To prawda, i na jakiś czas został nr 1, ale później miał wahania formy i nastąpiła rotacja 'ze wskazaniem' na Stojanovica.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
[quote]#post1573707 należy to w końcu ściągnąć jakiegoś Pana Bramkarza...[/quote]
A po co? Ten obecny na czwarte miejsce w zupełności wystarczy. 😉
Na hokejnecie piszą że wykazujemy zainteresowanie doświadczonym Bartłomiejem Pociechą z Tychów oraz utalentowanym młodzieżowcem grającym w lidze Słowackiej i tak się zastanawiam czy w planach jest kolejna przebudowa zespołu ?? Tylko po co? pod batutą niereformowalnego i niezatapialnego trenerka?
Przecież Don Felipe powiedział że buduje nową drużynę pod sprawdzoną batutą. Więc po raz kolejny od nowa trzeba uczyć się nazwisk zawodników
Jest ktoś w stanie wyliczyć ilu przewinęło się u Nas zawodników przez ostatnie 5-6 sezonów? Myślę , że w okolicach 100 ale ręki sobie uciąć nie dam bo może być więcej 🤣
Koło siedemdziesiątki na pewno będzie .
5-6 lat około 70-80 graczy pod batutą geniusza trenerskiego - efekt brak tytułu od 2017 roku czyli w tym czasie
to jest kabaret i cyrk. nei sposob nawet zapamietac nazwisk zawodnikow, nie wspominajac o jakiejkowiek wiezi z tą trupą podróżników, bo drużyna to nie jest i nie będzie.
"Każdy to powie, Filipiak niszczy Cracovię"
https://hokej.net/artykul/roman-rac-zmieni-otoczenie-moze-trafic-pod-ciezka-reke
Tomi też kończy przygodę z nami
jeśli by Roman Rac miał odejść to szkoda!! Z drugiej strony jeśli Chłop ma ambicje sportowe to nie ma się Mu co dziwić z trenerem Rohackiem mistrzostwa nie zdobędzie.
Chyba zapomnieliście, że ta drużyna była robiona z łapanki nie dlatego, że taki mamy "styl", tylko dlatego, ze trzeba było pożegnać Rosjan. Póki nie było takiej konieczności, Filipiak mówił po prostu: "my już mamy drużynę, potrzebujemy kosmetycznych wzmocnień". No ale się stało, i trzeba było improwizować - jak na to, wyszło nie tak znowu źle. Myślę, że to jest główny powód, że Rohaczek został dalej na stanowisku trenera.
A co za rok będzie przyczyną?
[quote]#post1574592 jak na to, wyszło nie tak znowu źle.[/quote]
Szanujmy się - wyszło żenująco i NIC nie tłumaczy tego jak przegrali z Katowicami
[h2][b]NIC[/b][/h2]
Sądzę, że inny trener, mając do dyspozycji ten skład osiągnął by znacznie więcej . Nie wiem , czy zadecydowały sportowe czy pozasportowe względy ale dla mnie wynik trenera i drużyny to porażka .
[quote]#post1574634 Sądzę, że inny trener, mając do dyspozycji ten skład osiągnął by znacznie więcej . Nie wiem , czy zadecydowały sportowe czy pozasportowe względy ale dla mnie wynik trenera i drużyny to porażka .[/quote]
Sądzę że z takim składem jaki był to nawet ...parkingowy z pierwszej lepszej galerii medal by zdobył.
Negocjujemy z Dronią, ale nie jesteśmy jedyni
[quote]#post1574729 Negocjujemy z Dronią, ale nie jesteśmy jedyni [/quote]
Jeśli Osobą decyzyjną będzie Żona wybiorą Nas, jeśli będzie chciał powalczyć o mistrzostwo to wybierze Katowice albo Tyskich.
Jak to było? Nie jesteśmy klubem…
Potwierdziły się przypuszczenia, Roman Rac odchodzi do Tyskich szkoda, Rohacek zostaje a jeden z najlepszych graczy poprzedniego sezonu odchodzą .... https://hokej.net/artykul/roman-rac-zawodnikiem-gks-u-tychy
Cóż, na życzenie prezesa/lub prezesowej/ RR zacznie kolejną budowę .☹️
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-05/1015164264-stronawbudowie-jpg-a52e77f23b255669ccfa54c6c5ff4886-jpg-09987904.jpg[/img]
[quote]#post1575481 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-05/1015164264-stronawbudowie-jpg-a52e77f23b255669ccfa54c6c5ff4886-jpg-09987904.jpg[/img][/quote]
Z obecnym kierownikiem budowy nie ma co liczyć na sukces projektu.
https://dziennikpolski24.pl/alan-lyszczarczyk-hokeista-comarch-cracovii-awans-do-elity-to-spelnienie-moich-marzen/ar/c2-17525359
[b]Przychodząc na początku lutego do Comarch Cracovii podpisał pan kontrakt na dwa sezony. Nie żałuje pan tego, bo po mistrzostwach świata mogłyby się pojawić ciekawsze oferty?[/b]
Wiedziałem, że chcę kolejny sezon spędzić w Comarch Cracovii, dlatego zdecydowałem się na taką umowę. Nie żałuję. Skupiam się na grze w Cracovii i żeby wróciła na tron, tam, gdzie jej miejsce.
14 dni później
- Edytowany
[quote]Przypomnijmy, że ważne umowy z ekipą spod Wawelu mają Patryk Wronka, Alan Łyszczarczyk, Mateusz Michalski, Mateusz Bezwinski .
Krakowianie skorzystali też z opcji wykupu Fabiana Kapicy. Informacja pochodzi z portalu Hokej.Net. Czytaj więcej na https://hokej.net/artykul/co-slychac-w-comarch-cracovii-na-razie-tna-koszty[/quote]
Mocarski z Sanoka ponoć do nas
https://hokej.net/artykul/mocarski-odchodzi-z-sts-u
Wszystko wskazuje na to że czeka nas ciężki sezon...
[quote]#post1577515 Wszystko wskazuje na to że czeka nas ciężki sezon...[/quote]
tutaj też, tak jak w piłce?
Walka z Podhalem o 8 miejsce, jezeli oni i my wystartujemy
- Edytowany
Już teraz widać, że drużyna miałaby być złożona głównie z Polaków. Mamy Łyszczarczyka, Damiana i Fabiana Kapiców, Wronkę, Michalskiego, Brynkusa i Bezwińskiego. Mieliby dojść kolejni 3 - Musioł, Mocarski, Starzyński, a są przecież jeszcze Dziurdzia, Jaracz, Tynka i Kapa, razem 14 zawodników. I już teraz wiadomo, że w sezonie zasadniczym nie ma o co się ścigać, bo 1 miejsce na koniec nic nie daje.
Nie wiem, jak długie kontrakty mają dotychczasowi stranieri, ale jeżeli na odejściu Raca miałoby się skończyć, to przed PO nie spodziewałbym się dodatkowych wzmocnień zagranicznych. A może do końca roku skończy się wojna...
Fajnie gdyby w MŚ jedna 5 była od nas
Jeszcze trzeba trenera polskiego nauczyć,jak już będzie ten polski team.
[quote]#post1577550 Nie wiem, jak długie kontrakty mają dotychczasowi stranieri, ale jeżeli na odejściu Raca miałoby się skończyć, to przed PO nie spodziewałbym się dodatkowych wzmocnień zagranicznych. A może do końca roku skończy się wojna...[/quote]
Wszyscy obcokrajowcy mieli kontrakty tylko do końca sezonu. Także kto będzie w przyszłym zależy już od nowych rozmów... Podobno RR jeździ po Ostrawie i łowi "nowych" stranieri, którzy będą rozumieć co mówi. I niekoniecznie będą prezentować jakiś wysoki poziom - ważne żeby nie byli drodzy w utrzymaniu (zgodnie z filozofią nadprezesa)
Nawet przy filozofii nadprezesa z takim corem Polaków możnaby spokojnie walczyć o najwyższe cele ale trzebaby zainwestować (niekoniecznie kase, raczej czas i odwagę) w ławkę trenerską, zawodników za granica można spokojnie znaleźć
- Edytowany
Czyli czeka nas ślizgawka. Jak Procesor nie ma ochoty na zdobywanie medali to niech tą kasę przeznaczy na szkolenie. Chętnie popatrzę na wychowanków, a nie na zagraniczne miernoty.
Tak Mocarski czy Musioł na desperacką walkę o 6 miejsce wystarczą.
W ubiegłym sezonie wajcha była niewątpliwie przestawiona na Mistrzostwo, więc w tym sezonie stawiam na trwanie.
W trwaniu jesteśmy wielokrotnym mistrzem Polski.
W piłce wręcz permanentnym, nie mówiąc już o podium w lidze księgowych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)