ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie wierzę w odpadnięcie, stawiam gdzieś ze 4-0
A kto te bramki strzeli?
-
-
[DROGA NA NARODOWY] LECH Poznań - CSKA Warszawa
ten mecz był dla mnie policzkiem, nie mam zamiaru nadstawiać drugiego::o
a ja przyjdę i nadstawię, Santo, życzę dociągnięcia tematu aż do finału , może cie wygrawerują na pucharze w nagrodę :D ;)
Odrobimy to! Jak Błękitni zobaczą na boisku Miro to nie będą wiedzieli co się dzieje! Miro sam 4 strzeli!
A piątą bramkę dołoży Pilarz i Puchar Polski będzie na wyciągnięcie ręki! ;)
Napiszę szczerze - wolałbym zdobyć puchar Polski i spaść z ligi, niż go nie zdobyć i się utrzymać... Spadki i awanse to część naszej historii, natomiast pucharu nigdy nie zdobyliśmy...
Nasi kopacze są tak nieprzewidywalni, że pewnie będą cisnąć 90 minut, prowadzić 3:0 i stracą bramkę z kontry.
Nieprzewidywalni w beznadziejnych sytuacjach oczywiście (vide derby, utrzymanie za Szatałowa).
mcz_ Napisał(a):
> Napiszę szczerze - wolałbym zdobyć puchar
> Polski i spaść z ligi, niż go nie zdobyć i
> się utrzymać... Spadki i awanse to część
> naszej historii, natomiast pucharu nigdy nie
> zdobyliśmy...
myślę dokładnie tak samo.
Jeśli mają trochę ambicji to ich rozniosą. Co bym im powiedział? Mam w d....e wasze ego itd. Macie ich zjeść, zgnieść bo inaczej dzień po meczy wybiegniecie sprintem na Giewont.
Nasi pilkarze potrafia zaskoczyc kazdego, oczywiscie zaskoczyc w negatywnym sensie. Nie wiem co jest zlego w tym klubie ze dochodza coraz to nowi kopacze, zmieniaja sie trenerzy a i tak nic z tego nie wychodzi.
helmut Napisał(a):
> Nie wiem
> co jest zlego w tym klubie ze dochodza coraz to
> nowi kopacze, zmieniaja sie trenerzy a i tak nic z
> tego nie wychodzi.
nie wiesz? Jeśli nie wiadomo o co chodzi, wiadomo, że chodzi o pieniądze.
Pieniądze - za małe, żeby grać jak cwks, a za duże, żeby grać jak np. ruch czy kolporter
Jaśniej?
Za małe aby kupić zawodników potrafiących grać w piłkę
Za duże aby wyzwolić w tych patafianach co już są ambicję. W takich przypadkach inni radzą sobie za pomocą dystrybucji.
Gdyby te orły miały "z definicji" 10 % sumy kontraktowej, a resztę do podniesienia z boiska - to wtedy żelusie gryzłyby trawę, o kretach pod tą trawą nie wspominając
Dobrze piszesz, moze ktos z klubu to czyta.
To co,pojedziemy z błękitnymi jak Bayern z Szachtarem ;-)??
Mi? Napisał(a):
> helmut Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie wiem
> > co jest zlego w tym klubie ze dochodza coraz to
> > nowi kopacze, zmieniaja sie trenerzy a i tak nic
> z
> > tego nie wychodzi.
>
> nie wiesz? Jeśli nie wiadomo o co chodzi,
> wiadomo, że chodzi o pieniądze.
>
> Pieniądze - za małe, żeby grać jak cwks, a za
> duże, żeby grać jak np. ruch czy kolporter
>
> Jaśniej?
>
> Za małe aby kupić zawodników potrafiących
> grać w piłkę
>
> Za duże aby wyzwolić w tych patafianach co już
> są ambicję. W takich przypadkach inni radzą
> sobie za pomocą dystrybucji.
>
> Gdyby te orły miały "z definicji" 10 % sumy
> kontraktowej, a resztę do podniesienia z boiska -
> to wtedy żelusie gryzłyby trawę, o kretach pod
> tą trawą nie wspominając
I tu jest kwintesencja tego, o co chodzi. I tak być powinno. I chyba tak kiedyś (10 lat temu) u nas miało być, pamiętam, że Filipiak w wywiadzie coś takiego mówił - że zarobki będą uzależnione od wyników i że oferujemy dużo, jak zarobią na to (jak byliśmy w II lidze).
Niestety...
Może się mylę, ale jaki kopacz teraz przyjdzie do jakiegoś klubu na umowę że jego stawka zależy od gry i wyników? Jaki agent się na to zgodzi?
Gdyby tak solidarnie liczne kluby podjęły taką akcję... Ale to chyba marzenie ściętej głowy.
calder Napisał(a):
> Jeśli mają trochę ambicji to ich rozniosą. Co
> bym im powiedział? Mam w d....e wasze ego itd.
> Macie ich zjeść, zgnieść bo inaczej dzień po
> meczy wybiegniecie sprintem na Giewont.
Pod warunkiem, że na ostatnim piętrze Bonarki znajduje się sklep o takiej nazwie.
Komu potrzebny mecz polfinalowy z Lechm? Czyzbysmy potrzebowali kompromtcji z Lechem? Z tym trenerem i jgo ustawieniem , mozemy zostac posmiewiskiem Polski, tego chcecie, bo ja jako kibic Cracovii nie!!!
Nie mam żadnych oczekiwań, byleby sie jeszcze bardziej nie skompromitować. Pucharu i tak nie zdobędziemy więc jakieś rozważania na temat wyboru liga czy puchar nie są powazne. Derby ważne, reszta w obecnej sytuacji to ch. Emocje w lidze będą w rundzie dodatkowej.
Przypomnę, że w TYM sezonie i z TYM trenerem mamy bilans w dwumeczu z Lechem dający NAM awans gdyby to były mecze PP. Oczywiście, że nie przekłada się to na wynik konfrontacji w PP, ale nie wieszczmy katastrofy.
Tak naprawdę kompromitujący wiosną był tylko popis w Stargardzie i to rzutuje na naszą ocenę trenera i obecnego stanu drużyny (swoją drogą nie wierze w awans, bo nie potrafimy strzelać bramek, a tych w rewanżu z BSS będziemy zapewne potrzebowali minimum 4) ale jeżeli to się uda to na pożarcie przez Lecha bym nas nie skazywał.
Widzę że pojawił się wysyp troli internetowych.....
zubreg _ kto nie znami, ten przciwko nam. Na szczescie to juz przerabialismy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)