A czy na "10" nie moze tez zagrac Hanca? Wtedy jest Pelle, Budzik i wlasnie Hanca, jakis mlodzik oprocz Rakoczego? Owszem Javi to meeeega oslabienie, ale nalezy sie szanowac.
Zaczyna mnie to wqrwiac, ze tuz przed sezonem cos sie koncertowo spierdoli. Jedni uwazaja, ze to wina Tabisza (i moze maja racje), a moze byc tak, ze "gwiazdory" zaczynaja bac sie o miejsce w skladzie?
Z calym szacunkiem, ale wydaje mi sie ze Javi to.."temat zastepczy" - zobaczymy co sie wykreuje.
PS. Zawsze jako przyklad staralem sie podawac Athletic Bilbao - klub, w ktorym graja "rodzimi" zawodnicy, z danego kregu kulturowego. Owszem moze przesadzam z Vestenicky'm (jezeli popelnilem blad w pisowni to przepraszam), ale widac po nim ze ma "zmysl napadziora" (i nie chodzi o FM-a, co dyskutowalismy)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='stary kibol' pid='1385537' dateline='1561312879']
Gargamel 998 napisał:
Dialiba byl lepszy. A Saidi?..niech spierd*ala
Regulamin Forum:
[color=#5a5a5a][font=sans-serif] 5. Nie obrażaj klubów, zawodników, oraz innych osób na łamach tego forum,[/font][/color]
[/quote]
Czy napisalem (przykladowo) : jebany murzyn z Burundi? Nie obrazilem go personalnie. Z dal od tego typu zawodnikow. Gosc, ktory [b]NIGDY [/b]nie dał nam tyle na ile zasługiwaliśmy, a po spadku był pierwszym chętnym do odejścia. To w takim razie bierzmy Suarta z pocałowaniem ręki
Tez podoba mi się Athletic, ale skąd my weźmiemy tylu zawodników z regionu na poziomie? Gdyby dalej trwały Austro-Węgry, to może by się udało ;)
https://www.transfermarkt.pl/joan-roman/profil/spieler/121411
nie byłoby to złe zastępstwo .
Jest coś na rzeczy czy pobożne życzenie?
Morata faktycznie nie było by to złe zastępstwo .Wiosną bardzo dobrze grał
[quote='morata' pid='1385597' dateline='1561367430']
[/quote]
Następny Hiszpan..
[quote='DawidSiemaszki' pid='1385608' dateline='1561371023']
[quote='morata' pid='1385597' dateline='1561367430']
[/quote]
Następny Hiszpan.
[/quote]
To chyba dobrze , pomijając pierwszego to WSZYSCY hiszpanie jakich Cracovia zatrudniała umieli grać
w piłkę.
Tylko Ortega Medina słabo , reszta widać była jakosć . Dodatkowo inne kluby nam sprzątneły Quintane i był jeszcze fajny lewonożny obrońca , Kiko Olivas który by się sprawdził .
Może to pech, który nas prześladuje od czasów Quintany i po prostu Hiszpanie na dłuższą metę nie są nam pisani? ;)
Znowu ulęgałka ze spadkowicza? Przyjdzie taki, pogra sezon, namiesza w szatni, jak coś tam zagra to będzie chciał kontrakt z kosmosu? :D
Ale... czy w ogóle są piłkarze z inną mentalnością?
Czy ktoś jeszcze przyjdzie , wątpię . No może poza młodymi i zdolnymi . Javi ma ważny kontrakt - grać w EK nie będzie a płacić trzeba - chyba , że się jakiś kupiec znajdzie .
Czyli jeśli nikt więcej nie przyjdzie, to w tym okienku wychodzimy na zero, optymistycznie zakładając, że Rafa zastąpi Cabrerę, a Pelle Javiego, a o tym dopiero przekonamy się gdy pograją parę meczów. Trochę nie tak miało to wyglądać.
[quote='Matthias89' pid='1385689' dateline='1561392984']
Czyli jeśli nikt więcej nie przyjdzie, to w tym okienku wychodzimy na zero, optymistycznie zakładając, że Rafa zastąpi Cabrerę, a Pelle Javiego, a o tym dopiero przekonamy się gdy pograją parę meczów. Trochę nie tak miało to wyglądać.
[/quote]
Hrosso, Jablonsky, Rubio ?
sprawy z Javim nikt sie nie spodziewal
Jasne, że nikt się nie spodziewał sytuacji z Javim, ale taka zaistniała i dlatego liczyłbym na jakiś transfer na jego pozycję. Co do trójki wymienionych, to Hrosso - uzupełnienie, potrzebne. Rubio - znak zapytania, powiedzmy że uzupełnienie. Jablonsky - 4stoper, nie tutaj były największe problemy w poprzednim sezonie, a w ofensywie, choć oczywiście ten transfer wygląda ok. Natomiast w ubiegłym sezonie pisaliśmy o choćby 2, albo nawet 3wzmocnieniach, przy zachowaniu tamtej kadry. Dziś wiemy, że wypadło nam z poprzedniego sezonu dwóch zawodników, stanowiących o sile ofensywnej. Przyszło na ich miejsce dwóch, ilościowo się zgadza, jeśli idzie o umiejętności to mam nadzieję, że też będzie ok, bo na papierze wyglądają nieźle i oby się sprawdzili. Ale to w tym momencie (sytuacja z Javim), powoduje, że te transfery to jest 1:1, czyli możemy mówić o statusie quo, a nie o wzmocnieniu kadry.
[quote='pasiak na zawsze' pid='1385697' dateline='1561394480']
[quote='Matthias89' pid='1385689' dateline='1561392984']
[/quote]
Hrosso, Jablonsky, Rubio ?
sprawy z Javim nikt sie nie spodziewal
[/quote]
Nikt się nie spodziewa hiszpańskiej inkwizycji
Ten transfer byłby możliwy pod paroma warunkami - gdyby udało się go sprzedać nie za frytki, tylko przynajmniej tyle, ile kosztował; gdyby też udało się sprzedać Mihalika... Bo bramkostrzelni zawodnicy kosztują.
Jak półżartem pisałem, ze Robak do wzięcia, to usłyszałem, że "chyba z czereśni". To już bez żartów: jak z pucharów odpadnie drużyna Góralskiego i naszego byłego, niesfornego trochę... to pasowałoby do tego drugiego spróbować podejść. Co było, to było, jak już ma być komin płacowy, a być chyba musi, to niech przynajmniej to pójdzie na zawodnika 26-letniego, ukształtowanego, ale jeszcze z potencjałem rozwojowym.
Robak ciekawy rozrzut - z jednej strony przymierzany (wg 90minut.pl) do Piasta, z drugiej - do Miedzi :)
Robak chce wrócić do swojego klubu na zakończenie kariery także stąd Miedź. Nie wiem jednak kiedy on zamierza ją kończyć :-)
Widzew bardzo chce Robaka
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)