bardzo ciekawie się wzmacnia Jagiellonia. Z niecierpliwością porównam np. taki transfer Jagi za 600 tys euro do naszych z kartą na ręku. Transferów w tamtym klubie jest więcej, będzie do czego się odnieść i porównać pracę zarządów.
Nigdzie nie przeczytałem, nie usłyszałem wywiadu, ze robią w Jadze transfery na "bogato".
Probierz nie wyciągnie z kieszeni "banknotów", ale wchodząc w funkcję wiceprezesa rozszerzył odpowiedzialność za działania w Cracovii. Liczę, że na tym trenerze się nie zawiodę
[/quote]
I znowu widzę w twoim wpisie przygotowanie gruntu po to aby w przyszłości, w razie niepowodzenia dokopać .. no chyba klubowi, bo jakże inaczej można nazwać krytykowanie właściciela i zarazem zarządcy klubu. Każdy, kto zna się na piłce, doskonale wie, że piłka jest okrągła itd. Trzeba mieć na tym polu dużo pokory i mieć ciągle na uwadze, że to niejako totolotek Zawsze, wszystko jest możliwe a wyniki dlatego są objęte zakładami bukmacherskimi, bo są nieprzewidywalne. No ale nie dla naszego forumowego, rzekłbym mędrca, bez słowa przesady, ale może się obrazić, odczytując w tym ironię. Co prawdą pisze nasz przyjaciel,że to nie jest asekuracja, tylko rzeczowe rozeznanie sytuacji, ale ja i nie tylko ja w to nie wierzę swoje wiemy. To przygotowanie pola pod ciężki ostrzał, wiadomo kogo. Wszyscy znawcy piłki wiedzą, że Streda to wicemistrz Słowacji, czyli kraju, którego przedstawiciele przed rokiem wyeliminowali z pucharów Legię i Górnika. Liga słowacka to nie jest spacerek dla nas i różnie może być. No ale nie dla Iana. On już wie, że to tylko formalność i nie wyobraża sobie inaczej, mimo, że polskie drużyny w tych rozgrywkach notują corocznie spektakularne porażki.
Kolega nasz odnosi się także do transferów, pisząc,że Jagiellonia nie zapowiadała ich na bogato,ale kupiła zawodnika za 600 tys. euro a my na odwrót. I znowu ten sam manewr i zapowiedź: zobaczymy co z tego wyjdzie. A mogło by tylko nie wyjść, to nawet tym razem nie tylko Jakubkowi i Januszowi się dostanie ale i także Michałkowi. Już Ian się o to postara !!
Abdou Traore -wygasl mu kontrakt w Turcji- to byłoby konkretne wzmocnienie
ZBigniew T są u nas tacy co bronią zarząd mimo że nie ma za co bo sprawa została sknocona .Niektórym się nie dziwie bo trudno by bałysowskie konta nie bronily jasnie pana .Ian wielokrotnie pokazał że ma zdrowy rozsadek .Jak było za co chwalić to to robił ,jak uważał że trzeba krytykować to też nie chował głowę w piasek tylko walił celnie prosto z mostu .
Od Jagielonii powinniśmy się uczyć jak przeprowadza się transfery .I to od A do Z czyli obserwacja ,negocjacje ,finalizacja i CO NAJWAŻNIEJSZE JAKOŚC TYCH TRANSFERÓW. Pudla transferowe to bardzo mały procent w porównaniu do udanych transferów .
Nie szukaj alibi na siłe T i B .Wedle ustaleń nie mieli się zajmować kontraktami i transferami .Za tą działkę miał odpowiadać Probierz .
W efekcie dalej się tymi rzeczami bawią bo trudno to nawet nazwać ,,pracą '.' Mamy pat w kontraktach i takie kwiatki w ciągu jednego roku jak Covilo ,Cabrera czy Javi .Wielu zawodnikom kluczowym kontrakty się kończą za rok ale nam się ,,nie spieszy ''. Jak chcesz ich Zbigniew pochwalić twoja wola ja uważam że dopóki od działki sport nie zostanie odsunięty T i B to trudno liczyć na kontrakty i dobre transfery .Ci ,,prezesi ''są tak toksyczni że nie jedną rzecz sknocili i dalej będą knocić .
Czy się oberwie Probierzowi w przypadku jak by nasze transfery okazały się pudłami i tak jak rok temu przyjdzie nam ściągać piłkarzy na PALĄCEJ HAŁUPIE ?Na pewno tak bo on za sprawy sportowo -kontraktowe oficjalnie odpowiada .Jeden z głównych zarzutow to będzie odgrywanie SŁUPA i powierzenie tej działki skompromitowanym toksycznym osobnikom ,SKUTECZNOŚĆ ich ,,pracy ''znamy od 15 lat .
Probierz teraz będzie 3 rok trenował Cracovię więc to wystarczająco długi czas na progres .Nie oczekuje MP -oczekuje medalu czyli minimum jedno miejsce w górę .Każde wyżej biorę za bonus .
[quote='potter' pid='1387272' dateline='1562218787']
ZBigniew T są u nas tacy co bronią zarząd mimo że nie ma za co bo sprawa została sknocona .Niektórym się nie dziwie bo trudno by bałysowskie konta nie bronily jasnie pana .Ian wielokrotnie pokazał że ma zdrowy rozsadek .Jak było za co chwalić to to robił ,jak uważał że trzeba krytykować to też nie chował głowę w piasek tylko walił celnie prosto z mostu .
Od Jagielonii powinniśmy się uczyć jak przeprowadza się transfery .I to od A do Z czyli obserwacja ,negocjacje ,finalizacja i CO NAJWAŻNIEJSZE JAKOŚC TYCH TRANSFERÓW. Pudla transferowe to bardzo mały procent w porównaniu do udanych transferów .
Nie szukaj alibi na siłe T i B .Wedle ustaleń nie mieli się zajmować kontraktami i transferami .Za tą działkę miał odpowiadać Probierz .
W efekcie dalej się tymi rzeczami bawią bo trudno to nawet nazwać ,,pracą '.' Mamy pat w kontraktach i takie kwiatki w ciągu jednego roku jak Covilo ,Cabrera czy Javi .Wielu zawodnikom kluczowym kontrakty się kończą za rok ale nam się ,,nie spieszy ''. Jak chcesz ich Zbigniew pochwalić twoja wola ja uważam że dopóki od działki sport nie zostanie odsunięty T i B to trudno liczyć na kontrakty i dobre transfery .Ci ,,prezesi ''są tak toksyczni że nie jedną rzecz sknocili i dalej będą knocić .
Czy się oberwie Probierzowi w przypadku jak by nasze transfery okazały się pudłami i tak jak rok temu przyjdzie nam ściągać piłkarzy na PALĄCEJ HAŁUPIE ?Na pewno tak bo on za sprawy sportowo -kontraktowe oficjalnie odpowiada .Jeden z głównych zarzutow to będzie odgrywanie SŁUPA i powierzenie tej działki skompromitowanym toksycznym osobnikom ,SKUTECZNOŚĆ ich ,,pracy ''znamy od 15 lat .
Probierz teraz będzie 3 rok trenował Cracovię więc to wystarczająco długi czas na progres .Nie oczekuje MP -oczekuje medalu czyli minimum jedno miejsce w górę .Każde wyżej biorę za bonus .
[/quote]
Potter zauważ, że Jagiellonia stanęła na nogi od ery Probierza. Probierz słupem nie jest, jak niektórzy próbują tu sugerować a od tego czy będzie sukces czy klęska, zależy jego przyszła reputacja. A myślę, że on jeszcze chce w życiu coś osiągnąć jako trener, bo stary nie jest a lubi swoja pracę i tę całą otoczkę medialna z tym związaną.
Jeśli coś nie wyjdzie, to wszyscy mu się rzuca do gardła, nie tylko niektóre osoby tu na forum ale i nasi wrogowie( czytaj gts) ale i dziennikarzyny różnej maści i prominencji, którzy tylko czyhają na takie sensacje, tym bardziej, że Probierz czasem ma buńczuczny i mentorski ton wypowiedzi . Takich lubi się grillować i wówczas będzie jatka. I co wy tez dołączycie die do tego chóru ? to przecież tylko puchary i na razie nikt tam sukcesów nie osiągnął, tym bardziej,, że myśmy nie chcieli :) , tylko nas tam na sile wepchano.
Co innego liga. Wówczas mamy prawo od niego wymagać, bo jak zauważyłeś, trenuje nas już 3 rok. Ale nikt do tej pory nic z Cracovią nie osiągnął, więc kto inny jak nie on?
aha, czyli to wina dotychczasowych trenerów, że Cracovia Filipiaka gra w lidze biznesu?
Miałem proponować, żeby wymienić naszego Budzińskiego na czeskiego, ale widzę, że już wyciągnęła go Mlada Boleslav
https://pl.soccerway.com/players/luka-budinsky/191192/
[quote='pluton' pid='1387249' dateline='1562186516']
[/quote]
Nie za wysoki poziom dla niego?
[/quote]
Sereafin był transferem gotówkowym , więc pewnie dołożyliśmy do transferu .
Serafin , Zenjov, Culina , Serdel , Deja i inni . Probierz nie ma rewelacyjnej skuteczności transferów prawdę mówiąc.
Zbigniew T nie zmieniaj tematu .Probierza już dawno w jadze nie ma a radzą sobie świetnie .Na poletku transfery mamy się od kogo uczyć .Tylko pytanie kto ma się uczyć ?Jak duet T I B to przez 15 lat nie nauczyli się niczego .W ich wypadku zostaje obwinianie nauczyciela że się ,,uwziął ''na ucznia .
W Jadze jest Kulesza i kompetentni ludzie znający sport i zarazem dbający o atmosferę .U nas ta 2 sportu nie zna a atmosfera korporacyjno -toksyczna jest od 15 lat .Będzie dopóki się ich nie odsunie od kontraktów ,transferów .
Główny zarzut jeśli ,,coś nie wyjdzie ''to nie będzie do warszatu trenera tylko do tego że mając narządzia (stołek viceprezesa )nie piedzielnął w pewnym momencie pieścią w stół .Trener ślepy nie jest i na dłuższą metę to nie da się udawać że w klubie jest sielanka .Zaraz będzie problem kontraktów .Idą jak po grudzie bo negocjatorem jest T .
Czy ta 2 T I B nie ma nic na sumieniu w kwestiach Covilo ,Cabrery ,Vejinovica i Javiego to sobie odpowiedz .
Tyle, że my mamy puchary bez atmosfery, a Jagiellonia z atmosferą nie.
Czekamy na medal od wielu lat. Przypomnijcie mi ile medali w ostatnim 10 leciu ma Jaga??
- Edytowany
[quote='potter' pid='1387287' dateline='1562226230']
Zbigniew T nie zmieniaj tematu .Probierza już dawno w jadze nie ma a radzą sobie świetnie .Na poletku transfery mamy się od kogo uczyć .Tylko pytanie kto ma się uczyć ?Jak duet T I B to przez 15 lat nie nauczyli się niczego .W ich wypadku zostaje obwinianie nauczyciela że się ,,uwziął ''na ucznia .
W Jadze jest Kulesza i kompetentni ludzie znający sport i zarazem dbający o atmosferę .U nas ta 2 sportu nie zna a atmosfera korporacyjno -toksyczna jest od 15 lat .Będzie dopóki się ich nie odsunie od kontraktów ,transferów .
Główny zarzut jeśli ,,coś nie wyjdzie ''to nie będzie do warszatu trenera tylko do tego że mając narządzia (stołek viceprezesa )nie piedzielnął w pewnym momencie pieścią w stół .Trener ślepy nie jest i na dłuższą metę to nie da się udawać że w klubie jest sielanka .Zaraz będzie problem kontraktów .Idą jak po grudzie bo negocjatorem jest T .
Czy ta 2 T I B nie ma nic na sumieniu w kwestiach Covilo ,Cabrery ,Vejinovica i Javiego to sobie odpowiedz .
[/quote]
Potter zawsze się mylę czy twój nick to dwa razy r czy dwa razy t. Wymyśl cos polskiego prostego, bo taki swojak jesteś ze swoimi poglądami a nick masz taki "zachodni". A tak przechodząc do meritum, to chce ci pomóc i celowo cie chciałem niepostrzeżenie odciągnąc od tematu Tabisza i Bałdysa ( ale czujna jesteś bestio i się nie dałeś!) ) abyś trochę odpoczął od nich, bo niektórzy posądzają cie tutaj o jakieś jednostki chorobowe łącznie z przytaczaniem wiki na te tematy.. Ja taki surowy nie jestem i cie bronię ale daj mi chociaż szansę...
[quote='mzilikazi' pid='1387289' dateline='1562228084']
Czekamy na medal od wielu lat. Przypomnijcie mi ile medali w ostatnim 10 leciu ma Jaga??
[/quote]
To może precyzyjniej: ile medali zdobyła Jagiellonia z Probierzem i bez Probierza? Z atmosferą, fachowcami etc?
Zbiniew T nie posądzam cię bynajmniej o dzialanie celowe ze zmianą tematu .Są tu strażnicy tabiszmentu .Z nimi zawsze będzie mi nie po ,,drodze ''.
Mnie nie kupią ,nie grozi mi też kurza ślepota bym nagle nie widział co się dzieje .Mogą mieć 100 % pewność że dopóki będą pracować w Cracovii tacy jak ja będą im patrzeć na ręce i każdą zawaloną sprawę wyciągną.
Musze cię zmartwić Zbigniewie T grupa przeciwników tabiszmentu rośnie w tempie ekpresowym i patrzy na ręce .Nie mają co liczyć na to że zamiotą sprawę Javiego pod dywan i nie ujrzy ona światła dziennego (jak by się okazało że tak jak z Covilo jest podwójne dno )
Weryfikacją pracy zarządu są kontrakty ,transfery i co zatem idzie wynik sportowy .Pierwszy egzamin już 11 i 17 lipca .Powinien nam wiele ten dwumecz pokazać ..Będzie też wiadome w miarę szybko które z kontraktów przedłużymy (chodzi o kluczowych piłkarzy co kończą się kontrakty za rok ).
Tak w ogóle, orientuje się ktoś, czy rozważamy jakieś realne wzmocnienia, ew. jakiekolwiek dodatkowe transfery, czy to już koniec i rzeźbimy w tym, co jest?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (27 użytkowników)
Goście (27)