Bardzo dobry mecz Cracovii, mądra dojrzała piłka . Wołąkiewicz na stoperze bdb. Poza Jendriskiem wszyscy bardzo udany występ.
-
-
(WIKTORIA)[13] Cracovia - Pogoń Szczecin 4 : 1
To błąd, miał ponad 80%.
Jak ktoś się zna na taktyce, to przyzna, że nawet bez strzelonej bramki w 1 połowie odnieśliśmy co najmniej 2 korzyści:
1. tamci musieli cały czas biegać; kartki były dopiero w 2 połowie, więc wygląda, że sporo tych sił stracili;
2. po niepodyktowanym karnym pewnie sobie powiedzieli: 'szczęście dzisiaj jest przy nas, trzeba to wykorzystać'. Stąd ofensywna zmiana (ciekawe, że komentatorzy chwalili Czesia a nią:D), pociśnięcie w ataku i otwarcie dla nas środka pola
3. a później to już mieli pod górkę:)
Dodam, że Murawski = wielkie rozczarowanie, ale to jakby nie nasz problem.
w pierwszej połowie szału nie było, dotyczy to ogólnie gry obydwu drużyn. Po przerwie Pasy zdemolowały Pogoń i chwała im za to. Ważne jest jeszcze co innego, zastanawialiśmy się po Legii czy to obniżka formy czy wypadek przy pracy. Teraz mogę śmiało napisać, ta drużyna ma potencjał i świetnie to wykorzystuje gdy jest w formie :)
Mamy drużynę, dzisiejszy mecz to pokazał! "Chwilo trwaj " :)
gargamel9998 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> eredin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dla mnie Zjawiński ok, byleby bez Rakelsa. Wdowiak koniecznie za Bubę, i Pilarz :)
>
> Zjawiński to jednak napadzior, a ostatnio na tej pozycji całkiem poprawnie gra Jendrisek
> Wdowiak to PP i mam nadzieję, że zobaczymy chłopaka w pierwszym składzie
>
> No i Rakels na ławie :)
eredinie, gargamelu, Rakels pozdrawia dwoma bramkami:)
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Widocznie mój sektor tak ma.
Tylko sektor? :D
Każdy ma prawo do swojej oceny. Spór czy cały mecz był dobry czy tylko połowa jest trzeciorzędny.
Ważne, że jest się z czego cieszyć.
Pierwsza połowa w naszym wykonaniu tylko wyglądała na słabszą! Ręce same składały się do oklasków, gdy widziałem z jaką paniką w oczach zawodnicy Pogoni rozglądają się, gdzie jest piłka. Fojut głos stracił wrzeszcząc na swoich kolegów, a pod koniec połowy ograniczył się do rozpaczliwego wybijania piłki "byle dalej".
Zgoda, nie dochodziliśmy do stuprocentowych sytuacji, ale swoją grą ustawiliśmy sobie przeciwnika na jego połowie (może się mylę, ale ile razy Pogoń z piłką przekroczyła 60. metr boiska można policzyć na palcach jednej ręki), gdzie mógł jedynie biegać za piłką (vide. posiadanie piłki).
Druga połowa: szczecinianie chcieli rozpocząć odważniej, to dostali bramę od Cetnara. Dalej poszło łatwiej, bo Pogoń musiała zaatakować, a nasi pomocnicy nadal grali swoje - więcej miejsca w szykach obronnych przeciwnika i bramki nr. 2 i 3. W międzyczasie stracona bramka - moim zdaniem wynik z jednej strony udanej akcji przeciwnika (jednej z nielicznych, a daję sobie rękę uciąć, że nie ćwiczą takiego rozegrania na treningach), z drugiej chwilowego rozkojarzenia naszych obrońców (nad czym trzeba popracować!): 1) Jaroszyński ustawił się za daleko od skrzydłowego Pogoni, przez co nie zdołał wygrać główki/uniemożliwić dogranie w pole karne, 2) Polczak (to on grał lewego stopera) zgubił swoje krycie, 3) Wołąkiewicz spóźniony z asekuracją, nie doskoczył do Zwolińskiego. P.S. Sandomierski nie jest winien straty bramki, sytuację widziałem praktycznie z jego perspektywy i nie mógł zachować się lepiej. Miał szansę to wyciągnąć, ale byłaby to tylko jego zasługa. Mógł zachować się ciut lepiej, ale jedynie nie pomógł kolegom z obrony, a nie jest winowajcą.
Ocena na podstawie meczu "na żywo" z sektora rodzinnego ;)
Jak by Jaroszyński zrobił dwa kroki w tym to by plecami wszedł na paprykarza uniemożliwiając mu spokojne dobranie. Polczak mało zawinił.musiał by stać na torze lotu piłki bo ta przeszła błyskawicznie i tylko fartem portowiec ja przekierował. Widziałem z pozycji jaroszynskiego ;)
Całe szczęście, że szybko udało się po przerwie zdobyć bramki, bo inaczej różnie to mogłoby być. Choć mam wrażenie, że przy takiej konsekwentnej grze jaką prezentowaliśmy w pierwszej połowie, Pogoń w końcu musiałaby gdzieś pęknąć albo stracić siły. Druga połowa to był popis, pierwsza trochę nudna, ale nie powiedziałbym że graliśmy źle, to Pogoń grała bardzo dobrze w obronie, postawili autobus i ciężko było zrobić cokolwiek. Myślę też że dobra pierwsza połowa, nękanie Pogoni (choć oczywiście nie przekładało się to na sytuacje, ale cały czas to my atakowaliśmy) sprawiło, że rywalom po prostu brakło sił w drugiej połowie, po prostu nie wytrzymali tego naporu, więc jak dla mnie to co stało się po przerwie jest konsekwencją tego co miało miejsce przed nią, czyli ogólnie cały mecz można ocenić na duuuży plus. Teraz do końca rundy 2mecze, liczę na minimum 4pkt., a całkiem realne jest 6oczek.
(S)portowcy padli kondycyjnie , w pierwszej połowie nasi zamęczyli ich podaniami . Nasi rozgrywali a przeciwnicy generalnie biegali tylko za piłką .Jeśli taka była taktyka na mecz/ adecydowany nasz atak w II połowie/ to było genialne pomyślane i wykonane .
Zdominować w taki sposób jak to było wczoraj jakąkolwiek drużynę z Ekstraklasy a do tego wicelidera który nie przegrał do tej pory 12 meczów w lidze to jest wielka sprawa. Super się to wczoraj oglądało, aż szkoda było jak ten mecz się kończył bo Cracovia robiła z paprykarzami co chciała.
Eredin - oczywiście błąd, ma być 84% (to jest tak ja sie szybko piszę i nie kontroluje)
Pozdro (tu)
[img]http://storage2.sportowefakty.pl.sds.o2.pl/photos/562b9704e904b5_98523830.jpg[/img]
...aby mogła być efektywna II Połowa, to musieliśmy ich pogonić w I połowie. Oto statystyka z I polowy:)
Nasi kibice na stadionie mocno wystraszyli "zawodniczkę" z nr 10;) jej udane podania w swoim krótkim meczu wyniosły 33% t.j. 3 podania(:D
nie pamietam rownie entuzjastycznego przywitania zawodnika wchodzacego, nawet biorac pod uwage zmiany w Cracovii :D
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12141759_956751897717768_4726213505046762929_n.jpg?oh=f871eec771c7804d5b7103d16294ceaa&oe=56BBD6EA[/img]
... oto nowy taniec - dwie asysty, dwie brameczki (:D
0 14 liga + na Canal +/obszerny skrót/
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12189539_957152604344364_6943547921617960991_n.jpg?oh=060b7e0448e00bb03656bed7f9b45228&oe=568ACD70[/img]
1-0 :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)