Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)

• Hokej
    • Rozpoczęto 28.10.2014 o 08:55
      Ostatnia aktywność 3 godziny temu
      593056 wyświetleń
    • CHT

3.5K
      2.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:39
      Post #1714225 05.03.2026 21:39
    Nie, nie uczepiliśmy się, i też kiedyś myślałem, że on tak z troski. Ale on nigdy nie dopatrzył się ani krzty pozytywu w obecnej sytuacji i kręcił afery z byle czego. Jak coś było na plus typu chodnik, to wyśmiewał, że co to za sukces zarządu, że biuro sobie pani prezes wyremontowała i zaprzeczał, że social-media poszły znacznie do przodu. Jechał po Dziubku, że z początku nie szło nam najlepiej, a teraz pojawił się po dłuższej nieobecności żeby wykręcić aferę, że nasi zawodnicy z nowotarskim korzeniami nie będą grać. Nie widać zaangażowania?!
    • niegramotnyj, agent44, krucigang oraz 3 innych osób lubią to.
    • niegramotnyj

3.7K
      4.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:55
      Post #1714231 05.03.2026 21:55
    Widać, uważam, że zachowują się honorowo. Jako punkt odnieisienia za ostatnich lat traktuję zlekceważenie walki o brązowy medal z Unią, jeszcze za Rohaczka. Tu nic takiego nie ma.
    • Lakbeti lubi to.
    6 dni później
    • Blizzy

3.5K
      2.3K
    • dwa tygodnie temu o 18:34
      Post #1715392 12.03.2026 18:34
    A bo zapomnę, nowe kontrakty na sezon 26/27 podpisał: Santeri Lipiäinen, Mateusz Bezwinski i Krystian Mocarski 😉
    • żółta kaczka, PanSzym, hank oraz 14 innych osób lubią to.
    • PanSzym

77
      99
    • dwa tygodnie temu o 18:52
      Post #1715393 12.03.2026 18:52
    [quote]#post1715392 A bo zapomnę, nowe kontrakty na sezon 26/27 podpisał: Santeri Lipiäinen, Mateusz Bezwinski i Krystian Mocarski 😉[/quote] Już? Zajebista informacja
    • żółta kaczka oraz Lakbeti lubią to.
    • pantenorek

633
      646
    • dwa tygodnie temu o 20:59
      Post #1715412 12.03.2026 20:59
    • Edytowany
    Szczerze mówiąc, z tegorocznej paki to życzyłbym sobie przedłużenia większości kontraktów. Ciekawe, jak "starszyzna" się zapatruje na kolejny sezon. A Lipiainen to najlepszy nasz łapacz od czasów Denisa Perevozchikova
    • niegramotnyj, Blizzy, Tasior oraz 6 innych osób lubią to.
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • ponad tydzień temu o 06:34
      Post #1715426 13.03.2026 06:34
    Dla mnie najlepsza wiadomość tego poranka. "Lipa"[s][/s] zostaje. Jakże się cieszę.
    • żółta kaczka, Jake Blues, vamos oraz 4 innych osób lubią to.
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad tydzień temu o 08:41
      Post #1715430 13.03.2026 08:41
    Lipa, Bezwiński i Mocarski - to cieszy, bo (1) Lipa zagrał naprawdę dobry sezon, obronił sporo i wyciągnął dużo strzałów, które do wyciagnięcia oczywiste nie były. Prezentował wysoki poziom, jest już "nieco zaaklimatyzowany" no i mieć zapewnioną obsadę bramki, taką naprawdę porządną już w marcu i nie musieć szukać kota w worku (co różnie się może skończyć) to jest bardzo duży luksus. Natomiast (2) śmiem twierdzić że Bezwiński i Mocarski to zawodnicy którzy są ważni, poziom sportowy to oczywiście jedno, ale pamiętajcie że jest obowiązek gry Polaków i ot choćby ze względu na ten obowiązek mieć przedłużonych 2ch Polaków, dobrych, stosunkowo młodych, którzy już się o reprę ocierali i że nam nie znikną - to jest bardzo, bardzo ważne, bo akurat tych dwóch to byłaby "czołówka naszych którzy byliby chętnie widziani w innych klubach". ----------------------------------- Natomiast jest jeszcze inna kwestia, trochę "w roli adwokata diabła" tu wystąpię, ale myślę, że warto sobie coś uświadomić i powiedzieć uczciwie zanim kiedyś wybuchnie lament, że "ktoś odchodzi". Zaznaczam - [b]NIE[/b] mam tu na myśli nikogo konkretnego. Po prostu dla mnie jest oczywiste, że nie każdy z 25/26 zostanie na 26/27. Czemu? - po 1sze - bo to jest tak zawsze - po 2gie jest jakaś weryfikacja postawy, jakości, umiejętności, rozwoju itp. Pamiętam Ziętarę i Szopińskiego jak mówili "to nie jest tak, że młody i swój to musi mieć miejsce, przy takim czymś on się nie będzie rozwijał, no bo po co, on dostaje icetime, ale dlatego że na niego zapracuje", pamiętam że Dziubiński w 25/26 na konferencjach kilka razy sugerował dość jasno, że obserwuje elementy, postawę i liczby które wynikają z gry konkretnych formacji i konkretnych zawodników i co oni Drużynie dają. Sama obserwacja to byłaby bezcelowa gdyby nie prowadziłą do jakichś wniosków. Zatem [b]MUSZĄ[/b] być także wnioski. To jest proste i to jest naturalna konsekwencja obserwacji i analizy. Koniec sezonu i przygotowanie do nowego sezonu to jest dość oczywisty moment na weryfikację i ta weryfikacja nastąpi, a przynajmniej nastąpić powinna. To że ktoś zostanie zweryfikowany, że "jednak nie bardzo" to jest normalna sprawa, to się zdarza, jeśli weryfikacja ma być porządna i rzetelna, to trener musi odłożyć sentymenty na bok, przynajmniej trochę. - po trzecie - liczymy na wzmocnienia (także na powroty, no dobra, przyznam się - ja liczę na co najmniej 2 powroty), to pamietajcie, że my nie jesteśmy miliarderami ani też my nie mamy drużyny w 1 Lidze. Zbudowanie drużyny z 6 czy 7 formacji i 35 zawodników na kontrakcie to nie jest wcale nasz cel i wcale tego chcieć nie powinniśmy. Zbudowanie przerośniętego składu to nie jest tylko "komfort posiadania alternatyw i rotowania składem" to są także "z drugiej strony patrząc pewne kłopoty", jak chcecie żeby były wzmocnienia, to oczywistym jest że jakieś odejścia nastąpić też powinny. Oczywiście w naszej sytuacji lepiej będzie żeby "wychodzących" było mniej niż "przychodzących", ale mimo to proszę mieć świadomość - skoro chcemy "wejść" to musimy się również liczyć z jakimiś "wyjściami". Jednego bez drugiego po prostu nie ma - i wreszcie po 4te, czysto hipotetycznie - gdyby nawet nikt nie odszedł, a były wzmocnienia, to jeśli taki układ jawi się komuś jako idealny, to proszę sobie uświadomić, że to by się odbiło na icetimie (zwłaszcza młodych) zawodników. A to wcale by nie było fajne rozwiązanie. Pozwolę sobie tu Heraklita przytoczyć - [b]PANTA RHEI[/b] - wszystko płynie. Coś dopłynie, ale także coś wypłynie. I to powinno być dla każdego oczywiste. Tak działa sport zawodowy. Proszę też pamiętać, że liczymy na "awanse z Akademii", tak? Może w 26/27 to nie będzie jeszcze jakoś bardzo widoczne, ale coś jednak może będzie. Wg mojej wiedzy za około 3-4-5 lat spodziewamy się, że Akademia będzie zasilać Drużynę już naprawdę znacząco, a skoro chcemy żeby "młodzi wchodzili" to naprawdę - jak ktoś ma dobrze wchodzić w jakiś układ, to musi być taki układ, w którym dla tego kogoś jest miejsce.
    • Jake Blues, pantenorek, pablo74 oraz 5 innych osób lubią to.
    • pantenorek

633
      646
    • ponad tydzień temu o 09:02
      Post #1715432 13.03.2026 09:02
    Bardzo mnie Żółta Kaczko w twoim wpisie raduje to, że w klubie myślą o perspektywie 4-5 lat. To bardzo dobrze świadczy i rokuje na przyszłość. Sekcja Powroty? Też mam w głowie 2-3 kandydatów do powrotu, ale czy to realny temat to się pewnie nigdy nie dowiem. Ciekawe ile z tych potencjalnych powrotów grało na przestrzeni ostatnich dwóch lat w Toraxie Poruba 🤭
    • kaleb, hank oraz PanSzym lubią to.
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad tydzień temu o 09:15
      Post #1715434 13.03.2026 09:15
    • Edytowany
    [quote]#post1715432 Bardzo mnie Żółta Kaczko w twoim wpisie raduje to, że w klubie myślą o perspektywie 4-5 lat. To bardzo dobrze świadczy i rokuje na przyszłość. (...) [/quote] Hmmm, ja się "oceny jakości tych, którzy wejść z Akademii w perspektywie kilku lat" nie podejmę i wyraźnie zaznaczam - TO NIE JEST MOJA WIEDZA, ANI MOJE WNIOSKI. Za krótki na to jestem. Zdecydowanie za krótki. Natomiast tak, przekonanie takie mam, bo to jest to co w kuluarach słyszeć się słyszy, o ile się czasem zamknie dziób i posłucha (co zdarza mi się okazjonalnie, pomimo, że tak generalnie to gaduła ze mnie). Opinia "[i]za 4-5 lat z Akademii zacznie przychodzić porządna jakość[/i]" to jest opinia z którą się w tym sezonie kilkukrotnie (kilkunastokrotnie) spotkałem, od osób o których powiedziałbym, że "wiedzą co mówią". Ja im wierzę. ------------------ [quote]#post1715432 (...) Sekcja Powroty? Też mam w głowie 2-3 kandydatów do powrotu, ale czy to realny temat to się pewnie nigdy nie dowiem. (...)[/quote] Wręcz przeciwnie, ja mam nadzieję, że właśnie się dowiesz. Ty... ja... każdy z nas 😀 ------------------ [quote]#post1715432 (...) Ciekawe ile z tych potencjalnych powrotów grało na przestrzeni ostatnich dwóch lat w Toraxie Poruba 🤭[/quote] A to chyba o innych powrotach marzymy. Bo tych, o których Ty piszesz, to ja liczę na bardzo okrągłą liczbę (tzn "zero") 😂
    • kaleb oraz hank lubią to.
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • ponad tydzień temu o 09:17
      Post #1715435 13.03.2026 09:17
    Kaczka wiem, znam Twój sentyment do #49
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad tydzień temu o 09:25
      Post #1715437 13.03.2026 09:25
    [quote]#post1715435 Kaczka wiem, znam Twój sentyment do #49[/quote] No tak, z zagranicznych to Antona to ja bym baaaardzo chciał. Nie jego miałem na myśli akurat, ale w sumie... poszedł do tych Byków i raczej mu niespecjalnie tam pykło. Zajęli #8 w 9-ciozespołowej lidze, tak jak i my, indywidualnie ma nawet jakieś kilkanaście pkt z tego co pamiętam jak ostatnio sprawdzałem, ale w +/- jest na pewno na grubym minusie. Z tym, że tam na plusie to nie jest chyba nikt w drużynie... czekaj, aż se zerknę. No... nikt na plusie, jeden jest na zerówce, a cała reszta ma minusy. Może wcale tam w tej Danii mu tak wspaniale nie jest i by wrócił? Ja uparcie twierdzę, że od Bescha to Anton jest najlepszym obrońcą jaki u nas zagrał.
    • kaleb oraz PanSzym lubią to.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • ponad tydzień temu o 09:30
      Post #1715438 13.03.2026 09:30
    Czekam na Damiana :)
    • Lakbeti lubi to.
    • marcin_ksc

9.1K
      676
    • ponad tydzień temu o 09:59
      Post #1715440 13.03.2026 09:59
    Pamiętajmy, budżet nie jest z gumy ;) A klub musi uwzględnić na przyszły rok kasę na juniora, bo akademia finansuje do młodzika.
    • żółta kaczka, vamos, PanSzym oraz Lakbeti lubią to.
    • Blizzy

3.5K
      2.3K
    • ponad tydzień temu o 11:41
      Post #1715454 13.03.2026 11:41
    Klimowski też pewnie zostanie, choć jeszcze bez podpisu. Generalnie, bramkarska obsada jest newralgiczna i bardzo cieszy zakończenie tego tematu już teraz. Resztę układanki można na spokojnie tworzyć.
    • żółta kaczka, hank, PanSzym oraz 2 innych osób lubią to.
    • CHT

3.5K
      2.5K
    • ponad tydzień temu o 17:55
      Post #1716070 16.03.2026 17:55
    Nie wiedziałem gdzie to umieścić ... Ani nie u naszych byłych zawodników, ani nie u rywali. Jaśkiewicz ogłoszony w Podhalu, czyli wypozyczenia czas start.
    • Lakbeti lubi to.
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • ponad tydzień temu o 22:17
      Post #1716113 16.03.2026 22:17
    Ciekawe do kiedy miał podpisany kontrakt? Już przed sezonem zakładano, że odpadniemy w I rundzie?
    • żółta kaczka

6.2K
      1K
    • ponad tydzień temu o 08:55
      Post #1716133 17.03.2026 08:55
    [quote]#post1716113 Ciekawe do kiedy miał podpisany kontrakt? Już przed sezonem zakładano, że odpadniemy w I rundzie?[/quote] Nie wiem, ale jestem gotów postawić pieniądze przeciw orzechom, że "tak jak wszyscy", czyli do końca marca. Na wszelki wypadek zaznaczę - kontrakty do końca marca to nie jest "zakładanie, że się odpadnie w 1szej rundzie" tylko to jest ligowy standard. Wszędzie. Po prostu - umowy się podpisuje do 30 marca i w razie gdy drużyna ma jakieś kwietniowe mecze to się umowę przedłuża o tydzień czy dwa. to jest powszechne w całej lidze. Kiedyś, z 15 czy 20 lat temu standardem były umowy do końca kwietnia, potem jakoś tak przeskoczyły na koniec marca, ale to naprawdę jest norma i jeśli w jakimś klubie jest inaczej to ten "inaczej" jest wyjątkiem. Przy czym diabeł tkwi w szczegółach. Tzn. piszesz kolego "...do kiedy [b]miał[/b]...", a moim zdaniem (zaznaczam, to nie wiedza, ale wyczucie i domysł) on "[b]ma[/b] kontrakt u nas", a nie "[b]miał[/b]...". Przenosiny do PNT odbywają się IMHO w ramach umowy o współpracy między klubami, czyli właśnie na bazie obowiązującego zawodnika kontraktu u nas, a nie w efekcie jego rozwiązania.
    • Sir Pablo oraz Andrzej.ksc lubią to.
    • CHT

3.5K
      2.5K
    • ponad tydzień temu o 17:21
      Post #1716346 18.03.2026 17:21
    Fabian Kapica opuszcza nasze szeregi od przyszłego sezonu.
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • ponad tydzień temu o 18:13
      Post #1716361 18.03.2026 18:13
    No ciekawie. Być może zadecydował jego krewki charakter, ale przecież Dziubek też góral.
    • Sir Pablo

2.8K
      3K
    • ponad tydzień temu o 19:41
      Post #1716367 18.03.2026 19:41
    To już oficjalna informacja. W nadchodzącym sezonie barw Comarch Cracovii nie będzie reprezentował Fabian Kapica. W ekipie Pasów występował przez ostatnie cztery lata. Młodszy z braci Kapiców dołączył do zespołu w 2022 roku i od tamtego czasu rozegrał 105 meczów, w których zgromadził 18 punktów za 4 bramki i 14 asyst, a na ławce kar spędził 89 minut. Warto jednak zaznaczyć, że występował głównie w niższych formacjach. Władze Cracovii podziękowały Kapicy za jego wkład w rozwój drużyny i życzyły mu powodzenia oraz sukcesów w dalszej karierze. Jak podkreślono w komunikacie, "Fabek" wyróżniał się charakterem, zaangażowaniem oraz walką do samego końca, wielokrotnie zostawiając serce na lodzie. W minionym sezonie rozegrał 32 spotkania, raz wpisał się na listę strzelców i zanotował dwa kluczowe zagrania. Sędziowie nałożyli na niego 49 minut karnych. Na ten moment nie wiadomo jeszcze, gdzie zawodnik będzie kontynuował swoją przygodę z hokejem.
    • hank oraz Lakbeti lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)

DareCki, Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie