- Edytowany
[quote='SaNtO' pid='1498280' dateline='1627452314']
no i brawo cwelka, jest faza grupowa, będzie granie do grudnia. to bardzo dobra wiadomość dla polskiej piłki. mam nadzieję, że reszta reprezentantów nie da ciała w czwartek. malinowe pójdą dalej, Raków myślę też da radę, liczę na paprykarzy bo mają trudną przeprawę ale do zrobienia i nieźle wyglądają na początku sezonu.
teraz pytanie za 100 punktów:
jeśli cwelka przejdzie Dinamo to jakie ma szanse na to by trafić do tego najniższego pucharu? czy z 4 fazy eliminacji o LM nie spadają od razu do grupy ligii europy?
Ja tak laicko zacząłem to analizować i mi wychodzi, że jak nie wejdą do LM to dużo korzystniej jest odpuścić LE i spaść niżej. Lepiej wygrać np. 4 mecze w grupie i z niej wyjść pięterko niżej, niż dostać 4 razy w czapkę w grupie LE i zakończyć na 4 miejscu. Punktów za zwycięstwa w tym ostatnim pucharze jest mniej, ale rywale będą bardziej przystępni więc teoretycznie łatwiej zapunktować.
Moje marzenie to nasze 4 drużynki w grupie. Byśmy nastukali punktów aż miło
[/quote]
Mają dwie drogi do LE,jeśli przejdą Dynamo to po odpadnięciu w 4 fazie LM mają LE,lub po odpadnięciu z Dynamem muszą wygrać dwumecz o LE w 4 fazie. Twierdze że lepiej by wszystko do końca eliminacji przegrali i trafili do tej całej Konferencji i nabijali tam współczynnik ligowy który tak samo się będzie liczył jak w LE( Innymi słowy dla nas jako ligi LM>LKE>LE )