trener Podoliński ma listę z ponad 10 nazwiskami (wcale z niewygórowanymi kwotami) Podziękowania dla Artura Płatka. Szkoda, że nie jest naszym DS. Propozycje na pewno by przyjął.
-
-
Sytuacja w tabeli. Kto utrzymanie, kto puchary, gdzie my?
No nie wiem. Z pewnością to dobry materiał na DS i pewnie chciałby się sprawdzić w takiej roli, ale czy pchałby się do klubu, gdzie ma Tabisza jako hamulcowego? Teraz mógł taką listę przygotować, bo za jego wycieczki po Europie płaci Borussia. A co by mógł zrobić w Cracovii?
Choć jakby była taka opcja, to ja byłbym na tak.
No i po wygranych derbach wszystko wróciło do normy . Czyli nadal bijemy się o magiczne 14 miejsce . Narazie mamy 4 pkt przewagi nad 15 czyli de facto 2 pkt po podziale .
Po heroicznym wysiłku derbowym smutny powrót do rzeczywistości, wynik w tabeli i tak dużo lepszy niż gra. A jak Zawisza odpali to mamy ciepło...
Wszyscy skupiamy sie na tym aby trener osiagnal z druzyna sukces, a moze problem polega na doborze trenera do mozliwosci posiadanej kadry? na tak postawiana teze Podolinski przegrywa co potwierdz wyniki druzyny. Trener nie ma mozliwosci jak w Lechii wymiany 20 pilkarzy, a musi sobie poradzic z zastanym inwentarzem. W Zabkach gral z lepsza paka w slabej lidze, a u nas ze slabsza (a przynajmniej tansza) jednak o troche wyzszym poziomie i juz jego pomysly zawodza. Mazylo mi sie juz o pucharach na Narodowym a tu ealka o utrzymanie :(
Niestety z tym składem personalnym ciężko będzie walczyć o górną ósemkę. Na nieszczęście trener też nie potrafi znaleźć jakiegoś pomysłu, sposobu na grę drużyny. Gdyby nawet zespół grał brzydko ale Podoliński umiał poprawić grę defensywną choćby poprzez postawienie przysłowiowego "autobusu na polu karnym". Jednak niestety i to nie wychodzi, obrona dziurawa jak sito, a przy tym druga linia również nie potrafi inicjować akcji ofensywnych, wygrać walki w środku pola (mówiąc żargonem piłkarskim).
Cóż, na razie mamy trochę szczęścia bo Ruch przegrał ale przecież nie można ciągle liczyć na potknięcia przeciwników, wszak i oni zaczną prędzej czy później punktować.
koldarx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wszyscy skupiamy sie na tym aby trener osiagnal z
> druzyna sukces, a moze problem polega na doborze
> trenera do mozliwosci posiadanej kadry? na tak
> postawiana teze Podolinski przegrywa co potwierdz
> wyniki druzyny. Trener nie ma mozliwosci jak w
> Lechii wymiany 20 pilkarzy, a musi sobie poradzic
> z zastanym inwentarzem. W Zabkach gral z lepsza
> paka w slabej lidze, a u nas ze slabsza (a
> przynajmniej tansza) jednak o troche wyzszym
> poziomie i juz jego pomysly zawodza. Mazylo mi sie
> juz o pucharach na Narodowym a tu ealka o
> utrzymanie :(
po czy wnioskujesz, że w Ząbkach grał lepszą "paką"? chyba nie po Zjawińskim?
Chyba miał na myśli potencjał zespołu w porównaniu z konkurencją, bo rozumiejąc wypowiedź wprost, nie da się jej przyjąć.
Co do sytuacji w tabeli, to na dole bez zmian,niestety oddala się górna ósemka i jeżeli się nie ogarniemy, to nawet najwięksi optymiści przestaną mieć nadzieję na górną ósemkę. A czym się może skończyć przystępowanie do dogrywki z 9 miejsca (które też obecnie wydaje się iluzoryczne) przekonaliśmy się w zeszłym sezonie. Jedno jest pewne, po 12 kolejce nie będziemy wyżej niż na 13 miejscu i nalezy mieć tylko nadzieję, że przybliżymy się do grupy uciekającej.
Zaczynam rozumieć, co miał na myśli Smuda, gdy twierdził, że musi sobie jak najszybciej zapewnić miejsce w górnej ósemce. Wygląda na to, że wyśrubował formę na początek rozgrywek, wycisnął maksa, a teraz zaczęły się u onych schody. Marzy mi się "nieoczekiwana zamiana miejsc".
Muszę przyznać rację szwagrowi, który twierdził wobec mego sceptycyzmu, że Skorża to kawał trenera, wygląda na to, że ogarnął sytuację w Lechu i ma szansę osiągnąć wynik na miarę ich potencjału.
Zaskoczony jestem zadyszką Legii. Chyba się zachłysnęli swa domniemaną i wciskaną przez warszawską prasę wielkością.
Co by nie mówić dziwnie wyglada góra tabeli po 11 kolejkach:
[pre]
1. Górnik Zabrze 11 21
2. Legia Warszawa 11 20
3. Jagiellonia Białys. 11 20
Śląsk Wrocław 11 20
5. GKS Bełchatów 11 19
6. Wisła Kraków 11 18
7. Lech Poznań 11 17
8. Lechia Gdańsk 11 16
Pogoń Szczecin 11 16
[/pre]
15 dni później
ciekawostka:
rok temu po 12 kolejkach mielismy trzy punkty więcej, co dawało nam szóste miejsce. ale w temacie utrzymania się, nad 14 miejscem mieliśmy o jeden punkt przewagi [u]mniej[/u] niż teraz.
w tym sezonie Zawisza, Korona i Ruch zostały w blokach. w obecnym systemie spokojnie do odrobienia.
Z drugiej strony przeciwników na ostatnie 3 kolejki mamy dość obiecujących. Pogoń w kryzysie, Zawisza jaki jest każdy widzi i dzisiejsza ich wygrana nawet mnie cieszy, bo irracjonalnie czuję, że gdyby wcześniej nie wygrali to przełamali by się u nas, a Bełchatów chyba łapie zadyszkę. Liczę na 7 pktów w 3 najbliższych meczach. Dało by nam to 21 punktów po 15 kolejkach z nadzieją na 1 ósemkę
Oj bardzo optymistycznie widzisz nasze szanse leszeczku. Ja ciągle mam obawy co do naszej gry i z pięciu punktów w tych trzech meczach będę zadowolony a tak realnie oceniając to więcej jak czterech oczek się nie spodziewam.
Obstawiam Z-Z-R, a co? nie mogę pomarzyć?
Ja nie obstawiam , biore 5 pkt w ciemno ......i byle do (do lepszej) wiosny !
Sadzę, że 7 punktów grająć z taką konsekwencją jak Derby i z Ruchem przy pewnej dozie szczęścia jesteśmy w stanie ugrać .
Z Miro to jest i szansa na 9, bez będę zadowolony z 4.
w tej super lidze naszej to szansa na 3 pkt est w każdym meczu :)
Jak i na zero:(
Takiej okolicznosci nawet nie biorę pod uwagę . Punkty muszą być .
Żyłem w świecie iluzji, dopiero dzis patrząc na naszą ligę zorientowałem się jak ona jest niepełnosprAWna na ciele i umyśle. Przecież po 12 kolejkach pomimo naszej gry, której nazywanie "grą" jest dalekoidącym eufemizmem, mamy tylko 9 pkt straty do liderującej 7egii i 3 do pierwszej 8 .... żenujący poziom. Czyli musimy wygrać następne 3 mecze, a moze będziemy walczyc o majstra. Znowu bez transferów, bo przeciez dobrze gramy ;)
sytuacje w tabeli mamy teraz taką, że się prosi zdobyć 3 pkt i wskoczyć na miejsce 9.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)