Moim zdaniem jeden z lepszych w tym meczu. Ma świetne warunki fizyczne. Z całym szacunkiem do Metla, ale jeszcze bu trochę brakuje do niego. Trener to samo twierdzi i widać to było po minutach spędzonych na lodzie z Tychami. Nasi młodzi adepci póki co musza najpierw nadrobić braki kondycyjne i sile. Zbudowanie takiej formy wymaga niestety czasu. Gra w seniorach jest bardzo dużym przeskokiem.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
[quote]#post1707422 ... Moim zdaniem jeden z lepszych w tym meczu. Ma świetne warunki fizyczne. Z całym szacunkiem do Metla...[/quote]
Ja nie chwaliłem Mętla, jest najsłabszy w drużynie, co jest normalne, ale nadrabia to walką i robi postępy. Natomiast Szkarabau przed stratą 1 bramki trzy razy był w bezpośrednim starciu z napastnikami GKS, miał krążek na kiju i mu go zabierali - w rezultacie nie wyszliśmy z tercji padła bramka. Jest ociężały i brak mu szybkości. Na tym etapie sezonu już nie widzę szansy na poprawę.
- Edytowany
Powoli już można zacząć spekulować na temat możliwych ćwierćfinałowych par w fazie Play Off. Na kogo Waszym zdaniem było by najlepiej trafić, albo inaczej, przez kogo możemy zostać wybrani?
[b]Edycja z 27.01.2026 o godz. 15:42 (scalono posty)[/b]
Tutaj chyba trzeba typować z punktu widzenia drużyny i z punktu widzenia kibiców.
Zdziwię się jak ktoś się wyłamie od klasycznego "#1 bierzę #8 itd...", bo dla większości decydentów gmeranie przy tym to jest trochę "szukanie problemów" i jak nie ma ku temu wyraźnych przeciwwskazań to tego się raczej nie robi. Na pewno niechętnie będzie brany Toruń (kilometry) i Jastrzębie (było nie było mocny start i zdobyty Puchar Polski). Ale one będą "piątką" i "szóstką" (tyle że nie jest pewne w jakiej kolejności), więc ten wybór będzie problemem "trójki z zasadniczego".
Coś w kwestii "chęci wyboru" mogą zmienić transfery, ale tu jeśli ktoś z dolnej połówki znacząco poprawi kadrę, to będzie to raczej JKH, bo mają wakat po "pierwszym napadziorze". Zatem sprawa jest raczej dość prosta i oczywista - będziemy #8 i zdziwię się jak nie weźmie nas lider. Ewentualnie... no na 10% jak nie weźmie nas lider, to wybierze nas "dwójka".
Generalnie - z naszego punktu rywalizacja o jedynkę do plejofów to jest też rywalizacja o bycie naszym rywalem w ćwierćfinale (moim subiektywnym zdaniem).
My jako ,,8" jesteśmy łakomym kąskiem dla wszystkich, ale pewnie wybierze nas ewentualna ,,1" ale na górze tabeli jest w punktach tak ciasno,że na dzień dzisiejszy to może być każdy z tej czwórki ( Tychy, Unia, Zagłębie, Katowice) Pytanie, która z tych drużyn jako domniemana ,,1" nam pasowała by najbardziej?
Chyba Zagłębie byłoby ewentualnie w naszym zasięgu. Reszta poza naszym zasięgiem.
4 dni później
- Edytowany
Taka kartka pojawiła się na drzwiach pierwszej druzyny:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/img-8744-jpeg-71318411.jpeg[/img]
W szybkim tłumaczeniu: Jak tu wchodzisz to trenuj na 100% żeby wygrywać albo nie marnuj czasu innych i znajdź sobie inną pracę.
- Edytowany
Ciekaw jestem kto jest jej autorem?
[b]Edycja z 01.02.2026 o godz. 23:35 (scalono posty)[/b]
Trenerzy, Zarząd, czy sami zawodnicy?
Mnie się wydaje że Dziubek lubi takie hasła. Na rolkach z szatni było to widać, ale oczywiście to tylko moje domysły.
ja mysle, ze to Marchewa.
[quote]#post1708890 ja mysle, ze to Marchewa.[/quote]
Eeeee , na Marchewę to za bardzo konstruktywne. 🤣
Jest dwójka naszych adaptowanych Krakusów rodem z Finlandii.😁
https://hokej.net/artykul/szostka-hokejnetu-35-kolejka-thl-2
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)