[quote='emploia' pid='1379238' dateline='1558144417']
[quote='KruszynaKSC' pid='1379101' dateline='1558097034']
;)
Ogolnie bardzo mi sie podoba podejscie klubu do transferow... poszli z duchem czasu... rozwineli sie... juz nie ma czegos takiego jak You Tube... poszli z duchem czasu i teraz szukaja zawodnikow na Wyscoutach porownuja w excelu tabelki statystyk... wyliczaja na kalkulatorach wartosc transferu w ojro a jakosc gry w "czylijskich"pesos ;)
Nie ma to tamto... na YT byly suche filmiki z najlepszymi akcjami zawodnikow ktore nawet z Serderowa, innego Culiny o Romanowie juz nie wspomne
ze robily zawodnikow "Top of the top of the top of the tip top"... ;)
A teraz nie ma to tamto... InStat wykaze kazdego lesera boiskowego, jego uposledzone bieganie czy morde po kotrej tez ponoc mozna stwierdzic ze to choooj a nie pilkarz....przemnoza ,podziela,dodadza,odejma dlugosc nosa,buta cosinus dlugsci i kata padania przyrodzenia,dodadza gramy brudu spod paznokci i pomnoza przez kilogramy wlosow spod pachy i otrzymamy idelanego pilkarza.. Jestem naprawde z tego dumny ze wraz z rozwojem w mediach spolecznosciowych klubu zrobili krok naprzod i wskoczyli na wyzszy poziom wyszukiwania zawodnikow do klubu ;)
Czekam z niecierpliwoscia az osiagna apogeum mozliwosci kontraktowania zawodnikow i dojda do takiej perfekcji ze po koncie TT,koncie Instagrama czy innej aplikacji oraz po rodzaju odciskow na palcach i glebokosci uszu beda mogli stwierdzic bez ogladania na zywo pilkarza w kilku meczach ze pilkarz bedzie wzmocnieniem i ze bedzie gwiazda tej ligi ;)
Do boju!!!
[/quote]
Po co taki wylew żółci? Ani to prawdziwe, ani pasujące do sympatyka drużyny. Trzeba wierzyć, że kolejne transfery zamkną nam buzię, że w przypadku awansu do pucharów zadziała euforia i zrobi swoje z planami transferowymi :)
[/quote]
Czym prędzej idz do okulisty.... i to porzadnie przebadaj wzrok....
Żółć to ty wylewasz wlasnie poprzez problemy ze wzrokiem.... Moze to ona zalala Ci oczy? zaczalem od emotki i zakonczylem na emotce... specjalnienod tego zaczalem zeby jakis ... no przepraszam ale inaczej tego nazwac sie nie da glupek nie wzial tego na powaznie a jedynie jako glupi zart... to ze wziales to na poważnie to juz twoja sprawa... chyba ze nie widziales emotek ktora specjalnie zaczalem zeby nikt na powanie czasem tego nie wzial bo pisalem to dla beki..
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Potter, czy zdajesz sobie sprawę, że Ty tu dyskutujesz sam z sobą, ze swoimi lękami, fobiami i wyobrażeniami?
Przyjmij do wiadomości, że nikt albo prawie nikt nie życzy sobie tu odejścia Cabrery i wymiany sprawdzonego na niesprawdzonego, choćby byli to gracze tej samej klasy i status quo byłoby zachowane. To jest oczywista oczywistość i trzeba mieć coś z głową albo sporo złej woli by w postach innych dopatrywać się czegoś innego niż opinia i ocena wynikająca z realizmu.
Właśnie tego realizmu, chodzenia po ziemi najbardziej Ci brakuje. Nie masz wiedzy o tym co się dzieje na rynku w drużynie, więc opinie innych którzy być może tej wiedzy mają trochę więcej traktujesz jak sabotaż. Potem jak Airam odejdzie do Extramadury znajdziesz w sobie jeszcze na tyle bezczelności, że będziesz tu pisał że to przez tych, którzy na Forum pisali o jego odejściu.
Zrozum, ze nie mamy tu mocy sprawczej, możemy tylko dyskutować i jeśli bierzemy pod uwagę najbardziej prawdopodobną w tej chwili opcję zamiany Cabrery na napastnika z Portugali to mamy prawo do ocen na podstawie dostępnych danych a nie jak w Twoim przypadku emocji, fantazji, projekcji własnej psychiki na innych.
Porównując grę Airama i Lopeza w mocniejszych ligach wypadają podobnie, jak wyjdzie to w polskiej będzie można ocenić gdy będą ku temu dane.
Ale z Tobą to jak gadanie ze ścianą....po co ja to piszę ?
Konserwo co do twojej dobrej woli mam wątpliwości .Wielokrotnie byłeś adwokatem ,,diabła ''.Bezczelnym typem sam jesteś .Przez cale lata nie przeszkadzał ci tabiszment i panujące w klubie dziadostwo czyli grę nie na wyniki sportowe tylko w ligę księgowych .
Teraz będziesz mnie pouczał ?Śmiechu warte .
Było tyle lat dziadostwa przez takich jak ty ,,realistów ''.Pluli na ciebie ściągali szroty od zaprzyjaźnionego menago a ty udawaleś że deszcz pada .
To że do protestu doszło dopiero po tylu latach dziadostwa to efekt ,,pracy ''takich jak ty wichrzycieli .Mogę śmiało napisać byłeś jednym z liderow siania niepewności (co to będzie jak się F wycofa -mimo że z wielu względow było to niemożliwe ).
Rozmowa z tobą rzeczywiście sensu nie ma bo i o czym .
Co do tych dostępnych danych średnia bramek Lopeza to 5 .W żadnym sezonie nie przebił 10 więc pobożnym życzeniem jest że przebije u nas .To jest element nie wiadomy i nie przewidywalny .Cabrera na naszą ekstaklase jest przewidywalny i można śmiało stwierdzić że nasza liga jest dla niego .Daje gwarancje ok 20 pkt (bramki i asysty ).
Co do kosztów myślisz że byłby dużo tańszy w utrzymaniu ?Nie bądź naiwny kontrakt z Lopezem tani nie będzie . Jest za free to dobrze wiesz że wtedy płacisz za podpis i prowizja menegerska jest większa ..
Na zakończenie .Jak mamy faktycznie iść do przodu to miejsce w klubie jest dla jednego i drugiego .Nie za zasadzie że zamieniamy i ryzykujemy nada się albo nie . Bierzemy drugiego zawodnika jako podniesienie poziomu sportowego drużyny. Taki powinien być głos kibiców jak faktycznie zależy nam na wynikach .Wiadomo że budźet z gumy nie jest ale nowy kontrakt z C+ to 60 mln więcej do podziału dla klubów i wysokie miejsce =wysoka wypłata .
CO myślicie o zawodnikach Miedzi : Camara i Roman?
20 punktów? czyli bez Cabrery bylibyśmy na przedostatnim miejscu?
bardzo odważna teza.
[quote='eredin' pid='1379354' dateline='1558205079']
[/quote]
myślimy, że idealnie nadają się do grupy spadkowej
nie udało się w Miedzi, zapewne znajdą zatrudnienie w ŁKS lub Rakowie ;)
- Edytowany
[quote='squier strat' pid='1379365' dateline='1558208693']
[quote='eredin' pid='1379354' dateline='1558205079']
[/quote]
myślimy, że idealnie nadają się do grupy spadkowej
nie udało się w Miedzi, zapewne znajdą zatrudnienie w ŁKS lub Rakowie ;)
[/quote]
Tak jak Piszczek, Helik I Hernandez ::) jeśli to jedyny argument to nie mam pytań ::)
Władowali po 2 bramki gts'owi, duży argument za ;)
- Edytowany
Eredin -stał się cud mamy podobne zdanie !!!,Ci zawodnicy co wymieniłes mają duże umiejętności techniczne ,bardzo dobrą motorykę i smykałkę do gry kombinacyjnej .Pełna racja w tym wyliczeniu że ze spadkowicza też idzie wyjąć bardzo dobrych piłkarzy .Ja dołożę do tego jeszcze 2 Wójcicki ,Sandomierski .
Napisze coś przeciwnego z bardzo dobrej drużyny grającej w pucharach bardzo często wyjeliśmy Drewniaka i Serafina .Mają mentalność zwycięzców ?
dangorka czytaj uważniej .Kilka razy pisalem 20 pkt w klasyfikacji kanadyjskiej czyli gole plus asysty .Na tą chwilę to 14 goli i bodajże 6 asyst czyli 20 pkt a przypomne że jest od 7 kolejki czyli liczba meczy mniejsza .
Można śmiało zaryzykować podobny rezultat w następnym sezonie o ile nam się go uda zatrzymać .Jak to się przełożyło na ligowe pkt i lokatę? .Sądzę że bez tego zawodnika w składzie drużyna grala by w grupie spadkowej więc jakieś 5 miejsc niżej .Dał wiele bardzo ważnych goli decydujących o pkt i często były to mecze na styku bądź takie w którym byliśmy gorsi (jak choćby w Zabrzu na 1-0 ).
- Edytowany
Drewniak i Serafin byli niechciani w Lechu, wiec twoj argument jest chybiony, zreszta Lech to teraz w pewnym sensie tylko marka,a nie druzyna. Jakbysmy z Lecha wyjmowali Stilica, Jevtica(jak obaj byli w formie), Hamalainena, Grytkjear'a, Jozwiaka, Klupsia to bylyby bardzo fajne transfery, ale bralismy zawsze "odpady".
Maku -ci wymienieni przez ciebie piłkarze mają (mieli )mentalnośc zwyciezców ?.Wystarczy popatrzeć na kariery .
Ostatnich dwóch nawet nie kwalifikuja się do oceniania .Bo na podstawie czego jak w doroslej piłce nie zdobyli nic .
Potter - a jak opiszesz SWOJE podejscie do Piszczka? Najpierw pisales ze to menel, bez mentalnosci zwyciezcy. Danek doznal kontuzji po 30 minutach? Menel i szrot ze spadkowicza.
Teraz "chwalisz", a w czasie transferu (lub poczatek ich przygody u nas) byli za slabi i pierwsi do wyje*ania (u Ciebie)..no i na pewno pochodzacy z dealu Tabisz-Weber
Menel pisalem o innych .Było sporo tych wynalazków podobnych jak Sowah .Nie cierpie lenii ślizgających się po boisku .Teraz wręcz nie mogę patrzeć na Serafina i to jego snucie po boisku .
Piszczek nie jednego z nas pozywnie zaskoczył i potwierdził że Probierz miał rację w tym żeby go brać .Nie udawaj głupa że ty myślaleś inaczej .
Piszczkowi jednego nie można było nigdy zarzucić -braku ambicji i charakteru .Nie sprawdzał się w jesieni z prostego powodu brak okresu przygotowawczego i wynikające z tego konsekwencje (słaba forma ).Jak nadrobił zaległości to na koniec rundy zaczął dobrze grać .
ludzie, Cracovia to nie wysypisko śmieci
jeszcze lepiej od Hiszpanów w ciągu sezonu w Miedzi wyglądał Forsell, też bierzemy??
Nie zdziwie się gdyby taki Roman albo Camara wylądowali w rzece mimo tego że ich na nich nie stac...
[quote='potter' pid='1379388' dateline='1558248414']
Menel pisalem o innych .Było sporo tych wynalazków podobnych jak Sowah .Nie cierpie lenii ślizgających się po boisku .Teraz wręcz nie mogę patrzeć na Serafina i to jego snucie po boisku .
Piszczek nie jednego z nas pozywnie zaskoczył i potwierdził że Probierz miał rację w tym żeby go brać .[b]Nie udawaj głupa że ty myślaleś inaczej .[/b]
Piszczkowi jednego nie można było nigdy zarzucić -braku ambicji i charakteru .Nie sprawdzał się w jesieni z prostego powodu brak okresu przygotowawczego i wynikające z tego konsekwencje (słaba forma ).Jak nadrobił zaległości to na koniec rundy zaczął dobrze grać .
[/quote]
W watku poswieconym Filipowi:
Strona 2 (post dodany 19.08)
[quote='gargamel9998' pid='1332521' dateline='1534688174']
[quote='gronix' pid='1332289' dateline='1534593938']
Przesunąć na bok obrony i będzie jak znalazł (to jest już sprawdzony manewr w przypadku piłkarzy o tym nazwisku ;)).
[/quote]
Jeżeli chodzi o moje zdanie, to właśnie Filip jest naszym młodym zawodnikiem "typu Abbott". Umiejący sie zastawic/przetrzymać piłkę itp. Moim zdaniem chłopak ma potencjał. W 1 lidze by się zmarnował, u nas moze zrobić ogromny krok w przód.
[/quote]
Strona 3 (post dodany 01.11)
[quote='gargamel9998' pid='1345831' dateline='1541096644']
Ale co wy chcecie od chłopaka? Czy gość dostał MINIMUM 3-4 do góra 5 podań, na tzw: "100" ? Jezeli nie to o co się przypierdzielać do chłopaka? Najwięcej PRETENSJI można mieć TYLKO DO 2 LINII do zawodników KREUJĄCYCH GRĘ
[/quote]
Strona 4 (post dodany 04.11)
[quote='gargamel9998' pid='1346338' dateline='1541334708']
Chyba niektórzy zapomnieli jak Piatek seryjnie marnował "setki" zaraz po przyjściu do nas. Ja w chłopaka wierzę. W najsłabszej w lidze Sandecji pokazał sie z dobrej strony i liczę, że wiosną odpali.
[/quote]
Takze Twoj argument Potterze jest chybiony :D
- Edytowany
[quote="piotrek67" pid='1361250' dateline='1549321296']
[quote='gargamel9998' pid='1361195' dateline='1549305229']
[quote='potter' pid='1349139' dateline='1543468956']
Piotrek 67 - Stokowiec pełna zgoda świetny trener ale nie realny bo długo popracuje w Gdańsku .Tyle że u nas przy takim ,,pionie sportowym ''tabisz -bałdys -weber też by przepadł .[b]Co by zrobił za wynik z takim Serderovem ,Culiną ,Dankiem ,Piszczkiem ?[/b]
[quote='potter' pid='1349497' dateline='1543724632']
Ian nidzie nie ma tylu zakontraktowanych meneli co u nas .Można brać perspektywe wieloletnią i to samo wyjdzie .
[b]Już nie pamiętasz amatora Sowaha ,Dobrolińskiego ,Cuntę ,stopera z Węgier ,4 letni kontrakt ze ...Stępniowskim ,Culina ,Serderov ,Danek ,Piszczek ,Drewniak ,Serafin i wielu wielu innych .Na 10 zatrudnionych jest 1 piłkarz reszta szrot i menelstwo .
[/b]
Najgorsze w tym wszystkim że trener się zgadza na tych gamoni czy graczy z dealu .Dopóki będzie transferami ,,zarządzał ''tabisz z bałdysem będą trafiały do nas odpady i szrot .
[/quote]
Znalazlem w watku poswieconym trenerowi Probierzowi, takze Potterze, nie odwracaj kota ogonem :D
PS. Mam nadzieje ze kolega Piotrek nie pogniewa sie na mnie, za wyciagniecie "jego posta" ;)
Ja mam twoich Gargamel poszukać ?To dopiero była by lektura .Ale oszczędzę ci tego wstydu .Po czasie się fajnie pisze a ...nie mówiłem ......Nie mam na to ochoty by się bawić w takie gierki .
Z tej calej wyliczanki jest jedna pomylka z Piszczkiem .Reszta wielu już nie ma bo umiejętności tkkf były i po odejściu od nas też nie grają .
No chyba że wyciągniesz asa w rękawie i wkleisz zobacz na Sowah się nie wyznali a gra w Barcelonie .
Baby na Kleparzu by się od Was mogły uczyć...
Każdy temat rozjebie.ecie w moment
Poszukaj Potterze, nie mam sie czego wstydzić
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)