Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)

• Hokej
    • Rozpoczęto 28.10.2014 o 08:55
      Ostatnia aktywność dzisiaj o 14:00
      590054 wyświetleń
    • Excal

268
      562
    • 14.06.2025 o 18:46
      Post #1678181 14.06.2025 18:46
    • Edytowany
    No dobra, ratowanie hokeja to osobny temat. Z przyjemnością wracam do dyskusji o drużynie hokejowej (chociaż już się bałem że nigdy do niej nie wrócimy). Kto trenerem? Jacy zawodnicy? na co nas będzie stać w tym sezonie?
    • Rakietowy Traktor oraz Pan Pizza lubią to.

48
      152
    • 14.06.2025 o 20:45
      Post #1678202 14.06.2025 20:45
    Myślę że duet trenerski z zeszłego roku będzie idealny chociaż zamieniłbym ich miejscami tym razem czyli drugi na pierwszego ...
    • Prometeusz

293
      514
    • 14.06.2025 o 21:38
      Post #1678206 14.06.2025 21:38
    • Edytowany
    Ostało się sporo chłopaków co nie zdążyli nigdzie odejść i to jest wielkie plus... Cieszy, że... no powiedzmy sobie wprost - sytuacja wydaje się że będzie taka, że (o ile zostaną) to taki Bezwiński, Sterbenz czy Mocarski będą musieli wziąć na siebie duży ciężar gry, a np. Mętel, Ślusarek, czy K.Malasiński będą musieli grać poważne minuty i siłą rzeczy stanąć na wysokości zadania "rzetelny ligowiec a nie "uzupełniacz minut" i tak właściwie dla każdego z nich to jest spora szansa i wyzwanie. Jeśli idzie o obcokrajowców cieszy mnie, że Brandhammar jeszcze nigdzie nie poszedł- uważam go za top defensora ligi i mam nadzieję, że nowe władze Klubu zrobią wszystko co mogą żeby go zatrzymać. Miałem napisać "Brandhammar i Wahlgren" ale niestety widzę, że Wahlgren wczoraj objawił się w Pionniers de Chamonix Mont-Blanc ( https://www.pionniers-chamonix.com/actualite/tim-wahlgren-un-atout-suedois-en-attaque/ ). Szkoda, bo ten gość miał oczy dookoła głowy i nie miał w swojej grze krzty egoizmu, strzelał, podawał, to był gość co naprawdę grał na drużynę, a nie na siebie i widać było że ten srebrny medal MŚJ to nie był przypadek, tylko chłopak umiał hokeja naprawdę wybitnie... 70% bramek Lundgrena to była z udziałem Wahlgrena i bez Wahlgrena to Johan korony by raczej nie zdobył. Kurczę... no mógł Tim te 2 dni jeszcze poczekać... Najbardziej to Bieńka mi szkoda, cholera, no tak strasznie mi szkoda, że szok! Za 5 lat to będzie Polski obrońca nr#1, serio tak myślę. Mam nadzieję, że pogra rok w tym Bytomiu i wróci... Brynkusa też... sporo lat w chłopaka zainwestowaliśmy... on już "swój" był, wielka szkoda takich zawodników tracić. Ja zaznaczam - cieszę się obecną sytuacją, doceniam i w ogóle. Po prostu jak pojawiła się latarnia na horyzoncie to człowiek poczuł jako taki komfort i wiadomix, że zaczyna liczyć ubytki co wyleciały za burtę podczas sztormu i trochę sobie już może ponarzekać... Co do trenerów - a ja mam nadzieję, że rolę asystenta (albo 2go asystenta, no generalnie, że "będzie w sztabie") dostanie "ktoś stąd". Był podobno rok temu pomysł, żeby taki jeden "nasz", ale nie czuł się jeszcze gotowy (doceniam szczerość i zdolność realnej samooceny, poważnie piszę). No to może teraz? I zaznaczę od razu - proszę powyższego nie odbierać jako "atak na Szopińskiego". Pana Jacka uwielbiam, mając go mieliśmy "najlepszą dwójkę na ławce w lidze", jemu pokłony biła po meczu wychodząc z hali połowa przyjezdnych zawodników z każdej drużyny, jeśli tylko stał na widoku. To jest gość, co w kategorii "wprowadzenie młodych w seniorkę" jest bezapelacyjnym guru w polskim hokeju i jest nim zasłużenie. Do tego osobiście Pana Jacka poznałem i szczerze piszę - "fajniejszego trenera w kontakcie" to ja nigdy nie widziałem. Także - owszem chciałbym Szopińskiego, bo jego praca z młodymi hokeistami 1szej drużyny jest ważna, ale żeby jakieś Drzewko wyszło z leśnej szkółki i zaczęło pączkować w "prawdziwym, dorosłym lesie" - też bym chciał, bo chyba już czas.
    • MSC, Excal, gustaw oraz 5 innych osób lubią to.
    • Prometeusz

293
      514
    • 15.06.2025 o 10:19
      Post #1678224 15.06.2025 10:19
    Przepraszam za post pod postem, ale z rozmów prywatnych mi wyszło, że nie wszyscy sobie zdają sprawę jak u nas jest (tzn. było) na bogato z trenerami. Więc tak - nie pisząc pod kątem "promowania" albo "zniechęcania wobec" kogoś, tylko żeby żeby pełna świadomość była - zróbmy sobie remanent na szybko, bo jakbyście sprawdzili stan licencji u nas w poprzednim sezonie to byście się niektórzy zdziwili i to mocno. Myśmy chyba mieli więcej (albo tylu samo) trenerów z papierami co obrońców. Liczę STAN NA SEZON 2024/25 (siłą rzeczy część się zdezaktualizowała, ale tylu było): - Ziętara - ma papiery, to oczywiste - Szopiński - także chyba oczywiste - Rohacek - liczyć trzeba, przecież był "doradcą zarządu", więc na kontrakcie mieliśmy - Tomko - dyrektor, ale jako trener nie tylko "z papierami", ale i z sukcesami - jako 1szy trener zdobył Mistrzostwo Słowacji z Koszycami (chyba nawet 2 razy). Tak, tak, to nie jest pomyłka. Naszym najbardziej utytułowanym trenerem na kontrakcie jest dyrektor Akademii Anton Tomko, nie wiem czy to nawet nie jest "najbardziej utytułowany trener w całej lidze" - Salamon - Witowski - Cieślak - chyba ma licencję B, a nie A, ale ma, i zdobycie A pewnie nie byłoby problemem - Drzewiecki, Urban, Ślusarek, D.Kapica - oni są, ale mają chyba C, więc nie A i nawet nie B, z tym, że perspektywy "podskoczyć" jak mi się zdaje są (tak, to nie jest pomyłka, Damian Kapica "ma już jakieś papiery trenerskie") Moi Drodzy - z samą licencją A to było 6 ludzi! To dokładnie tylu ilu mieliśmy realnie grających obrońców w decydującym meczu plejoffów z Unią! Plus co najmniej 5ciu kolejnych "z licencją ale jeszcze nie A" (piszę "co najmniej" bo może ktoś tam jeszcze miał, tylko ja pominąłem przez nieuwagę). Jeśli mowa o trenerach - u nas w zeszłym sezonie było tak obficie, że prawie cała ligę byśmy mogli obsadzić swoimi z ważną umową 😀
    • pablo74, pasiasty68, MSC oraz 2 innych osób lubią to.

211
      114
    • 15.06.2025 o 15:55
      Post #1678249 15.06.2025 15:55
    Trener bedzie zagraniczny ...taki nie swoj ...przypuszczam i przypuszczenia moje opieram na obserwacji zażyłości Pani Michalskiej z Valtonenem ze bedzie to ktoś od niego ..
    • Prometeusz oraz Blizzy lubią to.
    • Prometeusz

293
      514
    • 15.06.2025 o 16:25
      Post #1678253 15.06.2025 16:25
    [quote]#post1678249 Trener bedzie zagraniczny ...taki nie swoj ...przypuszczam i przypuszczenia moje opieram na obserwacji zażyłości Pani Michalskiej z Valtonenem ze bedzie to ktoś od niego ..[/quote] To ja dla odmiany postawię, że nie tylko nie będzie to zagranica, ale nawet "historycznie patrząc przez pryzmat granic rozbiorów" także nie będzie to zagranica. Za to wcale się nie zdziwię jak wyjdzie wręcz przeciwnie i "bardzo narodowym" nasz nowy trener się okaże być :)
    • pablo74 oraz Excal lubią to.
    • Blizzy

3.5K
      2.2K
    • 16.06.2025 o 09:19
      Post #1678334 16.06.2025 09:19
    Jak Fin to i zaciąg Fiński 😉
    • KruszynaKSC

19K
      20.6K
    • 16.06.2025 o 09:23
      Post #1678337 16.06.2025 09:23
    To z niebytu i biedy az tak dobrze będzie że nawet Finów można ciągnąć??
    • Prometeusz

293
      514
    • 16.06.2025 o 09:56
      Post #1678342 16.06.2025 09:56
    Tak naprawdę to... nie chcę napisać "cholera wie", żeby nie być opacznie zrozumianym, ale mam na myśli, że "nikt nie wie". Tak się poprzekomarzać dla hecy możemy i to jest fajnie, że dyskusja jest o tym "kto trenerem" a nie "czy w ogóle ktoś" :) Plotek w ostatnim kwartale doświadczyliśmy chyba więcej niż przez poprzednie prawie ćwierćwiecze Comarchu razem wzięte, no to jak powoli (chyba) wychodzimy na prostą, to porzucać sobie nimi możemy bardziej na wesoło :) A tak serio - mam nadzieję, że ktokolwiek ten kto będzie to będzie realnie stawiał na młodych i dawał i9m zadania i szanse, że będzie ich komponował w formacje wymieszane z doświadczonymi oraz zagranicznymi, a nie robił w wersji "wyższe formacje z zagranicznych i doświadczonych a niższe zlepek tylko młodych". Że to doświadczenie i umiejętności "wyżej notowanych zawodników" będą przekazywane i rozwój młodych będzie poprzez wspólne granie w formacji z kimś "wyżej notowanym". A czy to będzie trener którego znamy, czy nieznany nam, doświadczony, czy młody trenerskim stażem, albo nawet debiutujący w roli "jedynki", czy rodzimy, czy importowany - to są sprawy drugorzędne. Byle był rozsądny, odpowiedzialny, perspektywicznie patrzący i żeby się tu zaangażował, a nie zrobił za meteora "chwilę jestem, przelecę, po jakimś czasie odlecę w kosmos i ślad po mnie nie zostanie". Ot i wszystko :)
    • pablo74 oraz MSC lubią to.
    • Jake Blues

4K
      8.3K
    • 16.06.2025 o 10:04
      Post #1678343 16.06.2025 10:04
    swięte słowa, tak powinno dokładnie być. Do najlepszych graczy dobierac mlodych i obiecujących, żeby się uczyli. a nie wrzucać do 4 piątki na minuty na lodzie. Moze w koncu to będzie normalna sekcja.
    • Prometeusz, Tasior, KamilloLce oraz Karvin lubią to.
    • CHT

3.5K
      2.4K
    • 16.06.2025 o 11:19
      Post #1678350 16.06.2025 11:19
    Zanim zaczniemy się rozglądać z Finami, to w pierwszej kolejności parafujmy z tymi czekającymi. Przede wszystkim kontenerów szkoleniowca weźmy.
    • volker0 oraz Prometeusz lubią to.
    • Blizzy

3.5K
      2.2K
    • 16.06.2025 o 11:45
      Post #1678356 16.06.2025 11:45
    Z wszystkimi jest kontakt i zarasz ruszy maszynka.
    • zubereg, kaleb, kecaj oraz 4 innych osób lubią to.
    • Excal

268
      562
    • 16.06.2025 o 20:58
      Post #1678476 16.06.2025 20:58
    Noi trzeba powiedzieć że podziękowania się należą tym co czekali. Na pewno spora część mogłaby znaleźć pracę gdzie indziej…/
    • Prometeusz, KamilloLce, MSC oraz 2 innych osób lubią to.
    • Prometeusz

293
      514
    • 18.06.2025 o 11:06
      Post #1678682 18.06.2025 11:06
    [quote]#post1678253 [quote]#post1678249 Trener bedzie zagraniczny ...taki nie swoj ...przypuszczam i przypuszczenia moje opieram na obserwacji zażyłości Pani Michalskiej z Valtonenem ze bedzie to ktoś od niego ..[/quote] To ja dla odmiany postawię, że nie tylko nie będzie to zagranica, ale nawet "historycznie patrząc przez pryzmat granic rozbiorów" także nie będzie to zagranica. Za to wcale się nie zdziwię jak wyjdzie wręcz przeciwnie i "bardzo narodowym" nasz nowy trener się okaże być :)[/quote] https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/krystian-dziubinski-nowym-trenerem-comarch-cracovii-legenda-na-czele-pasow/
    • Rakietowy Traktor, Lachos, PanSzym oraz 3 innych osób lubią to.
    • Jake Blues

4K
      8.3K
    • 18.06.2025 o 11:09
      Post #1678684 18.06.2025 11:09
    no mam mieszane uczucia.
    • Marlon lubi to.
    • Pan Pizza

1.2K
      347
    • 18.06.2025 o 11:11
      Post #1678685 18.06.2025 11:11
    [quote]#post1678682 [quote]#post1678253 [quote]#post1678249 Trener bedzie zagraniczny ...taki nie swoj ...przypuszczam i przypuszczenia moje opieram na obserwacji zażyłości Pani Michalskiej z Valtonenem ze bedzie to ktoś od niego ..[/quote] To ja dla odmiany postawię, że nie tylko nie będzie to zagranica, ale nawet "historycznie patrząc przez pryzmat granic rozbiorów" także nie będzie to zagranica. Za to wcale się nie zdziwię jak wyjdzie wręcz przeciwnie i "bardzo narodowym" nasz nowy trener się okaże być :)[/quote] https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/krystian-dziubinski-nowym-trenerem-comarch-cracovii-legenda-na-czele-pasow/[/quote] I znów wszystko zostało rozegrane jak należy. Po cichu za drzwiami gabinetów. Myślę, że nowi zawodnicy też są w gabinetach.
    • #28 oraz niegramotnyj lubią to.
    • Marlon

407
      659
    • 18.06.2025 o 11:12
      Post #1678687 18.06.2025 11:12
    Szczerze to jestem w lekkim szoku. To nie lepiej już było wziąć, któregoś z trenerów z naszej Akademii?
    • Prometeusz

293
      514
    • 18.06.2025 o 11:17
      Post #1678690 18.06.2025 11:17
    Jest to ciekawy ruch, jest to odważny ruch... powiedzmy że "jest w tym ruchu fantazja". To jest taki ruch, który... ma swoje szanse ale i ma zagrożenia. Nooo... będzie ciekawie. Na pewno witamy, życzymy powodzenia i liczymy na zaangażowanie! Myślę, że przy okazji należy podziękować Markowi Ziętarze i Jackowi Szopińskiemu za poprzedni sezon, miałem okazję osobiście po ostatnim meczu z Unią, ale myślę, że warto poruszyć ten temat tutaj - dzięki Panowie!
    • Pan Pizza, garbus, pantenorek oraz 2 innych osób lubią to.
    • CHT

3.5K
      2.4K
    • 18.06.2025 o 11:39
      Post #1678694 18.06.2025 11:39
    Czyli plotki, które słyszałem okazały się prawdą. O majstra nie gramy, a Dziubka w sumie lubiłem jak u nas grał. A niech się wykaże.
    • volker0 oraz niegramotnyj lubią to.
    • naki

1.2K
      1.9K
    • 18.06.2025 o 11:48
      Post #1678695 18.06.2025 11:48
    Panowie, Aby moc prowadzic pierwsza druzyne, to trzeba miec przede wszystkim uprawnienia. Których nasi w Akademii poza Tomko nie posiadają. Poza tym co innego jest trenowac doroslych chlopow a co innego dzieci. Trzeba miec jakies w tej materii doswiadczenie. Osobiscie uwazam, ze Dziobka jest wariantem oszczednosciowym bez zadnego doswiadczenia jako trener...i co z tego wyniknie. To juz trudno jest teraz wyrokowac.
    • kaleb oraz hank lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

BoRut, Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie