I juz wiadomo gdzie pojda pieniadze i te mylyony na transfery ;)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Kurcze na wczorajsze urodziny Klubu żadnego transferu?
Był transfer Danka
Nie ma pierwszego treningu a są już 3 nazwiska , co prawda nie te na które liczyłem ale zawsze krok do przodu . Na minus strata Cabrery ale dla dobra wszyskich misial odejść. Życie nie znosi próżni , będzie wystrzał formy FilipA
W sumie, to wszystko jedno kto wystrzeli, może być Piszczu, a może będzie wystrzal z dwururki? Kto wie?
W poniedziałek będzie nowy zawodnik ,trzeba jeszcze chwile poczekać.
[quote="piotrek67" pid='1383624' dateline='1560523503']
[/quote]100% prawda [emoji41]
To już będzie ostatni transfer do klubu?
Jeśli ten o którym mówimy i myślimy to warto poczekać . Jeśli się uda , trzeba przyznać , że szybko się w klubie z transferami uwinęli .
[quote='hank' pid='1383645' dateline='1560526461']
Jeśli ten o którym mówimy i myślimy to warto poczekać . Jeśli się uda , trzeba przyznać , że szybko się w klubie z transferami uwinęli .
[/quote]
Jeśli chodzi o Vejinovica, to gdyby to miał być koniec naszego okienka transferowego, to słabo to widzę. Tzn. ok, dobrze, że w końcu robimy transfery nie last minute, ale jeszcze pod koniec sezonu pisaliśmy 3-4realne wzmocnienia drużyny, bo inaczej może być średnio w kolejnym sezonie. Czy będzie można mówić o naprawdę wzmocnieniu drużyny patrząc na nasze dotychczasowe działania na rynku transferowym? Na dzień dzisiejszy mamy uzupełnienie bramki, do tego 2niewiadome, o ile jeszcze Rafe można uznać, że może odpali, to brat Carlitosa, dla mnie totalny znak zapytania. I załóżmy Vejinovic, którego czytając wasze posty możemy uznać za realne wzmocnienie (sam tak jak pisałem wyżej, nie mam kompletnie zdania o tym zawodniku). Z drugiej strony straciliśmy mocnego zawodnika w ofensywie i nawet jeśli założymy, że zastąpi go Rafa, to wychodzimy na zero. W związku z tym wychodzi, że dokonaliśmy 1poważnego wzmocnienia (zakładając, że przyjdzie Vejinovic), plus uzupełnienie kadry bramkarzem i Rubio, do tego jeszcze wymiana 1 za 1 Rafa za Airama (przyjmując optymistyczne założenia). W takim razie pozostaje czekać na kolejne 2 mocne transfery. Wielokrotnie przez ostatnie tygodnie była mowa, że potrzeba skrzydłowych. Ok, w lidze na jednym skrzydle będzie pewnie latał młodzieżowiec, zostaje Wdowiak i Hanca, jednak według mnie i tak przydałby się przynajmniej 1mocny skrzydłowy. Do tego potrzebowaliśmy wzmocnienia ataku. Mamy wymianę 1 na 1, ale to znaczy, że cały czas w napadzie jest brak, bo Piszczek to jednak nie ten poziom jeśli chcemy realnie myśleć o czymś więcej w tym sezonie.
Nie wiem, ja sobie jeszcze spokojnie czekam i liczę na prawdziwe wzmocnienia ::) Na dzień dzisiejszy patrząc na sezon ubiegły i aktualne transfery, to dla mnie równie dobrze co o podium, to możemy tym składem walczyć o ulubione 14miejsce.
[quote='Matthias89' pid='1383652' dateline='1560528706']
[quote='hank' pid='1383645' dateline='1560526461']
[/quote]
Jeśli chodzi o Vejinovica, to gdyby to miał być koniec naszego okienka transferowego, to słabo to widzę. Tzn. ok, dobrze, że w końcu robimy transfery nie last minute, ale jeszcze pod koniec sezonu pisaliśmy 3-4realne wzmocnienia drużyny, bo inaczej może być średnio w kolejnym sezonie. Czy będzie można mówić o naprawdę wzmocnieniu drużyny patrząc na nasze dotychczasowe działania na rynku transferowym? Na dzień dzisiejszy mamy uzupełnienie bramki, do tego 2niewiadome, o ile jeszcze Rafe można uznać, że może odpali, to brat Carlitosa, dla mnie totalny znak zapytania. I załóżmy Vejinovic, którego czytając wasze posty możemy uznać za realne wzmocnienie (sam tak jak pisałem wyżej, nie mam kompletnie zdania o tym zawodniku). Z drugiej strony straciliśmy mocnego zawodnika w ofensywie i nawet jeśli założymy, że zastąpi go Rafa, to wychodzimy na zero. W związku z tym wychodzi, że dokonaliśmy 1poważnego wzmocnienia (zakładając, że przyjdzie Vejinovic), plus uzupełnienie kadry bramkarzem i Rubio, do tego jeszcze wymiana 1 za 1 Rafa za Airama (przyjmując optymistyczne założenia). W takim razie pozostaje czekać na kolejne 2 mocne transfery. Wielokrotnie przez ostatnie tygodnie była mowa, że potrzeba skrzydłowych. Ok, w lidze na jednym skrzydle będzie pewnie latał młodzieżowiec, zostaje Wdowiak i Hanca, jednak według mnie i tak przydałby się przynajmniej 1mocny skrzydłowy. Do tego potrzebowaliśmy wzmocnienia ataku. Mamy wymianę 1 na 1, ale to znaczy, że cały czas w napadzie jest brak, bo Piszczek to jednak nie ten poziom jeśli chcemy realnie myśleć o czymś więcej w tym sezonie.
Nie wiem, ja sobie jeszcze spokojnie czekam i liczę na prawdziwe wzmocnienia ::) Na dzień dzisiejszy patrząc na sezon ubiegły i aktualne transfery, to dla mnie równie dobrze co o podium, to możemy tym składem walczyć o ulubione 14miejsce.
[/quote]
Nie bardzo rozumiem. Przychodzi niezły bramkarz na pozycję która jest naprawdę dobrze odsadzona. Obrona grąła naprawdę dobrze i wraca do niej Pestka.
Gol + Javi (Budzik) to liderzy środka - tu potrzebne jest wzmocnienie ( w drodze)
Skrzydła - Hanca + niewiele ale Rubio grywa l na skrzydle i może pogonić Wdowiakowi kota.
Do tego napastnik z Boavista Porto. czy wystarczy za Airama? Nie wiem.
Dramatu nie ma, personalnie nieco lepiej (odchodzi jeden a przychodzi trzech - Danka nie liczę bo to tylko jeden mecz)
Na ile to wystarczy? Wkrótce się okaże....
[quote='eredin' pid='1383654' dateline='1560529693']
Nie bardzo rozumiem. Przychodzi niezły bramkarz na pozycję która jest naprawdę dobrze odsadzona. Obrona grąła naprawdę dobrze i wraca do niej Pestka.
Gol + Javi (Budzik) to liderzy środka - tu potrzebne jest wzmocnienie ( w drodze)
Skrzydła - Hanca + niewiele ale Rubio grywa l na skrzydle i może pogonić Wdowiakowi kota.
Do tego napastnik z Boavista Porto. czy wystarczy za Airama? Nie wiem.
Dramatu nie ma, personalnie nieco lepiej (odchodzi jeden a przychodzi trzech - Danka nie liczę bo to tylko jeden mecz)
Na ile to wystarczy? Wkrótce się okaże....
[/quote]
Być może ja mam za duże wymagania po ubiegłym sezonie, ale faktycznie miałem nadzieję, że będziemy walczyć od początku o podium, a do tego potrzeba wzmocnić zespół z ubiegłego sezonu, zakładając, że nikt nie odejdzie (co już się nie sprawdziło). Pamięć jest krótka, ale warto pamiętać, że sporo meczów wygrywaliśmy fartem, że mieliśmy problemy ze strzelaniem bramek, że mało sytuacji stwarzaliśmy. Przecież ostatnie mecze, pod koniec sezonu zasadniczego czy część meczów w fazie finałowej, były słabe (Zabrze, Korona, Piast, Pogoń) i tutaj na forum wiele osób pisało, że gramy kiepsko. Niby mamy taką mocną linię pomocy, ale jakoś z kreowaniem sytuacji było naprawdę momentami bardzo, bardzo kiepsko i nie widzę kto z obecnych nowych zawodników miałby to zmienić? Warto też pamiętać, że być może z części zawodników Probierz w poprzednim sezonie wycisnął już maksa, może być podobnie jak za Zielińskiego, okaże się, że niektórzy zawodnicy nie będą już w stanie tyle dać drużynie, dlatego tak bardzo potrzebna była świeża krew, 2-3zawodników, którzy wskoczą do pierwszego składu, ożywią zespół.
Oczywiście jeśli skończy się na tych 4transferach, to nie będę mówił, że jest dramat, bo nie będzie, ale nie będę mówił też, że liczę na walkę o pudło z tym składem. Fajnie będzie jeśli ten skład będzie w stanie włączyć się do walki o czołowe lokaty, ale tak realnie patrząc, to nie ma co się napalać, będzie co ma być. To jest właśnie kwestia tego, co ma być celem na przyszły sezon. Jeśli ktoś powiedziałby, że celem jest awans do grupy mistrzowskiej, a potem się zobaczy i np.6miejsce będzie ok, to te transfery uznałbym za dobre i niezłe okienko, ale jeśli celem na być walka o podium, to wtedy potrzebne jest coś więcej i dlatego też liczyłbym na większe wzmocnienia.
[quote='piotrek67' pid='1383624' dateline='1560523503']
[/quote]
Nie wiadomo czy w poniedziałek będzie info. W poniedziałek przylatuje :)
Wszyscy teraz się kumaci zrobili
tyle, że nikt nie napisał w który poniedziałek
[quote='squier strat' pid='1383659' dateline='1560532520']
tyle, że nikt nie napisał w który poniedziałek
[/quote]
przecież wiadomo że za cztery tygodnie :)
[quote='janczer' pid='1383658' dateline='1560532105']
Wszyscy teraz się kumaci zrobili
[/quote]
Część uciekła zwyczajnie na TT bo nie da się czytać dziennie 50 stron bezsensownych przepychanek. A i dodatkowo więcej się dowiesz. Pozdrawiam :)
Nie zesrajcie się z tym twitterem, tu i tu są mniej lub bardziej ogarnięte osoby, ale tu przynajmniej się nie trzeba przepychać z psami.
Czy ja Ci każe iść na TT? Zamiast docenić, że grupa ludzi aktywnie działa ku chwale Cracovii to się zachowujesz jak dziecko. Bez sensu.
- Edytowany
[quote='konrad_cracovia' pid='1383663' dateline='1560533610']
Czy ja Ci każe iść na TT? Zamiast docenić, że grupa ludzi aktywnie działa ku chwale Cracovii to się zachowujesz jak dziecko. Bez sensu.
[/quote]
Zrobiłem ci coś, że się obrażasz, piszesz, że uciekacie na tt, bo się forum nie da czytać, to ja ci odpowiadam, że tam jest tyle debili, że szkoda gadać.
Ps.: Sam korzystam z tt, ale jakoś nie widzę w czym on niby jest taki zajebisty. Bardziej mi chodziło o to, że ludzie uciekają na tt tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie od nich, a przepychanki z psami i innymi debilami na twitterze im nie przeszkadzają.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)