Za Polczaka musieliśmy zapłacić 220 tys Euro, a za ile sprzedaliśmy? ( nie pamiętam) Ślusarskiego sprzedaliśmy za używany sprzęt;)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
A Ślusarki nie poszedł za 300 tyś. złotych ? do Lecha
A o Polczaku gdzieś czytałem że to Groznego poszedł za 200 tyś euro
A o Klichu to już nie łaska pamiętać?
Steblecki - też parę euro wpadło.
No ale to już za dużo nazwisk by było i do tezy nie pasuje.
janczer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A o Klichu to już nie łaska pamiętać?
> Steblecki - też parę euro wpadło.
> No ale to już za dużo nazwisk by było i do tezy
> nie pasuje.
...to dobrze, że poszerzasz listę - nie doszukuj się podwójnego dna.
Stebleckiego sprzedaliśmy i kupiliśmy - różnica poszła na premię dla pięterka, a co, nie należy im się:S
Stebleckiego kupiliśmy za marne grosze...
A nie możnaby zamiast tych 2 milionów pchnąć do Tarnovii Stebleckiego? Wychowanek za wychowanka, dobry biznes dla obu stron.
Jeszcze trochę zarobiliśmy na Gizie
zubereg Napisał(a):
> Jeszcze trochę zarobiliśmy na Gizie
Trochę? ;)
Kupiony chyba za 40tys złotych sprzedany z tego co pamietam (ale pamięć już nie ta) za ~650tys Euro.
Jak zawsze dobrze poinformowany S.SMalec twierdzi , że zarobiliśmy 50 razy tyle ile wydaliśmy na niego. Ale jak na 110 lat, do wielkiego szału w tych transferach nie zrobiliśmy
http://terazpasy.pl/Publicystyka/Artykuly-Teraz-Pasy/Ile-Legia-zaplaci-za-Gize
Trudno, żebyśmy przed wojną kiedy sport był amatorski albo za komuny robili szał w transferach.
Kosztował Zagłębie Sosnowiec prawdopodobnie tylko 50 tyś euro - za rok będzie wart minimum 5 razy tyle. A my za "kulawych" płacimy lekką rączką po 100 tys euro. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=32229
Szuwarku - jak chcesz u nas ściągać dobrych graczy skoro skauting istnieje tylko teoretycznie? Zresztą dziwi mnie, że u nas zawsze zawodnik musi się zaaklimatyzować zanim wskoczy do składu, a w innych klubach potrafią kupować w taki sposób, że piłkarz wskakuje z miejsca do składu.
No, chociaż nieco inaczej jest w przypadku Brzyskiego, Malarczyka i Piątka gdzie jestem pod tym względem mile zaskoczony.
Sehtan Napisał(a):
> (...) dziwi mnie, że u nas zawsze zawodnik
> musi się zaaklimatyzować zanim wskoczy do
> składu, a w innych klubach (...)
>
> No, chociaż nieco inaczej jest w przypadku
> Brzyskiego, Malarczyka i Piątka ....
(:P)
Sehtan Napisał(a):
> Zresztą dziwi mnie, że u nas zawsze zawodnik
> musi się zaaklimatyzować zanim wskoczy do
> składu, a w innych klubach potrafią kupować w
> taki sposób, że piłkarz wskakuje z miejsca do
> składu.
Np. Dąbrowski z Czerwińskim wskoczyli z miejsca do składu i od razu wygrali szóstkę w totka.
Zaorane :D
dddarek Napisał(a):
> Np. Dąbrowski z Czerwińskim wskoczyli z miejsca do składu i od razu wygrali szóstkę w totka.
---
Przecież oni razem nie zagrali nawet jednego meczu. Tu akurat wina idioty trenera, który wystawił ich razem w LM.
To ile meczów "razem" ma mieć zawodnik wskakujący do składu zaraz po transferze?
Jach też pozdrawia
Sporo masz znajomych.
Janus pozdrawia znawców. Szczególnie tych z tematu "10 udanych (inaczej) transferów".
[quote]Janus to nie piłkarz. Zdecydowanie top 3[/quote]
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,2363940,2364072#msg-2364072
bo strzelił z karnego? ja też swego czasu strzeliłem i to przy stanie 1-2 też na wyjeździe i to bez rozbiegu w samo okienko
I kogo wtedy pozdrowiłeś?
mojego trenera, który nigdy nie wyznaczał mnie do 11
Denis wracaj !!!
Czy nie można by jeszcze teraz poszukać jakiegoś ofensywnego zawodnika z "kartą na ręku", najlepiej kreatywnego, dobrze technicznie wyszkolonego skrzydłowego. Wiem to trudne zadanie, ale niektóre kluby do dziś się wzmacniają np. Korona. Zaryzykować może kierunek hiszpański, portugalski.
Wszak gra Cracovii w ofensywie i niezdolność do zdobywania bramek jest zatrważająca.
30 dni później
Potter zyju???
[quote='KruszynaKSC' pid='1193991' dateline='1476985805']
Potter zyju???
[/quote]
żyje, przerzucił się na rezerwy ;)
A to przerzut jeden;)
[quote='Sehtan' pid='1188665' dateline='1474110548']
Szuwarku - jak chcesz u nas ściągać dobrych graczy skoro skauting istnieje tylko teoretycznie? Zresztą dziwi mnie, że u nas zawsze zawodnik musi się zaaklimatyzować zanim wskoczy do składu, a w innych klubach potrafią kupować w taki sposób, że piłkarz wskakuje z miejsca do składu.
No, chociaż nieco inaczej jest w przypadku Brzyskiego, Malarczyka i Piątka gdzie jestem pod tym względem mile zaskoczony.
[/quote]
Covilo, Szczepaniak, Deleu, nawet Bejan (teraz słabiej ale jak wchodził było ok), mało Ci?
[quote='KruszynaKSC' pid='1193991' dateline='1476985805']
Potter zyju???
[/quote]
Tak, na mecze chodzi bo widziany regularnie także na pewno nie zapomniał :)
Akurat transfery jeżeli chodzi o wzmocnienia "na już" w ostatnim czasie w klubie są na plus. Zdecydowanie na minus jest Vestenicky, reszta na większy bądź mniejszy plus, może z wyjątkiem Karaczanakowa, Litauszkiego (jak na razie - kto wie, co będzie w przyszłości, dla mnie Karaczanakow ma papiery na niezłe granie, z Litauszkim może być różnie).
[quote='KamilloLce' pid='1194065' dateline='1477041071']
Akurat transfery jeżeli chodzi o wzmocnienia "na już" w ostatnim czasie w klubie są na plus. Zdecydowanie na minus jest Vestenicky, reszta na większy bądź mniejszy plus, może z wyjątkiem Karaczanakowa, Litauszkiego (jak na razie - kto wie, co będzie w przyszłości, dla mnie Karaczanakow ma papiery na niezłe granie, z Litauszkim może być różnie).
[/quote]
Karaczanakov prawdopodobnie będzie kontuzjowany do stycznia a potem odejdzie.
Oby odszedł i to jak najszybciej.
...a Diego jest tylko na liście płac
A to prosze pozdrowic :) :) :)
Widac nie moj sektor bo juz go nie widzialem ho ho i jeszcze troche :)
Oby Karaczanakow nie okazał się drugim Jarabicą .Powoli sytuacja robi się podobna .
Co najwyżej drugim Romanowem. Z Jarabicą kompletny brak analogii (tamtego można porównać tylko do Brazylijczyków ściąganych ongiś z Copacabany przez Ptaka).
Oczywiscie ze moze byc drugim Jarabica bo tu chodzi o ...kontuzje Astonie.. On jest ciagle kontuzjowany jak Jarabica...
Pilnie potrzebny rozgrywający,żeby Cetnarski z Budzikiem poczuli oddech na plecach.
Dwa: stoper (zakładam,że Litauszki,Bejan lub Wołąkiewicz odejdą w zimie- minimum jeden z trzech)
Trzy: skrzydłowy dający większe pole manewru,obojętne czy lewy czy prawy
Cztery: konkurent dla Grześka Sandomierskiego.
Zapomnijcie o jakichkolwiek transferach, jeżeli kilku nie odejdzie dobrowolnie lub na wypożyczenie. Brakuje nawet "paru groszy" na utalentowanych młodzików. :dodgy:
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
antyk, Goście (4)