Zaskocz mnie i pokaz mi ze jednak potrafimy w ostatniej chwili kogos sprowadzic.
Powodzenia
-
-
Armiche Ortega Medina - dziękujemy!
O.o Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zaskocz mnie i pokaz mi ze jednak potrafimy w
> ostatniej chwili kogos sprowadzic.
>
> Powodzenia
Nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji ;)
Dzięki panowie za miłe słowa. Pisałem to w przerwach oglądania kompilacji Ortegi. Takiej ilości skilli nie dało się przyjąć jednym ciągiem ;)
Nie podpalam się na ten transfer. Po Jendrisku też sobie duzo obiecywałem, gra w bundeslidze itd... Tymczasem Erik nie wygląda na piłkarza lepszego od Denisa Rakelsa.
mielismy kiedys hiszpana?
qtec Napisał(a):
> mielismy kiedys hiszpana?
[i]Hiszpana Hiszpana, ach nie!
[small]Bo Hiszpan ma byka, co zwisa, nie bryka.[/small]
Hiszpana Hiszpana, ach nie![/i]
;)
Mieliśmy mieć.
Mam nadzieję, że nie przylgnie do niego przezwisko... Haine-Medina :)
mcz_ Napisał(a):
> Nie podpalam się na ten transfer. Po Jendrisku
> też sobie duzo obiecywałem, gra w bundeslidze
> itd... Tymczasem Erik nie wygląda na piłkarza
> lepszego od Denisa Rakelsa.
Jendisek każdą piłkę pcha do przodu środkiem boiska, Rakels zawsze ucieka do linii bocznej co oznacza że jest piłkarzem podrzędnym lub po prostu słabym. Bo jeśli napastnik boi się gry 1 na 1 (lub tak grać nie potrafi) to nie powinien grać na poziomie ekstraklasy, a że gra to znaczy że ten poziom jest żenująco niski. Gdyby Rakels chciał grać jak Jendrisek to wówczas pokazłby swoją prawdziwą wartość (właściwie jej brak).
A ja wam powiem ,że raczej z niesmakiem czytam niektóre fragmenty wątku jak i "satyrkę" Rafiego.
Widać jak bardzo tu na forum zatruliśmy się [b][u]atmosferą "klęska/do d.py/zawsze żle"[/u][/b].
Ja tymczasem obserwuję :
1. Od jakiegoś czasu sprowadzamy DŁUGO obserwowanych grojków.
a) Miro - obserwowany długo , wyczekany do ostatniej minuty transfer - najlepszy od lat do Klubu (a tu zamiast radości słyszę czasem na trybunach narzekanie: No i tak zaraz nam go CWKS zabierze)
b) Jędriszek - chłop jesienią obserwowany osobiście w ligowych.
c) Ortega- obserwowany (również osobiście) od dłuższego czasu i wyczekany też do ostatniej minuty.
Sreten i Polczak - jako wolni/bezrobotni zawodnicy to inna bajka ale co oni grają wiadomo było od dawna.
2. Nie dość ,że obserwujemy (a nie bierzemy rolbistów z łapanki jak w hokeju) to jeszcze wreszcie w Klubie obowiązuje
zasada profesjonalizmu czyli "morda w kubeł" ;) w sprawach biznesowych ...
...i sprawdza się kolejny raz. Nikt nie wiedział na zewnątrz ,że za Ortegą "chodzimy".
3. Zwróćcie uwagę ,że WSZYSCY sprowadzenie gracze grali już na ZNACZNIE albo i w 2-ch przypadkach
WIELOKROTNIE wyższym poziomie rozgrywek niż końcówka tabeli naszej niepoważnej TM-"ekstraklasy".
Ale najlepiej szydzić z własnego Klubu nawet wtedy kiedy nie potrzeba.
ps: Sorx Rafi. Zanmy się od lat i to nic osobistego. Naprawdę w Klubie jest się do czego "dop...ić" od murawy poczynając przez parówy z cateringu po bardziej fundamentalne sprawy.
Ale od lata transfery wyglądają a) coraz ładniej b) coraz profesjonalniej.
Jak się tego nie widzi to sorx ale (absolutnie nie o złą wolę bo tu sami Pasiacy) ale o pewne zaczadzenie wspomnianą wyżej atmosferą "do d.py" można podejrzewać.
Khalidzie - brawo i dzięki!
Khalidzie oczywiście masz rację, ale osobiście myślę że post Rafiego jest raczej przejawem radości i ponownie kiełkującej od jakiegoś czasu nadziei w pasiackim sercu. Wszakże gołym okiem widać nową jakość transferów od czasu Covilo.
Trzeba być mocno przewrażliwionym jeśli w poście Rafiego odszukuje się 'przypierdoolenia'
Ależ Khalidzie drogi, przeca moje wypociny to tak dla hecy, taka satyra na dawne czasy z gościnnymi występami paru naszych ulubieńców.
Jaka w tym szydera, skoro to wszystko z przymrużeniem oka?
I absolutnie nie mam pretensji, choć dziwię się że gość z takim dystansem potrafił wziąć to choć odrobinę na poważnie :)
Przy transferach zagranicznych zawsze oczekiwania są na wyrost, więc ja liczę że nasz Ortega "Heine" Medina będzie hiszpańską wersją Visnakovsa, a nie Dudzica :D
Khal, Twój post w przeciwieństwie do do Rafiego jest po prostu niestrawny.
Ciągle czytamy na tym forum pojękiwania i stękanie, a Rafi strzeliłł dobrym humorem, aż rano pomimo fatalnej pogody po jego przeczytaniu zaświeciło słońce , zapewne dla wielu z nas.
Khalidzie bardzo mądra uwaga. Wystarczy wejść na twittera Pana Kmity, gdzie został wykorzystany post Rafiego. Wydźwięk raczej mało pozytywny że tak to ujmę. Trzeba pamiętać, że to forum nie jest tylko czytane przez sympatyków, kibiców Cracovii . . .
Jak dla mnie kolejny transfer przemyślany. Zawodnik pozyskany na skrzydło, czyli na pozycję która u nas kuleje. Filmik pokazuje, że facet w lidze greckiej na pewno silniejszej niż nasza potrafił narobić wiatru. Poza tym w rezerwie Valencii też nie grywają jakieś tam tłumoki tylko osoby z potencjałem na jakimś konkretnym poziomie. Widać, że wszystkie transfery były robione z głową po cichu. Miro tak jak wspomniał Khalid najlepszy transfer od wielu lat. Jeden z najlepszych defensywnych naszej ligii. Sreten też pokazał w tych 3 meczach, że nie jest gościem w ciemię bitym i w tych 3 meczach najjaśniejsza postać naszej defensywy. Polczak dla mnie też jest wzmocnieniem i nadzieją na lepszą rundę. Jendrisek może jeszcze nie pokazał pełni umiejętności, ale gra tyłem do bramki i zagrania z pierwszej piłki do skrzydła to jednak rzadko spotykane u nas w lidze. Dla mnie trener Podoliński naprawdę wykonuje dobrą robotę i jakieś efekty już widać. Co do całej reszty lepiej czasem pomyśleć dwa razy przed skrobnięciem posta bo forum nie jest śledzone tylko przez nas kibiców Cracovii. . .
P.S.To nie jest uwaga tylko do postu Rafiego, ale ogólna: jakie jest nasze gniazdo wszyscy wiemy, ale żeby jeszcze samemu do niego srać . . .
w pełni popieram Khalida pozostając w głębokim szacunku i sympatii do Rafiego zdanie z poprzedzającego mój posta: "Trzeba pamiętać, że to forum nie jest tylko czytane przez sympatyków, kibiców Cracovii . . . " i to co zobaczyłem na twitterze pana "redaktora" skłaniają mnie do wyrażenia tegoż poparcia - zwracając też uwagę na wszechobecne negatywne myślenie i budowanie atmosfery klęski na Pasach - od lat o tym mówię i od lat spotyka mnie za to czasem lepsze czasem gorsze traktowanie. Z nastawianiem i tak ten transfer będzie do d..., tudzież no dobra gość jest dobry ale nam go Legia zaraz zabierze itp. to my daleko nie zajdziemy.
Rafi doceniam wartość literacką i rozumiem że nie było to z chęci przywalenia się - jednak niestety posty tego rodzaju wykorzystują różne kmiotki żeby pluć na Cracovię - przykre ale prawdziwe
pozdrawiam :)
i znowu niesmak bo jakze to mozna być gotowym do gry od razu .....tak bez nauki taktyki.....
RP wspomniał, że Armiche jest w trakcie sezonu - może zobaczymy go na boisku już w Łęcznej ?
Jak chciałem coś konstruktywnego zrobić i zaproponowałem uszyć małą flagę jumpmana w podzięce za gola w derbach dla Miro Covilo, to nikt nie podjął tematu.
Ale już jakikolwiek negatywny wydźwięk rozwlekany jest momentalnie i interpretowany na setki sposobów. Może faktycznie coś w tym jest, że nie jesteśmy nastawieni na cel, tylko na problem (a zwłaszcza ich wyszukiwanie).
Naprawdę nie miałem zamiaru narobić zamieszania. Uważam że umiejętność śmiania się z samego siebie to cenna rzecz i naprawdę warto raz na jakiś czas zmniejszyć ciśnienie.
[url=http://postimage.org/][img]http://s4.postimg.org/9a9c7zki5/why_so_serious.jpg[/img][/url]
Ależ ja też uważam, że dobrze jest umieć się śmiać z samego siebie ;) dlatego jak przeczytałem Twojego posta to naprawdę się uśmiałem. Tylko niestety zrozumiałe w tym kontekście jest to tylko przez kibiców Cracovii, a reszta kmiotków odbiera to w zupełnie inny sposób . . .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)