Gondor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Twixxx Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > O ile sie nie myle, wszystkie rozmowy w tym
> kraju
> > prowadzone liniami analogowymi, czy tez
> cyfrowymi
> > (komorkowe) sa nagrywane.
> > Jest to obowiazek ustawowy operatora.
> > Nagrania moga zostac skasowane po 5 latach.
>
> O jakiej ustawie mówisz?
> Przecież nie byłoby to zgodne z konstytucją!
I masz racje Gondor.
Zle i nieprecyzyjnie sie wyrazilem.
Decyduje oczywiscie nie ustawa, a zapisy prawa telekomunikacyjnego.
I operatorzy gromadza jedynie dane bilingowe (kiedy, kto, z jakiego nr, na jaki nr dzownil, ile czasu, za jaka kase).
Dane pzechowywali 2 lata, pozniej byla jakas dyskusja o powiekszeniu tego okreasu do 5 lat - ale nie wiem, czy to przeszlo.
Czyli MKS udowodnilby (przy oczywiscie dostepie do bilingow) fakt zaistnienia polaczenia, ale na jaki temat rozmawiano - juz nie :)
-
-
PLAY - OFF 2015 (temat zbiorczy) | 1/4 finału - Cracovia vs Podhale Nowy Targ | ... i koniec sezonu dla Pasów (pr...
Wojcieszek Napisał(a):
> Sanok dostał tylko karę, ponieważ na grudzień
> PZHL zawiesił obowiązywanie przepisu dla
> drużyn, które oddawały młodzieżowców do
> Reprezentacji. Dla przykładu Sanok oddał dwóch
> zawodników na kadrę - więc zamiast 4 mógł
> wystawić 2.
A skażitie mi pażałusta druzja dla dobra szajbu w Polsze kuda wasza kamanda z Centralnej Ligi Juniorów?
Ili dla dobra szajbu w Polsze wy sagłasili tolko czetyrioch malczikow w kamandu?
Ja znaju i słyszaju szto u was malczikow cełyje zakłady.
...to tak w stylu aktywu hokejowego z naszego kraju
...poza tym jak można karać za coś co jest zawieszone...dobre tłumaczenie,dobre tak jak to wasze szkolenie młodzieży
Dobra koniec.Za miesiąc będziecie prężyć muskuły w ładnej hali w Krakowie. Potęga hokejowa ba wręcz tygrys. Tylko żeby nie było płaczu że Radzik czy inny Pasiut przyjechali bez kija czy łyżew. Chociaż wtedy będzie można wszystko zwalić na te pasożyty z Cracovii-choć już teraz całkiem poważnie pragnę zwrócić uwagę na fakt że PRZEZ CRACOVIĘ PARU POTENCJALNYCH KADROWICZÓW STRACIŁO RYTM MECZOWY. Naprawdę jestem tym bardzo zaniepokojony...
Pasiak64 Napisał(a):
> -----
> > Kausz Napisał(a):
> >
>
> > > Jeżeli obwiązuje regulamin PHL to werdykt
> był
> > jasny w zasadzie i pretensje możemy mieć
> tylko
> > do siebie.
> >
> No właśnie sprawa nie jest taka oczywista.
> Jeżeli decyzja została podjęta w oparciu o
> regulamin PHL to została podjęta wadliwie,
> ponieważ w tym samym regulaminie jest napisane,
> że protest trzeba zgłosić komisarzowi do 60
> minut a NT zgłosił protest na drugi dzień i do
> PZHL!!! Przecież mamy wiele takich sytuacji, że
> ktoś jest ewidentnie winny ale sprawa się
> przedawniła, adwokaci "biorąc" jakąś sprawę w
> pierwszej kolejności sprawdzają sprawy formalne
> a nie zastanawiają się czy ktoś jest winy czy
> niewinny. Skoro wspominany Pan z PHL podjął się
> weryfikacji " z automatu" to powinien się zabrac
> do roboty wieczorem we środę lub wcześnie rano
> aby ewentualne decyzje mógł podjąć do 10,00
> dnia w którym był zaplanowany następny mecz.
>
> Jeżeli natomiast sprawę podjęto na wniosek NT
> to nie ten Pan powinien się tym zajmować
> ponieważ protest został złożony do PZHL i WGiD
> powinien go rozpatrywać.
Wiesz jak to jest w Polsce. ..Dostali "cynk"/skargę/protest" od Podhala. Radośnie przyłożyli głównemu oponentowi ekipy z PZHL walkower...a potem się okazało ,że kompletnie nieformalnie. No to zaczeło się odkręcanie ,że z urzędu itp. ...ale w swojej nieudolności też zrobili to nieformalnie. [ to wszystko to oczywiście hipoteza przykładowa - ale tak to w Polsce nie tylko w PZHL działa]
luka post nad postem Wojceiszka masz moja odpowiedz, powtorze jeszcze raz - NIE POWTARZAJCIE glupot bo nie bylo zadnej kary,
faktycznie kara byla za to, ze 20 lutego zapomniano dopisac "M" przy jednym z juniorow ale grala ich 4
a co do szkolenia mlodziezy to obejrzyj sobie tabele CLJ :-)
@ raf_jedynka
Dla mnie nie jest to żadna nadinterpretacja. Jest wymóg 4 opisany w regulaminie i jest kara za brak. Jednocześnie nic nie jest napisane o tym że można w jakiś sposób wymóg ten złagodzić chociażby na podstawie zwolnienia lekarskiego.
@Pasiak64
Terminy które opisujesz dotyczą trybu protestu. Wersja oficjalna jest taka że "orzeczenie" zostało podjęte w trybie weryfikacji protokołu gdzie terminy te wprost nie obowiązują. Czy można udowodnić że i tym trybie powinni nie wiem ale można próbować w odwołaniu.
@Khalid
No właśnie wiem jak to jest w tym kraju, wiem też jak to wygląda od kilku lat w PZHL czyli co się tam dzieje i jakie mamy notowania u Łżeekipy i dlatego ponownie zacytuję mądrzejszych od siebie:
"i Marsellus kurwa wiedział i Antwan powinien kurwa wiedzieć lepiej"
@luka
Sory nie złapałem szydery
z_sanoka Napisał(a):
> luka post nad postem Wojceiszka masz moja
> odpowiedz, powtorze jeszcze raz - NIE POWTARZAJCIE
> glupot bo nie bylo zadnej kary,
> faktycznie kara byla za to, ze 20 lutego
> zapomniano dopisac "M" przy jednym z juniorow ale
> grala ich 4
>
> a co do szkolenia mlodziezy to obejrzyj sobie
> tabele CLJ :-)
NIE POWTARZAM GŁUPOT o jakiejś karze tylko ODNOSZĘ SIĘ DO POSTU
Jakbym był tak złośliwy i dowcipny jak Ty to napisałbym Ci tylko "a na jakim poziomie rozgrywek międzynarodowych występuje reprezentacja złożona z m.in. tych liderów CLJ i np. jacy zawodnicy byli ostatnio draftowani?"Ale nie jestem więc pociągnę dalej. Nie czepiam się specjalnie nikogo. Chodzi o to ze szkolenia w Cracovii praktycznie nie ma a tam gdzie jest to i tak wszystko w sumie jest do d...y. Na jakim poziomie są Ci nasi juniorzy.Tylko JEDEN Polak gra w ekstraklasie( i to na przemian z występami w drużynie z zaplecza) poza granicami kraju. Jakoś o resztę naszego narybku NIKT SIĘ NIE BIJE. I jest to winą tylko tych co rządzą polskim hokejem. Sponsorów takich jak Comarch,Ciarko,kiedyś Wojas czy Dwory powinna w sumie interesować tylko pierwsza drużyna.Za rozwój dyscypliny odpowiada PZHL. Ile dzieci w Polsce umie jeździć na łyżwach? Ile klas miało w roku szkolnym choć raz zajęcia na lodowisku? A komentarze (być może nie Twoje) nie szkolicie to nie będziecie z nami grać można wsadzić w d..e.Można odszczekać :kupcie łyżwy i rękawice dla kadry a nie z płaczem do mediów bo na repre puścili bez sprzętu.Oczywiście wszystko zmieni przepis o 4 młodzieżowcach którym wystarczy przejechać pół lodowiska albo posiedzieć na ławce kar.
Kausz Napisał(a):
> @ raf_jedynka
>
> Dla mnie nie jest to żadna nadinterpretacja. Jest
> wymóg 4 opisany w regulaminie i jest kara za
> brak. Jednocześnie nic nie jest napisane o tym
> że można w jakiś sposób wymóg ten złagodzić
> chociażby na podstawie zwolnienia lekarskiego.
>
> @Pasiak64
>
> Terminy które opisujesz dotyczą trybu protestu.
> Wersja oficjalna jest taka że "orzeczenie"
> zostało podjęte w trybie weryfikacji protokołu
> gdzie terminy te wprost nie obowiązują. Czy
> można udowodnić że i tym trybie powinni nie
> wiem ale można próbować w odwołaniu.
>
Raf ale dalej nie ma w tym logiki, ponieważ z tego sprawdzania z urzędu powinno mu wyjść że w NT Rosjanin rownież nie jest Polakiem. Decyduje protokół, po to się go wypełnia w innym przypadku NT mógłby w każdym meczu nie zaznaczać młodzieżowców a potem mowić że w meczu grało 6. Skoro jest taki obowiązek to trzeba to robić prawidłowo. Gdyby przez pomyłkę wpisał innego zawodnika np. Daniela Kapicę a grałby Damian Kapica to jest walkower za grę nieuprawnionego zawodnika pomimo tego że ten drugi jest formalnie zgłoszony do rozgrywek.
Te slowa adresuj do kogos z PZHL a nie do mnie :)
Wysyp prawników, wysyp śledzych...
Wszyscy są *&^% tylko nie my.
W tym klubie nigdy nie dojdzie do sanacji skoro zło widzi się tylko na zewnątrz.
Jak się chce zmieniać świat, to zdecydowanie należy zacząć od siebie, Bracia Pasiacy.
Na interii
[color=#FF0000][url=http://sport.interia.pl/plh/news-mmks-podhale-nowy-targ-prezes-agata-michalska-pokazalismy-ja,nId,1692995][color=#006600]pani Michalska mówi różne rzeczy[/color][/url][/color]
z deczka wkurzające w różnych momentach, ale chyba warto - może nie tyle przeczytać, ale jednak znać, by wiedzieć to i owo...
A gadanie tu i ówdzie, bodaj przez pana Ziętarę, że byli lepsi bo prowadzili 2:1 i nikt nie może powiedzieć, że to przez to chcieli walkowera, jest guzik warte - jak wszyscy wiedzą, to jest play off i gra się do pewnej liczby zwycięstw. Fakt, że byli "punktowo" w lepszej sytuacji w żaden sposób nie świadczy o tym, że by potem wygrali...
A jeśli, jak mówią, ważny jest papier, to czemu nie zdyskwalifikowali Podhala za wpisanie zawodnika z Rosji o mniej polsko brzmiącym nazwisku niż Kalus?
Co nie zmienia faktu, że walkower był zgodny z przepisami, ale tryb załatwienia tego i otoczka - delikatnie mówiąc - skandaliczne.
Twixxx Napisał(a):
> Gondor Napisał(a):
> -----
> > Twixxx Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > O ile sie nie myle, wszystkie rozmowy w tym
> > kraju
> > > prowadzone liniami analogowymi, czy tez
> > cyfrowymi
> > > (komorkowe) sa nagrywane.
> > > Jest to obowiazek ustawowy operatora.
> > > Nagrania moga zostac skasowane po 5 latach.
> >
> > O jakiej ustawie mówisz?
> > Przecież nie byłoby to zgodne z konstytucją!
>
> I masz racje Gondor.
> Zle i nieprecyzyjnie sie wyrazilem.
> Decyduje oczywiscie nie ustawa, a zapisy prawa
> telekomunikacyjnego.
> I operatorzy gromadza jedynie dane bilingowe
> (kiedy, kto, z jakiego nr, na jaki nr dzownil, ile
> czasu, za jaka kase).
> Dane pzechowywali 2 lata, pozniej byla jakas
> dyskusja o powiekszeniu tego okreasu do 5 lat -
> ale nie wiem, czy to przeszlo.
>
> Czyli MKS udowodnilby (przy oczywiscie dostepie do
> bilingow) fakt zaistnienia polaczenia, ale na jaki
> temat rozmawiano - juz nie :)
Najgorsze jest to, że mimo, że pzhl i wszystkie zjebotwory jemu podobne, pozycji nie ma żadnej (w przeciwieństwie do pzpnu) to mogą sobie nas bezczelnie dymać i nikt się za nich nie weźmie. Nikt.
Działają jawnie, w porozumieniu, z premedytacją i skurwysyńsko przeciw nam i ani my, ani klub, ni ministwerstwo nie mogą lub nie chcą zrobić nic.
Co z tego, że regulacje i ich własne inne przepisy są po naszej stronie, co z tego że nam się należą walkowery za 2 pierwsze mecze (bez usprawiedliwiania naszego ewidentnego błędu w trzecim) co z tego, że mielibyśmy nagraną rozmowę, jutro pojawi się wyssany z kozy komunikat rodem z pzpru i cześć.
A następnym razem jak podhamie przyjedzie to 10 osób na czele z naiebanymi doktorem UEKu i byłym spikerem, co cieszyli się jak dzieci w trakcie i po przegranym w Krakowie II meczu, ku uciesze kacapów, zaśpiewa: jeb4ć podhamie i temat się skończy.
Żadne słowacje, nikt nikomu nie będzie też zabraniać gry w kadrze (bo jakim prawem) z resztą kowalówki (nie liczę bramkarza) i w zasadzie wszyscy reprezentacyjni obrońcy zrobili wszystko (w zasadzie więcej niżli by nic nie robili, nawet nie grali) aby bezpowrotnie stracić miejsce w reprze.
Radzik nie będzie chciał? Jest obecnie najlepszy w polsce, nie wiadomo co z sekcją u nas, a Polak bramkarz w tym okienku będzie na wagę złota.
Prawda jest taka, że 3 miesiące wpłacimy w terminie kaskę za udział w pro lidze z naszym budżetem o 1/3 mniejszym w kolejnym sezonie, z trenerem co potrafił cuda i był wielki, ale przez 10 lat nie zagraliśmy ani jednej rundy grając dobrze w przewagach. ;)
Na puchar kontynentalny to sobie z Tychami możemy pojechać...
Irytuje mnie na tym forum napierdalanie na wszystko, ale tym razem obawiam się, że ten walkower jest pewnym symbolem upadku hokeja, co niby widać od dawna, ale każdy się oszukuje, że nagle Filipiak się otrząśnie, albo ktoś weźmie z końcu za te psy z pzhl itp.
Post rafa doprowadził do tego, że wreszcie przeczytałem Regulamin. Cóż... muszę się z Tobą zgodzić rafie w całości. Napiszę tyle, że moim zdaniem w pełni dopuszczalne prawnie jest usprawiedliwienie zaświadczeniem lekarskim nieobecności zawodnika u -23, a walkower jest bezpodstawny. Uzasadnienie decyzji, w części dotyczącej zaświadczeń lekarskich, dla mnie jest czystej wody absurdem. Nie wybielam nikogo z MKS-u, nie odnoszę się do szkolenia młodych hokeistów, a piszę wyłącznie o prawnych aspektach tej konkretnej sprawy. Nie łudzę się przy tym, że walkower zostanie uchylony. Trudno traktować poważnie 3 - osobową Komisję Odwoławczą, która zalana 1 odwołaniem w fazie PO, nie była w stanie wydać swojej decyzji, jaka by ona nie była, wczoraj.
z_sanoka Napisał(a):
> Te slowa adresuj do kogos z PZHL a nie do mnie :)
Zawsze możesz sam przekazać panu Chwałce jak wpadnie do was z gospodarską wizytą
Kto by mnie tam posłuchał.
Ciebie to co innego w końcu jesteś z miasta hokeja.
sterby Napisał(a):
> Wysyp prawników, wysyp śledzych...
> Wszyscy są *&^% tylko nie my.
> W tym klubie nigdy nie dojdzie do sanacji skoro
> zło widzi się tylko na zewnątrz.
> Jak się chce zmieniać świat, to zdecydowanie
> należy zacząć od siebie, Bracia Pasiacy.
(tu)
Czyszcząc swoje podwórko nie można zasłaniać oczu na jawne łamanie ustanowionych reguł również przez decydentów.
Ustawienie spraw na nogi u nas nie gwarantuje w żadnym wypadku takich ekscesów regulaminowych gdzie "mętna woda" pozwala pływać każdym leszczom i kąsać cienkim okoniom.
Jedno nie wyklucza drugiego - siebie też trzeba umieć szanować.
Nie sądzę aby ktoś z piszących na tym forum ( pomijam leszczy z NT i Sanoka) widział tylko zło na zewnątrz. Natomiast ty Sterby widzisz tylko zło w środku?
Ze wspomnianego wyżej wywiadu na Interii, mnie osobiście najbardziej wkurzyło wstępne stwierdzenie Białońskiego:
[i]MMKS Podhale sprawiło największą niespodziankę, eliminując w ćwierćfinale mistrzostw Polski trzykrotnie bogatszą Comarch/Cracovię.[/i]
Taaak, "rozgromili" nas w trzecim meczu 5:0, strzelając dwie bramki, a tracąc cztery.
*KSC* Napisał(a):
> sterby Napisał(a):
> -----
> > Wysyp prawników, wysyp śledzych...
> > Wszyscy są *&^% tylko nie my.
> > W tym klubie nigdy nie dojdzie do sanacji skoro
> > zło widzi się tylko na zewnątrz.
> > Jak się chce zmieniać świat, to zdecydowanie
> > należy zacząć od siebie, Bracia Pasiacy.
>
> (tu)
No Panowie śmiało przodem
Pójdziemy za Wami jak za Mojżeszem przez Morze Czerwone
*KSC* Napisał(a):
> sterby Napisał(a):
> -----
> > Wysyp prawników, wysyp śledzych...
> > Wszyscy są *&^% tylko nie my.
> > W tym klubie nigdy nie dojdzie do sanacji skoro
> > zło widzi się tylko na zewnątrz.
> > Jak się chce zmieniać świat, to zdecydowanie
> > należy zacząć od siebie, Bracia Pasiacy.
>
> (tu)
(tu)(tu)(tu)(tu)(tu)(tu)(tu)(tu)(tu)(tu)(tu)(tu)
No proszę jest i Aaron
[b]@#$$%^[/b] mnie bierze, jak sobie pomyślę, że teraz ewentualnie / prawdopodobnie / na pewno mieliśmy być na meczu Siedleckiego ! :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)