[quote='Jarek44' pid='1353701' dateline='1545585389']
A ja bym wolał żeby nie przelali!!! Piłkarze odejdą, a wtedy ku.rwa zostanie bez swoich jedynych aktywów... No, sorry, zostanie im jeszcze Kmiecik, znak pedała i gumowe pałki...:D
[/quote]
I jeszcze Krzoska zostanie i jego 180 kg!! ;)
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
no i gitara, z wynajmu miejsc parkingowych wystarczy im akurat na czwartą ligę :)
i o to chodzi
zasmucę Was - bo wszystko wskazuje, że będzie przelew i próba pozbycia się delfinków z równoczesnym równoważeniem budżetu
a trio "parodystów" jest tylko atrapą
[quote='Orlean' pid='1353709' dateline='1545587357']
[quote='Jarek44' pid='1353701' dateline='1545585389']
A ja bym wolał żeby nie przelali!!! Piłkarze odejdą, a wtedy ku.rwa zostanie bez swoich jedynych aktywów... No, sorry, zostanie im jeszcze Kmiecik, znak pedała i gumowe pałki...:D
[/quote]
I jeszcze Krzoska zostanie i jego 180 kg!! ;)
[/quote]
Widać, że u nich cieniutko, nawet rzecznik im już schudł ;)
[quote='ar' pid='1353711' dateline='1545587499']
zasmucę Was - bo wszystko wskazuje, że będzie przelew i próba pozbycia się delfinków z równoczesnym równoważeniem budżetu
a trio "parodystów" jest tylko atrapą
[/quote]
A co na to wskazuje?
dajesz ar, to chyba nie tajemnica kto za tym stoi
[quote='eredin' pid='1353546' dateline='1545523833']
O co zatem tu chodzi? Bo przecież nie o zarobek na piłce nożnej w Polsce. Może być to:
[list]
[*]szajbus - pasjonat fudbolu
[*]pralnia kasy
[*]szwindel z gruntami
[/list]Jakieś inne propozycje?
[/quote]
Pierwsze odrzucamy od razu. Szajbus pasjonat nie miałby potrzeby ukrywania swojego wizerunku i ucieczki przed mediami. To by tłumaczyło tylko ubiór ::D Skoro pasjonat, to już go ktoś musiał prześwietlić i miałby jakieś inne inwestycje, bez potrzeby krycia się.
Pralnia kasy też mi przyszła do głowy. Rozważam 3 scenariusze i kolejny bonusowy ::D Jeden jest korzystny dla gts i prowadzi do powiązań z mafią bukmacherską. Takie doniesienia pojawiały się na początku i mogłoby się okazać, że sponsorowany z lewych pieniędzy gts i tak grałby bardzo dobrze jak na nasze warunki. Sprawa może się wtedy zakończyć skandalem i kolejnym kamyczkiem do psiego obsranego ogródka, albo bezprzypałowo mimo tego, że wszyscy wiedzą o co chodzi, ale o dowody w takich sprawach jest bardzo ciężko. Tu wystarczy nawet wtajemniczyć ze 3 piłkarzy, którzy się nie wysypią bo dostaną dobrą prowizję i robić wałki na kartkach, albo na pierwszą bramkę w meczach ze słabymi drużynami raz na kilka kolejek. Ten scenariusz tłumaczy dlaczego spółki i wizerunek głównego właściciela są przykitrani.
Drugi scenariusz to dogadanie się Miśków ze słupem, który pali jana i gasi światło, powodując, że prawnie Starapyta i spółka nie doprowadzili do upadku klubu, więc dostaną tylko jakąś minimalną karę za niegospodarność, bo papuga zna jakieś kruczki. Dodatkowo może tu być tak, że najpierw wpłacą te 12 mln, popultają się z Majchrowskim dla niepoznaki, że niby walczą o tereny, obiecają wzmocnienia, ale najpierw trzeba posprzedawać, coś tam jeszcze spłynie, a oni zawiną się z kasą i zaginie o nich słuch. To im się opłaca, a przy okazji mogą mieć niezłą bekę z tego jaką postać odwalił skośny i że z ubiorem to już przesadził nawet jak na walenie w ch..a :D
Trzeci scenariusz to rozgrywka Cupiała żeby wyzerować dług gts i odzyskać kasę do tele-foniki. Meresiński, Miśki i obecni inwestorzy byliby w tym scenariuszu tylko pionkami, którymi gra sprytny cinkciarz.
Czwarty być może już zupełnie na granicy science fiction, ale kto wie ;;) Może to jakieś kontakty Miśka. Jak wiemy, ukrywał się we Włoszech i stamtąd o mały włos nie nawiał w dziwnych okolicznościach. Vanna podobno chciał kupić port w Genoi (hmm transport?) i klub, do którego przeszedł dość przeciętny jak na taki transfer Petar Brlek (dobra, przesadziłem, ale skoro jest już teoria spiskowa to niech będzie ::) ) Może to element szerszego układu? :D Jeszcze niedawno po Krakowie jeździły narkotaksówki (kojarzone z onymi, ale może to tylko plotki), tak jak zresztą w innych dużych miastach. Równolegle działały internetowe sklepy z tymi substancjami. Z tego co powszechnie wiadomo towar był produkowany w Chinach :D :D ;) Ten Vanna wygląda jak Chińczyk, ale może łatwiej być anonimowym jako Kambodżanin ;)
Właściwie to nie ma nawet po co się domyślać, bo w tej sytuacji to nie może nie być wałek. Zbyt wiele rzeczy o tym świadczy:
- 2 dziwne anonimowe spółki (pralnie?) przejmują gts
- rzekome powiązania z ManCity nie znajdują potwierdzenia w rzeczywistości
- Vanna został pogoniony z Genoi jako niewiarygodny inwestor
- gts początkowo też ich pogonił, licząc na Włodarskiego i spółkę
- siedziba firmy w sklepie z cygarami
- ubiór tych typów
- Pietrowski pi....li i nie wie co mówić
- Majchrowski kpi z Vanny nazywając go "skośnookim"
- makieta boisk pokazana na komórce
- rozmowa z Majchrowskim na gębę, bez żadnych dokumentów
- liczba boisk, którą się pochwalił dotyczy najbogatszego chińskiego klubu - po co właściciele mieliby się pchać w polską ligę i to akurat w takiego trupa jak gts?
- zasłanianie się za parasolką
- niby ich wejście w gts jest takie pewne, ale kasa dopiero ma być, a póki co jej nie ma
Jak to wszystko wytłumaczyć, jeśli założymy, że inwestor jest poważny? Przecież gdyby tak poważnym ludziom chodziło o tereny pod hotel, to kupno klubu i budowa wkurwyliarda boisk byłaby zwykłą stratą pieniędzy, której raczej nie dopuściłby się żaden szanowany biznesmen.
Przed chwila w wiadomościach na Polsacie było o inwestorach. Pan Tuc Tuc zasłania się parasolem przed kamerami, ponadto przylatuje do Cracowa tanimi liniami lotniczymi!. To unikanie kamer kojarzy mi się z pokazywanymi newsami z zatrzymanymi prowadzonymi na przesłuchanie.... może trenuje?
Majchrowski nawet nie potrafi wymienić nazwiska Tuc Tuca i mówi ten skośnooki.
Panowie to jest jakiś przekręt!!!
Za tym stoją bardzo poważni ludzie, ale jacy to niewiadomo i niewiadomo również po co ci poważni ludzie mieliby wynajmować tych trzech ? Może jakby owi poważni pojawili się na spotkaniu w Szwajcarii to Marzenka i spółka zażądali by za akcje S.A. okrągłej sumki, a tak to zobaczyli takie trzy sieroty to puścili im akcję za 1 euro, a teraz ci poważni wyjdą z cienia i mają klub ze 112 letnią tradycją za 1 euro.
To taki stary trik biznesowy znany od początku prowadzenia interesów.
Zapewne Prezydent tez łaskawiej popatrzył na na tych trzech i zapewne puści im teraz jakieś grunty miejskie za półdarmo, i ci poważni ludzie, którzy za tym stoją już mają kolejny deal załatwiony.
A tak poważnie to ja rozumie,że może ten Pan Vanna jest bogaty i chce coś zainwestować, ale że kurewa za nimi stoi ktoś inny, tylko wysyła ich na pośmiewisko ? nie no Panowie dajcie na luz.
[quote='prestidigitatorRioletto' pid='1353551' dateline='1545529326']
Szanowny Panie farciarz2,
Pan mnie nie zrozumiał. Ja napisałem jaka jest wg mnie jedyna droga do budowania wielkości Cracovii. Droga obrana przez Pana, tj oczekiwanie na rozliczenie win z okresu 1945-1990 prowadzi na manowce. [b]Nasza jedyna droga do dominacji w mieście to sukces sportowy.[/b]
Przepraszam za wczorajszą dosadność, ale "walka z komuną" w roku 2018 już jest odbierana przez większość społeczeństwa jako element galerii osobliwości. To się nie zmieni już nigdy, a prawda nie ma tu żadnego znaczenia.
Realpolitik.
[/quote]
Ja sukcesu sportowego oczekuję z utęsknieniem i marzę o nim i też uważam absolutnie, że byłby on pozytywnym wielkim przełomem w historii Cracovii. Problem polega jednak na tym, że jego brak jest owszem spowodowany indolencją i inercją naszego zarządu ale są też inne przyczyny. A mianowicie brak transparentnego i sprawiedliwego egzekwowania prawa w polskim sporcie. Jeśli bowiem rzetelnie podchodzono by do reguł licencyjnych to gts który na tydzień przed rozpoczęciem tego sezonu nie miał zgłoszonego stadionu oraz 30 milionowy dług straciłby licencję na grę w ekstraklasie i wylądowałby w B klasie bo takie jest prawo (a nie w czwartej lidze). GTS a wcześniej Ruch Chorzów kpili sobie z prawa licencyjnego i przez lata zatrudniali piłkarzy lepszych niż było ich na to stać. Przez co narobili milionowych długów będąc wyżej w tabeli od nas pomimo, że my bilansowaliśmy budżet bo sprowadzaliśmy graczy takich na jakich pozwalał nam budżet.
To tylko jeden z przykładów, że gts traktuje się z wyjątkową pobłażliwością w porównaniu z nami. Mógłbym tych przykładów wymieniać dziesiątki. A to oznacza nieuczciwość. A jak w nieuczciwych warunkach można osiągnąć sukces?
A dlaczego tak jest? Bo gts jest traktowany przez niemałą część społeczeństwa jako wyjątkowo zasłużony klub wszak społeczeństwo nie ma pojęcia, że zbudowali swoją markę na ubeckich oszustwach i wynikających z tego późniejszych koteriach i układach.
Drogi Panie Rioletto! Aby osiągnąć uczciwy sukces należy stworzyć uczciwe i sprawiedliwe warunki. A do tego jest potrzebne sprawiedliwe egzekwowanie prawa i uświadomienie społeczeństwa o prawdzie, odbudowa moralna i obudzenie wrażliwości na niesprawiedliwość.
W warunkach patologicznych nikt nie osiągnie uczciwie sukcesu.
Nie da się oddzielić przeszłości od teraźniejszości. To co mamy teraz jest wynikiem wieloletnich zaniedbań i zaniechań, również braku lustracji. W związku z czym duża część społeczeństwa była wychowywana w nieprawdzie i demoralizowana.
Naszym więc zadaniem jest przedstawiać tę prawdę bo prawda jest fundamentem uczciwego porządku i sprawiedliwego traktowania wszystkich podmiotów np. w przypadku rywalizacji sportowej.
Wówczas gdyby udało się doprowadzić do sytuacji, aby ani gts ani cwks nie były świętymi krowami tylko wszyscy byli równi wobec prawa będzie możliwy uczciwy sukces. Co nie zmienia postaci rzeczy, że nasz klub pod względem sportowym jest źle zarządzany.
pamiętam jak dziś akcję z Meresińskim
wszyscy dookoła pokładali się ze śmiechu, a gawiedź z Reymonta ze sobie tylko znaną pogardą szydziła mówiąc, że Mereś to tylko słup, a za nim stoją potężnie ludzie
podobnie jest teraz, pycha nie pozwala im trzeźwo patrzeć na tę sytuację ze skośnookim
mam dla nich życzenia świąteczne - giń szmato :P
ar kogo tu zasmucisz ?To czy będzie przelew lata mi koło wacka .Zadni to inwestorzy tak czy siak .Stoją za nimi mocniejsi ?
Jak to Zieliński mówił opowieści mchu i paproci .Ja by byli to inwestorzy poważni to mieli by pokrycie na to w bilansach i nie były by to spółki jaskółki .Inwestycja w podziemny parking bucha ha .Koszt ogromny stopa zwrotu za 100 lat .W dodatku biznes bardzo na glinianych nogach .Nam blokowali kilka lat Cichy Kącik im też będa .Wszystko to trwa a płacić na gówno trzeba .
130 mln mają przelać i mają problemy muszą czekać do 28 grudnia bu przelać 9 % sumy ?Bo 12 mln to mniej więcej taki procent .Czy taki ,,inwestor ''jechał by do Krakowa pociągiem a wczęsniej leciał tanimi liniami lotniczymi .
Już to widzę jak pogonią rekinow z TS ha ha ha .Tak dla przypomnienia spółka sprzedawana nie ma nic zero gruntów tylko długi to całe ,,aktrywa ''.
Najbardziej mnie dziwi że są u nas więksi optymiści niż na ich portalu .Tam już raczej nie mają złudzeń że to wałek ......
To wałek Potter, albo pralnia. Ale kasa w czwartek może się pojawić :-(
Panowie, jak każdy z nas ma znajomych, którzy trzymają za złym towarzystwem. Ci moi znajomi też są wręcz pewni że gówno z tego będzie, nawet jakby ten przelew do 28 dostali. Oczywiście ta grupa trzeźwo myśląca, reszta to wiadomo że dalej w Mikołaja wierzy. Jakby dostali ten przelew to osobiście mógłbym na tym skorzystać, chce kupić auto od wiślaka, jakby im pieniądze weszły to może z tej chwilowej radości by opuścił jeszcze cene :)
[quote='Endriusza' pid='1353732' dateline='1545597739']
chce kupić auto od wiślaka, jakby im pieniądze weszły to może z tej chwilowej radości by opuścił jeszcze cene :)
[/quote]
Wiesz jak ciężko się pozbyć sierści z tapicerki? Więc od razu wnioskuj o zniżkę bo fachowe czyszczenie kosztuje. A i brzydkich zapachów będziesz musiał się pozbyć co wcale nie jest łatwe ;)
Eredin owszem może przelew być .Sam jak bym był majętny podstawił bym słupa na to gówno kupił za 12 mln a następnie sprzedał 6-7 piłkarzy (Imaz ,Kort,Kosztal ,Pietrzak ,Basha ,Sadlok ,Arsenić )plus wszystkie wpływy reklamy itd do momentu rejterady .Uzbierało by się więcej niż 12 mln zł a potem bym to ścierwo zostawił i to tak by nie mogli zrobić żadnego ruchu .Czyli całkowity paraliż nie ma wladz ,nie ma wlaściciela i nie ma widoków na licencje w żadnej lidze . Tych nie sprzedawalnych karty bym zastawił u takich specjalistów jak Bocian .
Co tu zmieni przelew tych 12 mln zł .Nic bo nie wierzę w te brednie że goście co przylatują do Pyrzowic tanimi liniami a potem ich nie stać na samochód tylko jadą pociągiem dysponują jakimś wielkim kapitałem typu 130 mln zł co obiecują wpakować .
Właściciel spółki chowa się za parasolem przed pismakami ? .Dobre bo tak ludzie robią jak nie chcą by wyszły jakieś szwidle .Udziałowiec 40 % Noble i siedziba sklep z cygarami ?On ma 40 % wyłożyć .
Pusty śmiech mnie ogarnia na pomysł parkingu podziemnego i nad nim hotelu i restauracji . Po pierwsze kupują gówno co nie ma nic i wcale nie powiedziane że ts i rekiny coś im dadzą .Po drugie czas na realizacje biorac pod uwagę projekt wszelkie pozwolenia ,odwolania ,protesty i budowa to dobrych kilka lat .I co w tym czasie mają jeszcze to ścierwo utrzymywać .Już nie mówię o samym biznesie -koszty podziemnego parkingu plus hotel to dziesiątki mln zł jak nie setki .Kiedy to się zwróci nie mówiąc o zarobku ?.
Ta ukladanka idealnie pasuje do słupów rekinów po to by do końca wyczyścić konta i wcisnąć upadek plus szaber kasy na inne konto nioe wiadomo skąd .
Polscy inwestorzy dawno by kupili klub ale stwierdzili ,że poprostu się nie opłaca.Bodajże pan kwiecień czy jak mu tam sam mógł kupić ale analizując sytuację stwierdził ,że nie da rady wyciągnąć gówno z bagna.Jak nie upadnie teraz to jeb,nie pozniej.wisła jest tylko przykrywką do robienia interesów.Gdyby to wszystko się ułożyło im w całość to jak wygrana 6 w totolotka czyli szansę prawie zerowe.Nawet te 12 baniek przelewu to dla mnie inwestycja w słupy.
Jacek majchrowski to strary komuch on się nie da naciągnąć.Ostatnia kadencja już nie będzie kalkulował po głosy.Dlaczego teraz nie ma głósów o wielkiej wiśle lm itp...? tylko ,że w styczniu konferencja wizję klubu.Klub schodzi na dalszy plan.Inwestycja Balice to 400 hektarów prywatnego gruntu.Stawka setki milionów jak nie miliard zł.... O czym mu mówimy Panowie.Telenoweli ciąg dalszy
Ci, którzy badali wątek Genui twierdzą, że pan Ly ostatecznie nie zawarł porozumienia w sprawie przejęcia części portu i zostawił po sobie niezapłacone rachunki hotelowe.
Kiedyś się zastanawiałem jakim cudem te wszystkie przekręty na nigeryjskiego księcia, na wnuczka itp. mają rację bytu, przecież to jest niemożliwe żeby ktoś się na to nabrał, aż zobaczyłem kibiców gtsu, którzy nabrali się na Meresińskiego i go bronili, nabrali się na miśka i Marzenkę i wmawiali, że ona nie ma nic wspólnego z miśkiem, nabrali się na Secherta i teraz nabierają się na kambodżańskiego księcia i Kozakiewicza.
Taka mała refleksja mnie naszła po spożyciu. W czasach kiedy cały świat oszalał na punkcie rasizmu; uderzysz czarnego bo podrywał twoją panne łatka rasista, nazwiesz turka kebabem łatka rasista, pod wpływem złości nazwiesz współpracownika z korporacji ciapakiem łatka rasista. Nasz prezydent nazywa gościa "potencjalnego członka rodziny królewskiej" skośnookim wszyscy śmiech i zero problemów. Niech tak ktoś powie w chinskiej restauracji... tasak w plecach. Żeby nie było że odbiegam od głównego wątku to napisze tyle że w tym momencie ten cały Wanna mógłby go o to posądzić i mieć karte przetargową w ręce.
- Edytowany
Moglby go podac do sadu jakby nie byl np. przestepca sciganym w jakims kraju listem gonczym, ukrywajacym sie pod parasolem przed dziennikarzami.
Moze to bylo tak, Jadczak zadzialal na zamowienie, byla wizja przejecia gruntow stawiajac S.A. i T.S. pod sciana, byc moze MPZP i jego zmiany juz zostaly omowione przy jakiejs kolacji, a tutaj Misiek zza krat zadzialal, pociagnal za sznurki na polwyspie i podstawil kolejnego slupa(internacjonała tym razem) zeby przypadkiem nie puscic swojego klubu w rece innych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)