[quote='ronnie79' pid='1259176' dateline='1499527537']
hahahaha kurwa,nie mogę... chuj mnie obchodzi ile w klubie jest kasy i ile jesteśmy finansowo przed wszystkimi-jak sportowo jesteśmy prawie na samym dnie ekstraklapy.Mimo wszystko wolałbym dożyć czasów,że jako klub bez kasy na samym dnie finansowym(naszej kopanej)zdobyliśmy mistrzostwo niż doczekać czasów,że finansowo jesteśmy przed Legią,ale "ręka Covilo"uratowała nas przed spadkiem.Wy tak naprawdę?
[/quote]
Tak, jak tak na prawdę. W bajki typu - klub bez pieniędzy robi mistrzostwo nie wierzę! Tylko systematyczny rozwój daje szansę na sukces.
Raz na 10 lat trafi się mistrz z dupy w Europie - ostatnio Leicester (chociaż oni finansowo też wcale źle nie wyglądali), i na ile im to starczyło? Gigantyczne pieniądze za mistrza Anglii, a sezon później walka o utrzymanie, i na koniec raptem 12 miejsce. Ja osobiście wolę spokojny rozwój, i stałe miejsce w top 5 Polskiej Ligi, niż jednorazowy wyskok i potem znowu dekady bez sukcesów.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='DareCki' pid='1259177' dateline='1499528227']
To co ronnie mamy podążać mistrzowską drogą Ruchu, Widzewa, Łks czy warszawskiej Polonii.
Pewnie że sukces smakuje najlepiej ale jak to mówią lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.
[/quote]
a co Ci dało to "królowanie"w finansach i zarządzanie klubem?Z tego co pamiętam,to-dwa razy spadek i przede wszystkim walka o utrzymanie.Wolę żebyśmy zdobyli MP choć raz za mojego życia i później spaść nawet do 3 ligi niż takie pierdolenie o tym,że piłkarze mają ciepłą wodę i mają wypłacane na bieżąco i nie doczekać w życiu niczego szczególnego.KPW?
[quote='nowak1985' pid='1259180' dateline='1499528597']
Tak, jak tak na prawdę. W bajki typu - klub bez pieniędzy robi mistrzostwo nie wierzę! Tylko systematyczny rozwój daje szansę na sukces.
[/quote]
A gdzie ten rozwój widzisz?
Każdy Pasiak chce tytułu ale nie każdy za wszelką cenę.
Mnie nie przeszkadza że jak widać Q1 2015 prawie zbilansowany, Q1 2016, ze względu na sprzedaż Rakelsa (2,859 mln) nawet na lekkim plusie, i teraz Q1 2017, z wydatkami na poziomie z roku poprzedniego
Mnie wkurwiają puste trybuny na meczach.
Kiedyś był taki temat w czym byliśmy pierwsi.
Może zróbmy jako pierwsi, przy najbliższej okazji fete pod Wierzynkiem z okazji najlepszego bilansu finansowego w ekstraklasie?
i koniecznie przyśpiewka-chuj z wynikami,bilansy -jesteśmy z wami! ;) Wtedy pewnie będzie można jeszcze dostać dotację od Wszechmocnego na jakąś oprawę w ten deseń...
Rozwijamy się...k..wa popłakałem się :D
[quote='ronnie79' pid='1259183' dateline='1499529117']
[/quote]
[/quote]
W wielu aspektach, ale już pomijając finansowe i organizacyjne, to za mojego życia, widzę też rozwój sportowy. I jest to w ogromnym procencie zasługa Filipiaka. Na pierwsze mecze chodziłem jeszcze w 3 lidze, pamiętam jak świętem dla mnie, czyli gówniarza była wizyta (wtedy I ligowego) GKS Katowice w Pucharze Polski na Naszym stadionie. To było wtedy dla Nas święto! Chyba jednak wolę oglądać mecze z Legią, Lechem, Jagiellonią itd. niż raz na 2 lub 3 lata powitać kogoś z ekstraklasy.
Ale już nawet nie cofając się tak daleko. Kiedy ostatnio byliśmy w stanie zachęcić do pracy w Naszym klubie najlepszego (według wielu) trenera w Polsce? Myślisz, że Probierz przyszedł do Nas, dlatego że jesteśmy najstarszym klubem w Polsce i mamy taką piękną historię? Czy może jednak dlatego, że jako klub, jako organizacja, cały czas się rozwijamy, i on widzi szansę na swój rozwój razem z Naszym klubem?
[quote='Kajak' pid='1259185' dateline='1499529318']
Mnie nie przeszkadza że jak widać Q1 2015 prawie zbilansowany, Q1 2016, ze względu na sprzedaż Rakelsa (2,859 mln) nawet na lekkim plusie, i teraz Q1 2017, z wydatkami na poziomie z roku poprzedniego
Mnie wkurwiają puste trybuny na meczach.
[/quote]
będą wyniki, będą ludzie, poki co chodzi te 8 tys najwierniejszych, wystarczyłoby zajmować co roku te lokaty od 6 miejsca wzwyż (nie mowie ze non stop mają byc na podium) i na 100% na trybunach zasiadałoby powyzej 10 koła
żydowskie płaczki ;)
Tym którzy tęsknią za walką "o coś w nawet w niższej lidze" polecam "pasjonujące" starcia w 3 lidze bogatej w sukcesy Polonii W-wa np. z Sokołem Aleksandrów Łódzki.
Mnie pozwólcie "tylko" cieszyć się z ostatnich sukcesów w meczach z milicyjną sąsiadką. :)
K-wa. Niech się wreszcie ten sezon zacznie!
[quote='nowak1985' pid='1259188' dateline='1499529906']
[quote='ronnie79' pid='1259183' dateline='1499529117']
[/quote]
[/quote]
W wielu aspektach, ale już pomijając finansowe i organizacyjne, to za mojego życia, widzę też rozwój sportowy. I jest to w ogromnym procencie zasługa Filipiaka. Na pierwsze mecze chodziłem jeszcze w 3 lidze, pamiętam jak świętem dla mnie, czyli gówniarza była wizyta (wtedy I ligowego) GKS Katowice w Pucharze Polski na Naszym stadionie. To było wtedy dla Nas święto! Chyba jednak wolę oglądać mecze z Legią, Lechem, Jagiellonią itd. niż raz na 2 lub 3 lata powitać kogoś z ekstraklasy.
Ale już nawet nie cofając się tak daleko. Kiedy ostatnio byliśmy w stanie zachęcić do pracy w Naszym klubie najlepszego (według wielu) trenera w Polsce? Myślisz, że Probierz przyszedł do Nas, dlatego że jesteśmy najstarszym klubem w Polsce i mamy taką piękną historię? Czy może jednak dlatego, że jako klub, jako organizacja, cały czas się rozwijamy, i on widzi szansę na swój rozwój razem z Naszym klubem?
[/quote]
Faktycznie się rozwijamy bo 111 letnim Klubem SPORTOWYM Cracovia żądzą obecnie korpo komputery bo Prezesy w najważniejszym przed sezonem okresie urlopują się a nowy dyrektor sportowy zarządza z Centrum Dowodzenia na słynnym Montelupich ::)
Po chuju się rozwijamy -normalnie powiało Europą ! :)
To jojczenie ta zgryzota nas kiedyś udusi!
odnośnie budowy naszego zespołu(załącznik).
13 lat a my fundamentów nie mamy, a ktoś tu pisze o budowie zespołu. Przyszedł Probierz? ŻADNYCH złudzeń, widać to po transferach, które są zwykłym podcieraniem szkłem dupy. Kolejny wagon Dimunów, Cuntów i innych asów. Zamiast wziąć 4/5 PIŁKARZY bierzemy jakichś paralityków. Oczywiście BYĆ może ktoś z nich odpali, ale nie tak się buduje zespół, takich piłkarzy można brać jako uzupełnienia a my potrzebujemy wzmocnień do pierwszego składu.
Znów pojawia się dyskusja na forum, jakoby mistrzostwo Polski było "pocałunkiem" śmierci. Śmiech mnie ogarnia jak to czytam. Chciałbym taki pocałunek kurwa dostać.
Systematyczny rozwój - w międzyczasie w dwa sportowe spadki, uniknięcie kolejnego cudem. Bosko. A najgorsze, że zero wniosków wyciągniętych, chociażby z poprzedniego sezonu.
Aktualnie mam w dupie jakie miejsce zajmiemy w lidze, możemy nawet lecieć do 3 ligi, jak ktoś borni się rękami i nogami przed walką o wyższe cele w imię słupków no to nie ma o czym gadać. Zresztą - biedny ruch - kilka medali w ostatnich latach, jaga podobny poziom finansowy jak nasz - vice-mistrzostwo, Arka - 2 puchary w tym roku itd, Cracovia - ostatnie 50 lat - zero medali, zero pucharów - życzenia kibiców - spokojne klepanie 14 miejsca. Nie ma co komentować...
- Edytowany
Nowak 1985 -jak to jest że mając takie zarządzanie finansami mamy tak tragiczne wyniki sportowe ?Ruch od wielu lat bez kasy był w tym czasie Vice Mistrzem zabrakło 1 pkt do MP ,3 miejsce ,finał PP .Ten klub był przez lata zmuszany do sprzedaży najlepszych zawodników by przeżyć .
Jagiellonia B klub mniejszymi od nas pieniędzmi 3 miejsce ,2 miejsce w którym mieli piłkę meczową na MP plus PP.Owszem mieli Michała Probierza ale czy byli by wstanie zrealizować cele jak by nie mieli sztabu kompetentnych ludzi .Ktoś ściągał do klubu Cernycha ,Wasiliewa ,Frankowskiego ,Sheridana ,Guti i wielu innych klasowych piłkarzy .Jak weźmiesz procent trafionych transferów na przestrzeni lat to jest bardzo wysoki i co najważniejsze nie są to koszulki nada się czy nie tylko konkretni piłkarze na odpowiednio wysokim poziomie sportowym .W tym czasie jaga sprzedała za 14 mln euro zawodników i absolutnie nie mieli obsuwy sportowej .Owszem był jeden sezon słabszy ale następny znowu czołówka .Procent trafności transferów poziom 90 %
Jak już rozmawiamy na naszym podwórku to rzuca się słabość sportowa i deale weber-jakubek .Nie patrzymy na poziom nie obserwujemy tylko bierzemy byle co .Robimy takie biznesy jak rok temu na 12 sprowadzonych nadawało się 3 .Pozostali sportowo nie dają nic wielu już nie ma .Koszta ?Może tańszy kontrakt ale policz nieraz transfer ,policz prowizje i wychodzi kwota .Modelowy przykład MKS złamanie nogi przez Jaro i ściągamy najpierw Cuntę pisząc jak było trudno ściągnąć .Nie nadawał się to ściągnięto Diego z którego ktoś na siłę chciał zrobić lewego obrońcę mimo że lewym obrońcą nie był .Na koniec Brzyski . Zapłaciliśmy transfer za Cunty plus prowizje i płacimy cały czas pensje ,prowizje za Diego i też dalej mu płacimy i prowizje plus wysoką pensję dla dziadka Brzyskiego .Zsumuj to wszystko to są ogromne koszta .Twierdzę że ściągnięcie jednego KLASOWEGO ZAWODNIKA było by tańsze i było by to z korzyścią sportową dla drużyny. Takie ,,interesy ''robimy od lat i pora na koniec takich praktyk czyli brania szrotu od zaprzyjaźnionego menago .
Pora brać piłkarzy o określonej WYSOKIEJ JAKOŚCI SPORTOWEJ CZYLI LEPSZYCH OD TYCH CO W KLUBIE SĄ . Lepiej zrobić 3-4 transfery ale zawodników klasowych niż 12 koszulek Owszem można ściągnąć 3 klasowych i np 2 młodych perspektywicznych ale takich jak Kanach czy Adamczyk .
Wiadomo było jak ich braliśmy że to melodia przyszłości ale to byli reprezentanci kraju i wiadomo że ogromne talenty .
U nas jest zaburzona jakość transferów bierzemy często szrot od ,,swojego ''menago albo pobożne życzenia .I mamy od lat cała masę pobożnych życzeń czyli koszulek .Czas z tym skończyć bo to nie daje sportowo nic a koszty ponoszone .W tym wyliczeniu mamy sportowo słabą drużynę to mamy słabe przychody więc nie zarabiamy na odpowiednio wysokim poziomie adekwatnym do kosztów Przez te 15 lat to w normalnie zarządzanej Cracovii nie powinno być spadków a miejsca poniżej 8 to 1-2 sezony na 15 .Tylko z tytułu takich a nie innych niskich miejsc licząc te spadki i jak nas w lidze nie było to strata z C+ to minimum 45 mln zł .Policzyłem to 3 mln zł na sezon pamiętając że za sezon 1 ligi jest przychód 0.Oczywiście nie jest to jedyna strata.
Na koniec podsumowanie .Jak weźmiemy nasze cyferki czyli trafność w transferach w tych 15 latach to może 20 % było celnych .Dobór trenera to już może 15 % .Stąd takie a nie inne wyniki sportowe .Takie a nie inne wyniki sportowe i brak celów sportowych powoduję TAKĄ A NIE INNĄ FREKWENCJE .Pykania nie chcą ludzie oglądać .Teraz jest szansa odpowiedni trener-dać mu 3-4 klasowe wzmocnienia i gramy o Puchary a nie budujemy .Jest szansa by ladacznica nabawiła się kompleksów i na lata byli ci gorsi .Są na zakręcie takie stłamszenie w derby to tracą młode pokolenia i wbijamy im gwóźdź do ich ubeckiej trumienki.
[quote='stary kibol' pid='1259190' dateline='1499530465']
żydowskie płaczki ;)
Tym którzy tęsknią za walką "o coś w nawet w niższej lidze" polecam "pasjonujące" starcia w 3 lidze bogatej w sukcesy Polonii W-wa np. z Sokołem Aleksandrów Łódzki.
Mnie pozwólcie "tylko" cieszyć się z ostatnich sukcesów w meczach z milicyjną sąsiadką. :)
K-wa. Niech się wreszcie ten sezon zacznie!
[/quote]
Ale bym sobie zobaczył w akcji takiego Dimuna żeby tylko biletów nie brakło ! ::) :) :)
Stawianie sprawy albo bilans albo sukcesy to błąd. Jedno drugiemu zupełnie nie przeszkadza.Jest bilans to fantastycznie, teraz poproszę do tego sukcesy.
Zrobmy bilans na trybunach. Pokazmy ze moze byc ludzi masa.
Ja się będę śmiał jak te wszystkie Drewniaki i Siplaki zdobędą mistrzostwo.
Wtedy wszyscy się będziemy śmiali, a jak spadniemy (co też jest tam jakoś prawdopodobne ) będziemy płakali.
O ja pyyerdole....o matko i corko.... pol dnia czlowieka na forum nie bylo a tu lament jakbysmy spadli ,przegrali z gteeesem 0-6 do tego 8 pilkarzom nogi urwalo.... Paczam a tu 2-1 wygrali :) i to w jakims malo waznym meczu sparingowym gdzie zas byl przeglad kadry i trener dal pograc praktycznie kazdemu...
Moze za duszno bylo dzis w Krakowie? Jakies problemy z niedotlenieniem czy cos ze same lamenty?
Niektorzy naprawde chyba cierpia na jakies niedpochniecie czy cus w tym rodzaju bo wszystko beee,zle, ujowe i wogole beznadzieja...
Probierz to nie magik... tak jak powiedzial w wywiadzie...Jesli niektorzy mysleli ze od pierwszego meczu bedziemy walczyc o puchary :D :D to zaczynam sie zastanawiac czy mozna kogos takiego powaznie traktowac... przepraszam ale uwazam ze raczej nie...Jesli ktos widzial co sie wydarzylo w naszym zespole w ostatnich 3 tygodniach czyli opuszczenie 6zawodnikow,plus kontuzje,plus jeden odchodzi czyli jakby nie patrzec okolo10 zawodnikow i mysli ze bedzie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki wrecz CUD bo przyszedl TRENER.... to moglbym go zapytac czy mu mama czyta bajki na dobranoc i jakie??
Ludziska oczywiscie nie wszyscy...OCHLONCIE i poczekajcie do polowy wrzesnia bo okienko zamyka sie ostatniego sierpnia i wtedy mysle ze przyjda zawodnicy ktorzy NAS WZMOCNIA!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)