Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Media o Cracovii

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 19.09.2014 o 13:25
      Ostatnia aktywność ponad miesiąc temu o 18:59
      475729 wyświetleń
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 25.09.2022 o 09:21
      Post #1551242 25.09.2022 09:21
    • Edytowany
    Na meczu 100 lecia Pogoni w Miechowie 1-12. Patrząc na zdjęcia w Dzienniku Polskim to nasz fanklub fajnie się bawił. https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/7c/da/632f3f45b74ce_o_medium.jpg https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/76/95/632f3f481542c_o_medium.jpg
    • VelVet, mariusz, Muertes oraz 3 innych osób lubią to.
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 25.09.2022 o 12:48
      Post #1551250 25.09.2022 12:48
    Niestety w necie jest sporo negatywnych komentarzy w stylu - "Cracovia zaproszona na urodziny pobiła jubilata" .Zamiast cieszyc się , że maja okazję ogladnać druzynę jakby nie było z czołówki EK to narzekają . Nasi zagrali fair , pokazali róznicę klas dzielacą rywali, strzelili dużo bramek . Jakby zagrali słabo to gospodarze by narzekali , że przysłalismy rezerwę . jak widać , cięzko jest dogodzić . Ale były i inne wpisy - chcieliscie wyrównanej gry, trzeba było zaprosić gts !
    • leszeczek, Muertes oraz gargamel9998 lubią to.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 25.09.2022 o 12:56
      Post #1551251 25.09.2022 12:56
    przejmujesz się tym co kibice z R20 wypisują
    • mariusz lubi to.
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 25.09.2022 o 13:32
      Post #1551252 25.09.2022 13:32
    Absolutnie nie , tylko podaje jako przykład , że nawet najlepszy pomysł mozna obrzydzić .A obszczymurów to olewam ciepłym moczem bo zimnym nie sztuka .
    • docent1987

585
      263
    • 25.09.2022 o 15:16
      Post #1551255 25.09.2022 15:16
    [quote]#post1551250 Niestety w necie jest sporo negatywnych komentarzy w stylu - "Cracovia zaproszona na urodziny pobiła jubilata" .Zamiast cieszyc się , że maja okazję ogladnać druzynę jakby nie było z czołówki EK to narzekają . Nasi zagrali fair , pokazali róznicę klas dzielacą rywali, strzelili dużo bramek . Jakby zagrali słabo to gospodarze by narzekali , że przysłalismy rezerwę . jak widać , cięzko jest dogodzić . Ale były i inne wpisy - chcieliscie wyrównanej gry, trzeba było zaprosić gts ! [/quote] bo tak sie nie robi na urodziny powinien być remis 1-1 (zaprosili ich dali im jeść, wypić a oni ich ograli, nieładnie)
    • Mr.Crowley

3K
      4.2K
    • 25.09.2022 o 17:18
      Post #1551260 25.09.2022 17:18
    Tiaaa,mogliśmy też zagrać rezerwą,pół godz z Kielc,nawet nie musieliby się przebierać tylko do autobusu i z autobusu prosto na mecz. Też by ich obstukali i też by było źle.
    • pasiak91

418
      454
    • 25.09.2022 o 19:00
      Post #1551269 25.09.2022 19:00
    "Świadek koronny skatowany. To "Misiek", były lider bojówki Wisły Kraków [WIDEO]" Niewiem czy jest dyskusja o tym w innym wątku ale po przeczytaniu artykułu okazało sie że zrobił to kibic Cracovii. I jak nie popieram jakiejkolwiek przemocy, nawet ustawek tak miałem niezłą beke że te ciamajdy przez tyle czasu nie mogły go dorwać a wp***l spuścił mu dopiero pasiak :)
    • docent1987

585
      263
    • 25.09.2022 o 19:06
      Post #1551270 25.09.2022 19:06
    Nie rozumiem tego wątku z miśkiem, dlaczego chcieli go dorwać, oni powinni mu dziękować
    • NoFace

690
      1.6K
    • 25.09.2022 o 20:46
      Post #1551278 25.09.2022 20:46
    Podobno akcja na ulicy Reduty czyli pomiędzy Prądnikiem a Oświecenia
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 27.09.2022 o 11:58
      Post #1551375 27.09.2022 11:58
    Kallman z golem, Rakoczy i Myszor u Probierza - piłkarze Cracovii rozgrywają mecze w drużynach narodowych . Pięciu piłkarzy Cracovii od kilku dni bierze udział w meczach drużyn narodowych swoich krajów. Najbardziej efektownie zaprezentował się Benjamin Kallman, zdobywając gola w spotkaniu Ligi Narodów Finlandii z Czarnogórą. Dzisiaj drugi mecz w kadrze U-21 prowadzonej przez Michała Probierza rozegrają Michał Rakoczy i Jakub Myszor. Mecz z Łotwą w Suwałkach (godz. 17.30) będzie okazją dla piłkarzy naszej młodzieżówki do zrehabilitowania się za piątkową porażkę z Grecją 0:1 w Białymstoku. W debiucie Probierza w roli selekcjonera Rakoczy rozegrał 66 minut, a Myszor spędził na boisku dziewięć minut więcej. Kallman rozegrał dwa mecze: w piątek w zremisowanym 1:1 meczu z Rumunią w grupie 3 dywizji B Ligi Narodów (na ławce rywali pozostał inny gracz Cracovii - Virgil Ghita), a do protokołu wpisał się otrzymaniem żółtej kartki, natomiast lepiej powiodło mu się w poniedziałkowym spotkaniu w Podgoricy z Czarnogórą, gdzie ustalił wynik na 2:0 dla Finlandii. W sobotę Florian Loshaj wystąpił w reprezentacji Kosowa w przegranym 1:2 meczu grupy 2 dywizji C Ligi Narodów z Irlandią Północną w Belfaście. 26-letni pomocnik wszedł na boisko w 78. minucie, zmieniając Florenta Musliję. Dzisiaj Kosowo zagra z Cyprem. Kolejny piłkarz Cracovii Otar Kakabadze (a także Heorhij Citaiszwili z Lecha Poznań, w ubiegłym sezonie zawodnik Wisły Kraków) zagrał w reprezentacji Gruzji w wygranym 2:0 spotkaniu grupy 4 dywizji C z Macedonią Północną. Dzięki wygranej w Tbilisi Gruzini zapewnili sobie awans do dywizji B w kolejnej edycji Ligi Narodów. Poniedziałkowa wygrana 2:1 na wyjeździe z Gibraltarem, w której Kakabadze też miał swój udział, miała więc już tylko znaczenie prestiżowe. za https://gol24.pl/kallman-z-golem-rakoczy-i-myszor-u-probierza-pilkarze-cracovii-rozgrywaja-mecze-w-druzynach-narodowych/ar/c2-16912345
    • krzys67Bytom lubi to.
    • Nosacz

94
      133
    • 27.09.2022 o 17:24
      Post #1551385 27.09.2022 17:24
    [quote]#post1551375 Kallman z golem, Rakoczy i Myszor u Probierza - piłkarze Cracovii rozgrywają mecze w drużynach narodowych . Pięciu piłkarzy Cracovii od kilku dni bierze udział w meczach drużyn narodowych swoich krajów. Najbardziej efektownie zaprezentował się Benjamin Kallman, zdobywając gola w spotkaniu Ligi Narodów Finlandii z Czarnogórą. Dzisiaj drugi mecz w kadrze U-21 prowadzonej przez Michała Probierza rozegrają Michał Rakoczy i Jakub Myszor. Mecz z Łotwą w Suwałkach (godz. 17.30) będzie okazją dla piłkarzy naszej młodzieżówki do zrehabilitowania się za piątkową porażkę z Grecją 0:1 w Białymstoku. W debiucie Probierza w roli selekcjonera Rakoczy rozegrał 66 minut, a Myszor spędził na boisku dziewięć minut więcej. Kallman rozegrał dwa mecze: w piątek w zremisowanym 1:1 meczu z Rumunią w grupie 3 dywizji B Ligi Narodów [b](na ławce rywali pozostał inny gracz Cracovii - Virgil Ghita)[/b], a do protokołu wpisał się otrzymaniem żółtej kartki, natomiast lepiej powiodło mu się w poniedziałkowym spotkaniu w Podgoricy z Czarnogórą, gdzie ustalił wynik na 2:0 dla Finlandii. W sobotę Florian Loshaj wystąpił w reprezentacji Kosowa w przegranym 1:2 meczu grupy 2 dywizji C Ligi Narodów z Irlandią Północną w Belfaście. 26-letni pomocnik wszedł na boisko w 78. minucie, zmieniając Florenta Musliję. Dzisiaj Kosowo zagra z Cyprem. Kolejny piłkarz Cracovii Otar Kakabadze (a także Heorhij Citaiszwili z Lecha Poznań, w ubiegłym sezonie zawodnik Wisły Kraków) zagrał w reprezentacji Gruzji w wygranym 2:0 spotkaniu grupy 4 dywizji C z Macedonią Północną. Dzięki wygranej w Tbilisi Gruzini zapewnili sobie awans do dywizji B w kolejnej edycji Ligi Narodów. Poniedziałkowa wygrana 2:1 na wyjeździe z Gibraltarem, w której Kakabadze też miał swój udział, miała więc już tylko znaczenie prestiżowe. za https://gol24.pl/kallman-z-golem-rakoczy-i-myszor-u-probierza-pilkarze-cracovii-rozgrywaja-mecze-w-druzynach-narodowych/ar/c2-16912345[/quote] Znów kolejny "ekspert/redaktor" nie ma podłączonego internetu i nie może sprawdzić co wypisuje w artykułach. Ghita nie pojechał na reprezentację (był na szerokiej liście), więc nie mógł siedzieć na ławce. Poza tym grał w meczu z Pogonią Miechów. Coraz mniej osób potrafi napisać coś ciekawego o Cracovii. Większość to przepisywanie konferencji lub newsów.
    • krzys67Bytom, alocha oraz konserwa lubią to.
    7 dni później
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 05.10.2022 o 12:50
      Post #1551981 05.10.2022 12:50
    Jakub Myszor, pomocnik Cracovii: Trener Probierz ma spore wymagania, bo mnie trenował i wie, na co mnie stać . Jakub Myszor jest jeszcze młodzieżowcem, ale przez trenera Cracovii jest traktowany jak pełnoprawny zawodnik ekipy. Ostatnio ma dobry czas – zadebiutował w nowej reprezentacji młodzieżowej i zdobył pierwszego gola w tym sezonie. Najwyraźniej lubi pan grać w Radomiu. Zdobył pan ostatnio bramkę w meczu z Radomiakiem, a poprzednie trafienie w ekstraklasie też padło na tym samym stadionie. Tak, bardzo się cieszę z tego, że udało mi się strzelić na tym boisku bramkę drugi raz z rzędu. Powoli robi się to dla mnie „magiczne” miejsce. Lubię tam grać. Z boku wyglądało, że to taka bardzo łatwa bramka – strzał z kilku metrów do odsłoniętej przez golkipera części bramki… Powiem tak – proste piłki są najtrudniejsze dla piłkarza. Jak rozmawiałem z chłopakami, to każdy wolałby mieć trudniejszą sytuację niż taką do „pustaka” jaką ja miałem. Każdy już widzi tę piłkę w siatce, a nie wiadomo, czy nie podskoczy ona na kępce trawy. Byłem jednak skoncentrowany. Wielką pracę przy tej bramce wykonał Benjamin Kallman, wykładając panu piłkę. Tak, Benji to bardzo dobry zawodnik. Jest w formie, już w trzecim meczu z rzędu strzelił bramkę. Mamy z niego pożytek, a to jest najważniejsze. Poszedłem za akcją, zresztą idę za każdą, bo wtedy może być nagroda w postaci bramki, dostałem podanie i strzeliłem tego upragnionego pierwszego gola w tym sezonie. Na razie był to pański czwarty gol w ekstraklasie. Pewnie chce pan poprawić wynik z zeszłego sezonu, w którym to strzelił pan trzy gole. Tak, chciałem jak najszybciej strzelić bramkę, udało mi się w 11. kolejce. Teraz myślę, że już pójdzie, że ten worek się już otworzy. Pański tata zdobył dziewięć bramek w ekstraklasie, pracując na to sześć sezonów. Pan ma na koncie cztery gole, grając trzeci sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej. Z tym, że w pierwszym sezonie zagrałem tylko jeden mecz. Jest szansa, że przegonię tatę. Ostatnie spotkanie to był dobry mecz całej drużyny. Przełamaliście się na dobre. Zagraliśmy konsekwentnie w obronie, konsekwentnie w ataku. Wyprowadziliśmy kontratak, było 1:0 i potem już kontrolowaliśmy mecz. Tylko niepotrzebnie po czerwonej kartce dla rywala cofnęliśmy się do obrony i Radomiak złapał oddech, ale potem już przejęliśmy inicjatywę na dobre. Był pan podczas ligowej przerwy w nieco innej sytuacji niż większość kolegów z zespołu – był pan w rytmie meczowym, grając dwa spotkania w reprezentacji młodzieżowej. To wpływa z pewnością na formę. Tak, niektórzy wolą odpocząć, inni wolą grać i trenować. Ja nie lubię odpoczywać, lubię być w rytmie meczowym. Z jakimi wrażeniami wrócił pan z młodzieżówki? Zagrał pan w meczu z Grecją (0:1) i popisał się strzałem w poprzeczkę. Grał pan 75 minut, a w kolejnym meczu z Łotwą (1:1) – pół godziny. Jest niedosyt. Mamy dobrą drużynę, ale to było dopiero pierwsze nasze zgrupowanie w takim składzie. Z każdym kolejnym będzie coraz lepiej i będziemy wygrywać. Byłem blisko zdobycia gola, szkoda, że się nie udało, ale mam nadzieję, że w następnym meczu uda się strzelić. Wcześniej miał pan do czynienia tylko z kadrą U-20, rozgrywając w niej jeden mecz, z Rumunią oraz z kadrą U-21 u trenera Stolarczyka, występując w spotkaniu z San Marino. Powołanie do młodzieżówki to fajna nobilitacja dla piłkarza. Tak, zgadzam się, to jest coś pięknego! Reprezentować swój kraj to ważna rzecz. Pana były trener klubowy – Michał Probierz prowadzi tę reprezentację. Czy z tego względu jest łatwiej, czy trudniej dla pana? W końcu zna pana lepiej, ale z pewnością ma też większe oczekiwania, być może większe wymagania? Może tak być, że ma większe wymagania, bo mnie trenował i wie, na co mnie stać. Jak pana i Michała Rakoczego powitał trener. Jakoś szczególnie ciepło? Nie, normalnie. A jak wyglądały treningi, podobnie jak w Cracovii, czy coś się zmieniło? Podobne, ale wiadomo, że w kadrze jest więcej taktyki, przekazuje się sporo wiadomości o przeciwniku. Jakie są najbliższe plany kadry? W listopadzie mamy turniej w Chorwacji. Zagramy z gospodarzami, Serbią i Turcją. Jesteście w dwójkę z Cracovii, wraz z Michałem Rakoczym w reprezentacji młodzieżowej. Zawsze jest raźniej. Zresztą się świetnie rozumiecie i na boisku i poza nim. Tak, ale w ogóle znam wszystkich chłopaków, bo kilka miesięcy temu byłem już na kadrze U-21. Teraz jest wielu chłopaków z tamtej drużyny. A z Michałem nie byliśmy razem w pokoju na zgrupowaniu. Trzeba trochę od siebie odpocząć. Mieszkałem razem z Mariuszem Fornalczykiem z Pogoni Szczecin, bo też się dobrze znamy. A z Michałem dobrze współpracujemy na boisku, to jest takie klubowe zgranie. Michał podpisał ostatnio nowy kontrakt z Cracovią, a pan? [b]Ja mam umowę ważną jeszcze 1,5 roku, do czerwca 2024, na temat nowej żadne rozmowy się nie toczą.[/b] Wróćmy do ligi - idziecie w górę tabeli, chcecie się plasować w czołówce, jesteście w czubie, na 5. miejscu. Przed nami ciężki mecz z Lechią Gdańsk. W naszej lidze każdy z każdym może wygrać, nie ma faworytów. Najlepszy dowód – wygrywamy z Rakowem, przegrywamy z Wartą. To, że Lechia jest na ostatnim miejscu nic nie znaczy. Na pewno przyjedzie bardzo zmobilizowana, bo punkty są jej bardzo potrzebne, czeka nas ciężkie spotkanie, ale mam nadzieję, że go wygramy i będziemy się piąć w tabeli. za https://gol24.pl/jakub-myszor-pomocnik-cracovii-trener-probierz-ma-spore-wymagania-bo-mnie-trenowal-i-wie-na-co-mnie-stac/ar/c2-16932957 Może warto by było pomysleć o przedłużeniu kontraktu Myszora ?
    • Diabel

14.8K
      18.5K
    • 05.10.2022 o 14:09
      Post #1551986 05.10.2022 14:09
    dobrze, w weekend na spokojnie pomyslę
    • hank, alocha, DiegoKSC oraz 3 innych osób lubią to.
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 05.10.2022 o 14:13
      Post #1551987 05.10.2022 14:13
    [quote]#post1551986 dobrze, w weekend na spokojnie pomyslę[/quote] Byle z pozytywnym wynikiem 😉
    • DiegoKSC lubi to.
    46 dni później
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 21.11.2022 o 12:46
      Post #1557306 21.11.2022 12:46
    Kapitan Cracovii Michal Siplak mówi o ostatnim sparingu „Pasów” i rundzie jesiennej w wykonaniu zespołu. Jak pan odbiera porażkę w kontrolnym meczu z zespołem Zeliezarne Podbrezova? Wiadomo, że w takich sparingach nie liczy się za bardzo wynik, ale to, jak gramy, jak wypełniamy założenia przedmeczowe. Chcieliśmy rozgrywać piłkę od tyłu, staraliśmy się to robić i niestety, straciliśmy dwie bramki przez to. Jednak nadal będziemy tego próbować i myślę, że będzie z tym już dużo lepiej. Macie bardzo mocną defensywę, o czym świadczą wyniki w ekstraklasie. Macie najlepszą obronę w lidze, wraz z Rakowem Częstochowa, a tu strata czterech goli ten obraz zamazuje. Tak, oczywiście, ale powtarzam, to był sparing i najważniejsze jest to, jak będziemy się prezentować w lidze, w następnej rundzie. Te mecze kontrolne są po to, by próbować jakiegoś stylu gry, a najważniejsza będzie i tak liga. Rywal zaprezentował się dobrze, grał odważnie. Tak, to beniaminek ligi słowackiej i rzeczywiście bardzo dobrze się zaprezentował. Ma niezły sezon. To młody zespół, który grał dobrze. Jeszcze będziecie mieli okazję się zmierzyć z dwoma rywalami ze Słowacji. W sparingach chodzi o to, by nikt nie doznał poważnej kontuzji. Żeby wszyscy byli zdrowi i przygotowani do obozu. Akurat Takuto Oshimie nie udało się dokończyć spotkania. Mamy kilka kontuzji w zespole, mam nadzieję, że wszyscy wrócą już do treningów gdy zaczniemy przygotowania do rundy wiosennej. W lidze jest przerwa, jesteście na ósmym miejscu w tabeli, macie tylko cztery punkty straty do trzeciej lokaty. Zapewne jest niedosyt? Tak, bo mogliśmy spokojnie skończyć na podium, gdybyśmy lepiej wypadli w meczach domowych, z Wartą Poznań, Piastem Gliwice i Lechią Gdańsk. Gdybyśmy w tych meczach zdobyli sześć punktów, to całkiem inaczej by to wyglądało. Niestety, nie udało się. Nie ma co patrzeć w tył, czeka nas runda wiosenna i musimy po prostu zbierać punkty. Cztery punkty to nie jest duża strata. Sądzi pan, że możecie o tą czołówkę powalczyć? Tak, oczywiście, cztery punkty to nie jest dużo. Mam nadzieję, że zaczniemy rundę wiosenną na dobrym poziomie, będziemy zbierać punkty i wskoczymy na podium. Najważniejsze, żeby skończyć sezon na podium. Potencjał w zespole jest, co pokazaliście wygranych po 3:0 meczach z Legią Warszawa czy Rakowem Częstochowa. Niezłe, remisowe spotkania rozegraliście z Pogonią Szczecin, Lechem Poznań więc to świadczy o dużych waszych możliwościach. Jest duży potencjał i pokazaliśmy to. Chodzi jednak o to, że mecze nie są równe. To jest nasz największy problem. Pokazaliśmy w kilku spotkaniach, że dobrze się prezentujemy, ale potem przyszły mecze w których wyglądaliśmy bardzo źle. Nie może tak być. Jak chcemy walczyć o podium, to nie mogą się nam zdarzać takie mecze. Tak się układało, że z mocnymi rywalami graliście dobrze, a ze słabszymi – słabiej. Nie wiadomo, z czego to wynikało… Nie wiem, a też chciałbym wiedzieć. Na pewno staraliśmy się tak samo, przygotowania do meczu były takie same. Chodzi być może o głowę. Czy bardziej pasuje nam, gdy nie jesteśmy faworytem meczu, jak było z Legią czy Rakowem? Mam nadzieję, że się to zmieni i nie będziemy musieli mówić na końcu sezonu, dlaczego tak jest. W najbliższym Treningu Noworocznym mają wystąpić wszyscy zawodnicy. Pan już w nim grał, ale wielu kolegów nie, bo zwykle było tak, że piłkarze z zagranicy mieli wolne. Zaczynamy 27 grudnia i będziemy już wszyscy. Cieszę się, że będą wszyscy na Treningu Noworocznym, bo jest to bardzo fajna tradycja i spędzimy fajny czas. A teraz jest nietypowy czas, bo jesienne granie w lidze się skończyło, ale są mistrzostwa świata w Katarze. Słowacji na nich nie ma. Komu więc pan będzie kibicował? Polsce. Będę na pewno oglądał mecze polskiej reprezentacji i będę chciał obejrzeć jak najwięcej meczów, bo jest to piłkarskie święto. Cieszę się na to bardzo. Byłbym zadowolony, gdyby Polska awansowała do dalszych gier. Oczywiście, nie jest to łatwa grupa, ale szansa jest. Dużo będzie zależało od meczu z Meksykiem. Pierwszy mecz jest zawsze najważniejszy. Ma pan faworyta do mistrzostwa świata? Uważam, że będzie to Brazylia, albo Argentyna. Będę im kibicował. Naprawdę ciężko powiedzieć, kto jest faworytem. Podoba mi się ich gra, a marzeniem jest, by był finał Argentyna – Portugalia. Żeby spotkali się Ronaldo z Messim. To byłaby niesamowita historia. za https://gol24.pl/michal-siplak-kapitan-cracovii-mam-nadzieje-ze-jeszcze-wskoczymy-na-podium/ar/c2-17062887
    • król jest nagi

63
      127
    • 21.11.2022 o 21:44
      Post #1557398 21.11.2022 21:44
    • Edytowany
    Dobrali się do Jakubka. https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1031979/czlonek-zarzadu-pzpn-zatrzymany-przez-cba [b]Członek zarządu PZPN zatrzymany przez CBA[/b] Centralne Biuro Antykorupcyjne zatrzymało w poniedziałek członka zarządu PZPN Jakuba T. oraz byłego sekretarza generalnego związku Macieja S. - ustaliły WP SportoweFakty. Sprawa dotyczy nieprawidłowości przy podpisywaniu umowy z jednym ze sponsorów. Do zatrzymań doszło w Warszawie. Według naszych ustaleń, do akcji CBA, przeprowadzonej na polecenie Zachodniopomorskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej, miało dojść w najbliższych dniach, ale przyspieszono ją ze względu na planowany wylot jednej z osób, która miała zostać zatrzymana, do Kataru na mecz mundialu Polska - Meksyk (22.11).Prokuratura Krajowa na razie odmawia oficjalnego potwierdzenia tych informacji. Ale z ustaleń WP SportoweFakty wynika, że sprawa to ciąg dalszy śledztwa prowadzonego w Szczecinie w sprawie nieprawidłowości w piłkarskiej centrali. W marcu 2021 r. w tej sprawie przeprowadzono przeszukania w siedzibie PZPN oraz w m.in. w domu zatrzymanego dziś Jakuba T. A jeszcze wcześniej, we wrześniu 2020 r. w siedzibie PZPN oraz w siedzibach 16 związków wojewódzkich CBA zabezpieczyło m.in. serwery, na których znajdowała się dokumentacja finansowa piłkarskiego związku. Sprawa dotyczy tzw. zachodniopomorskiej afery melioracyjnej - śledztwo zaczęło się od podejrzenia ustawienia ponad 100 przetargów dla Zarządu Melioracji Urządzeń Wodnych w Szczecinie za kwotę ok. 600 mln zł.W trakcie postępowania śledczy znaleźli wątki łączące tę aferę z jednym z działaczy piłkarskich. Tym tropem doszli do nieprawidłowości przy zawieraniu umów sponsorskich przez PZPN. Jak informowała w 2021 r. Interia, przy podpisywaniu umowy w 2014 z producentem wody mineralnej mogło dojść do przekazania nieuzasadnionej prowizji działaczom piłkarskim.Zatrzymani przez CBA w związku z tą sprawą Jakub T. i Maciej S. w okresie podpisywania umowy budzącej zastrzeżenia śledczych pełnili ważne funkcje w PZPN. T. od 2012 r. jest członkiem zarządu piłkarskiej centrali. Jest także od 19 lat wiceprezesem ekstraklasowego klubu Cracovia, należącego do Janusza Filipiaka, właściciela i prezesa firmy Comarch.Z kolei Maciej S. w latach 2012-2021 był sekretarzem generalnym PZPN. Po tym, jak prezesem związku przestał być Zbigniew Boniek, a zastąpił go Cezary Kulesza, S. odszedł z PZPN i został prezesem oraz jednym z udziałowców Kanału Sportowego, założonego przez Krzysztofa Stanowskiego, Mateusza Borka, Tomasza Smokowskiego i Michała Pola.Z uzyskanych przez nas informacji S. i T. mają jutro usłyszeć zarzuty w Prokuraturze Krajowej. A CBA planuje kolejne zatrzymania w tej sprawie w najbliższych dniach.
    • mcz_ lubi to.
    11 dni później
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 03.12.2022 o 11:28
      Post #1558802 03.12.2022 11:28
    https://www.youtube.com/watch?v=ZM51TRlafVQ&ab_channel=Ma%C5%82aArmiaJanosikaOfficial Znajomy widok;)
    • hank oraz Kajak lubią to.
    28 dni później
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 01.01.2023 o 10:26
      Post #1561071 01.01.2023 10:26
    Zastanawiałem się, gdzie to wrzucić i ten temat wydał mi sie najlepszy , choć podane są zarobki także w innych klubach : https://salarysport.com/football/ekstraklasa/cracovia/
    • paulo

2.2K
      2.9K
    • 01.01.2023 o 11:00
      Post #1561073 01.01.2023 11:00
    Najlepiej do kosza, bo tam są totalne bzdury.
    • Spider1985 lubi to.
    • hank

45.9K
      54.3K
    • 01.01.2023 o 11:52
      Post #1561077 01.01.2023 11:52
    Wrzuciłem jako ciekawostkę ponieważ nie mam możliwości weryfikacji prawdziwości informacji .

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie