Filip Modelski (Podbeskidzie) w Niecieczy
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
dziekujemy ci 90minut.pl
A nasi :towarzysze" z Czarnej Wsi polegli z "najstarszym polskim klubem 1 : 2 . Jedna z bramek strzelił S.Strózik !
[quote='Diabel' pid='1496511' dateline='1626250462']
dziekujemy ci 90minut.pl
[/quote]
Najlepsza stronka z njusami. Polecam ;)
[quote='Diabel' pid='1496511' dateline='1626250462']
dziekujemy ci 90minut.pl
[/quote]
można się śmiać ale ja po urlopie zastanawiałem się co słychać w ekstraklasie, jakie transfery, jakie co i zamiast odpalić 90minut to na forum do naszych rywali i jestem na bieżąco :D
Lech Poznań pozbył się Ukraińców. Wasyl Krawieć i Ołeksandr Jacenko znaleźli nowe kluby .
Lech Poznań na razie nie przeprowadza zbyt wielu transferów do klubu, ale cały czas odchodzą z niego kolejni piłkarze. Tym razem padło na obu Ukraińców, którzy ostatnio występowali w pierwszym zespole i rezerwach. Mowa o Wasylu Krawcu i Ołeksandrze Jacenko.
Wasyl Kraweć po roku spędzonym na wypożyczeniu w Lechu Poznań pożegnał się z klubem i wrócił do Hiszpanii. Lewy obrońca do Kolejorza trafił z CD Leganés, ale poznański zespół nie był zainteresowany przedłużeniem tej umowy. Ukrainiec wrócił do swojego macierzystego klubu i ponownie został wypożyczony. Tym razem do Sportingu Gijon, który występuje na poziomie LaLiga 2.
23-letni obrońca jest dobrze znany w Hiszpanii, bo z przerwami od 2017 roku reprezentował kluby z tamtego kraju. Jego kontrakt w CD Leganés obowiązuje do końca czerwca 2023. W Lechu Poznań Kraweć rozegrał 26 spotkań i nie zanotował żadnej asysty i gola. Wystąpił w 18 meczach ligowych, 2 Fortuna Pucharu Polski, 5 Ligi Europy i raz w kwalifikacjach do fazy grupowej europejskich rozgrywek.
Drugim Ukraińcem, który opuści Kolejorza jest Ołeksandr Jacenko. Ukrainiec przez dwa lata reprezentował rezerwy Lecha Poznań, skąd trafił z Escoli. 21-latek jednak nie przebił się do pierwszego zespołu, a w końcówce ostatniego sezonu w eWinner II lidze musiał siedzieć na ławce rezerwowych, ponieważ Artur Węska stawiał w pierwszym składzie na Sergieja Kriwca, a na trzecim poziomie rozgrywkowym w Polsce obowiązuje przepis o tym, że na boisku w drużynie może występować tylko jeden zawodnik spoza Unii Europejskiej.
Ołeksandr Jacenko nie zrobił oczekiwanego progresu, a teraz przenosi się do trzecioligowej Siarki Tarnobrzeg. Ukrainiec w rezerwach Lecha wystąpił w 47 meczach, w których strzelił 7 goli i zaliczył 3 asysty.
za https://gol24.pl/lech-poznan-pozbyl-sie-ukraincow-wasyl-krawiec-i-oleksandr-jacenko-znalezli-nowe-kluby/ar/c2-15711788
ooo kurla..
Pedro Vieira z Porto ma przejść do Rakowa
ja bym spadl z krzesła, gdyby to był transfer do Cracovii
[quote='gargamel9998' pid='1496584' dateline='1626352321']
ooo kurla..
[/quote]
My mamy tylko "trwać".
Chodzi o tego Pedro Vieire z linku poniżej? Szanujmy się :) Nie każdy z FC Porto w CV będzie kozakiem.
https://www.transfermarkt.pl/pedro-vieira/profil/spieler/624832
[quote='gargamel9998' pid='1496584' dateline='1626352321']
ooo kurla..
[/quote]
A kto to jest?
Serio pytam, Vestenicki ze szkółki Romy, Veira ze szkółki Porto, tylko co to ma do spadania z krzesła?
[quote="konserwa" pid='1496589' dateline='1626357862']
A kto to jest?
Serio pytam, Vestenicki ze szkółki Romy, Veira ze szkółki Porto, tylko co to ma do spadania z krzesła?
[/quote]
Wy tu o szklce Romy...szkolce Porto.... Janusz nasciaga ze szkolki comarchu nieskonczona ilosc studentow to dopiero pospadacie z krzesla :)
Akurat to porównanie w przypadku gargamela działa jako duży plus dla Vieiry ;-)
- Edytowany
No to sie przekonamy. Ja uwazam, ze ten Vieira zrobi wieksza furore niz Podolski ;;)obaczymy za rok ::)
Slask spelnia obowiazek i eliminuje Paide w 1 rundzie kwalifikacji Ligi Konferencji. W 2 rundzie czeka Aarat Erewań
Edit. Bassekou Diabaté został wypożyczony z Yeleen Olympique (Mali) do Lechii
[quote='gargamel9998' pid='1496630' dateline='1626415820']
No to sie przekonamy. Ja uwazam, ze ten Vieira zrobi wieksza furore niz Podolski ;;)obaczymy za rok ::)
Slask spelnia obowiazek i eliminuje Paide w 1 rundzie kwalifikacji Ligi Konferencji. W 2 rundzie czeka Aarat Erewań
Edit. Bassekou Diabaté został wypożyczony z Yeleen Olympique (Mali) do Lechii
[/quote]
Całkiem prawdopodobne, że gość zawojuje ligę, jednak mówienie że to transfer po którym spada się z krzesła to raczej przesada.
Dariusz Żuraw trenerem Zagłębia Lubin
- Edytowany
Probierz Probierzem ale dowiadujemy się o kolejnej grandzie !
[b]Spółka z udziałem skarbu państwa orlen zwiększyła dziś o 60% finansowanie Lechii Gdańsk (wcześniej było 7 milionów to teraz pewnie ponad 11 milionów rocznie, na pewno nie mniej dają gts-owi!).
Przecież to jest powtórka z PRL-u i niesprawiedliwy socjalizm w najgorszym wydaniu !
W czasach PRL-u państwowe przedsiębiorstwa i instytucje (milicja, wojsko) jednym dawały krocie, a innych jak Cracovię traktowano po macoszemu.
Państwowy dyrektor orlenu sam decyduje jakie kluby finansować z pieniędzy, które tak naprawdę nie są jego, a które z kolei kluby pozbawić tego przywileju.[/b]
Wszyscy płacimy takie same podatki do państwowej kasy i okazuje się, że to państwo dla jednych jest dobrą mamusią (państwowy orlen daje gts-owi i Lechii) a dla drugich macochą! Tak naprawdę jest to nieuczciwe ingerowanie państwa w rywalizację sportową! To psucie sportu i podważanie sensu współzawodnictwa!
https://sport.interia.pl/klub-lechia-gdansk/news-lechia-gdansk-energa-sponsorem-klubu-na-kolejny-rok,nId,5362276
Nasi rywale, Termalica, pyknęła jakiś cygański tabor 4:0 i 2:1 i to w ciągu jednego dnia.
[quote='farciarz2' pid='1496730' dateline='1626448882']
Probierz Probierzem ale dowiadujemy się o kolejnej grandzie !
[b]Spółka z udziałem skarbu państwa orlen zwiększyła dziś o 60% finansowanie Lechii Gdańsk (wcześniej było 7 milionów to teraz pewnie ponad 11 milionów rocznie, na pewno nie mniej dają gts-owi!).
Przecież to jest powtórka z PRL-u i niesprawiedliwy socjalizm w najgorszym wydaniu !
W czasach PRL-u państwowe przedsiębiorstwa i instytucje (milicja, wojsko) jednym dawały krocie, a innych jak Cracovię traktowano po macoszemu.
Państwowy dyrektor orlenu sam decyduje jakie kluby finansować z pieniędzy, które tak naprawdę nie są jego, a które z kolei kluby pozbawić tego przywileju.[/b]
Wszyscy płacimy takie same podatki do państwowej kasy i okazuje się, że to państwo dla jednych jest dobrą mamusią (państwowy orlen daje gts-owi i Lechii) a dla drugich macochą! Tak naprawdę jest to nieuczciwe ingerowanie państwa w rywalizację sportową! To psucie sportu i podważanie sensu współzawodnictwa!
https://sport.interia.pl/klub-lechia-gdansk/news-lechia-gdansk-energa-sponsorem-klubu-na-kolejny-rok,nId,5362276
[/quote]
Teraz czekam na informację o zatrudnieniu betoniarzy i milicjantów na wysokich stanowiskach w firmie .Bo ida jak widac na całego ! :)
Rafal Janicki w Gorniku
ciekawy wywiad z młody buksa na weszlo
https://weszlo.com/2021/07/16/aleksander-buksa-wywiad
emeryt jeśli miał jakąkolwiek sympatię postronnych kibiców ze względu na reprezentacje tak teraz ją traci . brzydko się starzeje, na szczęscie to problem somsiadki
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Waf3ll, Goście (1)