Filip Modelski (Podbeskidzie) w Niecieczy
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
dziekujemy ci 90minut.pl
A nasi :towarzysze" z Czarnej Wsi polegli z "najstarszym polskim klubem 1 : 2 . Jedna z bramek strzelił S.Strózik !
[quote='Diabel' pid='1496511' dateline='1626250462']
dziekujemy ci 90minut.pl
[/quote]
Najlepsza stronka z njusami. Polecam ;)
[quote='Diabel' pid='1496511' dateline='1626250462']
dziekujemy ci 90minut.pl
[/quote]
można się śmiać ale ja po urlopie zastanawiałem się co słychać w ekstraklasie, jakie transfery, jakie co i zamiast odpalić 90minut to na forum do naszych rywali i jestem na bieżąco :D
Lech Poznań pozbył się Ukraińców. Wasyl Krawieć i Ołeksandr Jacenko znaleźli nowe kluby .
Lech Poznań na razie nie przeprowadza zbyt wielu transferów do klubu, ale cały czas odchodzą z niego kolejni piłkarze. Tym razem padło na obu Ukraińców, którzy ostatnio występowali w pierwszym zespole i rezerwach. Mowa o Wasylu Krawcu i Ołeksandrze Jacenko.
Wasyl Kraweć po roku spędzonym na wypożyczeniu w Lechu Poznań pożegnał się z klubem i wrócił do Hiszpanii. Lewy obrońca do Kolejorza trafił z CD Leganés, ale poznański zespół nie był zainteresowany przedłużeniem tej umowy. Ukrainiec wrócił do swojego macierzystego klubu i ponownie został wypożyczony. Tym razem do Sportingu Gijon, który występuje na poziomie LaLiga 2.
23-letni obrońca jest dobrze znany w Hiszpanii, bo z przerwami od 2017 roku reprezentował kluby z tamtego kraju. Jego kontrakt w CD Leganés obowiązuje do końca czerwca 2023. W Lechu Poznań Kraweć rozegrał 26 spotkań i nie zanotował żadnej asysty i gola. Wystąpił w 18 meczach ligowych, 2 Fortuna Pucharu Polski, 5 Ligi Europy i raz w kwalifikacjach do fazy grupowej europejskich rozgrywek.
Drugim Ukraińcem, który opuści Kolejorza jest Ołeksandr Jacenko. Ukrainiec przez dwa lata reprezentował rezerwy Lecha Poznań, skąd trafił z Escoli. 21-latek jednak nie przebił się do pierwszego zespołu, a w końcówce ostatniego sezonu w eWinner II lidze musiał siedzieć na ławce rezerwowych, ponieważ Artur Węska stawiał w pierwszym składzie na Sergieja Kriwca, a na trzecim poziomie rozgrywkowym w Polsce obowiązuje przepis o tym, że na boisku w drużynie może występować tylko jeden zawodnik spoza Unii Europejskiej.
Ołeksandr Jacenko nie zrobił oczekiwanego progresu, a teraz przenosi się do trzecioligowej Siarki Tarnobrzeg. Ukrainiec w rezerwach Lecha wystąpił w 47 meczach, w których strzelił 7 goli i zaliczył 3 asysty.
za https://gol24.pl/lech-poznan-pozbyl-sie-ukraincow-wasyl-krawiec-i-oleksandr-jacenko-znalezli-nowe-kluby/ar/c2-15711788
ooo kurla..
Pedro Vieira z Porto ma przejść do Rakowa
ja bym spadl z krzesła, gdyby to był transfer do Cracovii
[quote='gargamel9998' pid='1496584' dateline='1626352321']
ooo kurla..
[/quote]
My mamy tylko "trwać".
Chodzi o tego Pedro Vieire z linku poniżej? Szanujmy się :) Nie każdy z FC Porto w CV będzie kozakiem.
https://www.transfermarkt.pl/pedro-vieira/profil/spieler/624832
[quote='gargamel9998' pid='1496584' dateline='1626352321']
ooo kurla..
[/quote]
A kto to jest?
Serio pytam, Vestenicki ze szkółki Romy, Veira ze szkółki Porto, tylko co to ma do spadania z krzesła?
[quote="konserwa" pid='1496589' dateline='1626357862']
A kto to jest?
Serio pytam, Vestenicki ze szkółki Romy, Veira ze szkółki Porto, tylko co to ma do spadania z krzesła?
[/quote]
Wy tu o szklce Romy...szkolce Porto.... Janusz nasciaga ze szkolki comarchu nieskonczona ilosc studentow to dopiero pospadacie z krzesla :)
Akurat to porównanie w przypadku gargamela działa jako duży plus dla Vieiry ;-)
- Edytowany
No to sie przekonamy. Ja uwazam, ze ten Vieira zrobi wieksza furore niz Podolski ;;)obaczymy za rok ::)
Slask spelnia obowiazek i eliminuje Paide w 1 rundzie kwalifikacji Ligi Konferencji. W 2 rundzie czeka Aarat Erewań
Edit. Bassekou Diabaté został wypożyczony z Yeleen Olympique (Mali) do Lechii
[quote='gargamel9998' pid='1496630' dateline='1626415820']
No to sie przekonamy. Ja uwazam, ze ten Vieira zrobi wieksza furore niz Podolski ;;)obaczymy za rok ::)
Slask spelnia obowiazek i eliminuje Paide w 1 rundzie kwalifikacji Ligi Konferencji. W 2 rundzie czeka Aarat Erewań
Edit. Bassekou Diabaté został wypożyczony z Yeleen Olympique (Mali) do Lechii
[/quote]
Całkiem prawdopodobne, że gość zawojuje ligę, jednak mówienie że to transfer po którym spada się z krzesła to raczej przesada.
Dariusz Żuraw trenerem Zagłębia Lubin
- Edytowany
Probierz Probierzem ale dowiadujemy się o kolejnej grandzie !
[b]Spółka z udziałem skarbu państwa orlen zwiększyła dziś o 60% finansowanie Lechii Gdańsk (wcześniej było 7 milionów to teraz pewnie ponad 11 milionów rocznie, na pewno nie mniej dają gts-owi!).
Przecież to jest powtórka z PRL-u i niesprawiedliwy socjalizm w najgorszym wydaniu !
W czasach PRL-u państwowe przedsiębiorstwa i instytucje (milicja, wojsko) jednym dawały krocie, a innych jak Cracovię traktowano po macoszemu.
Państwowy dyrektor orlenu sam decyduje jakie kluby finansować z pieniędzy, które tak naprawdę nie są jego, a które z kolei kluby pozbawić tego przywileju.[/b]
Wszyscy płacimy takie same podatki do państwowej kasy i okazuje się, że to państwo dla jednych jest dobrą mamusią (państwowy orlen daje gts-owi i Lechii) a dla drugich macochą! Tak naprawdę jest to nieuczciwe ingerowanie państwa w rywalizację sportową! To psucie sportu i podważanie sensu współzawodnictwa!
https://sport.interia.pl/klub-lechia-gdansk/news-lechia-gdansk-energa-sponsorem-klubu-na-kolejny-rok,nId,5362276
Nasi rywale, Termalica, pyknęła jakiś cygański tabor 4:0 i 2:1 i to w ciągu jednego dnia.
[quote='farciarz2' pid='1496730' dateline='1626448882']
Probierz Probierzem ale dowiadujemy się o kolejnej grandzie !
[b]Spółka z udziałem skarbu państwa orlen zwiększyła dziś o 60% finansowanie Lechii Gdańsk (wcześniej było 7 milionów to teraz pewnie ponad 11 milionów rocznie, na pewno nie mniej dają gts-owi!).
Przecież to jest powtórka z PRL-u i niesprawiedliwy socjalizm w najgorszym wydaniu !
W czasach PRL-u państwowe przedsiębiorstwa i instytucje (milicja, wojsko) jednym dawały krocie, a innych jak Cracovię traktowano po macoszemu.
Państwowy dyrektor orlenu sam decyduje jakie kluby finansować z pieniędzy, które tak naprawdę nie są jego, a które z kolei kluby pozbawić tego przywileju.[/b]
Wszyscy płacimy takie same podatki do państwowej kasy i okazuje się, że to państwo dla jednych jest dobrą mamusią (państwowy orlen daje gts-owi i Lechii) a dla drugich macochą! Tak naprawdę jest to nieuczciwe ingerowanie państwa w rywalizację sportową! To psucie sportu i podważanie sensu współzawodnictwa!
https://sport.interia.pl/klub-lechia-gdansk/news-lechia-gdansk-energa-sponsorem-klubu-na-kolejny-rok,nId,5362276
[/quote]
Teraz czekam na informację o zatrudnieniu betoniarzy i milicjantów na wysokich stanowiskach w firmie .Bo ida jak widac na całego ! :)
Rafal Janicki w Gorniku
ciekawy wywiad z młody buksa na weszlo
https://weszlo.com/2021/07/16/aleksander-buksa-wywiad
emeryt jeśli miał jakąkolwiek sympatię postronnych kibiców ze względu na reprezentacje tak teraz ją traci . brzydko się starzeje, na szczęscie to problem somsiadki
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)