Focus bądź człowiekiem, wklejżesz jakieś zdjęcie ;)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
[quote='Jarek44' pid='1262728' dateline='1500491671']
Focus bądź człowiekiem, wklejżesz jakieś zdjęcie ;)
[/quote]
Po co? Czy Focus nie wklejł zdjęcia Vasiliewa? Kto by się nie pojawił na zdjęciu zaraz będzie "ruch w interesie" bez przełożenia na rzeczywisty transfer.
Moim zdaniem nasza dziesiątka w tej rundzie jest na tym zdjęciu.
[img]https://cracovia.pl/pilka-nozna/files_pl/file_152506/adamczyk4_news.645x365xffffff.jpg[/img]
Ups
ktoś tu kiedyś chciał Abotta? No to Arka go właśnie [s]wyp...[/s] zwalnia
[quote='tomex' pid='1262757' dateline='1500495848']
ktoś tu kiedyś chciał Abotta? No to Arka go właśnie [s]wyp...[/s] zwalnia
[/quote]
Wypier....? Gość ma 34 lata, jest po kontuzji.
To określenie bardziej pasuje do ich byłego już zawodnika Szymona Lewickiego.
Toudi go chciał od niepamietnych czasów
ptaszki cwierkaja ze chcą go w Sevres FC92, poszukuja typowej 9-tki
Za chwilę będzie transfer i to jaki :)
Jaroslava Mihalika kupili w czerwcu, sprzedać mogą w lipcu
Mam oferty z Anglii, Włoch i Turcji, ale jeśli trzeba będzie zostać w Cracovii, to zostanę - mówi Jaroslav Mihalik.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/jaroslava-mihalika-kupili-w-czerwcu-sprzedac-moga-w-lipcu,12282450/
[quote='piotrek67' pid='1262773' dateline='1500499735']
Mam oferty z Anglii, Włoch i Turcji, ale jeśli trzeba będzie zostać w Cracovii, to zostanę - mówi Jaroslav Mihalik.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/jaroslava-mihalika-kupili-w-czerwcu-sprzedac-moga-w-lipcu,12282450/
[/quote]
Gdyby odszedł z Pasów za 2-3 mln EUR w tym okienku to byłby deal :)
Choć wolałbym bo został rok i pokazał się np w Rosji...
Wreszcie jest szansa na dobre skrzydła, a tu już chcą sprzedać perspektywicznego zawodnika. Lepiej, żeby został choć z sezon.
- Edytowany
Moje podsumowanie tego gdzie jesteśmy i kogo w związku tym potrzebujemy.
Bramka:
1. Będący w coraz gorszej dyspozycji (z rundy na rundę) Sandomierski.
2. Co najwyżej przeciętny Pesković.
3. Młody - nota bene - Wilk, który wiadome, że X bramek nam zapierniczy, zarówno z racji wieku jak i tendencji do klopsów.
Generalnie - słabizna/przyzwoicie.
Obrona Lewa:
1. Młody Pestka - wypadł obiecująco. Zobaczymy co dalej
2. Parapiłkarz Sowah. Nie trzeba być prorokiem aby wiedzieć co ten chłop będzie sobą prezentował, chociażby czytając opinie kibiców Hearts.
3. Diego - prawonożny obrońca na lewej obronie - nie trzeba chyba nic więcej dodawać.
4. Cunta - jest sens wymieniać to nazwisko?
Słabizna.
Obrona Prawa:
1. Kontuzjowany Wójcicki. Jak gra, jak najbardziej ok.
2. Deleu - z cyklu "dawno temu i nieprawda".
3. Diego - od bidy może być.
Przyzwoicie.
Obrona Środek:
1. Malarczyk, który z jakiegoś powodu popełnia u nas 3x więcej błędów niż w Koronie.
2. Helik z niezłą perspektywą na rozwój.
3. Dytiatjew - nie powinno być tragedii, ale raczej nas nie zbawi.
4. Siplak - ??
Przyzwoicie.
Defensywny Pomocnik/Środkowy Pomocnik:
1. Dąbrowski - kontuzja na X miesięcy.
2. Covilo - bez formy, ale nie można wymagać nie wiadomo czego po dłuższym rozbracie z piłką.
3. Dimun - parapiłkarz.
4. Deja - jako uzupełnienie/zapleczu drużyny grającej w środku/dolnej części tabeli - ok.
5. Kanach - w zeszłym sezonie obiecująco, w sparingach bardzo słabo.
6. Drewniak - gość przychodzi ze spadającej z ligi Łęcznej i po wejściu na boisku z Piastem wygląda jak piłkarz z innej planety przy reszcie.
Daje do myślenia, prawda?
Na ten moment - słabizna.
W zimie - przyzwoicie.
Ofensywny Pomocnik:
1. Steblecki - kontuzja na X miesięcy.
2. Adamczyk - młody, w zasadzie cały czas niesprawdzony.
Tragedia.
Skrzydłowi:
1. Mihalik - gut. Chociaż zaraz się może okazać, że chłopaka u nas nie będzie.
2. Zenjov - gut.
3. Wdowiak - jako uzupełnienie składu ok.
4. Vestenicky - daję go tutaj bo nie ma znaczenia czy jest liczony jako skrzydłowy czy napastnik. Tak czy inaczej - kalectwo.
Na ten moment przyzwoicie.
Napad:
1. Piątek - gut.
2. Szczepaniak - do ciągłego biegania - ok. Do grania w piłkę, raczej średnio.
3. Szewczyk - wieczny talent.
Przyzwoicie.
Policzyłem oczywiście tych, którzy mają jako-takie szanse na grę.
Żeby ta kadra miała ręce i nogi potrzeba tutaj wzmocnień w zasadzie na każdą pozycję, a ofensywny pomocnik to mus absolutny.
Podziwiam tych, którzy wieszczą nam górną ósemkę czy nawet walkę o puchary, bo jak na moje to jest ekipa na heroiczną obronę przed spadkiem.
- Edytowany
[quote='eredin' pid='1262774' dateline='1500501893']
[quote='piotrek67' pid='1262773' dateline='1500499735']
[/quote]
Gdyby odszedł z Pasów za 2-3 mln EUR w tym okienku to byłby deal :)
Choć wolałbym bo został rok i pokazał się np w Rosji...
[/quote]
Oho, mamy już kilka "namiotów" w domach kibiców sukcesu finansowego.
A skoro jest szansa na taaaaaki deal to i kilka ręczników wyląduje w praniu.
Nie mogę się nadziwić temu, iż w tym klubie nazwa "kibic sukcesu" nabrala kosmiczny wymiar.
poniżej fragment z PS a propos transferu Keity z Lipska do Liverpoolu
Radosław Gilewicz w rozmowie z "Przeglądem Sportowym" jest przekonany, że Keita nie odejdzie z Lipska do Liverpoolu. - Tu nie chodzi o dodatkowe 20 czy 30 mln więcej. Lipsk nie sprzeda Keity, bo wie, że sprowadzenie go z Salzburga było świetnym posunięciem i wie jak dużo ten zawodnik może dać klubowi w dłuższej perspektywie.
RB prowadzi bardzo mądrą politykę. Nie chce być trampoliną dla zawodników jak to jest w przypadku Borussii Dortmund, która kupuje zawodników, promuje ich i sprzedaje po dwóch latach. Lipsk chce by piłkarze czuli swoje przywiązanie do klubu.
Osobiście żałuje że ten mode nie jest u nas i zawodnik jest sprzedawany praktycznie od razu jak się pojawi oferta gdzie się da coś zarobić. Rozumiem że swoje 3 grosze dodają agenci a wizja zachodu jest kusząca dla młodego gracza ale klub powinien dbać o aspekt sportowy i budować silną drużynę a nie ciagle patrzyć na cash-flow.
Pewnym testem będzie kwestia Mihalika bo teraz de facto mamy 2 skrzydłowych dających jakąś jakość gry z czego jeden zaraz może być sprzedany. Brakuje drużynie klasowych graczy szczególnie ofensywnych i to się musi zmienić jeśli mamy o coś więcej walczyć niż utrzymanie.
kristhc, poprzez ostatnie dwa akapity właśnie dołączyłeś do kibiców sukcesu.
Porownanie red bulla do nas jest z kosmosu,ich stac na to zeby bayernowi podkupic zawodnikow,wiec maja tez argumenty zeby zatrzymac najlepszych u siebie
Lepiej żeby błędy popełniali zawodnicy typu Pestka czy Wilk , wychowankowie mający kontakty niż najemnicy którzy chcą odejść przy pierwszej lepszej okazji . Śmiałem się z transferu Deji , ale sobie pomyślałem ze dla takiego gościa transfer do nas to wyróżnienie i on będzie chciał udowodnić coś sobie i innym . Podejrzewam ze będzie za dwóch walczył . Takie transfery maja sens i rozumkiem politykę Probierza . Może wreszcie zawodnicy dostosują się poziomem zaangażowania do kibiców .
- Edytowany
[quote='rex' pid='1262784' dateline='1500509100']
Przyzwoicie.
Obrona Środek:
1. Malarczyk, który z jakiegoś powodu popełnia u nas 3x więcej błędów niż w Koronie.
4. Siplak - ??
Przyzwoicie.
2. Covilo - bez formy, ale nie można wymagać nie wiadomo czego po dłuższym rozbracie z piłką.
3. Dimun - parapiłkarz.
4. Deja - jako uzupełnienie/zapleczu drużyny grającej w środku/dolnej części tabeli - ok.
6. Drewniak - gość przychodzi ze spadającej z ligi Łęcznej i po wejściu na boisku z Piastem wygląda jak piłkarz z innej planety przy reszcie.
W zimie - przyzwoicie.
Żeby ta kadra miała ręce i nogi potrzeba tutaj wzmocnień w zasadzie na każdą pozycję, a ofensywny pomocnik to mus absolutny.
Podziwiam tych, którzy wieszczą nam górną ósemkę czy nawet walkę o puchary, bo jak na moje to jest ekipa na heroiczną obronę przed spadkiem.
[/quote]
A skąd wiesz ,że Dytiatiew nas nie zbawi, chłop nie rozegrał jeszcze żadnego meczu i bynajmniej nie przyszedł z II ligi Słowackiej.
Z defensywnymi pomocnika akurat nie jest tak źle jak piszesz , jest Drewniak Miro który dochodzi do formy, Kanach, Deja który jeszcze nie zagrał ządnego meczu u nas a więc jeszcze bym go nie oceniał i owszem słaby Dimum.
...i po Robaku (trafił do wukaesu)
[quote='Merol' pid='1262802' dateline='1500535062']
...i po Robaku (trafił do wukaesu)
[/quote]
Robak gdyby nie karne miałby mniej goli niż Piątek .
[quote='ALRS' pid='1262800' dateline='1500533216']
[quote='rex' pid='1262784' dateline='1500509100']
Przyzwoicie.
Obrona Środek:
4. Siplak - ??
Przyzwoicie.
3. Dimun - parapiłkarz.
W zimie - przyzwoicie.
[/quote]
A skąd wiesz ,że Dytiatiew nas nie zbawi, chłop nie rozegrał jeszcze żadnego meczu i bynajmniej nie przyszedł z II ligi Słowackiej.
Z defensywnymi pomocnika akurat nie jest tak źle jak piszesz , jest Drewniak Miro który dochodzi do formy, Kanach, Deja który jeszcze nie zagrał ządnego meczu u nas a więc jeszcze bym go nie oceniał i owszem słaby Dimum.
[/quote]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)