A jeszcze się nie pokazaliśmy w Europie :) strach pomyśleć co będzie jak byśmy doszli do fazy grupowej LE [emoji41]
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
To co? Zamykamy temat? ;)
[quote='frik' pid='1384820' dateline='1561020391']
Dziwne te transfery, goście gający w swoich ligach, Portugalia, Holandia, Lewski Sofia. I do tego mimo propozycji ze swoich klubów nie przedłużają kontraktów, bo są dogadani z....Cracovią. Nie było u nas czegoś takiego, na dokładkę, poza wypożyczonym grajkiem nikt nie odchodzi, puki co, a miałby kto, takiego Helika z Siplakiem i Pestką to opier.....lił by za okrągłą sumkę.
Jak nic podmienili Generała, albo mu jego informatycy z Comarchu nowego softa wgrali, czy co się stało? Ja na razie nie wierzę, w to co się dzieje, bo to jakaś ściema może być, ale z tyłu głowy mi się kołacze, "idziemy na majstra" i to tak nie przypadkiem jak Piast czy parę sezonów temu Śląsk. Tu jest wszystko przygotowywane skrupulatnie, jak nie przymierzając inwestycja w Rącznej.
AVE CRACOVIA
[/quote]
Frik!!! Dla mnie to Post Roku!!
Generalnie uważam to okienko ( choć się jeszcze nie zaczęło ) za w 100% udane. Nie udało się zatrzymać AC ale i Real Madryt nie zatrzymał Ronaldo ( zachowując wszelkie proporcje ). W
Wszystkie transfery przeprowadzone NA CZAS ( przed czasem )!!! Wszystkie transfery maja sens na papierze i są teoretycznym wzmocnieniem kadry!!! Na tle naszej ligi jesteśmy wzorem. Większość nowych zawodników ma potencjał do dalszego wzrostu!! Po prostu tylko cmoknąć z zachwytu. Jedynie stare piłkarskie prawdy każą się wstrzymać z zachwytem:
1. Pieniądze nie grają.
2. Na papierze piłkarz nie jest nic wart, WSZYSTKO WERYFIKUJE BOISKO!!!
Na dzień dzisiejszy oceniam, że zrobiliśmy wszystko co możliwe, by osiągnąć zamierzone cele, a jak będzie??? .... Życie pokazało, że to dopiero początek drogi i jeszcze wiele się może wydarzyć...
Potter - oczekuję od Ciebie PUBLICZNYCH przeprosin dla Zarządu, bo przynajmniej w teorii stanęli na USZACH by było dobrze. Ty najbardziej „jechałeś” z krytyką zanim poznaliśmy resztę planu! ( co do dalszego kierunku - przedłużania umów - PEŁNA ZGODA!!)
Potter,
Serafin umiejętności ma! Zagrał dwa mecze w większym wymiarze i jeden był naprawdę obiecujący, a drugi tragiczny. Facet nie ma charakteru i chęci do walki. Jakby miał choć połowę tego pazura co Piszczek to byłby podstawowym zawodnikiem już w Lechu! Też nie będę po nim płakał ale staram się oceniać rzetelnie potencjał, możliwości, zaangażowanie i inne elementy ... Co nie wyklucza możliwości, że facet trafi do słabszej drużyny i zacznie świecić jak Deja w Arce.
Ja biję brawo za te transfery. Moim zdaniem, obecnie bylibyśmy w stanie wystawić 2 składy z których jeden biłby się o puchary, a drugi spokojnie utrzymał. Oczywiście przesadzam, bo kartki, kontuzje itd. ale naprawdę pierwszy raz od jakiegoś czasu będziemy mieli na ławce zawodników, którzy w wielu klubach mieliby pewna pierwsza jedenastkę. Jeśli nie będzie pudła i półfinału PP to Probierz jest d...a a nie trener i niech zostanie przy prezesowaniu.
Co do szans na grupę w LE to się nie wypowiadam, bo tutaj sporo zależy od losowania - w pierwszym meczu już wygląda na to, że mamy solidnego rywala i 50% szans.
Jak można oceniać transfery gości, których nigdy się nie widziało w akcji? Ja bym cmokał z zachwytu gdyby to byli najlepsi zawodnicy z naszej ligi ale póki nikt z nas nie wie kim są to z wszelkim cmokaniem (a tym bardziej jechaniem) trzeba się wstrzymać.
Jedyna obiektywna ocena tych transferów na ten moment to może być napisanie: fajnie że wszystkie załatwiono przed obozem, fajnie, że wzmocniono tam gdzie potrzebowaliśmy i tyle. Na rezultaty trzeba zaczekać chociaż do pierwszego kopnięcia piłki.
- Edytowany
gbialas za co mam przepraszać zarząd ?Dobrze wygląda okienko ale 3 nazwiska Covilo ,Cabrera i MV zostały sknocone w ciągu 1 roku .Nie wiemy do końca kto odejdzie .Teoretycznie nikt poza tymi co nie chcemy .Ale praktyka bywa różna .
Druga rzecz na którą wielu czeka i to równie ważne jak transfery TO KONTRAKTY .To pole do wykazania się do zarządu a z tym na razie leżymy .Na teraz to bardzo kiepsko wygląda - niech się wykażą to mogę wtedy przeprosić .Na razie nie ma za co .
Serafin ?Zagrał 6 meczy w lidze w różnym wymiarze czasowym i 2 w PP .Wspólny mianownik tych meczy to irytująca nieporadność i granie jak za karę czyli bez ambicji ,bez agresji ,jako statysta który gra mecz jak w tkkf .W każdym jednym chciało się czymś rzucić na boisko by zszedł i nie kompromitował naszych barw .Karykatura defensywnego pomocnika .Defensywny pomocnik musi być twardy ,agresywny i jak trzeba wyciąć albo wejść ostro to to trzeba zrobić .On wręcz irytował podejściem do pracy .Dostaje szansę inni zap....ją a ten czlapu ,czlap .
Porównanie do Deji zupełnie nie na miejscu .Deja to pracuś .Zdaje sobie sprawę że ma średnie umiejętności ale nadrabia bieganiem ,agresją .
Serafin nie ma nic .Na prawdę szkoda że tych 8 meczy nie grał np Lucek bo dał by z siebie wszystko i zdobył by przy okazji doświadczenie .
Nie powinno być w Cracovii miejsca dla śmierdzących lenii robiących sobie z klubu wczasy .By nosić naszą koszulkę trzeba zap....ać .Im wcześniej pójdzie precz tym lepiej .Mam nadzieje że już nie długo bedzie mnie męczył .Na obóz nie pojechał i bije brawa sztabowi trenerskiemu .
Ma długi kontrakt niech przemyśli gdzie gra i czego się tu wymaga .A na razie niech idzie na wypożyczenie .
Na wypożyczenie z 2 powodów -może za rok wydorośleje i zacznie traktować piłkę profesjonalnie .Jest młody .
Druga rzecz kasa -ma długi kontrakt więc rozwiązanie go będzie kosztować .Wydaliśmy 400 000 zł więc wypożyczmy by spróbować odzyskać kasę .A noż się sprawdzi gdzieś w 1 lidze i go sprzedamy przynajmniej za tyle ile kosztował ?
Santo nie oceniam transferów tylko sposób ich przeprowadzenia i ich zasadność (logikę ich przeprowadzenia). To jest w 100% na plus. A jak będzie to zawsze boisko weryfikuje - i tu pełna zgoda, ale nie zakładam 100% trafności transferów. Takiej skuteczności nie ma nikt. Niech na 5 będą 3 trafione, a jest na to szansa i jest GIT!!
- Edytowany
90 minut spieszy z informacją ,że Pik przedłużył kontrakt.
http://www.90minut.pl/news/296/news2967679-Daniel-Pik-na-dluzej-w-Cracovii.html
Info od KamilloLce.
Potter:
Porównanie do Deji zupełnie nie na miejscu .Deja to pracuś .Zdaje sobie sprawę że ma średnie umiejętności ale nadrabia bieganiem ,agresją .
Serafin nie ma nic .Na prawdę szkoda że tych 8 meczy nie grał np Lucek bo dał by z siebie wszystko i zdobył by przy okazji doświadczenie .
Wiem, że bywasz na treningach, ja tylko patrzę na mecze (mieszkam w Niemczech i byłem tylko na 2 meczach, reszta w TV). Na podstawie tego co widziałem to Serafin umiejętności ma, ale coś z nim jest nie tak!! Nie będę płakał. Co do Dei, może i pracuś, ale nie podjął walki w CRACOVII o skład i tyle w temacie. Ogarnął się w Arce, ale wyżej dupy nie podskoczy! Lucek też musi powalczyć o SWOJE, takie życie piłkarza. Jak odpuści - to szkoda czasu, ale to nie oznacza, że się nie ogarnie i nie wskoczy kiedyś na właściwy poziom.
Javi przesunięty do rezerw bo chciał odejść za darmo do innego klubu. No ciekaw jestem o co chodzi
No to potrzebujemy jeszcze jedno wzmocnienie
[quote="LucasKsc" pid='1385216' dateline='1561216131']
No to potrzebujemy jeszcze jedno wzmocnienie
[/quote]Na szczęście ta pozycja nie jest jakaś źle obstawiona. Jest budzik i Pelle który doszedł. Aczkolwiek nie będę zdziwiony jak będą szukać dodatkowego człowieka. Jest to w sumie dość oczywiste.
Czyli to nasze zajebiste okno transferowe wygląda następująco: Lopez za Cabrere, Pelle za Javiego i wzmocnienie na śo( gościem, który za niedługo nie będzie mógł grać), bo pewnie Helika sprzedamy.
Walczyć o Vejinovica , tyle w temacie .
Jeśli Javi jest już skreślony, to musi być kolejny transfer. Inaczej będzie to okienko tak jak napisał octop, czyli w zasadzie wymiana 1:1 (o ile nowe nabytki na boisku okażą się faktycznie wzmocnieniem, bo na razie wzmocnieniem są na papierze), po prostu uzupełnienie kadry za tych, którzy odeszli, natomiast wzmocnień zero, a mówiliśmy parę tygodni o 2-3 transferach przy zachowaniu tamtego składu, by podnieść jakość zespołu. Tutaj w najlepszym razie byłoby utrzymanie status quo. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Ech... zawsze musi u nas coś się schrzanić, choć wydawało się, że może idzie to w dobrym kierunku.
[quote='morata' pid='1385242' dateline='1561218772']
[/quote]
też tak uważam, bo w temacie "Lubin" cisza, więc pewnie ściema
[quote='squier strat' pid='1385258' dateline='1561219866']
[quote='morata' pid='1385242' dateline='1561218772']
[/quote]
też tak uważam, bo w temacie "Lubin" cisza, więc pewnie ściema
[/quote]
Może nie ściema , ale Lubin nie wyłoży 800 tys euro na 29 latka przy tym prezesie który tam jest to po 1 , po drugie oni za Jagiełło dostali 1,5 mln , z czego ta kasa jest w ratach . Jeszcze 5 lat temu transfer byłby przez kombinat klepnięty , teraz maja inne priorytety . Ten ich trener go chce , ale ma tyle do powiedzenia ile u nas sprzątaczka(z całym szacunkiem ) w kwestii transferów
Powiem tak , temat Vejinovica wcale nie jest zakmnięty wbrew powszechnej opinii .
Jeżeli Javi nie będzie grał. Na miejscu Probierza dowołałbym na zgrupowanie Mihalika i dał mu szanse, Hance przesunął na ŚPO bo technike ma i myślę żeby się tam sprawdził.
[quote='Nosacz' pid='1385296' dateline='1561223131']
Jeżeli Javi nie będzie grał. Na miejscu Probierza dowołałbym na zgrupowanie Mihalika i dał mu szanse, Hance przesunął na ŚPO bo technike ma i myślę żeby się tam sprawdził.
[/quote]
Majtki zmienia się na czyste a nie bardziej uwalone i smierdzące . Nie dla Mihalika !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)