Mecz mega słaby, ważny brak porażki w kolejnym meczu. Przyjdzie czas że zaczną i wygrywać.
I w gruncie rzeczy uważam, że mecz z Lechem bedzie łatwiejszy niż z drwalami z Bielska. Łatwiej grać z kimś kto nie tylko stoi i wali dzide do przodu
-
-
(GLOS) [21] Podbeskidzie BB - Cracovia 1 - 1 (0-0)
Oby tylko mecz ten nie pozbawił nas pierwszej 8.
torreador Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Rasputin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Budzik mecz na chodzonego, myślami jakby już
> w
> > niedzielnej Lidze+ extra.
>
>
> Oczywiście myśli ww jakich butach się tam
> pojawić. może walonki?
Koniecznie różowe... :)
Ani my ani Podbeskidzie nie zasłużyliśmy choćby na punkt. Jako, że ktoś te punkty musiał zdobyć to remis jak najbardziej sprawiedliwy. My strzeliliśmy po błędzie indywidualnym, oni również. Szkoda bo po Śląsku miałem spore nadzieje. Jak widać był to tylko wypadek przy pracy.
Rabarbar_1 Napisał(a):
> Mecz mega słaby, ważny brak porażki w kolejnym
> meczu. Przyjdzie czas że zaczną i wygrywać.
> I w gruncie rzeczy uważam, że mecz z Lechem
> bedzie łatwiejszy niż z drwalami z Bielska.
> Łatwiej grać z kimś kto nie tylko stoi i wali
> dzide do przodu
To Lecha czeka ciężki mecz w takim razie :)
jajos1992 Napisał(a):
> Oby tylko mecz ten nie pozbawił nas pierwszej 8.
Czego?
Może i większość osob uważa ze nie mamy szansa na pierwszą 8 ,ale to są zawsze emocje i każdy tam ma nadzieje i spekuluje na ten temat . Mogło by na prawdę być dobrze jeśli byśmy wygrali w Bielsku bo było by 26 pkt i zawsze jakaś tam wiara jest. Po za tym teraz górniki grają ze sobą , bełchatów z piastem to by troche potracili pkt na wzajem.. Chociaż by na Lecha przyszło więcej wiary bo i fajny termin oraz przede wszystkim mecz zgodowy.
Myślę, że mamy szanse na pierwszą ósemkę. Nawet nie powinno być z tym większego problemu. Dokładnie to sprawdziłem. Trzeba wcześnie wstać i udać się na pętlę tramwajową w Borku Fałęckim albo Bronowicach. W zależności od dnia tygodnia [b]pierwsza ósemka[/b] odjeżdża około 5-tej rano.
to jest dobry motyw na kolejny spot reklamowy - za rok wladowac pilkarzy o 5 do tramwaju i cyknac im fote.
Leesior Napisał(a):
> Myślę, że mamy szanse na pierwszą ósemkę.
> Nawet nie powinno być z tym większego problemu.
> Dokładnie to sprawdziłem. Trzeba wcześnie
> wstać i udać się na pętlę tramwajową w Borku
> Fałęckim albo Bronowicach. W zależności od
> dnia tygodnia pierwsza ósemka odjeżdża około
> 5-tej rano.
Dobre ,na prawde dobre :D
Żarty żartami, ale to naprawdę jest dobry pomysł na spot. ;)
Mimo tak słabego poziomu traktuję ten mecz w kategorii 2 punktów straconych, a nie 1 zyskanego. Na plus Kapi, fajne wejście Dąbrowskiego, no i oczywiście Miro i Sreten - ta dwójka rewelacja.
Myślałem, że mamy już drużynę, ale się rozczarowałem.
Tak jak przewidywaliśmy - brzydki mecz walki, w którym oba zespoły dość skutecznie się zneutralizowały (choć PBB było w tym elemencie lepsze). Cieszę się, że nie odstawaliśmy dużo pod względem waleczności - PBB w tym jest chyba najlepsze w lidze na tą chwilę. Ale my się dopiero uczymy takiej gry, a RP kładzie na to duży nacisk więc i my się wyrobimy. Wynik sprawiedliwy. Głupiego faulu Polczaka komentował nie będę - musiał mieć jakieś zwarcie na neuronach.
Martwi mnie bardzo ogromna ilość strat i niedokładnych podań. W rozgrywaniu nie widzę drużyny tylko zlepek zawodników, gdzie każdy chce grać coś innego. Brakuje też pokazywania się do zagrania i rażą w oczy duże odległości między zawodnikami. To priorytet do poprawy. Cieszy natomiast dość poprawna gra w obronie - w porównaniu z tamtą rundą i poprzednim sezonem to krok milowy. Sreten zagrał dziś niemal bezbłędnie. Brawo.
No cóż, uważałem, że remis w Bielsku będzie sukcesem, ale po tym 90-minutowym komedio-dramacie wcale już taki pewny tego nie jestem.
Klasowa drużyna spokojnie dowiozłaby zwycięstwo do końca meczu, bo PBB było dramatycznie słabe i w obronie i w ataku. Niestety nie jesteśmy klasową drużyną i chore sny o pierwszej ósemce odlatują jak bańka mydlana.
Pilarz, poprawa(?) gry obronnej czy szalejący na środku Kapustka nie wystarczą do wygrywania gdy z przodu mamy trzech parodystów.
Podbeskidzie ma do farta w każdym meczu w zeszłym roku karny po ręce Nykila w tym karny po dośrodkowaniu z wolnego którego nie było i niestety znowu przy udziale Marciniaka jak ze Śląskiem.
Ten gość ma jakiegoś pecha do wydumanych fali /Z Tychami zrobił go Rocki a tu Sokołowski/ w tym miejscu na boisku.
Zagraliśmy beznadziejnie i oglądanie tej parodii piłki kopanej było męką dla oczu i umysłu. Karny słuszny, choć co odbiło Polczakowi będzie pewnie na zawsze tajemnicą. Nie mniej miałem odczucie, że sędzia Borski prędzej czy później da szansę na wyrównanie PBB. Gwizdnięcie wolnego po starciu Marciniaka z Sokołowskim czy Wdowiaka z Iwańskim to wyższa szkołą sędziowania. Nie wiem co ta kurwa do nas ma!
Nie ogladalem meczu , tylko sie posilkuje w drodze do domu internetem a tam czytam wypowiedz Polczaka :
Nie faulowalem go tylko tak to wygladalo jak by potknol sie o czyjes nogi ...:) cytat z glowy mojej.
Wiec jak to jest , kto klamie ?
Polczak i Budzik dziś grali w drużynie Bielska ;) Polczaka to trzeba by przeswietlic czy czasem czegoś u buka nie postawił bo to co zrobił nie mieści się w glowie. Bielsko dziś by nam nic nie stzelilo bo byli za słabi to oczywiście sami robimy im prezenty. Szkoda gadać i szkoda 2 punktów
Trzeba przyznać, że nasza bramka też z dupy i można by też prześwietlić Peskovicza.
Brak skrzydłowych aż nadto rzuca się w oczy - wszak Marciniak i Nykiel takowymi nie są. Po drugie - zupełna nieumiejętność oddawania strzałów z dalszej odległości (po odejściu Kosanovica i Bolievica takich zawodników w obecnej Cracovii po prostu nie ma).
To dwa bardzo poważne mankamenty tego zespołu. A pamiętajmy też, że Podbeskidzie zagrało dziś poważnie osłabione bez czterech podstawowych zawodników.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)