Dobry weekend dla naszej młodzieży. Żak Młodszy rozgromił Dębicę 15 - 3, Młodzik wygrał w Nowym Targu mimo pomocy sędziego 4 - 1, a CLJ w rozgrywkach 1 ligi w sobotę wygrał u siebie z Tychami 7 - 2, a w niedzielę 2 - 1 z Naprzodem Janów. CRACOVIA PANY!!!!
-
-
Młodzież - temat zbiorczy ...
niech sie #28 wypowie w sprawie sedziego, bo pewnie miejscowy :) - oszukiwal dzieciaki czy nie?
5 dni później
[quote='Jake Blues' pid='1455628' dateline='1601976704']
niech sie #28 wypowie w sprawie sedziego, bo pewnie miejscowy :) - oszukiwal dzieciaki czy nie?
[/quote]
Jakby ten sędzia nieudacznym jak zresztą większość w tej lidze chciał aż tak bardzo oszukiwać to byście tego nie wygrali... Za to kierownika należy wam pogratulować... Impulsywny chłopina oj impulsywny... Szkoda tylko że nie wprowadził w czyny swoich słów... ???
. U nas młodzik mocno odczuwa lata posuchy... I zaniedbań.. Natomiast już od rocznika 2007 w górę wracamy na swoje dobre tory. Co do sędziów... Jeszcze napiszę tylko tyle. W rozgrywkach młodzieżowych gdzie byś nie grał tam sędziowie faworyzują swoich.. Przejdź się na Siedleckiego a przekonasz się jeśli potrafisz popatrzeć obiektywnie... Jak nie wiesz kiedy młodzi grają to chętnie napisze Ci kiedy nasz Żak Starszy zawita do Krakowa. Pozdro i do zobaczenia wieczorem na Siedleckiego?
[quote='naki' pid='1456699' dateline='1602516856']
Moze tylko dodam, że tydzień temu Żak Starszy wygrał z Dębicą 15:3 - ale przeciwnik przyjechał w sile 9 zawodników....więc życzę każdemu powodzenia grać w takim składzie.
Natimiast w ten weekend Żak Młodszy dostał lanie na turnieju w Oświęcimiu od każdej drużyny....
Aktualny skład juniorów to 90% zbieranina z całej Polski bo nie mamy własnych wychowanków.
W młodszych grupach generalnie jest dramat szkoleniowy....trenerzy mają krótko mówiąc w poważaniu szkolenie i traktują swoją pracę jak karę...choć nie zarabiają żle i nie mają żadnych zaległości.
Z rocznika 2008 było ponad 20 zawodników do gry - dziś zostało 4-5
Z rocznika 2007 było ponad 20 zawodników dogry - dziś zostało 4
Nie ma żadnego bramkarza w rocnikach 2007-2008 / wszysycy zrezygnowali przez trenerów. I tak można by wymieniać.
[/quote]
Czyli z bramkarzy w tych rocznikach została tylko u was Ala Hudziak? Zawodnicy z Żaka starszego widziałem że na ostatnim turnieju grali u nas w barwach Krynicy.. Ogólnie żal że z tak licznej grupy zostaje tylko kilku zawodników... U nas na szczęście od 2007 rocznika jest już ok.. Jest kim grać a można nawet by rzecz że panuje rywalizacja o miejsce w składzie.. W zaku starszym jest 25 chłopaków i 3 bramkarzy. Życzę całemu pasiastemu hokejowi by dzieciaki licznie garnęły na Siedleckiego
[quote='naki' pid='1456699' dateline='1602516856']
Moze tylko dodam, że tydzień temu Żak Starszy wygrał z Dębicą 15:3 - ale przeciwnik przyjechał w sile 9 zawodników....więc życzę każdemu powodzenia grać w takim składzie.
[/quote]
Drugi rok bez lodowiska, a jeszcze część trafiła na kwarantannę. Wynik raczej nie dziwi. Dobrze, że trwają i próbują coś uratować.
#28 Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz sędziego? Byłeś na meczu czy ktoś Ci opowiadał? Ja byłem i widziałem.
[quote='Maciek 74' pid='1457139' dateline='1602839221']
#28 Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz sędziego? Byłeś na meczu czy ktoś Ci opowiadał? Ja byłem i widziałem.
[/quote]
Też byłem... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
MHL Zagłebie Sosnowiec --------CRACOVIA 2-3 / 0-0 0-2 2-1 /
- Edytowany
Wyniki z poprzedniego weekendu. Mini Hokej w Krynicy:
CRACOVIA A - KTH Krynica A 2-4 i 2-5
CRACOVIA B - KTH Krynica B 3-5 i 4-3
CRACOVIA A - Dębica A 4-2 i 2-3
CRACOVIA B - Dębica B 3-3 i 4-3
CRACOVIA A - Podhale A 8-0 i 4-1
CRACOVIA B - Podhale B 2-3 i 7-1
Młodzik rozegrał turniej organizowany przez Fundację Rozwoju Hokeja w Nowym Targu wygrywając wszystkie mecze. Mecze odbywały się w systemie 2x20 minut.
CRACOVIA - Sanok 1-1 w karnych 1-0
CRACOVIA - Toruń 4 -2
CRACOVIA - Jastrzębie 3-3 w karnych 2-0
CRACOVIA - Podhale 2-1
Juniorzy w Sosnowcu:
CRACOVIA - Zagłębie 3-2
Żak Młodszy i Starszy nie grali.
67 dni później
Pytanie do kogoś kto siedzi w młodzieżowym hokeju.. Czy to prawda że dzieciaki pozbawiono na 10 dni lodu i wogole nie trenowały?
5 dni później
- Edytowany
Przerwa świąteczno-noworoczna grup dziecięco-młodzieżowych to norma. Zawodnicy trenujący z trenerem Dominikiem od juniora młodszego w górę mieli normalne zajęcia 2 razy dziennie. Z grup młodszych jedynie młodzik nie miał przerwy. Trening 26.12.20,a od 27-29.12.20 brał udział w turnieju Christmas Cup U16 w Toruniu (nieoficjalnie mistrzostwa Polski w tej kategorii wiekowej). Wielkie podziękowania dla Fundacji Pasiaste Marzenia i sponsorów za pomoc w organizacji wyjazdu, bo bez nich by się to nie udało. Zajęliśmy 5 miejsce na 7 drużyn. Drugie,trzecie miejsce w zasięgu, bo mamy bardzo dobrą drużynę w rocznikach 05 i 06. Pechowy mecz z Sanokiem (w tym roku pierwsza porażka z nimi po karnych i stracone zwycięstwo w końcówce z Jastrzębiem (zwycięstwo w karnych ale punkty uciekły). Bardzo fajnie zorganizowany turniej mimo obostrzeń. Wyniki tutaj:
https://christmas-cup.sportigio.eu/stats?l=45
Linki do meczów:
https://youtu.be/pkcPaPIx-i0
https://youtu.be/DhyEC0M2JZ4
https://youtu.be/gCI8LIJ1kXY
27 dni później
Panowie dlaczego wasza legenda D. Laskiewicz już w młodzieży uczy oszukiwania i notorycznie w zaku starszym wystawia chłopaków z rocznika 2006?...a już paranoja jest kiedy u was na lewo gra 4-5 chłopaków i sędziowie Krakowscy udają że wszystko jest ok a nie dopuszczają do grania zawodnika gości bo nie ma książeczki zdrowia... I chłopak musi się przebrać...
Pisz do Zawadzkiej ona nas bardzo lubi i wyjaśni wszystko do dna. Powiedziałeś to Daniel owo w oczy ? I co ci odpowiedział?
Nie znam tematu roczników,ale brak badań jak by nie daj Boże coś się stało kończy się kryminałem dla sędziego.
[quote="#28" pid='1470242' dateline='1612076098']
Panowie dlaczego wasza legenda D. Laskiewicz już w młodzieży uczy oszukiwania i notorycznie w zaku starszym wystawia chłopaków z rocznika 2006?...a już paranoja jest kiedy u was na lewo gra 4-5 chłopaków i sędziowie Krakowscy udają że wszystko jest ok a nie dopuszczają do grania zawodnika gości bo nie ma książeczki zdrowia... I chłopak musi się przebrać...
[/quote]
A zapytałeś go o to lub zgłosiłeś gdzie trzeba, czy tylko tak sobie jojczysz w internecie?
Natomiast nazwanie paranoją niedopuszczenie przez sędziego do gry zawodnika bez książeczki zdrowia... Mocne.
[quote='agent44' pid='1470277' dateline='1612085660']
[quote='#28' pid='1470242' dateline='1612076098']
[/quote]
A zapytałeś go o to lub zgłosiłeś gdzie trzeba, czy tylko tak sobie jojczysz w internecie?
Natomiast nazwanie paranoją niedopuszczenie przez sędziego do gry zawodnika bez książeczki zdrowia... Mocne.
[/quote]
Mocne??... To mocne jest także to że 4 Pasiakow też gra bez książeczek.. Ba nie graja na swoje nazwiska tylko w protokół wpisuje się chłopaków których nawet nie ma na meczu
Są organy organizujące zawody i tam zgłaszamy tego typu żale, dość łatwe do weryfikacji. Forum nie jest tym organem.
12 dni później
- Edytowany
#28 czym innym jest brak książeczki zdrowia, a czym innym gra zawodników ze starszych roczników. Gra bez książeczki zdrowia w przypadku jakiejś groźnej kontuzji albo wypadku to kryminał dla sędziego. To że starsi zawodnicy grają to żadna nowość i to trenerzy między sobą ustalają takie kwestie tak by ogrywać chłopaków, którzy są za słabi albo nie grają w wyższej kategorii.Takie praktyki są normą a przyczyn jest kilka. Ale to trzeba wiedzieć. Jak widać mało wiesz..Co w tym złego? To nie są liderzy w swoich rocznikach i nie zrobią różnicy w meczu. Piszesz i jątrzysz tu na forum, a nie masz jaj by to powiedzieć Danielowi? Taki jesteś bohater i znawca tematu? Podejdź, zwróć uwagę. Tylko co chcesz osiągnąć??? Ty będziesz musiał przeprosić się z pampersem mądralo, a kilku chłopców przestanie grać w hokeja, bo Tobie włączył się tryb sedziego. Dla każdego kto trenuje, to mecz jest tym co go napędza do dalszej ciężkiej pracy na treningu. Jak na razie to pracujesz swoimi wpisami na legendarną pierdołę tego forum.
I to jest właściwa odpowiedź! Dziękuję, bo to ucisza wszelkiej maści mącicieli, ktorzy bazują na półprawdach bądź wyssanych z ... rewelacjach, bądź po prostu lubią się przyczepiać do wszystkiego.
Bardzo dobry weekend w wykonaniu naszej młodzieży.
Młodzik Unia Oświęcim - CRACOVIA 1 - 3
Żak Młodszy CRACOVIA - KTH Krynica 5 - 2
Żak Starszy Dębica - CRACOVIA 2 - 7
Żak Starszy CRACOVIA - Unia Oświęcim 4 - 3
Mini Hokej pauza.
Kolejny rok z rzędu prośba aby 1% podatku przy rozliczeniu rocznym przekazać na Fundację Sportowcy Dzieciom. Dzięki zebranym środkom za 2018 - kwota 1239,50 kupiliśmy komplet getrów wyjazdowych i uzupełniliśmy brakujące koszulki wyjazdowe dla Żaka Starszego. Za 2019 rok uzbierało się 2941,70 i kupiliśmy getry meczowe (70 par!) dla wszystkich grup. W tym roku kwota z 1% to 1445,2. W planie zakup koszulek i getrów wyjazdowych dla Mini Hokeja. Proszę odpowiednie wypełnienie PIT tak by udało się pobić rekord z 2019 roku. W rozliczeniu rocznym PIT w rubrykę nr 131 wystarczy wpisać nr KRS: 0000457030, w rubrykę 132 kwotę 1%, a w rubrykę 133.,,Cel szczegółowy "- Cracovia Hokej (394). Z góry dziękuję.
Maciek 74... Pampersa?? Hahah.. O czym ty wogole piszesz??.. Zwykle oszustwo i tyle.. Piszesz ze gra bez książeczki to bla bla bla a gra starszymi chłopakami to normalna sprawa.. Wiesz ile fizycznie znaczy gra chłopaka z rocznika 2006 a 2008 czy 2009?? W hokeju to przepaść.. To właśnie gra starszymi jest paranoja którzy przy grze ciałem mogą pokończyć jeszcze na dobre nie rozpoczęte przygody z hokejem tym młodszym zawodnikom. W osobistym odczuciu w nosie mam kim gracie ale to że do protokołów wpisujecie chłopaków których nie ma a grają starsi to zwykle oszustwo i tyle... Wiesz po co są regulaminy??? Po to by je przestrzegać i skoro żak starszy to rocznik 2007 i młodsi to ma grać 2007 i młodsi a nie 200y...Macie młodzika?? Macie i to jest liga dla chłopaków z 2006 więc tam mają grać i tyle..!!!
Nudzisz. I uważaj na policję na treningach młodzieży w NT.
#28 co Ty bredzisz? Rocznik 2009 to Żak Młodszy. Jeszcze raz piszę, bo widzę że czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną:
Trenerzy doskonale wiedzą, jak ktoś gra na lewo i ustalają to między sobą przed meczem. Akurat tak się składa, że dwóch moich synów trenuje w Cracovii w różnych kategoriach wiekowych i wiem kto czasami gra u Daniela. Znam tych chłopaków. Ambitni chłopcy, ktorzy ciężko pracują na treningach. Ci chłopcy, którzy grają na inne nazwisko to chłopcy, którzy nie mieszczą się w składzie w swoim roczniku i doskonale wiedzą jak mają grać by nie zrobić nikomu krzywdy, bo są świadomi na jakich zasadach grają. Daniel tępi zawodników za agresję i chamską grę. Oni się mają ogrywać, a nie decydować o zwycięstwie w meczu. Gdyby nie grali w meczach to już by nie trenowali. Teraz rozumiesz czy mam Ci narysować???
2 proste pytania... Jak sam napisałeś grają na lewo... Jest to oszustwo??
Po 2 macie drużynę młodzika?? Macie i to jest kategoria gdzie grać powinni..ze słabi? A cóż to ma. Do znaczenia?? Po 3 piszesz ze rocznik 2009 to żak młodszy.. Owszem z tym że są talenty typu Wsół rocznik 2011!!! Który gra w Zaku starszym.. A powiesz może wszystkim co wydarzyło się na waszym meczu w Dębicy?
- Edytowany
#28 Jeszcze raz powtarzam nikt nikogo nie oszukuje, bo trenerzy o tym wiedzą. Powód gry Ci opisalem już dwa razy. Co do Gabrysia to faktycznie jest talent ale gra w kategoriach starszych na własne ryzyko. To też nie jest normalne, że dziecko 10 letnie gra z 14 latkami. Rodzice sporo ryzykują pozwalając na to ale nie mój cyrk nie moje małpy. A w Dębicy sytuacja była odwrotna. Oni wystawili kilku chłopców starszych, którzy zamiast grać w hokeja urządzili sobie zabawę kto lepiej sfauluje. Do tego ten sędzia nieudacznik, który dopuścił do ostrej gry i nieszczęście było blisko. Na szczęście nic nikomu się nie stało. Tyle.
- Edytowany
nie ma co polemozowac z gosciem,pojawia sie jak musi powiadomic swiat o wygraniu z Cracovia w zakach czy mlodziku. to jakis wariat, zamiast sie cieszyc, ze juz nie musza przyjezdzac na "mecze" juniorskie po to by wygrac np 44-0, bo ja pamietam takie mecze, to ma bol dupy, ze czasem wielkie Podhale dostanei becki, mysle, ze jakas masc by sie przydala.
Przychodzi Pan #28 z NT i widzi problem w graniu starszymi rocznikami (być może całkowicie słusznie - nie znam sprawy, więc trudno mi się odnieść, choć po powyższych wpisach sprawa nie wygląda tak zerojedynkowo), ale jednocześnie nie widzi problemu w braku książeczki zdrowia.
Aha.
tak sobie czytam...panowie, dajcie spokój :)
wałki były i będą....znacie temat od wewnątrz
22 dni później
W dwumeczu z Podhalem Nowy Targ 4-2 u siebie i 5-2 na wyjeździe drużyna Młodzika zakończyła rozgrywki pewnie awansując z pierwszego miejsca do finałów Mistrzostw Polski. Finały Mistrzostw Polski odbędą się w Oświęcimiu w dniach 23 - 28.03.21. Oprócz drużyny CRACOVII w turnieju zagrają Unia Oświęcim, STS Sanok, GKS Tychy, GKS Jastrzębie, Naprzód Janów, Sokoły Toruń i Legia Warszawa. Młodym hokeistom życzymy powodzenia w walce o medale.
WALCZYĆ JAK SPARTA CRACOVIA JEST TEGO WARTA!!!
Wygrali z Podhalem? Pewnie Kapica grał na lewo ?. A serio, to gratulacje!
I co tam nowotarżanie o braku wychowanków? Zgrana płyta?
Żródełko w Nowym Targu wyschło ?
- Edytowany
[quote='Jake Blues' pid='1478310' dateline='1615791331']
Wygrali z Podhalem? Pewnie Kapica grał na lewo ?. A serio, to gratulacje!
[/quote]
I Laszkiewicz! ;-)
6 dni później
[url=https://m.youtube.com/watch?v=X0en4ROXdFE&feature=youtu.be][youtube.com][/url]
Na żywo Cracovia vs. Sokoły Toruń.
ładują nas strasznie:(
niemiłosierny łomot
No dużo słabsi byliśmy
Ale z pozytywów - do finałów awansowała młodzież Legii. Ja wiem, że nie wypada... ale to nie ta 'cwelka', zaraz po naszych młodziakach należy im kibicować, żeby hokej wrócił do Warszawy.
No i mamy remis po 5.
Co do Legii, to trzeba trzymać kciuki za każdy ośrodek hokejowy. Znam ludzi z hokejowej Legii i życzę im jak najlepiej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Goście (8)