Jesienią 2003 roku pokonaliśmy u siebie Błękitnych 3-2 w ramach ówczesnych rozgrywek II ligowych. Wynik został anulowany, bo Błękitni wycofali się przed rundą wiosenną z rozgrywek. Nie byłem na tym meczu. Pamięta ktoś czy kibice gości nas wtedy zaszczycili swoją obecnością?
-
-
[DROGA NA NARODOWY] LECH Poznań - CSKA Warszawa
mcz_ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jesienią 2003 roku pokonaliśmy u siebie
> Błękitnych 3-2 w ramach ówczesnych rozgrywek II
> ligowych. Wynik został anulowany, bo Błękitni
> wycofali się przed rundą wiosenną z rozgrywek.
> Nie byłem na tym meczu. Pamięta ktoś czy kibice
> gości nas wtedy zaszczycili swoją obecnością?
Niestety nikogo wtedy od nad nie bylo.
Nie pamiętam czy byli, ale mecz pamiętam :)
Błękitni byli na dole tabeli, a my zdecydowanym faworytem. Ale mecz był ciężki jak cholera, bo goście grali całkiem przyzwoicie.
Trener Błękitnych pluł się po meczu chyba o czerwoną kartkę, albo o bramkę ze spalonego. Już nie pamiętam.
A trenerem był wtedy młody Engel :) A propos. Wie ktoś co on wogóle teraz robi ?
Grali w 10, chyba 3/4 meczu - ciężko było8-)
Pamiętam ten mecz bo mnie psy wyciągnęły z autobusu z browarem.Byli wkurzeni bo tydzień wcześniej była awantura z rUCHEm.
Witam kibiców Cracovii
Jestem ze Stargardu i wybieram się jutro na mecz, ale naprawdę nie wiem o co ta cała awantura o ceny biletów. Zdziwiłbym się gdybyśmy dostali bilety za 5zł - bo niby z jakiej paki mamy mieć za bilety za darmochę? Rozumiem, że wasz klub idzie kibicom na rękę za rozczarowanie w pierwszym meczu i po to żeby przyciągnąć ludzi na stadion o mało atrakcyjnej porze - to jest normalka. Jeśli ktokolwiek chętny na przyjazd do Krakowa miałby nie przyjechać ze względu na koszty, to nie przez 30zł za bilet, tylko jak już, to przez koszt samej podróży (najtańszy PKP w obie strony to minimum 150zł, a wypad samochodem to ponad 1200km do zrobienia). Nie ma co szukać dziury w całym. Jutrzejszy mecz to prawdopodobnie najważniejszy mecz w 70-letniej historii Błękitnych i zastanawianie się w tym momencie nad tym czy bilet powinien być 2zł droższy czy tańszy to dla mnie jakiś kompletny absurd.
PS Jestem zaskoczony, że ludzie od was pamiętają mecz z sezonu 2003/04. W Stargardzie to był ostatni raz kiedy graliśmy tak wysoko. Kto wie, są szanse, że spotkamy się znowu za rok na tym samym szczeblu, czego mimo wszystko Cracovii nie życzę.
pluton Napisał(a):
> Trener Błękitnych pluł się po meczu chyba o
> czerwoną kartkę, albo o bramkę ze spalonego.
> Już nie pamiętam.
O czerwoną kartkę.
johnny-doe Napisał(a):
> Witam kibiców Cracovii
>
> Jestem ze Stargardu i wybieram się jutro na mecz,
> (...)
> PS Jestem zaskoczony, że ludzie od was
> pamiętają mecz z sezonu 2003/04. W Stargardzie
> to był ostatni raz kiedy graliśmy tak wysoko.
> Kto wie, są szanse, że spotkamy się znowu za
> rok na tym samym szczeblu, czego mimo wszystko
> Cracovii nie życzę.
Życzę awansu do pierwszej ligi.
no dobra jak już wymieniliście uprzejmości to czas wyrazić nadzieję na rozjechanie rywali :) czuję :D
Nadzieja umiera ostatnia:)
Ferencvaros Napisał(a):
> To kto stał na pierwszym
> meczu na "koronie" Waszego "stadionu" w czarnych
> ortalionach?? Wasi chuligani? :D
posłuchaj początku wypowiedzi trenera Błękitnych na konferencji prasowej po pierwszym meczu ...
on to tak pompatycznie ujął :D
a rzeczywistość w Stargardzie jak sądzę jest taka , że miejscowy FC Pogoni przymyka oko na folklor pod tytułem Błękitni ...
ich zgody i kosy ...
p.s.
miałem okazje spotkać na autostradzie pod Poznaniem Pogoń wracającą z Kielc na początku sierpnia i akurat auta na stargardzkich blachach zwróciły moją uwagę jako, że pierwsze wjechały na parking i wysiadł z nich nieprzypadkowy skład ...
ot takie zboczenie kibicowskie człowiek od razu wyczaja "swoich" i zaczyna rozkminkę kto, skąd, dlaczego itd. ...
johnny-doe Napisał(a):
> PS Jestem zaskoczony, że ludzie od was
> pamiętają mecz z sezonu 2003/04. W Stargardzie
> to był ostatni raz kiedy graliśmy tak wysoko.
> Kto wie, są szanse, że spotkamy się znowu za
> rok na tym samym szczeblu, czego mimo wszystko
> Cracovii nie życzę.
ja pamiętam średnio ale pamiętam, że Kotorowski do Nas od Was przyszedł właśnie przed wiosną 2004 :)
przegramy
wygramy
zaświeci słońce dla naszych
śniło mi się 5-0
edit:
zapomniałem na końcu dać ;)
ja się kładę spać właśnie i też czekam na tak owocne sny i powtórkę na jawie hehe albo Zjawie nawet. walić to niech strzela hehehe
rmszar Napisał(a):
> pluton Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Trener Błękitnych pluł się po meczu chyba o
> > czerwoną kartkę, albo o bramkę ze spalonego.
> > Już nie pamiętam.
>
> O czerwoną kartkę.
A dostał ją...
...
...
...
...Jakub Wawrzyniak
tak, ten :)
No i w bramce Błękitnych stał rzeczywiście Kotorowski (koziołek dobrze pamieta ;) ). Chyba wtedy nie grali tam strażnicy więzienni, może dlatego tak szybko klub zbankrutował? ;)
a jeden zawodnik Błękitnych co grał w tamtym meczu (i nawet bramkę strzelił) - zagra i w tym.
Robert Gajda, wtedy miał 25 lat, teraz ma ich 37.
Nadal gra w Błękitnych także i inny uczestnik tamtego meczu (o 2 lata starszy od Gajdy) - Jarosław Piskorz, ale on jest rezerwowym i może nie zagrać
Tak na marginesie - bramkarz B. to też nie młodzieniaszek (37)
[url=weszlo.com/2015/03/16/cracovia-chce-zarobic-na-blekitnych-przepisy-jej-na-to-nie-pozwalaja/]Weszło dalej płacze[/url]
Szkoda tylko, że nie napisali, że bilet dla osób nieposiadających KK na miejsca o podobnej widoczności (B4 i B5) kosztuje 30 złotych, a promocja dotyczy tylko biletów kupionych w POK.
Kilka lat temu awanturę o ceny dla przyjezdnych zrobili też zdaje się kibice GKS Katowice, o ile dobrze pamiętam.
Killeroth Napisał(a):
> Weszło dalej płacze
Zwróćcie uwagę na tagi do tego tekstu. Kursy weszlackie.
Tekst oczywiście anonimowy, choć nie trzeba się długo zastanawiać, by wiedzieć kto mógł GP napisać.
To ja na urodziny poproszę 3-0 :)-D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)