Walka o 14 miejsce? Smuda już wcześniej walczył o spadek z Łęczną :D
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Szanowni Pasiacy,
Bardzo Was proszę o nie sianie dezinformacji. Liczba postów na temat regulaminu spadków i awansów, z których żaden nie jest do końca prawdziwy sprawiła, że nieliczne włosy na mej łepetynie stanęły dęba :)
Wg nowych reguł [b]z ekstraklasy spadają trzy zespoły[/b], z tym, że ta z 14-tego miejsca otrzymuje wsparcie finansowe na odchodne.
[b]Baraże są rozgrywane tylko w obrębie I ligi[/b], pomiędzy drużynami z miejsc 3-6 (na wzór angielski, ale nie będą to dwumecze, tylko pojedyncze mecze na boiskach wyżej sklasyfikowanych drużyn).
I najważniejsze: [b]zmiany wchodzą począwszy od sezonu 2019/2020[/b] (razem z restrykcyjnymi wymaganiami dotyczącymi infrastruktury).
[quote='prestidigitatorRioletto' pid='1322304' dateline='1530096044']
Wg nowych reguł [b]z ekstraklasy spadają trzy zespoły[/b], z tym, że ta z 14-tego miejsca otrzymuje wsparcie finansowe na odchodne.
[/quote]
No to Tabisz dalej będzie się cieszył z 14go :D
Spadają trzy drużyny, baraż jest rozgrywany między drużynami z I Ligi. Coś na wzór systemu z Premier League i Championship.
https://youtu.be/X5-9pJu44KA
Może by go tak przejąć jak olał gts?
Faktycznie, ciekawy zawodnik . Szybki, niezła technika , posiada umiejetność dryblingu a także widzi na boisku partnerów . Rozważyłbym .
Przy naszych brakach na skrzydle mocno bym rozważył. Do tego jest okazja żeby podkraść "unym" piłkarza.
Tylko małe ale to byłby znowu gość do odbudowy ostatnie pół roku nie grał no i na Węgrzech to i Litauszki wymiatał...
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Brać !
Nie realny transfer. ubeccy mieli dać mu do podpisu dokument, że rozwiązują kontrakt pod warunkiem, że zrzeknie się pieniędzy za podpis oraz nie podpisze w tym okienku kontraktu z innym klubem ekstraklasy.
[quote='Marcepanowy' pid='1322336' dateline='1530106895']
Tylko małe ale to byłby znowu gość do odbudowy ostatnie pół roku nie grał no i na Węgrzech to i Litauszki wymiatał...
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
[/quote]
Nikolić też
wiem, że mało realne, ale na tt czytałem, że Adrian Mierzejewski rozwiązał kontrakt w Australii i przyleciał do Polski. Wczoraj był chyba w programie TVP o mundialu. Jest na 100% w Polsce. Może szuka klubu, tylko czy nas stać na takiego gracza. Ma 31 lat, ale to wciąż wg opinii bardzo dobry gracz
[quote='ian thorpe' pid='1322352' dateline='1530109719']
wiem, że mało realne, ale na tt czytałem, że Adrian Mierzejewski rozwiązał kontrakt w Australii i przyleciał do Polski. Wczoraj był chyba w programie TVP o mundialu. Jest na 100% w Polsce. Może szuka klubu, tylko czy nas stać na takiego gracza. Ma 31 lat, ale to wciąż wg opinii bardzo dobry gracz
[/quote]
Ale to samo było w tamtym roku. Z tym że swój pobyt w Polsce rozpoczął od zamieszczenia na fb zdjęcia stadionu Cracovii. :)
ale nikt wtedy nie wspominał, by rozwiązał kontrakt. PODOBNO teraz do tego doszło i wrócił na stałe do Polski.
Suljic ponoć u onych podpisał klauzulę , że w obecnym okienku transferowym nie zwiąże się z innym polskim klubem .
A one w tym czasie będą zbierać kasę na kolejne podejście po tego gracza . ;)
Coś czuje że tą klauzulę mogą sobie w psią końcówkę wsadzić. Koleś by raczej nie miał problemów żeby się wybronić w sądzie.
[quote='ian thorpe' pid='1322354' dateline='1530109976']
ale nikt wtedy nie wspominał, by rozwiązał kontrakt. PODOBNO teraz do tego doszło i wrócił na stałe do Polski.
[/quote]Dwa Kangury to chyba jednak za dużo w jednej drużynie [emoji4]
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Mogłoby dojść do walki kangurów, zwłaszcza że Budzik grał w Australii na statusie gwiazdy (wyższy kontrakt), a Mierzej nie, i dziennikarze trochę to podnosili.
Budziński to nie kangur(raczej słoń) ..dzisiejszy mecz pokazał jak on potrafi się poruszać po boisku. jeśli zespół ma być budowany w oparciu o tego kopacza to faktycznie 14 miejsce realne
[quote='alvaro22' pid='1322418' dateline='1530125667']
Budziński to nie kangur(raczej słoń) ..dzisiejszy mecz pokazał jak on potrafi się poruszać po boisku. jeśli zespół ma być budowany w oparciu o tego kopacza to faktycznie 14 miejsce realne
[/quote]
Alvaro22 2-posty i dwa na miarę Loży Szyderców;) zrobi karierę na forum ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!