Pewnie kolejny spad z Lecha .Jak by było mało ...Drewniaka .
Widać że nikt na tym nie panuje -typowa sztuka dla sztuki .Potrzebujemy konkretnych wzmocnień a nie kolejnych pobożynych życzeń .Nikt ich nie chce i robia sobie w komarkowii przytulisko .1 transfer mamy trafiony -Rapa i trzeba było cieżkiej kontuzji Danka by do nas trafił .
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[b]W sprawie Kapustki[/b]... Leicester, w zaufaniu o spontaniczną opinię Linekera, sprowadziło Kapustkę za pięć milionów euro. Już na początku było wiadome, że Kapi nie poradzi sobie w realiach angielskiej piłki. Wątły zawodnik (178 cm wzrostu ; 59 kg wagi) nie miał prawa poradzić sobie w lidze angielskiej Kapustka do dziś, dwa lata po transferze do Lisów NIE ZAGRAŁ ANI MINUTY w Premier League.
Później przyszedł epizod w Bundeslidze, gdzie trafił na wypożyczenie do Freiburga. Miał być przełom, jednak rzeczywistość znów zweryfikowała byłego gracza Cracovii. W przeciągu całego sezonu 17/18, Kapustka wystąpił tylko w 7 meczach Bundesligi, raz trafiając do siatki. Częściej występował w drużynie rezerw, trenując z pierwszą drużyną. Wrócił do Leicester z podkulonym ogonem, jednak pojawił się cień szansy. Claude Puel, nowy trener Mistrza Anglii z sezonu 15/16, chciał dać Kapustce szanse. Jak argumentował, wszyscy zawodnicy mają czystą kartę i pełne pole do popisu.
Na tym się skończyło. 22-latek znów zawiódł. Sytuacja jest gorsza, niż tragiczna, gdyż Kapustka nie łapie się nawet na ławkę rezerwowych drużyny rezerwowej Leicester. Rytm meczowy jest równy zeru, sezon wystartował a przyszłość Polaka widziana jest w ciemnych kolorach
.
Spadają akcje Bartosza Kapustki w Leicester City. Były pomocnik Cracovii nie znalazł się ostatnio nawet w kadrze drużyny do lat 23, a kibice sugerują, że jest zbędnym ogniwem i powinien odejść.
Odnośnie tego skrzydłowego z Rosji, zastanawia mnie jedna rzecz. Mimo wszystko jest to taki kot w worku (przynajmniej dla nas) - nie wiadomo kiedy ostatnio grał, nie wiadomo w jakiej jest formie, nie wiadomo czy się przygotowywał do sezonu etc. A przecież początkiem przygotowań było u nas 3 graczy z kraju kawy, jeden skrzydłowy i wyglądali więcej niż przyzwoicie - dlaczego nie dać jemu szansy?
Może chłopaki z Brazylii zbyt drodzy dla biednego Filipiaka? Nie wiem na jakiej podstawie wybrali akurat tego zawodnika bo raczej skauting u nas polega na oglądaniu sobie piłkarzy na YT przez wyselekcjonowaną grupę studentów, która potem przedstawia swoje propozycje Szkodnikowi. Ten sprawdza ile może na każdym ugrać dla siebie i po odsianiu zbędnego balastu wyskakuje z listą do krUla biznesu by oznajmić, że to właśnie tego nam trzeba!
To tylko moje przypuszczenia... ;]
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=9006]@Focus[/url] mam nadzieję, że ten Polak będzie kimś takim jak Rapa, który wskoczy do pierwszego składu z marszu i zrobi różnicę.
A ja sie upieram przy Tomczyku choc pewnie nie ma tematu jego przyjscia. Probierz zadbal o rozwoj Piatka to i Tomczyka rozwinie. Wolalbym poszukac w poblizu. Nic sie nie znajdzie to mozna sciagac wynalazki typu Koen van der Biezen.
Slask nie bal sie sciagnac tego chlpaka. "Szczepan ostatnio był zawodnikiem GKS-u 1962 Jastrzębie, z którym wywalczył awans do Nice I ligi. W minionym sezonie wystąpił w 31 spotkaniach ligowych, zdobywając 13 bramek". Cytat z 90minut.pl
Tak wiem maja Piecha i Robaka ale oni tez moga nagle wypasc z kadry a Szczepan (urodzony 1995) siedzial na lawce w ostatnim meczu. Takze pracuje na swoja szanse. Ja bym sie nie bal szukac po nizszych ligach. Jakis Niezgoda czy Lewandowski zawsze wyplynie.
Pozdrawiam
Najbardziej zadowolony jest Probierz, będzie miał prawdziwego zawodowca do wspólnego obalenia whisky i to takiego, co godzinę po najeban.iu się będzie najlepszy na treningu, jak to ruski... Brawo panie Michale i ty Januszu Wielki :(
https://www.transfermarkt.com/ferhan-hasani/profil/spieler/151582
Ja bym brał w ciemno :D
[quote='pantenorek' pid='1331559' dateline='1534312348']
Odnośnie tego skrzydłowego z Rosji, zastanawia mnie jedna rzecz. Mimo wszystko jest to taki kot w worku (przynajmniej dla nas) - nie wiadomo kiedy ostatnio grał, nie wiadomo w jakiej jest formie, nie wiadomo czy się przygotowywał do sezonu etc. A przecież początkiem przygotowań było u nas 3 graczy z kraju kawy, jeden skrzydłowy i wyglądali więcej niż przyzwoicie - dlaczego nie dać jemu szansy?
[/quote]
No ale niby skąd my, kibice mamy to wiedzieć? To jest robota Probierza i Mosóra.
A tak w ogóle, to dziwię się reakcjom. Mieliśmy już Brazylijczyków, Izraelczyka, Greka, Niemco-Azera, Hiszpanów, Czechów, Słowaków, bandę bałkańców, Ukraińca, Estończyka, Łotyszy, czy czegoś nie przeoczyłem> No więc, czemu ten Rosjanin z Anży Machaczkała miałby być od nich gorszy?
Mamy takie wzmocnienia na jakie stać naszego biedaka.
Filipczak cała Polska się z Ciebie smieje biedaku.
[quote='Pavlopc' pid='1331570' dateline='1534320458']
[/quote]
Nieosiągalny jest ...
Od Culiny akurat to każdy byłby lepszy . Sadze ze Plastkik wyciągnięty z wakacji i po karierze więcej dałby nam
[/quote]
[align=justify]Jak zreszta każdy z nas. Transfer byłby świetny ale nie realny niestety. My chcemy bombonierke a Janusz nam serwuje czekoladopodobne gowno[/align]
[quote='Szewcu' pid='1331574' dateline='1534321291']
[/quote]
[align=justify]Jak zreszta każdy z nas. Transfer byłby świetny ale nie realny niestety. My chcemy bombonierke a Janusz nam serwuje czekoladopodobne gowno[/align]
[/quote]
Stąd emotka na końcu, to byłby komin płacowy hehe
Emotka na koncu...no wlasnie jakby byly ambicje emotki byc nie powinno!!!
Wlasnie chcacy cokolwiek osiagnac...cokolwiek wygrac....cokolwiek znaczyc w takiej buraczanaej lidze a nie byc tylko zespolem do ...odbywania z nim meczow i doliczaniu sobie punktow przed meczem.... trzeba wlasnie zainwestowac i sprowadzic 2-3 takich kozakow jakim dla naszej ligi bylby Hasani... 2-3 zawodnikow zrobilo by roznice co gwarantuje walke o jakies cele 1-4 a nie 9-12... ale...no qrwa walsnie ale... trzeb by miec prezesa z ambicjami ktory by chcial cos osiagnac a nie prezesa ktoremu kopanie sie po czole wystarcza...
Przeliczajac ta bande nieudacznikow ktorzy przewineli sie przez nasz klub jakie koszta wygenerowali ....i nic z tego nie bylo ...bo byli sprowadzani na kilogramy a nie jakosciowo.... spokojnie by wystarczylo na 4-5 kozakow z ktorymi bysmy znaczyli cos w tej lidze a nie bujali sie na przedostatnim miejscu w lidze z mala szansa na poprawe stylu gry jak i lokaty w tabeli....
Nie wiem,czy się nadaje ten Macedończyk .. ? Pięć ostatnich meczów po 90 minut z opaską kapitana.Wszystkie zwycięskie.Trzy strzelona gole i trzy asysty. Trzy gole i cztery asysty w Lidze Europy.Mentalnie nastawiony na sukces.W Cracovii musiałby kompletnie przewartościować swój sposób myślenia.Zanim by do tego doszedł,obie strony miały by dosyć siebie nawzajem.Nie wiem,kto u nas robi analizy transferowe,ale widać,że to tęgi łeb ! Brawo za zimną krew.
Myślę, że ten rzekomy Polak to chyba bardziej pomocnik niż napastnik (tych ciezko wyłowić z kontraktem a bez pozostał chyba tylko... Kuświk). A jesli pomocnik to wydaje mi się, że nie ma co się ludzić. Jak przyjdzie ktos z 1 ligi (taka Stal Mielec na wymiane za Deję) to bedzie max. Ewentualnie jakiś kolejny Słowak, ale jakosciowo bardziej Cunta niż Stefanik.
[quote='Nalesnik' pid='1331549' dateline='1534283092']
Zostanie zapewne wypozyczony jeszcze raz. Przybylko jest wolnym zawodnikiem. Wiem nie ma powalajacych liczb. W pamieci mojej zachowal sie jako solidnie zbudowany center, takiego kogos kto by sie przepychal i walczyl w powietrzu brakuje w ataku. Inny ciekawy zawodnik to Tomczyk. W Lechu nie bedzie mial (z calym szacunkem do jego umiejetnosci) tyle okazji do gry co w Cracovii.
[/quote]
Przybyłko dostał propozycję z niemieckiego drugoligowca Aue,pojechał na testy i złapał kontuzję.Kilka miesięcy w plecy.
Jest jeszcze Możdżeń ,który ma niską klauzulę odejścia. :D
Przybyłko nie ma kontuzji, przebywa obecnie na testach sportowych w Sunderlandzie.
niegramotnyj
[i]A tak w ogóle, to dziwię się reakcjom.[/i]
Ja się nie dziwię. Czy my nie możemy pozyskać ŻADNEGO zawodnika który regularnie gra w swojej lidze? Czy to k.rwa za dużo dla filipka?
Focus czy ten Polak bedzie z klubu w zolto-czerwonych barwach?
[quote='KamilloLce' pid='1331592' dateline='1534329135']
Przybyłko nie ma kontuzji, przebywa obecnie na testach sportowych w Sunderlandzie.
[/quote]
Tak się tłumaczył prezes Korony brakiem transferu Przybyłko..Nie sprawdziłem,tylko powtórzyłem.
Ale masz rację.Trenuje u Czarnych Kotów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
cracamber, Goście (2)