[quote]#post1674031 Chętnie bym zobaczył jako dyrektora sportowego Grodzickiego.[/quote]
Typ spuścił Wartę i teraz Śląska. Ja jednak jestem na nie.
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
[quote]#post1674033 [quote]#post1674031 Chętnie bym zobaczył jako dyrektora sportowego Grodzickiego.[/quote]
Typ spuścił Wartę i teraz Śląska. Ja jednak jestem na nie.[/quote]
Akurat Śląska to spuścił Balda z Magierą a Grodzicki przygotował zimowe transfery z czego sprawdzili się Pozo i al Hamlawi co nie oznacza że jestem na tak, bo też jestem na nie
Giki news w lidze minus mówił że serbski trener był na rozmowach w Krakowie.
Serb był w Krakowie, w ostatnim tygodniu, ciekawe
Fejo na konferencji wyjątkowo miły może puszcza oczko w kierunku naszego prezesa😉
Psychopatom na ławce Cracovii mówimy zdecydowane nie!!
Tylko nie srbin
[quote]#post1674115 Giki news w lidze minus mówił że serbski trener był na rozmowach w Krakowie.[/quote]
Jeśli to prawda i jeśli przemyśleli dobrze ten wybór to bardzo dobrze, też dlatego że nie bierzemy pierwszego lepszego z karuzeli jak Urban, ale znając życie nie zdziwiłbym się jakby tym serbskim trenerem był Vuković czyli kolejny trener z tego śmietnika
Też tak myślę, że Vukovic
- Edytowany
Igor Duljaj
Ma być jakiś trener z Serbii, zobaczymy
https://weszlo.com/2025/05/19/cracovia-nowy-trener-dusan-kerkez/
Dusan Kerkez ma zostać naszym trenerem
Piszą że jakiś Duszan.
Niech będzie.
Motor kupił Duszan...
teraz będzie jeździł - na sto dwa!
a niech wyczyści wpierw niech wypucuje maszynę - radzi matka
Ja bym tak dziennikarzom nie wierzył, chyba że w kwestii transferu trenera mamy jakieś większe rozszczelnienie w klubie niż w przypadku piłkarzy. W dodatku to nazwisko eksperta.... czy to rodzina jakaś tego pajaca z widzewa?
- Edytowany
https://totalfootballanalysis.com/team-analysis/cukaricki-202223-their-tactics-under-dusan-kerkez-scout-report-tactical-analysis-tactics
można się było tego spodziewać po korpo. zwolnili doświadczonego, rozstali się z młodym to jedyną opcją na stole był przeciętny trener zza granicy.
dziękuję za nominacje, natomiast nie posiadam uprawniającej do pracy w ex licencji, na słupa brałbym najprędzej Wojtka Stawowego. zresztą te licencje UEFA pro to generalnie ciężko jest zdobyć w tym kraju, trenerzy się dopchać na kursy nie mogą. 250 trenerów w Polsce ma najwyższą kategorię, w Hiszpanii przykładowo co drugi trener. Z UEFA A możesz prowadzić Sunderland ale w Polsce najwyżej Jaśkowice ;)
mnie generalnie zmiana trenera nie grzeje. zdecydowanie bardziej wolę młodego polskiego trenera niż wynalazek zza granicy. to że Wasze nadzieje zostały rozbudzone to wina Kroczka bo za dobrze grał jesienią. Gdyby się snuł w okolicach 12 miejsca to byście dziękowali za sezon bez strachu o utrzymanie. tymczasem z jakiś powodów zaczęło się wszystkim wydawać, że mamy drużynę na medal i puchary. nie mamy. być może jakiś lepszy fachowiec od Kroczka by je zrobił, ale na 90% by nie dał rady. Może Ojrzyński by zrobił puchary. Ale pewnie by nie dał rady. Istnieją pewne ograniczenia, ciężkie do przeskoczenia, plus wieża babel w szatni.
Ekscytować na nowo zacznę się dopiero wtedy gdy zaczną grać
- Edytowany
https://weszlo.com/2025/05/19/cracovia-nowy-trener-dusan-kerkez/?fbclid=IwY2xjawKXsMpleHRuA2FlbQIxMQABHv-Joeu8eRZ0epOB9FZ2j_hFPX5PaE3qDuKr5gj-p_EdOr77GAgQ2BiSsvGE_aem_FEKub73lQFZLhAb8x4wQNQhttps://www.facebook.com/share/p/16L1xkLJ2T/
Mają pod nosem Urbana, gościa który co rundę mimo mega ubytków kleił w Zabrzu drużynę z niczego, miły gość, zawodnicy go lubią, grał też "trochę" w piłkę i czuję szatnie, dla mnie i dla wielu kandydat idealny. Szkoda że Prezes nie pójdzie na łatwiznę i nie weźmie gotowego rozwiązania tylko będzie cudował i szukał kwadratowych jaj. Czuję że z tym trenerem szybko zatęsknimy za Kroczkiem 😉 obym się mylił
- Edytowany
[quote]#post1674193 Mają pod nosem Urbana, gościa który co rundę mimo mega ubytków kleił w Zabrzu drużynę z niczego, miły gość, zawodnicy go lubią, grał też "trochę" w piłkę i czuję szatnie, dla mnie i dla wielu kandydat idealny. Szkoda że Prezes nie pójdzie na łatwiznę i nie weźmie gotowego rozwiązania tylko będzie cudował i szukał kwadratowych jaj. Czuję że z tym trenerem szybko zatęsknimy za Kroczkiem 😉 obym się mylił[/quote]
I bardzo dobrze ten Kerkez moim zdaniem lepszy wybór,.
[b]Edycja z 19.05.2025 o godz. 09:01 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1674181 https://totalfootballanalysis.com/team-analysis/cukaricki-202223-their-tactics-under-dusan-kerkez-scout-report-tactical-analysis-tactics[/quote]
Jeśli to prawda co tu pisze po prostu dobraliśmy trenera pod styl w jakim chcemy grać to znaczy wysokim pressingiem, za Kroczka często tak graliśmy zwłaszcza Jesienią a wybór Urbana zmienił by też koncepcje gry a tak prawdopodobnie zmienimy ustawienie ale zasadniczo styl pozostanie podobny, po prostu dobraliśmy trenera do materiału jaki mamy
Mnie Urban wydawał się o tyle lepszy, że jakoś nie miałbym obawy, że wpadnie w korkociąg, bo już pokazywał, że umie wyciągać zespół z kryzysu i grać solidnie takim sobie materiałem. Z kolei to, co się szykuje to niewiadoma. Może być tak, że przyjdzie do ligi, której nie zna, zacznie dostawać gongi, a my będziemy patrzeć, jak stoi zafrasowany i się drapie po brodzie. Ale może też bardzo pozytywnie zaskoczyć. Zobaczymy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)