patrz na to inaczej Zbysiu
nic nie dające zwycięstwo to powiększenie długu towarzystwa wobec piłkarzy :)
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Nie wiem co masz na myśli pisząc Zbysiu, czy to rodzaj szydery czy tak po prostu. Patrzeć szeroko i wyciągać wnioski nie musisz mnie synku skwierku uczyć.
Jak widać jedni pasjonują się upadkiem ścierwa, a inni ich wynikiem sportowym.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Przecież to towarzystwo było budowane przez 50 lat przez największych zdrajców i zbrodniarzy XX wieku, których nikt w najmniejszym stopniu w tym kraju nie rozliczył a ich "synowie" od lat 90-tych zaczęli współtworzyć rzeczywistość w tym kraju w biznesie, gospodarce, polityce i do dziś są bardzo silni.
Dlatego gts ma tak silne układy i łatwiej im pozyskiwać pieniądze i sponsorów.
Dlatego też naiwnością jest sądzić, że ubecki belzebub tak sam z siebie upadnie i poniesie zasłużoną karę.
Zbyt dużo hołoty tego diabła popiera.
Słyszałem od psa z który pracuję że chcą zrobić szybką restrukturyzację: sprzedadzą w przerwie tych na których mogą zarobić (zapewne Imaz, Kolar, Arsenic) co pozwoli na zredukowanie zadłużenia o ok 50%,renegocjacja kontraktów + część zadłużenia mają spłacić te firmy które ich przejmą. Resztę mają powoli spłacać i co więcej biorą pod uwagę nawet spadek do pierwszej ligi, byleby tylko maksymalnie zredukować zadłużenie i koszty. Jak spłacą długi to podobno wjeżdża ktoś z grubą kasą.
- Edytowany
jak ktoś ma grubą kasę, to spłaca te 30 baniek lekką ręką
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=30202]@ZbigniewT[/url], trza było mówić,że Zbysiu mogą mówić do Ciebie tylko przyjaciele
na serio nie miałem nic złego na myśli, już nie będę
Pieski powoli zdychają... Wody w misce mieli chyba tylko na 45 minut :D
13 k piesków na stadionie...
[quote='Andrzejek' pid='1350618' dateline='1544301470']
Słyszałem od psa z który pracuję że chcą zrobić szybką restrukturyzację: sprzedadzą w przerwie tych na których mogą zarobić (zapewne Imaz, Kolar, Arsenic) co pozwoli na zredukowanie zadłużenia o ok 50%,renegocjacja kontraktów + część zadłużenia mają spłacić te firmy które ich przejmą. Resztę mają powoli spłacać i co więcej biorą pod uwagę nawet spadek do pierwszej ligi, byleby tylko maksymalnie zredukować zadłużenie i koszty. Jak spłacą długi to podobno wjeżdża ktoś z grubą kasą.
[/quote]
Imaz i Kolar mają kontrakty do 06.2019 i Twój kolega pies twierdzi, że dostaną za nich po 1 mln €?
ale teraz faktycznie widać ze jest 13k nie tak jak wczesniej pusty stadion i 13k
Nie wiem, aż takim świrem nie jestem, by oglądać psią kupę.
A tak na marginesie to ta Jagiellonia to jakaś niemoc impotenta! Legia i Lech grają piach! zamiast to wykorzystać i ugrać majstra to oni gubią punkty z taką wisłą.
[quote]jak ktoś ma grubą kasę, to spłaca te 30 baniek lekką ręką[/quote]
Niby tak, ale z drugiej strony, bogaty jest zwykle chytry lub myśli: niby czemu to ja mam to spłacać ?
Jak potencjalny sponsor nie widzi szansy zysku (wymiernej/niewymiernej) choćby w perspektywie czasu to nie ma lekkiej ręki. Niby czemu ma w błoto pieniądze wyrzucać? :D
- Edytowany
Co do spłaty, to do spłaty. Tyle, by wyjść na zero. Później trzeba dalej inwestować... Lepiej już zainwestować np w Tychach. Ostatecznie w gts od IV ligi, bez długów. I kupią licencje od Garbarni, dzięki czemu po raz pierwszy byliby związani z Krakowem. I mistrzostwo se dopiszą.
Szanowni kochani pasiaccy bracia,
Długo wahałem się, czy zabierać głos w temacie, naszego głównego rywala, tj Wisły Kraków. Klubu przez praktycznie wszystkich Pasiaków znienawidzonego zdecydowanie nie bez racjonalnych powodów.
Zostawmy to.
Jeśli interesuje nas kiedykolwiek, w jakimkolwiek układzie, wielkość naszego klubu, Cracovii, musimy sobie uświadomić jedno.
Dalsze losy Wisły Kraków, względem ich dzisiejszego położenia i uwarunkowań nie mają żadnego, ale to [b]żadnego[/b] wpływu na to, czy w perspektywie czasu to Cracovia stanie się wielkim klubem.
To czy staniemy się wielkim klubem zależy [b]tylko i wyłącznie od nas[/b]. Nasza rywalka ma w tym momencie ogromną przewagę PR-ową, marketingową i niestety miażdżąco większą tzw. bazę kibicowską.
Nie zmieni tego układu ewentualny upadek rywalki i tzw restart od IV ligi.
Zmienić ten układ możemy tylko my sami i nie mają na to długofalowo wpływu żadne zewnętrzne czynniki.
Zdaję sobie sprawę, że nie zyskam tym postem poklasku prawdopodobnie u nikogo z pasiackiej braci. Ani ze względu na treść ani na formę.
Przepraszam.
Jak można tutaj napisać z [b]DUŻEJ LITERY???[/b] :O nazwę towarzystwa? Gdyby chodziło o Wisłę Puławy, Wisłę Sandomierz, Wisłę Tczew, Płock, to jeszcze spoko, ale gwardyjnego towarzystwa? :O
Mój post nie miał charakteru "napinki"
Z tym pojęciem ,,miażdząca przewaga baza kibicowska ''to się kolega zagalopował .Mamy grubo ponad 100 000 zarejestrowanych kart kibica więc potencjał mamy ogromny .Rzecz w tym że decyduje jakość towaru czyli drużyna .Tak jak z filmem na kiepski ludzie nie idą .Jak się dowiesz od znajomych że film jest kiepski to idziesz do kina ?Flilipiak dał przyzwolenie na tabiszment czyli tragiczna atmosfera ,konflikt kibice klub ,mordowanie sportu czyli drużyna meneli i wstydu .Jednym słowem 15 letnie dziadostwo z małym epizodem okres Zielka i Stawowego .
Ludzie mają dość i głosują nogami .W gts mają kryzys ale i tak grają dużo lepiej to raz a druga najważniejsza sprawa mają za sobą erę cupiala i ta napędziła im kibiców.
Nam w kwestii frekwencja mogą pomóc tylko głębokie reformy czyli tabisz i bałdys dymisje (uzdrowienie atmoisfery kibice -klub )i pion sportowy co spowoduje że ta drużyna nie pół roku zagra dobrze tylko co rok bedzie grała w 1-8 a często walczyła o puchary i czasem przy szcześciu o MP .
Co do gts po spadku do IV ligi sporo kibiców sukcesu odejdzie a wydostać się z tamtąd trudno .Odchodzi im C+_ wpływy z meczy mizerne a za psią budę płacić trzeba .Jak polecą to szybko nie wrócą i powoli będa zdychać .
- Edytowany
[quote='squier strat' pid='1350620' dateline='1544302145']
jak ktoś ma grubą kasę, to spłaca te 30 baniek lekką ręką
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=30202]@ZbigniewT[/url], trza było mówić,że Zbysiu mogą mówić do Ciebie tylko przyjaciele
na serio nie miałem nic złego na myśli, już nie będę
[/quote]
No tak spłacą lekką ręką. Tylko jeden warunek- ktoś taki musi się znaleźć i mieć [size=small]dodatkowo trochę kasy więcej niż na [/size]bieżąco, czyli spłacać stare długi. Pisałem wielokrotnie, że w Polsce wejście w piłkę nożną z kapitałem to żaden biznes, bo tu się nie da zarabiać, o czym niektórzy zapominają( mam na myśli naszą sytuację). Przykładem niech będzie Cupiał, który zainwestował kupę kasy a i tak klub obok sukcesów sportowych na krajowych boiskach popadł w długi( podobnie Legia i Mioduski). Doszło w efekcie do tego, że dostał od banków imperatyw aby odszedł ze skisły pod rygorem wstrzymania kredytowania podstawowej działalności Telefoniki.
Oczywiście wniosek dedukcyjny niby prawidłowy, że jak ktoś ma grubą kasę to spłaca dług lekką ręką. Ale jest jeszcze drugi wniosek- jak ma ktoś grubą kasę i będzie chciał ją stracić akurat na Reymonta w towarzystwie Miska jego konkubiny i ich kompanów ze sharksów. Sytuacja bardzo trudna aczkolwiek jak wiemy z doświadczenia, że pies spada na łapy już od początku XX wieku, gdy jeszcze nasz Kałuża podał im kroplówką mówiąc, że nie ma silnej Cracovii bez silnej wisły
- Edytowany
[quote='potter' pid='1350641' dateline='1544335363']
[font=Arial Black]Z tym pojęciem ,,miażdząca przewaga baza kibicowska ''to się kolega zagalopował .Mamy grubo ponad 100 000 zarejestrowanych kart kibica więc potencjał mamy ogromny .[/font]
[/quote]
Wooooow!!! 100tys zarejestrowanych kont.... woooowwwwww jestesmy wrecz sila tego miasta!!!
Tylko nie potrafimy na topowe mecze w tym derby zapelnic 14tys miejsc a o derbach wyjazdowych juz nie wspomne bo wstyd jak nie wykorzystujemy puli 2 tys biletow... a u nich na topowe mecze po 33tys chodzi... taka mala roznica...prawie 1do 3na ich korzysc... To taka mala roznica.... przegladnalem konta na FB i jak w morde strzelic ... 2do 1 zas na konto GTS u.... takze skoncz te wywody z potencjalem bo jest to poprostu bzdeta wyssana z butelki jakiegos menela...
Wystarczy ze popatrzysz np na mlyn ilosciowo u nich a u nas... dziekuje dobranoc....Odkad pamieta bylo jest i bedzie ich wiecej bo wysysaja milosc rodzinna do gtsu od dziecka ssajac milicyjna pale ;)
Musieli bysmy zdobyc choc w polowie co oni zdobyli zeby sie to jakos wyrownalo....wyrownalo a zeby ich przebic.... nie ma szans...
dodam jeszcze ze odejdzie sarapata...a oni zostana w lidze ....na pierwszy mecz przyjdzie ich ponad 20tys...wlasnie po to zeby pokazac ze sa z klubem....
KruszynaKSC napisał baaaaaardzo przykrą ale niestety prawdę!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)