Wiem, że "nie zawodnik" ale dla mnie to jest członek Drużyny. Miałem (nie)przyjemność pożegnać się dziś z Tomkiem Gawędzkim, czyli Naszym Rzecznikiem Prasowym. Znacie gościa wszyscy, to ten co konferencje prowadził. Dziś ostatni dzień w Klubie... Kurczę... nie będę owijał w bawełnę - smutno mi i zły jestem o to. Nie podoba mi się, bo Tomek to była bardzo dobra, ładna, sympatyczna i otwarta "twarz Klubu". Strasznie mi przykro, że w przyszłym sezonie coś co było naszą bardzo mocną stroną już nią nie będzie.
[b]Tomek - wielkie, wielkie dzięki![/b]
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
a czemu odchodzi?
[quote]#post1717800 a czemu odchodzi?[/quote]
To jest bardzo dobre pytanie, ale ja nie umiem na nie odpowiedzieć. Wiem, że się (niestety) pożegnałem.
Podobno miała być kontynuacja, oby jednak nie było dużo ładnego gadania tylko. Żeby się nie okazało że większość zawodników zostaje, ale to była mowa o wychowankach. Z jkh odszedł shivonen do tego samego klubu co Henry, pewnie poszło o kasę, bo jkh nie ma obecnie sponsora strategicznego
[quote]#post1717800 a czemu odchodzi?[/quote]
...wincyj ludzi z podhala... jeszcze wincyj...
- Edytowany
[quote]#post1717954 [quote]#post1717800 a czemu odchodzi?[/quote]
...wincyj ludzi z podhala... jeszcze wincyj...[/quote]
Moja świętej pamięci babcia zwykła mawiać, że [i]"w życiu trzeba uważać o co się prosi, bo można to dostać"[/i], także tego...
Dobra, napiszę to bez ogródek i otwartym textem, bo przespałem się i widzę że dziś wcale mi nie przeszło. Temperatura tego trzyma mnie jak dobry termos. Serio. Na przykład mnie w tym momencie kompletnie wali, że Półbóg nr9 przegrał i nie pojedzie na mundial, mnie dręczy wczorajsze pożegnanie się nie z Mundialem Kopanym, tylko z Tomkiem. Ja "z pozycji klienta" znałem chyba wszystkich, którzy się w naszych wizerunkowo-medialno-piarowo-i-tym-podobnych strukturach przewinęli od 2012 roku. To jest 14 lat! Znaczy piszę to mając do porównania raczej spory kawałek czasu. Tylko proszę tego nie rozumieć jako krytykę innych, bo przysięgam - nie to mam na myśli, serio, wielu fajnych ludzi u nas się przewinęło, wielu. Tylko że... Tomek jest w tym gronie Wybitny Fachura, i to "przez duże Wu i przez duże eF". Naprawdę "naj", no to jest (słowo "był" jakoś mi jeszcze nie przechodzi przez klawiaturę) biały kruk. Do tego z zaangażowaniem emocjonalnym w sekcję, Klub, w relacje z zawodnikami (zwłaszcza z młodymi, ja widziałem na własne oczy i naprawdę wiem o czym piszę i zapewniam, że to nie jest pusty slogan, żeby ładnie wyglądało, tylko konkretny konkret), itp.
O to mi kaman że kompletnie nie kumam czemu tracimy z pokładu gościa, co jest cadillakiem wśród ludzi swojej branży. Kurczę... no tak... Bardzo mam o to nerwa.
--------------------------
Baj de łej, kolego @Jake Blues#10100 - ja tak sobie przemyślałem to pytanie, które zadałeś i żeby uściślić to ja pozwolę sobie odpowiedzieć jeszcze raz, wybacz, ale pytaniem na pytanie: a kto powiedział, że to on odchodzi?
Nie może być. To nie Marchewa napisał, że źle się dzieje w klubie, że niedobra decyzja. Jak to?
No to jak gościa wywalają. To się ŻK zapytaj pani prezes, jesteś szanowanym medium hokejowy i masz prawo. A nawet obowiązek. Wyjaśnijmy to publicznie od razu.
Pani Prezes musi mieć jakiegoś przeKocura na stanowisko rzecznika skoro dotychczasowy nie mógł pozostać. Bardzo jestem ciekaw kto to będzie 🤔
- Edytowany
[quote]#post1717972 Nie może być. To nie Marchewa napisał, że źle się dzieje w klubie, że niedobra decyzja. Jak to?[/quote]
Nie popadajmy w skrajności.
Zanim dam przykład to zaznaczę że nie jest to adresowane konkretnie do Ciebie kolego @MSC#10852, tylko taka sytuacja ogólnospołeczna mi się skojarzyła. Zauważam coś takiego... polityka i i politycy nam tę nikczemność uczynili... zauważam takie coś że my jako społeczeństwo dążymy do prostych i jednoznacznych linii podziału. Dzielimy się na klany, plemiona, bańki społeczne, zwał jak zwał, no dzielimy się na "my" i "oni". I ten podział bywa tak głęboki, że aby należeć do "my" to muszę wszystko "nasze" sławić a wszystko "ich" krytykować i zwalczać. Bywa nawet, że jak "my" w jakiejś kwestii nie mamy poglądów, to wystarczy, że "oni" jakieś mają i hokus-poku, w ten sposób "my" już też mamy. Odwrotne. No bo jak "oni" mają to znaczy że "ich" są złe, głupie, szkodliwe itp... No... i mi się taki schemat bardzo nie podoba. Bardzo-bardzo. Zatem, wracając do naszej sytuacji - ja NIE piszę, że "źle się dzieje w Klubie". Ja mam wiarę w Nasz Klub, w Jego Właścicieli i w Jego Władze. I zarówno Klub, jak i Właścicieli jak i Władze darzę nie tylko wiarą, ale także zaufaniem i popieram. I uważam, że "generalnie jest dobrze, zmierzamy (nie zmierzaJĄ tylko zmierzaMY, bo ja się utożsamiam) w dobrym kierunku". Natomiast ta jedna konkretna decyzja - nie podoba mi się, nie rozumiem jej, nie popieram jej. Ot i tyle.. Mam jakąś asertywność i mam jakiś na tyle niedzisiejszy i nieelastyczny kręgosłup, że nie zamierzam udawać, że jest inaczej. Mam coś, co mnie nurtuje, z czym cieżko mi się pogodzić - po to jest Forum, że mogę to sobie tu wyrazić. I to dokładnie robię. To nie jest "wypowiedzenie lojalności Klubowi". Jeśli tak moja postawa ma być odebrana, no to... szkoda i przykro mi będzie, bo ja nie w ten deseń to pisałem. [b]Jest jakiś aspekt, w którym mam odmienny pogląd i to po prostu wyrażam, co w niczym nie zmienia faktu, że "ogólnie" zarówno Klub, jak i Jego Właścicieli jak i Jego Władze szanuję, popieram i darzę zaufaniem. Pod tym względem absolutnie nic się nie zmieniło.[/b]
A czemu akurat ten temat? Hmmm, coś mi właśnie przyszło do głowy. Wiecie - to jest sport, rywalizacja, gramy w lidze, tak? Czyli skoro liga, no to oczywistością jest, że jest jakaś kolejność, ktoś wyżej, lepszy, ktoś niżej, słabiej itp. Można kluby ułożyć w kolejności wg wyniku sportowego w sezonie zasadniczym. Można wg plejoffu, można pod względem wielkości budżetu, można pod względem średniej wieku, można według frekwencji na trybunach, można wg skuteczności pałerplej i-tak-dalej-i-tak-dalej. I właśnie sobie pomyślałem, że można też ułożyć kluby według otwartości na media i warunków pracy dla mediów oraz jakości działu który tym mediom ma wyjść naprzeciw. Ja nie miałem nigdy akredytacji innego klubu niż Nasz, zaznaczam, zatem to co napiszę to jest "na bazie informacji z 2giej lub jeszcze dalszej ręki". Jakie miejsce w lidze mamy za zasadniczy wiemy, jakie za plejof wiemy, jakie za frekwencję wiemy, jakie za średnią wieku wiemy, jakie za pałerpleje wiemy i tak dalej... A czy wiecie jakie mamy za "otwartość, warunki dla mediów i gotowość wyjścia im naprzeciw"? Według mojej wiedzy pod tym względem jesteśmy nr1 ligi, ewentualnie nr2 ligi. Wg mojej wiedzy w tej lidze są dwa kluby znacząco wystające ponad "standard plastikowej" pod tym względem. Nie ręczę, że tak jest w istocie, bo jak wspomniałem - osobistych doświadczeń do porównania nie mam, ale według tego co słyszę to jesteśmy zdecydowanie w czubie ligi pod tym względem. Więc ten aspekt... oki, poprawiać, ulepszać, rozwijać, szukać mankamentów nad którymi trzeba popracować, coś zmienić itp - tak, to wszystko tak. Ale "rewolucja"? Hmmm, no może faktycznie jakieś przekocurstwo nas czeka, niemniej... no ja w swojej prostej łepetynie zwyczajnie nie kumam czemu rewolucję robimy tam gdzie byliśmy na tle ligi akurat najmocniejsi (lub jednymi z najmocniejszych).
--------------------------------
[quote]#post1717977 No to jak gościa wywalają. To się ŻK zapytaj pani prezes, jesteś szanowanym medium hokejowy i masz prawo. A nawet obowiązek. Wyjaśnijmy to publicznie od razu.[/quote]
Miłe to co napisałeś kolego, ale przeceniłeś mnie. Akredytacja mi się skończyła. Jak będzie konferencja... pewnie przed sezonem 26/27 jakaś będzie, i jeśli będę miał zaszczyt i przyjemność otrzymać kolejną akredytację - tak, zapytam i o to. Jak nie, no to trudno. Co w niczym nie zmienia faktu, że swój pogląd to ja raczej wyrobiony mam.
--------------------------------
Na koniec dodam, że bardzo chętnie dowiem się, że tak właściwie to głupia kaczka zrobiła problem w miejscu, gdzie go nie ma, że to był Prima Aprillis i w ogóle poruszyłem nieistniejący temat i że jakiś niepojęty debilizm mi spod klawiatury wyszedł, bo przecież temat nie tylko nie istnieje, ale też nigdy nie istniał. Tak, biorę taką wersję na klatę w ciemno. I to z przyjemnością. [i]Święta miłości kochanej Cracovii, (...) Byle Cię można wspomóc, byle wspierać, nie żal wyjść na debila, nie żal i umierać.[/i]. Proste.
Takie opowiadanie się zawsze po czyjejś stronie konfliktu wynika podobno z konstrukcji psychicznej człowieka. Człowiek potrzebuje dla własnego komfortu psychicznego i spokoju w mózgownicy mieć wszystko poukladane, ten przyjaciel a ten wróg. Tak więc politycy tego nie sprawili tylko to wykorzystują.
Mój prywatny pogląd do tego jest jeszcze taki, że kibicowanie doskonale się w to wpisuje. Tak przy okazji 😉
[quote]#post1717977 No to jak gościa wywalają. To się ŻK zapytaj pani prezes, jesteś szanowanym medium hokejowy i masz prawo. A nawet obowiązek. Wyjaśnijmy to publicznie od razu.[/quote]
Ciężko to nazwać "wywaleniem". Tomek miał umowę do końca marca 2026 i po prostu zostało mu zakomunikowane, że nie będzie ona dalej przedłużona. Jakby przed końcem umowy został zwolniony to wtedy można by to nazwać "wywaleniem".
[quote]#post1717965 [quote]#post1717954 [quote]#post1717800 a czemu odchodzi?[/quote]
...wincyj ludzi z podhala... jeszcze wincyj...[/quote]
Moja świętej pamięci babcia zwykła mawiać, że [i]"w życiu trzeba uważać o co się prosi, bo można to dostać"[/i], także tego...[/quote]
Chciałbym żeby to można było nazwać tylko "nierozsądną, szyderczą prośbą", która może się spełnić ale równie dobrze nie musi... niestety😔
- Edytowany
Kompletnie niezrozumiała decyzja. To był człowiek w pełni utożsamiony z Klubem i robił dobrą robotę. Teraz są trzy opcje: Likwidacja stanowiska w związku z szukaniem oszczędności czyli krok w tył, bo dziś kwestia wizerunkowa to podstawa, zatrudnienie przez Panią Prezes swojego człowieka czyli zrobienie miejsca np. dla P. Pohrebnego albo jakiś wewnętrzny konflikt.
Oby zaraz się nie okazało, że nasi ludzie byli potrzebni tylko po to, by to rozruszać, a teraz zacznie się wymiana na swoich.
4 dni później
Wiem, że święta, ale od 2 dni strona sekcji leży.
[quote]#post1718752 Wiem, że święta, ale od 2 dni strona sekcji leży.[/quote]
Wg fejsa awaria.
Jesli miałaby byc to prawda to Marchewa jest nablizej prawdy i Pani Prezes robi miejsce dla swojego kompana z agencji z ktorym prowadzi biznes czyli dla rzecznika prasowego Podhala za jej kadencji czyli Pana Jerzego Pohrebnego....nie wierze ze poszłaby z zatrudnianiem swoich az tak daleko ...ale życie pokaze
- Edytowany
Dlaczego nie poinformowano o odejściu Tomka Gawędzkiego i nie złożono Mu podziękowań w social mediach? To samo tyczy się Łukasza Hebdy. Dlaczego zabrakło informacji o tym, że wieloletni zawodnik i następnie kierownik drużyny odchodzi, a jego obowiązki przejął Witos? Czyżby nie mieściło się to w propagandzie sukcesu? Dlaczego Klub banuje kibiców na Facebooku, którzy śmią wyrazić krytyczne opinie? Gdzie informacja odnośnie postępów prac z biurem i przestrzenią dla Kibiców? Czyżby tylko na szumnych zapowiedziach się skończyło?
Kiedy dowiemy się o nowych kontraktach, transferach i rozpoczęciu przygotowań? Święta już się skończyły. Jaki jest dalszy plan na funkcjonowanie Klubu i drużyny? Co zrobiono przez ten prawie rok, by zabezpieczyć Klub, kiedy Comarch odłączy kroplówkę?
PS. Powodzenia dla młodzika. Nadmienię tylko, że sukcesy grup młodzieżowych to w głównej mierze zasługa trenerów, rodziców, dzieci, sponsora czyli Firmy Canpack (umowa została przedłużona w 2024 r.) oraz wszystkich, którzy budowali Akademię na przestrzeni lat. Mam nadzieję, że Pani Prezes to rozumie i nie będzie spijać całej śmietanki.
W wielu kwestiach zgodzę się z powyższym postem Marchewy, trzeba patrzeć zarządowi na ręce. Co do akademii, to chyba nikt nie ma wątpliwości, że nie jest dziełem obecnej prezes, ale należycie kontynuuje jej istnienie mocno akcentując jej znaczenie w sekcji.
Co do transferów i kontaktów, to miały być ogłoszone po zakończeniu sezonu. Wczoraj wyłoniony MP, czyli oficjalnie sezon domknięty, a dziś info, że zostaje Kapica. Maszyna ruszyła ...
Marchewa pod koniec sezonu i PO serwisant tez był z NT ...Wojtek Chowaniec ...akurat jeden z najlepszych fachowców w tej branży w Polsce .😉...ale Nowotarzanin z krwi i kości
Damian Kapica 2026/27✍️ - nie mogło być inaczej💪
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)