Podobno trenuje z nami.
https://www.eliteprospects.com/player/270972/dawid-musiol
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Obecnie trenują z Cracovią:
Bramkarze:
Robert Kowalówka.
Obrońcy:
Bartosz Dąbkowski, Maciej Kruczek, Patryk Noworyta, Dawid Musioł, Damian Szurowski.
Napastnicy:
Štěpán Csamangó, Mateusz Bepierszcz, Filip Drzewiecki, Eryk Sztwiertnia, Paweł Zygmunt.
Dwie piątki w połowie maja, toż to rewelacja.
I faktycznie - zgodnie z deklaracjami - jest młodzieżowo. ;)
Nareszcie część użytkowników tego forum będzie miało to o co zawsze gardłowali.
Miłych wrażeń i uniesień od września ?
bez solidnego bramkarza ,raczej nic nie ugramy!!Jeśli chcemy o coś powalczyć(nie myślę o mistrzostwie !!) musimy mieć zawodnika ,jak Radzik za najlepszych swoich czasów !!.Mam tylko nadzieję ze Rohaczek coś robi w tym kierunku ?i tu nie ma mowy o eksperymentach ,ale o konkretnym bramkarzu!!
Był temat Fucika z JKS ale coś cicho się zrobiło, patrząc na aktualną sytuację w sekcji byłby to dobry zakup.
Ale był temat Fučíka w kuluarach środowiskowych czy rzucił ktoś z forumowiczów taką propozycją?
[quote='*REVENATOR*' pid='1316318' dateline='1526212434']
bez solidnego bramkarza ,raczej nic nie ugramy!!Jeśli chcemy o coś powalczyć(nie myślę o mistrzostwie !!) musimy mieć zawodnika ,jak Radzik za najlepszych swoich czasów !!.Mam tylko nadzieję ze Rohaczek coś robi w tym kierunku ?i tu nie ma mowy o eksperymentach ,ale o konkretnym bramkarzu!!
[/quote]
No spokojnie, racja że trzeba bramkarza, ale też mówić, że potrzebujemy "Radzika z najlepszych czasów" to śmiech - on wtedy był najlepszy w lidze.
Moim typem byłby Raszka.
niegramotnyj ,,śmiechem'' były wyczyny drużyny(praktycznie całej ) i trenera w ubiegłym sezonie !!wszyscy poniżej minimum!!!
Chyba nie chcesz powiedzieć ze w ostatnim sezonie Radzik bronił tak jak we wcześniejszych sezonach ?ale absolutnie nie twierdze ze TYLKO za wyniki odpowiada bramkarz !!Przede wszystkim za wyniki i grę odpowiada trener !!
nawet mało obeznany z hokejem wie ,ze w hokeju bramkarz to podstawa !!i każda drużyna ktora chce się liczyć musi ,na tej pozycji mieć odpowiedniego zawodnika!
Raszka, jestem za, jeszcze jakby sobie przypomniał jak wspaniale bronił w meczu z Donbassem w Doniecku, to jak najbardziej !
[video=youtube]http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=DBTFIVIdIIM[/video]
Tylko dlaczego Rompek vel Kolczyk oraz Damian K się opieprzali?
A oni po kadrze wolnego nie maja jeszcze czasem???
Pewnie mają na razie mniejsze obciążenia przez dłuższy zeszły sezon.
Wąska ta kadra póki co.
No właśnie jak na razie skromnie. Zobaczymy o kogo uzupełnimy skład. No ale jest Kapi, jest młodzież, tylko brak dobrego bramkarza martwi. Też osobiście widziałbym u nas Raszkę. Poprzednim razem nie chciał być u nas #2, a teraz miałby szansę.
Do Rohacka tłumy nie walą, jak mają wybór. Nie bedzie komu grac, jak za dawnych czasów Klekot będzie jezdzil do hotelu Limba po studentów z Nowego Targu :-), moze Ujwary by sie dał namowic? :-). tak to jest, jak sie podcina galaz na ktorej sie siedzi. jedyna rada, ze zgodnie z zyczeniem RR zniosą limity na obcokrajowców i znowu ogladniemy kwiat oldbojów zebranych w Dennych Barach.
Mnie zastanawia, że mieli być włączeni do kadry juniorzy, a póki co, na tych treningach nie są - dlaczego? Nie muszą trenować tak jak seniorzy, nie dają rady, czy jednak to wszystko tylko gadanie, a zostaje po staremu?
[quote='niegramotnyj' pid='1316613' dateline='1526375093']
Mnie zastanawia, że mieli być włączeni do kadry juniorzy, a póki co, na tych treningach nie są - dlaczego? Nie muszą trenować tak jak seniorzy, nie dają rady, czy jednak to wszystko tylko gadanie, a zostaje po staremu?
[/quote]
Juniorzy chodzą w tym czasie do szkoły, trenują raczej po południu.
Czyli chyba się wyjaśniło, nie ma co robić afery koperkowej i nadal można żyć nadzieją, że idziemu ku lepszemu w kwestii młodzieży. A tak notabene takie treningi nie są zbyt obciążające dla juniorów? Pytam poważnie jako kompletny laik w tym temacie.
Jeden brodaty to Bepierszcz a ten drugi?
Musioł, chyba?
Tak, to Musioł.
[quote='CHT' pid='1316710' dateline='1526407715']
Czyli chyba się wyjaśniło, nie ma co robić afery koperkowej i nadal można żyć nadzieją, że idziemu ku lepszemu w kwestii młodzieży. A tak notabene takie treningi nie są zbyt obciążające dla juniorów? Pytam poważnie jako kompletny laik w tym temacie.
[/quote]
Moim zdaniem chyba nie są. W 3 klasie liceum zacząłem trenować szermierkę w KKSZ i treningi były mordercze - tzw. praca nóg przez godzinę i kwadrans, a ci, co się nie nadawali, odpadali po pół godzinie. I zanim ktoś z nowych dostał broń do ręki, minęły tak dwa miesiące. Trening trwał dwie godziny, a po treningu... kilka gwiazd drużyny zostawało, żeby jeszcze pograć w piłkę. Myślę więc, że juniorzy te treningi Rohaczka by wytrzymali, może z mniejszym natężeniem, ale jednak.
[quote pid='1316726' dateline='1526448740']
Moim zdaniem chyba nie są. W 3 klasie liceum zacząłem trenować szermierkę w KKSZ i treningi były mordercze -
[/quote]
Ale przez te 45 lat to trochę wody w rzece upłynęło i zmieniły się nieco poglądy na obciążenia treningowe :P
[quote='niegramotnyj' pid='1316726' dateline='1526448740']
[/quote]
Moim zdaniem chyba nie są. W 3 klasie liceum zacząłem trenować szermierkę w KKSZ i treningi były mordercze - tzw. praca nóg przez godzinę i kwadrans, a ci, co się nie nadawali, odpadali po pół godzinie. I zanim ktoś z nowych dostał broń do ręki, minęły tak dwa miesiące. Trening trwał dwie godziny, a po treningu... kilka gwiazd drużyny zostawało, żeby jeszcze pograć w piłkę. Myślę więc, że juniorzy te treningi Rohaczka by wytrzymali, może z mniejszym natężeniem, ale jednak.
[/quote]
A w jakich latach trenowałeś i którą broń, bo ja też zaliczyłem parę lat w Cracovii, a potem w KKSz. Z tego, co pamiętam, to najcięższe treningi ogólnorozwojowe mieli szpadziści.
mało ze nie zwiększono limitu zagranicznych w PLH .to Filip Komorski nie chce do Cracovii !!zostaje w Tychach !
to na kim trener zbuduje drużynę ???
widać ze p-o,,trzęsieniu ziem''i w hokejowej Cracovii po ubiegłym sezonie ,jak na razie poza pięknymi słowami marazm i dalsze dołowanie !?
Nie zbuduje bo nie ma na kim. Zostawili Rohacka a opinie ida w srodowisko po tym w jaki sposob odstrzelali kolejnych hokeistow ( wcale nie najslabszych ) i przy takim systemie rozgrywek jaki podtrzymano bedziemy sie bujac w dole tabeli.
spadniemy jak nic
wyjazd do Dębicy :cool:
i do Poznania ;)
Sory Reve ale Ciebie sie juz nie da czytac :p Poczekajmy na spokojnie i oceniajmy gdy zacznie sie sezon, to raczej bylo pewne, ze Komorski zostanie w Tychach. Po co mialby odchodzic skoro GKS ma LM i chyba najmocniejszy kadrowo sklad w lidze od dawien dawna.
... i u nas nie dostanie więcej niż w Tychach ;)
[quote='MSC' pid='1316767' dateline='1526473182']
... i u nas nie dostanie więcej niż w Tychach ;)
[/quote]
Nie wiem czy Ty serio w to wierzysz, czy tylko tak sobie wmawiasz, ale byli i są nadal zawodnicy którzy nie przeszli do was mimo tego że dostawali więcej.
serio wierzę
[quote='kaleb' pid='1316728' dateline='1526451496']
[quote='niegramotnyj' pid='1316726' dateline='1526448740']
[/quote]
[/quote]
A w jakich latach trenowałeś i którą broń, bo ja też zaliczyłem parę lat w Cracovii, a potem w KKSz. Z tego, co pamiętam, to najcięższe treningi ogólnorozwojowe mieli szpadziści.
[/quote]
Ja ćwiczyłem szablę z trenerem Przeździeckim, niestety w klasie maturalnej musiałem przestać, siła wyższa (zagrożenie z polskiego:)). Kariery nie zrobiłem, ale nogi mam dotąd silniejsze niż wielu młodszych, widzę to wyraźnie na nartach w trudnych warunkach.
Sterby, metody się zmieniły, to prawda: np. my nie mieliśmy ciepłej wody w prysznicu, lekarza nie widziałem ani razu, nie było mowy o żadnych zwolnieniach ze szkoły itd. Po prostu w tych urągających elementarnej przyzwoitości warunkach była brutalna selekcja naturalna. Jednym z tych, co po treningach zostawali grać w piłkę (ja też zostawałem, uważałem to za zaszczyt) był Leszek Jabłonowski, zajął 4 miejsce na Olimpiadzie w Montrealu, wystąpił też w Moskwie. Od tego czasu mieliśmy tylko 1 medalistę olimpijskiego w szabli, więc może ta stara szkoła nie była taka zła?
Sorry za off topic.
[quote='Cracovia RCJ' pid='1316763' dateline='1526472799']
Sory Reve ale Ciebie sie juz nie da czytac :p Poczekajmy na spokojnie i oceniajmy gdy zacznie sie sezon, to raczej bylo pewne, ze Komorski zostanie w Tychach. Po co mialby odchodzic skoro GKS ma LM i chyba najmocniejszy kadrowo sklad w lidze od dawien dawna.
[/quote]
własnie przez takie podejście do tematu co niektórych kibiców ale i trenera Rohaczka ostatni sezon był w naszym wykonaniu bardzo marny!!mieliśmy czekać ? tylko na co ?albo mamy dobrą drużynę i walczymy albo nie !!
jesli mamy kasę na walkę o medale ,to mamy zrobić wszystko co tylko możliwe ,by jednak ten medal był ,lub w ostateczności walka !a nie czekać do końca na cud ?
Skoro faktycznie było pewne ze Komorski ,ale i tez inni konkretni nie przyjdą do nas ,to po kiego czorta trener pozbył się tak dużo solidnych zawodników??za chwilę dowiemy się ze brak dobrych zawodników na rodzimym podwórku ,a zagranicznych nie zwiększono limitu ,i nie ma kim za bardzo grać !?
Rohaczek powinien tez wyciągnąć wnioski z tego ze drużyny się nie wzmacnia przez pozbycie się najlepszych z niej (patrz r Novajovský i Zib) bo było jeszcze gorzej w play-offach po tych jego eksperymentach na drużynie ??
Ubiegły sezon identycznie poczekajmy na play -offy spokojnie i co ?
Jest jasna deklaracja, ze w tym roku nie bedzie jak do tej pory wiec nie rozumiem Twoich narzekan. Tez jestem wkurzony po koncowce zeszlego sezonu ale poczekajmy jaki sklad uda sie skompletowac, jak zagramy w pierwszych kolejkach i wtedy komentujmy.
co do deklaracji o tym ze mamy grać młodymi to słychać od kilku sezonów ,a jak jest naprawdę to widzi chyba każdy ,owszem w spotkaniach mało ważnych widać młodych ,ale już w ważnych nie za bardzo !!wątpliwe by się to zmieniło w nadchodzącym sezonie !!?
tu nie chodzi o narzekania ,ale jeśli wiadomo ze jakieś rozwiązania się zupełnie nie sprawdzają (pozbywanie się najlepszych zawodników),a my(trener)z uporem maniaka idzie jeszcze ostrzej w tym kierunku ,to chyba przyznasz ze nie ma sensu ?
czy Polak(ewentualnie Czech ) nie może być mądry ,przed szkodą ??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)