I już mi poprawiłeś nastrój -a poza tym to wszystko w porządku Santo ?! :)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jutro rozniesiemy Górnika bez sabotazysty Wójcickiego. Nie mogłem na niego patrzeć ostatnio. Dwie bramki Drewniak po jednej Deja i Pestka
Kmita uzupełnił informację na Twitterze: nie ma tematu odejścia Covilo.
każdy zawodnik jest to odejścia, ważne kto przyjdzie by umierać za Cracovię. Czekam jakoś dziwnie spokojnie. Po tych nazwiskach, nie będę płakał.
[quote='Kamaz' pid='1295725' dateline='1513547624']
[i] Kolejnym zawodnikiem, który w zimie najprawdopodobniej odejdzie z Cracovii jest Piotr Malarczyk. Z kolei w przypadku braku chętnych w klubie ma pozostać Jaroslav Mihalík.[/i]
[/quote]
Aha. Odkrycie, że jeśli nikt nie kupi Mihalika to go nie sprzedamy :D
Akurat odejścia Wójcickiego, Sandomierskiego czy Szczepaniaka uważam za poważne osłabienia:
1. Sandomierski - solidny bramkarz. Przy nim Wilk mógłby się sporo nauczyć (nie ważne czy jako "1" czy "12" (drugi bramkarz)
2. Wójcicki - moim zdaniem jeden z lepszych PO w lidze. Dziwię się, że nie dostał szansy w reprze w sparingu z jakimiś ogórami (typu Litwa)
3. Szczepaniak - gość jak Vestenicky, wystawiany na skrzydle, gdzie się po prostu męczył. Ale nie jak Słowak, ten napastnik, umie przetrzmać piłkę, daje odetchnąc naszym obrońcom i wymusza pressing (jeżeli jest dobrze przygotowany kondycyjnie) - patrz mecz z ruchem w Chorzowie w pierwszym meczu wiosny
Jeżeli to prawda, to w tym przypadku widać cel zarządzania klubem przez Filipiaka, Tabisza czy Bałdysa i nic dziwnego, że nie mam ochoty przyjeżdżać na mecze (teraz mogę być nazwany kibicem sukcesu, a nawet zostać uznany za nie-bycie kibicem - wali mnie to (pozdrawiam w tym miejscu jednego z forumowiczów :* ))
Z Wójcickim i Sandomierskim i tak prawdopodobnie byśmy się pożegnali w lecie - zawodnicy nie pokazali w tej rundzie na boisku, że zasługują na nowe umowy, sami chyba też się nie kwapili do przedłużenia więc może dobrym pomysłem będzie to, że klub na nich cokolwiek zarobi, bo to okienko jest na to ostatnią szansą.
Klub na nich zarobi? Tylko w wypadku jak odejdą w zimie i nie trzeba będzie płacić kontraktu. Sytuacja z Sandomierskim i Wójcickim tylko pokazuje bezradność trenera w podejmowaniu decyzji w korporacji zarządzanej przez Tabisza. W pierwszej kolejności pozbyłbym się najdroższego trenera w dziejach Comarchu i postawił na kogoś taniego. Oczywiście jeśli biznes liga wymaga schodzenia z kosztów.
[quote='SaNtO' pid='1295724' dateline='1513547200']
Z drugiej strony wygląda to trochę jak szukanie oszczędności. Ci goście moi napewno niezłe kontrakty.
Tak więc mi to wygląda na Olkowski Zyro Klich Kapustka Rakels no i pozostalby jedynie klasowy stoper i napastnik
[/quote]
aha :D
Powiem tak, jeśli chodzi o trójkę Sandomierski, Wójcicki, Szczepaniak, to na pewno nie jest tak, że będę płakał po ich odejściu, ale... Co by nie mówić, to kolejni odchodzący zawodnicy (po czystce letniej), którzy jednak ocierali się o pierwszą 11 czy grali w niej regularnie, to zawodnicy doświadczeni jak na naszą ligę. Fakt że Sandomierski i Wójcicki mieli słabszy rok i pozostaje pytanie czy jeszcze by się odbudowali. Tak więc ja nie mam nic przeciwko ich odejściu, tak samo jak nie miałem nic przeciwko wietrzeniu szatni w lecie, tylko problem jest taki, że jak gdy jest takie wietrzenie to liczę, że przyjdzie taka sama liczba piłkarzy lepszych na ich miejsce. W lecie pozwoliliśmy odejść kilku zawodnikom, a praktycznie na pewno na ich miejsce nie przyszli gracze lepsi. Obawiam się, że teraz będzie to samo. Zamiast Sandomierskiego Probierz powie, że jest Wilk, a na rezerwie będzie Peskovic... Natomiast za Wójcickiego i Szczepaniaka da się jakichś juniorów. Do tego weźmiemy w połowie lutego, w ostatniej chwili jakiegoś zagranicznika, który fajnie wyglądał na filmikach, za którego wyłożymy 200-500tys.euro i będziemy się tym chwalić jak to kasa na transfery jest.
Po Wójcickim i Szczepaniaku po tym co ostatnio prezentowali również płakał nie będę , natomiast jeśli odejdzie Sandomierski to trzeba szukać dobrego brakmarza , chyba , że w zamysłach MP mają zostać Wilk i Peskovic .
Czy Hosek i Rudnevs byli już widziani na Balicach?
Zaden zawodnik....ZADEN nie jest godzien wystepowania w pasiastej koszulce po "odpuszczeniu" meczu derbowego...przejscia kolo niego obok...ZADEN!!!
I nie wazne dla mnie czy sie nazywa Wojcicki czy Deja czy onny Szczepaniak!!!
Won!!! Nawet jakbysmy mieli grac juniorami!!!Takiego upokorzenia nie przezylem jeszcze na Kaluzy!!! Wstyd i hanba!!!
[quote='KruszynaKSC' pid='1295839' dateline='1513597102']
Zaden zawodnik....ZADEN nie jest godzien wystepowania w pasiastej koszulce po "odpuszczeniu" meczu derbowego...przejscia kolo niego obok...ZADEN!!!
I nie wazne dla mnie czy sie nazywa Wojcicki czy Deja czy onny Szczepaniak!!!
Won!!! Nawet jakbysmy mieli grac juniorami!!!Takiego upokorzenia nie przezylem jeszcze na Kaluzy!!! Wstyd i hanba!!!
[/quote]
W samo sedno!
Pasjonaci Cracovii:
Na miejsce Malarczyka jest już upatrzony nowy zawodnik. Sandomierski nie będzie miał następcy, klub liczy na rozwój Adama Wilka.
Tym którzy sądzą że odejdą Wójcicki, Sandomierski, Szczepaniak a za nich przyjdą lepsi polecam spojrzeć na tabelę :).Dziwne że ci zawodnicy (i inni odpaleniu przez ogrodnika) potrafili grać u Zielińskiego.To nie problem orkiestry to dyrygent zawodzi.Najgorsze że jeden dyktator bez opamiętania popiera drugiego,jeszcze nigdy na takim etapie ligii nie byłem pewny spadku tak jak teraz.Jesteśmy murowanym kandydatem.
Potrafili grać ale w sezonie 2015/2016, w sezonie 2016/2017 już nie bardzo.
- Edytowany
[quote='Andrzejek' pid='1295844' dateline='1513598353']
Tym którzy sądzą że odejdą Wójcicki, Sandomierski, Szczepaniak a za nich przyjdą lepsi polecam spojrzeć na tabelę :).Dziwne że ci zawodnicy (i inni odpaleniu przez ogrodnika) potrafili grać u Zielińskiego.
[/quote]
Oj, potrafili! Udało im się nawet wygrać 1 (słownie: jeden) mecz wyjazdowy w sezonie. Zanim zwolnili trenera.
Ci co potrafili grać za Zielińskiego, z drugiej strony nie potrafili u Podolińskiego (Dąbrowski) i tylko niektórzy wywalczyli mocną pozycję w ligowej piłce (Rakels, Kapustka)
- Edytowany
wislacka bialonski wkłada kij w szprychy
Druga wielka "czystka" w Ekstraklasie. Zostanie tylko jeden
[php]Z aplikacji mobilnej INTERIA:
Druga wielka "czystka" w Ekstraklasie. Zostanie tylko jeden
[/php]
http://eurosport.interia.pl/klub-cracovia/news-cracovia-w-zimie-dojdzie-do-kolejnych-duzych-roszad,nId,2479448
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)