Arro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Leesior Napisał(a):
> > Swoją droga to ciekawe, że ligi szwajcarskiej
> > nie ma w pierwszej 40-ce najmocniejszych lig za
> > 2015 rok (polska Ekstraklapa jest na 30-tym
> > miejscu):
> >
> >
> http://iffhs.de/the-strongest-league-in-the-world-
>
> > 2015/
> >
> > Może ilość drużyn w lidze na to jakoś
> wpływa
> > (w szwajcarskiej jest bodaj 10).... nie wiem.
>
> Szwajcaria jest na 16 miejscu.
>
>
> Ponawiam prośbę o linka do skrótu meczu/bramek
> o ile takowy istnieje..
Prawda - przeoczyłem. Przepraszam.
16. liga szwajcarska
30. ekstraklapa
Macedońskiej i albańskiej brak w pierwszej 40-tce.
-
-
Cracovia - Shkendija 07.07.2016 20:00
Czeska Komedia Napisał(a):
> Leesior moja pomylka 10mln euro w ciagu ostatnich
> kilku lat w klub,wiec nie tylko transfery,ale
> szkolenie mlodziezy ,baze itp,o czym mozemy sobie
> tylko pomarzyc. Comarch da ten 1% i niech to jakos
> wyglada w tej Cracovii
W porządku. Tylko że młodzież i baza nas wczoraj i tydzień wcześnie nie ograła...
Jeśli przyjąć że kilka lat to np. lat 9, to Comarch pewno niewiele mniej przez taki okres wydał. Nie wiem na ile to wiarygodna informacja (link poniżej), ale wg. PS nasz budżet w samym tylko 2015 roku wyniósł 25 mln PLN.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,budzety-klubow-ekstraklasy-legia-miazdzy-reszte-ligi,artykul,542583,1,381.html
W sumie to takiego meczu się wczoraj niestety spodziewałem... Pytanie jest tylko jedno, czy aż tak słabi jesteśmy, czy jednak jesteśmy w mocnych treningach? Zawodnicy wyglądali jak po niezłej imprezie, szybkościowo - dno, czucie piłki - dno. Może być tak, że to z powodów treningów, może być też jednak tak, że z niektórych zawodników z tego składu więcej się nie wyciągnie. Pewnie w pierwszych 4kolejkach nowego sezonu poznamy odpowiedź na to pytanie. W każdym razie u mnie jakoś optymizmu brak, bo po pierwsze ten zespół potrzebował 2-3 nowych zawodników, świeżej krwi, ale od razu do pierwszego składu, a tego nie ma, a po drugie już na wiosnę widać było, że coś jest nie tak, jechaliśmy tak naprawdę na jakichś oparach i cudem dociągnęliśmy to 4miejsce i tutaj jest pytanie czy wcześniejsze wyniki Zielińskiego, to w sporej mierze nie było przegotowanie kondycyjne, szybkościowe, zespołu przez Podolińskiego. Żeby nie było, nie mówię, że trener jest już do zwolnienia ;)
Ogólnie to kompromitacja tak czy siak, gra żenująco słaba, aczkolwiek mimo beznadziejnej gry spokojnie mogliśmy, nawet powinniśmy strzelić 1-2gole więcej, bo sytuacje były. Po tym dwumeczu utwierdziłem się w przekonaniu, że tak naprawdę 4 czy 5 miejsce w poprzednim sezonie nie miało znaczenia, dla mnie liczyło się tylko pudło.
1. Z taka grą ( i transferami ) to nawet faza grupowa o Puchar Tymbarku nierealna.......
2. To jak "dziurowali" naszych.... ech szkoda gadać
3. Dobrze, że nie mieliśmy drużyny z Malty lub Gibraltaru !!!!
Trudno jest opisać słowami to czego byliśmy świadkami wczorajszego wieczora. Przychodziłem na stadion z nastawieniem, że drużyna podrażniona porażką na wyjeździe od początku rzuci się na rywala niczym weganin na przecenę jarmużu. Jednak już odczytywanie składów trochę mnie zbiło z tropu. Ale ok, pomyślałem, że w sumie kto jak kto ale trener Zieliński wie lepiej kto powinien grać. Niestety po pierwszej połowie zacząłem się zastanawiać nad tym czy aby na pewno trener i piłkarze traktują ten mecz równie poważnie jak kibice. Jeżeli duet Wołąkiewicz- Polczak jest lepszy od Bejan- Liatuszki, to nie chciałbym ich widzieć na boisku. To co nastąpiło w drugiej połowie już mnie zmroziło do szpiku. Ściągnięcie Dąbrowskiego, który jednak potrafi rozegrać oraz Vestenickiego, który jednak próbował biegać i rozgrywać/dośrodkowywać wydawało mi się lekko ryzykowne. Wdówka dał dobrą zmianę ale czy nie mógł wejść za jednak trochę (takie miałem wrażenie) ociężałego Erika? Jednak największym sabotażem było nie tylko wprowadzenie ale ściągnięcie Stebleckiego. Poważnie Adamczyk czy Szewczyk są od niego gorsi???!!! Jedyne na co mam nadzieję, chociaż byłoby to mocno kontrowersyjne to to, że trener specjalnie dokonał takich zmian i tak ustawił drużynę, żeby pokazać Profesorowi co mogą osiągnąć bez wzmocnień i na jakim poziomie grać. Oby ta bolesna lekcja nie poszła na marne i została za rok tylko odległym wspomnieniem.
Na maszcie wisiała flaga ufundowana przez jednego z kibiców. Dziękuję mu z tego miejsca za ufundowanie jej.
Jedyny pozytyw jest taki ze nie przegralismy "pechowo", " o wlos" tylko druzyna ze Macedoni byla o klase lepsza :)
Zagralismy skladem gorszym niz na finiszu zeszlego sezonu ( - Jaro i -Kapi )
Shkendija jednak w swojej lidze ma malo konkurencji i te mecze w UEFA sa zwienczeniem ich calorocznej pracy ... my nastawiamy sie na lige a oni na UEFA ...
No i tak naprawde to ich mecz z Azerami pokaze czy my jestemy ogorami ... czy oni w tym sezonie rzeczywiscie sie wzmocnili .. bo np taki Soligorsk (uznawany przez wiekszosc za ogorow) co roku udowadnia ze to Europejski sredniak i ta przegrana z nimi tez nie byla przypadkowa :)
zubereg Napisał(a):
> Na maszcie wisiała flaga ufundowana przez jednego
> z kibiców. Dziękuję mu z tego miejsca za
> ufundowanie jej.
Gdyby księgowy znalazł się wśród "najznakomitszych" kibiców i działaczy na sektorówce podczas ostatniego meczu w ub. sezonie (a było miejsce) to z pewnością wygrzebałby kasę na flagę przed stadionem. A teraz nie dość że trzeba zbierać kasę to w dodatku gość sabotuje wzmocnienia i wysyła Flipa do podpisania umowy z nowym, potencjalnym zawodnikiem. Oj ktoś nie zastanowił się nad konsekwencjami tej oprawy ;)
Macieksc Napisał(a):
> Jak dla mnie Zielinski jest do wymiany jak gosciu
> przed pierwszym meczem mowi ze druzyna nie jest
> gotowa to o czym my tu mowimy jego robota to
> przygotowanie druzyny od pierwszego meczu do
> ostatniego a nie dopiero na druga runde
> ekstraklasy nastepny dabrowski mowi puchary sa
> fajne bo mozna sobie poleciec czarterem i
> pomieszkac w dobrym hotelu no ku.... co za
> amatorka wakacje sobie chlop robi z pucharow
> mentalnosc polskich kopaczy ligowych jest poprostu
> zatrwarzajaca.
Sam jesteś do wymiany.....
jeszcze jedna opinia
http://krknews.pl/zalosni-nieudacznicy-dostali-klasyczny-eurowpiel/
ian thorpe Napisał(a):
> jeszcze jedna opinia
> http://krknews.pl/zalosni-nieudacznicy-dostali-kla
> syczny-eurowpiel/
Ostro...
To ja dorzucę nagłówek, jaki wczoraj wyświetlono podczas wiadomości sportowych w TVP1 (zaraz po Wiadomościach i reklamach...), kiedy to panienka z okienka poinformowała oglądających o naszym "osiągnięciu": "WSTYD PRZED EUROPĄ"
Czytajcie opinie burków i innych gnojów co tylko czekają, żeby do...ć Cracovii to dobrze na tym wyjdziecie
Czytajcie zanim skasują :)
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/w_drugiej_rundzie_zagramy_z_neftci_baku_/_balzan_fc_
Zrobiłem printscreen i miałem go tu wrzucić, ale nie chcę być aż tak "okrutny".
Leesior jakżeś to wygrzebał ?
ufff... cholera dobrze, że rewanż 21 lipca, a nie dzień później - 22 lipca:
- PRL ? Narodowe Święto Odrodzenia Polski
- Dzień aproksymacji Pi (odpowiednik amer. zapisu liczby Pi z 14 marca (3.14) zob. Dzień Liczby Pi, europejski sposób zapisu daty 22/7=~3.1428)
Można spać spokojnie ;)
tomek1906 Napisał(a):
> Leesior jakżeś to wygrzebał ?
Wchodzisz na naszą stronę (o piłce nożnej), dajesz "więcej aktualności", przesuwasz stronę na sam dół, wybierasz "ostanie" i druga wiadomość od góry.
Wisi nadal :(
Ciekawe jak długo jeszcze ?
leszeczek Napisał(a):
> Czytajcie opinie burków i innych gnojów co tylko
> czekają, żeby do...ć Cracovii to dobrze na tym
> wyjdziecie
No właśnie.
Skhendija to wcale nie drużyna ogórków.
My zagraliśmy osłabieni brakiem dwóch nad wyraz ważnych ogniw - Kapustki i Jaroszyńskiego.
Mecz tam w cholernym upale, po bramce na 0:1 u nas już po ptakach, a jednak walczyli ambitnie do końca... A tamci się nad wyraz umiejętnie bronili...
A Albania była blisko "16" w Euro, warto przypomnieć...
AntyCracoviacy się wyżywają. A bronił kto ich drużynom zająć to 4 miejsce?
Ale że nasi niektórzy forumowicze tak się wyżywają, przykre...
91 dni później
A pasterze z Macedonii wygrywają właśnie z Włochami 2-1. Drugą bramkę strzela niejaki HASANI. :)
[quote='PAS' pid='1192180' dateline='1476043643']
A pasterze z Macedonii wygrywają właśnie z Włochami 2-1. Drugą bramkę strzela niejaki HASANI. :)
[/quote]
Ale przejebali 2;3
Mimo wszystko nie tacy to pasterze - trzeba docenić umiejętności przeciwnika , pokazali ile nam jeszcze brakuje .Przynajmniej na razie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)