ronnie79 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To chyba nie słyszałeś co mówił zawsze
> Wojciech Stawowy ;) :D Co do meczu-zero pomysłu
> na rozbicie obrony z Niecieczy.Nie można było na
> jakieś 25 min do końca meczu kazać Mirowi
> ustawić się w polu karnym i atakować bokami?Na
> pewno na kilka dośrodkowań coś wy wygrał w
> powietrzu i może by się udało.
Robert Podoliński lubi to :D Tylko on by to pewnie zrobił w 30 minucie.
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
Nie wiem, ale mam wrażenie, że znowu (w poprzednim sezonie parę razy się to zdarzyło) błędem było granie tak radosnej piłki. Pomocnicy defensywni właściwie chyba bardziej można by ich nazwać ofensywnymi... Boki obrony też grające bardzo wysoko, jeszcze to parcie przez środek z uporem maniaka. Mam wrażenie, że to się nie mogło inaczej skończyć, sami się prosiliśmy o te bramki i w końcowym rozrachunku o przegraną. Boję się, że za tydzień może być podobnie.
Uważam, że z takimi frajerami na ich terenie powinniśmy się cofać i grać sobie spokojnie z kontry.
Łęczna zagra podobnie jak termalica dzisiaj. A najgorsze jest to ze z nimi nam sie zawsze ciezko gralo. W tamtym sezonie kazdy pamieta jak sie to konczylo..
Miszczu2007 Napisał(a):
> Uważam, że z takimi frajerami na ich terenie
> powinniśmy się cofać i grać sobie spokojnie z
> kontry.
Bingo
a tak to mamy kolejny wstyd do przełknięcia. Powód wstydu? Taktyka... wyjeżdżamy na kolejny wyjazd grać w piłkę i w kolejnej macedońsko-podtarnowskiej wiosce pod wodzą doświadczonego dowódcy walimy prosto na wilcze doły. Z niezrozumiełych dla mnie przyczyn realizujemy w 100% taktykę odpowiadającą przeciwnikowi, zamiast zmusić przeciwnika do uprawiania jego siermieżnej piłki. Przedziwna dla mnie sprawa. No i przede wszystkim wstyd, olbrzymi wstyd, jedyne usprawiedliwienie: dzisiaj przebieg meczu ustawił ślepy gość z chorągiewką. Niewiele zabrakło dziś ale tylko dlatego, że Termalica jest zwyczajnie przeciętnym zespołem
Jak dla mnie, to pierwszy kwadrans graliśmy całkiem nieźle. Spodziewałem się że znów ruszymy do przodu, a tu graliśmy dość głęboko. Ofensywnie, mało odpowiedzialnie i dość wysoko zaczęliśmy grać dopiero po stracie pierwszej bramki, gdzie na pewno nie zawiniła nasza taktyka, tylko gapiostwo chyba Cetnara i ślepota bocznego.
Myślałem, że mamy dobrego trenera, ale się pomyliłem. Dzisiejsza taktyka to sabotaż. Ponadto zabrakło planu "B". i za późno wpuszczono Wdowiaka!
Oczywiście.
To, że najlepsi trenerzy w Polsce zgromadzili się na tym forum, wiemy nie od dziś.
... i forumowicze :)
Mamy dobrego trenera, który dziś nie najlepiej ułożył taktykę na mecz i za późno zareagował w trakcie meczu.
Może się zdarzyć? Każdy kto coś robi w życiu, nieważne co, wie doskonale że czasem podejmuje się błędne decyzje, czasem się ryzykuje i przychodzi porażka - to jest wkalkulowane w każde działanie. Kto jest nieomylny niech zakłada wątek typu "Musi odejść".
Co do słońca to rzeczywiście jeszcze jeden aspekt tego meczu, bardzo widoczny zwłaszcza w pierwszych 25 minutach. Nie tylko głupia interwencja Sandomierskiego ale i kilka bardzo dziwnych interwencji obrońców, jakieś śmieszne główki do tyłu, a BBT doskonale zdając sobie sprawę z warunków niczego nie ułatwiała tylko posyłała balony pod słońce.
W II połowie nie mieliśmy szczęścia, bo chyba się trochę zachmurzyło. A i tak w ostatnich minutach "balon rozpaczy" przysporzył sporo problemów Pilarzowi i Miro był bliski dojścia do główki.
Chwostek Napisał(a):
> Myślałem, że mamy dobrego trenera, ale się
> pomyliłem. Dzisiejsza taktyka to sabotaż.
> Ponadto zabrakło planu "B". i za późno
> wpuszczono Wdowiaka!
A jakbyśmy mieli takiego Ondraska w ataku... (westchnienie) 8-)
naszy system jest spoko ale jak się przegrywa a rywal stoi mądrze ustawiony w środku to się prosi o wariant b. dzisiaj trener się obudził 15 minut przed końcem meczu. prosiło się o klasyczne 4-4-2 z szeroko grającymi skrzydłami. Wdowiak w 10 minut zrobił więcej wiatru niż pozostali skrzydłowi przez cały mecz. w przerwie Kapi i Wdowiak na skrzydła i rozciągać gości, dorzucać. prosiło się o to. szkoda
no i oczywiście czas zakończyć eksperyment z Deleu w pierwszym składzie. jest fatalny w obronie a gdy gra na lewej obronie to już jest kompromitacja. nie wiem czy jak siedzę teraz w pantoflach i badejach czy bym nie wyszedł i go nie skręcił jakby pod dom podjechał. sądzę, że tak. dużo szacunku na zAWsze za derby, kontrakt nowy jest, kasa co miesiąc wpływa na konto i super ale czy musi koniecznie grać?
Napisałem ,że mecz przegrał zespół razem z trenerem. Cały czas gra środkiem,brak dryblingu i gry skrzydłami co trener tego nie widzi!!! Dołączmy do tego Ligę Europy na którą czekaliśmy tyle lat a dostaliśmy kompromitację.Jedna powinna być decyzja p.Filipiaka- Zieliński twoje plusy się wyczerpały - dziękuję.!!!
trochę odjechałeś
Albert Napisał(a):
> Napisałem ,że mecz przegrał zespół razem z
> trenerem. Cały czas gra środkiem,brak dryblingu
> i gry skrzydłami co trener tego nie widzi!!!
> Dołączmy do tego Ligę Europy na którą
> czekaliśmy tyle lat a dostaliśmy
> kompromitację.Jedna powinna być decyzja
> p.Filipiaka- Zieliński twoje plusy się
> wyczerpały - dziękuję.!!!
tak i zatrudnijmy Ulatowskiego ;) :D
Eeee Ulatowskiego od razu. Najlepiej samego Alberta, gość zawsze wszystko wie najlepiej, więc po co przepłacać za jakieś marne trenerzyny typu Zieliński.
Alternatywą jest jeszcze redaktor Stanowski z DP, ten też taktykę ma w małym palcu.
To jeszcze nie jest post o zwolnienie ale niech się weźmie do roboty. Kiedy odpowie na pytanie jak widzi skład obrony??? Na dzisiaj nie wie??Te jego kolejne ustawienia w sparingach świadczą o braku pewności. To za co mu płaci Prezes?? Zmiany ustawienia w obronie świadczą, że kompletnie się pogubił.Na dzisiaj nie wie jak ustalić czwórkę obrony. Mam nadzieję że będzie "paniał "co to jest zgranie bloku.
Miałem wrażenie, że ciągle niepotrzebnie pchaliśmy się środkiem, lecz jak mi jeden znajomy powiedział podobno w statystykach wyglądało to tak, że mimo wszystko większość akcji szła skrzydłami. Ma ktoś dostęp do procentowego rozłożenia ataków stronami?
w temacie środkowych stoperów, stan po czterech meczach:
Bejan - Litauszki - kompromitacja w Skopje
Polczak - Wołąkiewicz - kompromitacja w rewanżu
Wołąkiewicz - Litauszki - kompromitacja w NIecieczy
zostały jeszcze następujące kombinacje:
Bejan - Wołąkiewicz
Bejan - Polczak
Polczak - Litauszki
a potem od nowa. aż się nie nauczą.
Michniewicz głośno trąbił jaki ma sposób na Cracovię, no to kim trzeba być, żeby nie zareagować? Głupota czy zadufanie??? A może "nasz człowiek z mchu i paproci" pomagał przeznaczeniu? CZEGOŚ TU NIE POJMUJĘ !!!!!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)