Dobry występ. Może jednak coś z niego będzie. Fajnie się to zaczyna układać :)
-
-
Armiche Ortega Medina - dziękujemy!
BRAWO ARMICHE DOBRY WYSTĘP
Blondyna będzie zadowolona bo Kraków też jej się podoba :)
Bardzo dobry technicznie, tak jak Santo pisze - już od początku było widać, że grać potrafi. Potem coś się zacięło, słabo to wyglądało fizycznie. Dziś o niebo lepiej.
> Gocie typu Jendrisek, Ortega, Zjawinski,
> Cetnarski, Deleu zatrybia ale wczesniej skonczy
> sie liga, a my obudzimy sie w nowej rzeczywistosci
> I lidze.
> Ja bym ich zapakowal i w pakiecie podarowal
> Podolinskiemu.
To co dajemy szanse? Czy ma się pakować za pozostałą czwórką? ;)
jancrac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Gocie typu Jendrisek, Ortega, Zjawinski,
> Cetnarski, Deleu zatrybia ale wczesniej skonczy
> sie liga, a my obudzimy sie w nowej rzeczywistosci
> I lidze.
> Ja bym ich zapakowal i w pakiecie podarowal
> Podolinskiemu.
Tak czytam sobie z nudów i post roku mi się trafił :-)))) Ach znawcy....
Widzisz Tefal też właśnie trafiłem, jak to życie pewne sprawy weryfikuje :).
O nie zauważyłem bo byłem na poprzedniej stronie :-)
Takich znawców mamy wielu ;-))))
Od początku broniłem naszego Fabregasa :-) podobnie jak Zjawkę,Jendriska
Cetnar mnie zaskoczył a Deleu jest ok i był ok
MSC Napisał(a):
> Mnie przekonał już w pierwszym meczu w jakim
> grał, z Piastem bodajże, że to dobry zawodnik
> a że potrzebuje trochę czasu, już z wieloma tak
> było.
Popieram. Bylem na meczu i przez pierwsze 15 minut obroncy piasta byli w szoku.
Sadze ze jako joker moze sie ssprawdzic,jak na boisku pod koniec robi sie wiecej miejsca.mam nadzieje ze bedzie lepszy niz slawny Majoros :D
Pytanie tylko,czy po dwóch tygodniach urlopu po prostu sobie odpoczął i zagrał na świeżości dobre zawody,a teraz z powodu nieprzepracowanej zimy zacznie z każdym dniem puchnąć,czy może Mirota z Podolińskim przygotowywali go fizycznie wiosną pod kątem nowego sezonu.
mocno pracuje na treningach i w gierkach wewnętrznych jest wyróżniającym się piłkarzem
na dzisiaj Jendrisek na skrzydle może co najwyżej pomarzyć o rywalizacji z Ortegą. To jakie chłopak ma depnięcie to szok, czuję, że będziemy mieli z niego pociechę. Zwracam też uwagę, że w zadaniach defensywnych też super się wywiązywał wczoraj. Odbiory, powroty itd
Miód na me uszy (WIKTORIA)
Podoliński na DSa! >:D<
gural Napisał(a):
> Podoliński na DSa! >:D<
Akurat piłkarzy załatwił niezłych: Sretenović, Covilo
Odbudował Rakelsa
Jak do formy dojdzie Ortega i Jendrisek moze być ciekawie
Szkoda w tym wszystkim wychowanków, którzy raczej nie mają/nie będą mieli(?) możliwości promocji (Szewczyk, Panek, Ceglarz, Kuligowski, Król)
RP na DS!!!
4 dni później
Wkleiłem poniżej swój post z kwietnia tego roku .Swoje zdanie na temat Armiche podtrzymuję . W postach powyżej znalazłem sporo pochwal za gre w ostatnim sparringu ..To cieszy i uczy jednocześnie , że nie można zbyt wczesnie z zawodnika rezygnować , powody słabszej gry wszak mogą być różne .Prawda ?
"Nie oceniałbym Ortegi aż tak bardzo nisko, umiejętności techniczne ma niezłe a reszta powinna przyjść z czasem .Pamietajmy, że gość przyszedł do klubu kompletnie nieprzygotowany . A zmarnowana sytuacja - nie takie tuzy u nas marnowały jeszcze lepsze okazje . Odnośnie Erika , strasznie jestem ciekawy w jakiej był dyspozycji fizyczne przychodząc do nas ? Śmiem podejrzewać , że w podobnej jak kilka lat temu Masaryk ."
12 dni później
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/534132/armiche-ortega-moe-odej-z-cracovii Armiche na wylocie z Cracovii...
Widocznie trener Zieliński ma złe wspomnienia związane z Hiszpanami ;)
Szkoda. Myślałem że się ogarnie i będzie dobrze grał :)
Szczerze wolę na skrzydle widzieć czy to Wdowiaka czy Wójcickiego lub od bidy Jendriska niż Armiche...Czarę goryczy chyba przelała ta zmarnowana setka w jednym z ostatnich sparingów (nie pamiętam przeciwnika) ale to była sytuacja analogiczna do tej ,która go pogrążyła za czasów Podolinskiego w lidze, kiedy też nie wykorzystał sam na sam...
Zjawińskiego w takim razie nie powinno być od dawna.Nie widziałem go dobrze w ostatnich sparingach,ale w tym pierwszym(zapomniałem z kim)zagrał całkiem,całkiem.Ponadto szuwarek pisał,że na treningach jest wyróżniającym zawodnikiem.Cóż,widocznie czegoś mu brakuje/brakowało.Ufam trenerowi.
Czy w całym okresie przygotowawczym strzelił jakąś bramkę? Ile miał asyst?
Wreszcie! Straszne drewno.
Szkoda. Myślałem, że jednak odpali .Być może w zwolnione miejsce kogoś jeszcze ściągniemy .
Pewnie zostanie , gdzie on znajdzie nowy klub?
Dziś trenował (tylko biegał) wraz z II drużyną.
Peruzzi Napisał(a):
> Szczerze wolę na skrzydle widzieć czy to
> Wdowiaka czy Wójcickiego lub od bidy Jendriska
> niż Armiche...Czarę goryczy chyba przelała ta
> zmarnowana setka w jednym z ostatnich sparingów
> (nie pamiętam przeciwnika) ale to była sytuacja
> analogiczna do tej ,która go pogrążyła za
> czasów Podolinskiego w lidze, kiedy też nie
> wykorzystał sam na sam...
Za Podolińskiego to go raczej pogrążyła strata i odpuszczenie, po których padła braka
mamy kłopotbogactwa na skrzydlach. trener musi kogos odstrzelic. nowych nie, mlodych nie. wiec wybor byl miedzy Bubą a Ortegą
Kłopot bogactwa? Wdowiak - młody z potencjałem, ale jeszcze nie jest pewniakiem , Dialiba - przydatny, ale bez błysku, Rakels, Jendrisek - napastnicy. Ortega - do tej pory słabiak, wydawało się, że może po przepracowaniu okresu przygotowawczego odpali, ale jak widać Zielińskiemu nie pasuje. Obrońca Wójcicki też może grać na skrzydle, ale pewnie będzie grał na obronie. Wielkiego bogactwa tu nie ma i szczerze mówiąc moim zdaniem bardziej przydałby się nam skrzydłowy niż napastnik.
Naprawdę ktokolwiek będzie tęsknił za tym grajkiem?
Ok, ściągnięciem go wiele nie ryzykowaliśmy, ale nie wypalił, więc goodbye.
Ten trener zdecydowanie wie co robi, tak gruntownego odszrotowienia składu przy jednoczesnym selektywnym wzmacnianiu się (nic na siłę, żadnych hurtowych zakupów na promocji [s]u Kołakowskiego[/s] w [s]Zabrzu[/s] Żabce) za ery Comarchu jeszcze nie było.
Za całość odpowiada trener. On widzi zawodnika codziennie na treningach , w sparringach itp. Widocznie uznał, że Armiche jednak odstaje od reszty zespołu .Dlatego sie żegnamy z sympatycznym Hiszpanem .Może troche szkoda .Ale do trenera mam pełne zaufanie .
hmm nazwanie gościa strasznym drewnem to gruba przesada, gdzie wtedy umieścić takich tuzów jak Dudzic, Marciniak czy Nykiel ;)
straszny niewypał , to na pewno
Trener już pod koniec sezonu miał wyrobione zdanie na jego temat i byłem zdziwiony widząc go na obozie w Zakopcu.
Jak widać chciał mu jeszcze dać szansę i mieć czyste sumienie.
Ze swojej strony zauważyłem że był strasznie wyobcowany w drużynie i jedynie z Bubą miał jakichś kontakt, nie pomogła mu nawet niezła blondyna aby się lepiej zaaklimatyzował.
piotrek67 Napisał(a):
> Ze swojej strony zauważyłem że był strasznie
> wyobcowany w drużynie i jedynie z Bubą miał
> jakichś kontakt
I może tu tkwił problem , gość całkowice wyobcowany z zespołu .W takim przypadku ciężko było o pozytywny efekt .
Gość miał problemy z aklimatyzacją,widać po nim że był nieśmiały.Również jego umiejętności pozostawiały wiele do życzenia,starał się robić jakieś rajdy ale bardziej przypominały wejścia Arpada Majorosa niż CR7.szrot nam nie potrzebny.Ten etap już za nami,od roku tylko klasowe transfery w Cracovii i to mi się podoba.Starszyzna poszła na emeryturę i o to chodzi.
Chyba jak narazie jedyny nieudany transfer Podolińskiego.
A co, szykuje się powrót Podolińskiego że "na razie"? ;)
Szkoda, liczyłem, ze będzie przynajmniej tak dobry jak Quintana. Jednak nie każde złoto, co sie swieci.
Fajnie by było gdyby Podoliński wrócił do nas jako dyrektor sportowy, ma dryg do wyszukiwania dobrych zawodników, i to nie tylko u nas się działo.
Cthulhu Napisał(a):
> Fajnie by było gdyby Podoliński wrócił do nas
> jako dyrektor sportowy, ma dryg do wyszukiwania
> dobrych zawodników, i to nie tylko u nas się
> działo.
Fakt .Większość transferów to istotne wzmocnienia , tylko czy sam widział by się w takiej roli . Watpię .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)