[quote='Dorwas' pid='1243250' dateline='1495117361']
Nie róbmy z Wdowiaka zbawcy. Moim zdaniem on wciąż nie ma umiejętność/warunków fizycznych (niepotrzebne skreślić) na EK. W gruncie rzeczy może w Sandencji nie przepadł, ale żeby robił tam za guru to też nie.
[/quote]
...dla mnie wystarczy, że znalazł się kilka razy w jedenastce Nice 1 liga.
-
-
Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak
No pewnie żaden zbawca. Taki Jendrisek go dla przykładu nakrywa czapką :D Pol roku gramy bez ANI JEDNEGO skrzydłowego ale Wdowiak z imponującą liczbą asyst jest zwykłym cieciem :D
5 dni później
Cracovia czy Sandecja? Dostosuję się. Przede wszystkim chcę grać
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/mateusz-wdowiak-cracovia-czy-sandecja-dostosuje-sie-przede-wszystkim-chce-grac,12104800/
Zadam pytanie , liczę na obiektywną odpowiedź :) Czy Mateusz dawał radę w Sandecjii ?
Przyznam szczerze , że rzadko oglądam 1 ligę i jestem ciekaw opinii na ten temat .
Jendrisek i Michalik out , Vestenicky być może też i sytuacja na skrzydłach jest nieciekawa ..
Może warto dać PRAWDZIWĄ SZANSĘ NASZEMU WYCHOWANKOWI , zamiast transferować jakieś wynalazki ... :)
Z tego co czytałem (bo też nie oglądałem) to dawał radę sobie całkiem nieźle. Tabisz stwierdził, że Wdowiak wraca do Cracovii. Jeżeli zatem Sandecja (lub ktoś inny) nie przekona go w jakiś sposób (znaczy da za mało....), to Wdówka od nowego sezonu zagra u nas.
I oby zagrał- czas pokazał, że lepiej stawiać na swoich chłopaków niż ściągać wynalazki za tysiące euro. Gdyby kasę za jedne taki transfer dano na szkolenie młodziezy efekty byłyby znakomite. Niby proste , ale dla Wielickiej albo za trudne albo za mało opłacalne.
Wystąpił w 14 spotkaniach (tj we wszystkich):
- w 10 spotkaniach w składzie wyjściowym
- zagrał w 6 meczy w pełnym czasie
- na boisku przebywał w sumie 973 minuty
- strzelił 1 bramkę
- asystował w przy 4 bramkach
- wybrany dwukrotnie do jedenastki Nice.
W tej chwili jest w wysokiej formie, którą nie zawdzięcza trenerowi Zielińskiemu.
Jestem ciekawy, jak się teraz sprawdzi w Pasach. Oby jak wielu innych poprzedników, którzy rozegrali się w pierwszej lidze.
[quote='kaleb' pid='1244874' dateline='1495614995']
Jestem ciekawy, jak się teraz sprawdzi w Pasach. Oby jak wielu innych poprzedników, którzy rozegrali się w pierwszej lidze.
[/quote]
Mam nadzieję, że jest lepszy od Mihalika, który zaczął bardzo obiecująco a kończy fatalnie .
Jedna bramka i 4 asysty (z czego 3 w jednym meczu) nie powalają na kolana.
Dla porównania u nas na jesieni zaliczył 1 bramką i 3 asysty grając głównie jako rezerwowy w 16 spotkaniach na 23 (Ex+PP+LE).
Mnie osobiście bardziej ciekawi opinia kogoś kto przynajmniej kilka meczów Sandecji oglądał. Same statystyki są porównywalne i za wiele nie mówią.
Widziałem go w kilku meczach i ciężko porównać jego wiosenne występ z jesiennymi. W Sandecji cała drużyna wiedziała co ma robić i Wdowiak szybko się wpasował, nie odstawał w defensywie, a łatwość z jaką tworzył przewagi była imponująca. Ale Sandecja grała szybko i to ewidentnie Wdowiakowi pasowało, a u nas pewnie znów będzie się musiał odnaleźć w taktyce meczenia buły i setek wrzutek na stratę.
Dzięki. Cieszy, że w defensywie wyglądał nieźle - to był jego najsłabszy punkt. Oby wrócił i ciągnął grę na skrzydle.
Jak ważnym piłkarzem dla Sandecji jest Wdowiak, było widać w bardzo dobrym meczu GKS Katowice - Sandecja...było po prostu wszędzie i to z korzyścią dla lidera. Gra Wdowiaka jest cały czas na tym samym poziomie...SEDNO leży w trenerze, albo w drużynie.
- Edytowany
Jeżeli sedno leży albo w tym, albo w tym, to nie mamy jednoznacznej odpowiedzi, prawda? Ja przypomnę, że Wdówka zagrał szereg bardzo dobrych meczów w Cracovii i nikt wtedy się nie zastanawiał, czyja to zasługa. Jak zaczął grać fatalnie, oczywiście wina miałaby spaść na Zielińskiego (albo drużynę).
Klucz leży chyba w tym, że Zieliński (inaczej niż np. Nawałka) ma osobowość "wycofaną", nie siedzi okrakiem na zawodnikach w czasie treningów i sparingów, nie kontroluje wszystkiego, nie "motywuje" wrzaskiem - opisywałem tu kiedyś, jak graliśmy sparing z Górnikiem na Kałuży, a ja siedziałem akurat 5 metrów od Nawałki - i nie dało się oglądać meczu, bo Nawalony bez przerwy coś wrzeszczał. No ale jak się okazuje, to, że trener bez przerwy się wtrąca, kontroluje, krytykuje - na naszych piłkarzy działa pozytywnie. Wyobrażam sobie, że w Górniku nikt się nie opierniczał na treningach (a raczej: nie wyobrażam sobie, żeby mógł się opierniczać, markować ćwiczenia, żreć frytki w MCDonaldzie itd)
...skąd ta teza, że zaczął grać fatalnie? widziałem szereg treningów, gdzie Zieliński nie zwracał uwagi na Wdowiaka, jak trenuje. Jedno jest pewne, Wdowiak nie pasuje do koncepcji Zielińskiego. Powrót Wdowiaka do Cracovii Zielińskiego, nic nie zmieni...dalej będzie zapchaj dziurą na 5-10 min.
[quote='szuwarek' pid='1245091' dateline='1495698545']
Gra Wdowiaka jest cały czas na tym samym poziomie...
[/quote]
...czyli na poziomie tzw. Nice 1 ligi, masz rację. Więc co ma tutaj trener do rzeczy? ;)
[quote='grat' pid='1245098' dateline='1495700340']
[quote='szuwarek' pid='1245091' dateline='1495698545']
Gra Wdowiaka jest cały czas na tym samym poziomie...
[/quote]
...czyli na poziomie tzw. Nice 1 ligi, masz rację. Więc co ma tutaj trener do rzeczy? ;)
[/quote]
...już gra na poziomie ekstraklasy :D
- Edytowany
Ja widziałem u Wdowiaka głównie słabość mentalną. Widać, że ma potencjał na naprawdę dobre granie, ale jakby się bał, że zawali i nie dostanie więcej szans. Jedna strata, druga i zaczyna się nerwowość, a do tego jego słabość fizyczna powoduje, że czasem brakuje mu umiejętności czysto defensywnych. Myślę, że to właściwie głównie kwestia ogrania i postawienia na niego przez trenera, by czuł, że po słabszym występie nadal będzie miał plac.
Kapustka pokazał (i Lewandowski) jak nadrobić masę i siłę. Wszystko w jego głowie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)