Mogłoby tak być, ale kto by chciał dzielić się wpływami w klubie.. Comarch nie byłby tak eksponowany, wstyd... ;)
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Dzięki Ray Willkins czy jak Ci tam za porównanie, nie będę może tego komentował bo to nie miejsce - choć urazę zachowam. Jeśli myślisz, że to Ty wyznaczasz kanon zachowań kibica Cracovii to jesteś zwyczajnie żałosny.
Miałem na wasze argumenty odpisać merytorycznie ale przy takich zagrywkach ad personam spasuje. Jedynie post leszeczka mnie ciekawi, nie wiem jakim trzeba być wynalazkiem, żeby traktować mieszkanie w mieście w kategoriach życiowego osiągnięcia - jeśli znasz takich ludzi i obracasz się w ich towarzystwie to Ci współczuje.
Nieciecza jest w Polsce jednym z nielicznych klubów który w pełni zasługuje na Ekstraklasę
Taki to paradoks…
Zawsze ich szanowałem jako Klub, nikt „zasłużonym” nie broni wyprzedzenia ich w tabeli
https://www.onet.pl/sport/onetsport/lukas-podolski-w-gorniku-zabrze-pko-ekstraklasa-pojdzie-na-reke-gornikowi/433thjg,d87b6cc4
hmm mam mieszane uczucia prawdę pisząc...
W kolejce czeka klękanie i tęcza kjmać
Ja nie mam mieszanych, to jakieś kuriozum. Jeśli chce być gwiazdą telewizji to niech sobie da spokój z piłką.
W sumie racja - to jest kompletny absurd, w pierwszej chwili próbowałem racjonalizować ten pomysł ale nie da się go zracjonalizować. Bananowa liga...
Co do Niecieczy, to są dwie strony medalu. Grodzisk mazowiecki,Pniewy,Wronki. Grają tam w piłkę jeszcze? Co się stanie z Niecieczą, gdy sponsorowi się znudzi, albo się zestarzeje,a następcy kleją piłkę? Czy kibice wrócą do emocji w meczach z Zabnem? Zawsze uważałem, że w małych miejscowościach żyją meczami z sąsiednią wsią,tak jak my z Wisłą,a jakaś Legia to raz na dziesięć lat w PP i wystarczy. Ale to kwestia wyboru. każdy robi co chce ze swoją kasa.
Jak dowiedział się Sport.pl – Górnik Zabrze podjął rozmowy z władzami ligi w sprawie terminarza meczów zabrzan. Klub chciałby, by mecze Górnika nie pokrywały się z nagraniami niemieckiego “Mam talent”. Jurorem w programie jest bowiem Lukas Podolski.
Niewykluczone, że ekstraklasa pójdzie na rękę Górnikowi Zabrze po transferze Lukasa Podolskiego. I byłaby to bezprecedensowa decyzja. - Pewne nieoficjalne rozmowy już się odbyły - mówi nam Dariusz Czernik, prezes Górnika Zabrze.
Kogos juz ladnie poje*ało..
Kogoś poje*ało ale tym kimś niekoniecznie jest Ekstraklasa. Kluby chyba mają jakiś niewielki wpływ na terminy rozgrywanych meczów. Jeśli Górnik chce swój niewielki wkład w terminarz wykorzystać w 100% na dopasowanie się do niemieckiego Mam Talent to ich sprawa, nie Ekstraklasy.
- Edytowany
Jest to skandaliczne ...ale żabole dostana to co chcą(pewnie dla niepoznaki na jeden termin władze
się nie zgodzą aby "nie było siary" :D).
Podolski dla TV i innych sponsorów jest chwilowo wielokrotnie więcej wart
niż Zabrze a nawet Cwks.
Samych folowersów ma z 10 razy wiecej od Legii nie mówiąc już o XX razy więcej niż Górnik.
To jakiś kabaret
co do cwks, wszyscy dzisiaj jesteśmy Norwegami? :)
Messi jest bez klubu. Jak do nas przyjdzie, to pod nas tez beda ustalac terminarz :)
W koncu ta liga przestaje sie krygowac i udawac, to jest kabaret :)
Rychło wyjdzie że grając z Podolskim grasz w 10.
Najlepszego że zatrudnia go miejska spółka. Gość ma dostać tyle samo co rocznie miasto daje na szpital. To nie są piniondze Janusza czy Witkowskiego.
[quote='Ray Wilkins' pid='1495771' dateline='1625597324']
Tak na marginesie to kompletnie nie ogarniam u ludzi starszych niż wiek gimnazjalny tej niezdrowej podniety "klubami z kibicami", "atmosferą trybun" czy innymi bzdetami nie związanymi z piłką. A już u kibiców Cracovii szczególnie.
[/quote]
Jedni przychodza na stadion popatrzec na boisko, inni na trybuny. Smiem twierdzic ze w Polsce wspolczynnik jednych I drugich to jakies 50:50 lub przewaga tych co wola trybuny. Prawdopodobnie ma na to wplyw poziom pilki kopanej w naszym kraju. Ja osobiscie jak ttlko cos dzieje sie na trybunach (wieszanie/zdejmowanie flag, oprawa, a w szczegolnosci awantura) I akurat nie uczestnicze w tym bezposrednio, to od razu przenosze wzrok na trybuny I mam gdzies ta padake boiskowa.
GDYBY INTERESOWALA NAS PILKA, ZOSTALIBYSMY PILKARZAMI :D
Poczekajmy , jak Podolski włączy się do tańca z gwiazdami to wystudiowany terminarz pezetpeenu szlag trafi ! :D
Znam Pasiakow , ktorzy zniecheceni nie chodza bo szkoda im czasu na ogladanie padaki. Nie mam argumentow i nawet nie probuje ich przekonywac.
Znam tez takich co chodza bo to Pasy, ale siedza na D i ten klimat ich zawsze rajcowal. Czasem nie wiedza nawet co sie na boisku dzieje. Spoko.
Ja zawsze chodzilem dla pilki, ale nie ukrywam ze pelne trybuny i atmosfera dodaja wiele do widowiska, nawet jesli nie wyzszych lotow.
To idzie w parze.
Jest tez kultura chodzenia, moda na chodzenie. Obecnie w Polsce powiedzmy zerowa.
Produkt badziewny a sposobow spedzania wolnego czasu nie brakuje.
Jak gralismy ok i bilismy sie o puchary, to chodzilo regularnie ok 8k jak pamietam.
Musi byc ciaglosc, wtedy moze znowu stadion sie zapelni.
Oszacowanie 50:50 jest dla mnie kosmosem, raczej 80:20 dla pilki. Bo na trybunach nie dzieje sie nic, a na boisku zawsze kopia, chocby kalecznie ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)