dobrze ze choć nasi młodzi zawodnicy nie zawodzą bo dziś
23.02.2020 MKS Cracovia Kraków U16 (MŁ) 7:2 UKH Unia Oświęcim U16 (MŁ)
Sobesto Arkadiusz- 3 gole
Shatilov Nikita-2 gole
Tynka Dawid i Sarapultsev Yegor po 1 bramce
-
-
Młodzież - temat zbiorczy ...
Żak młodszy w tamtą sobotę w Krakowie
Cracovia-Podhale 0-15
Wczoraj Podhale - Cracovia 12-0
Dziękujemy za informację. Oby Wam z tej młodzieży wyrośli porządni seniorzy, bo komuś trzeba ich podbierać. ;)
Może wśród nich jest następca Kapicy :)
Gdyby hokej był w Polsce bardziej popularny, to przy możliwości Krakowa do zapewnienia sobie odpowiednich sponsorów, Nowy Targ pewnie byłby naszą farmą. ;)
cięzko bedzie, bo już żak starszy dostał bęcki od nas.
5 dni później
A co ze sponsoringiem Can Packu i wsparcia w postaci zakupu sprzętu? Czy to fikcja? Proszę, piszcie, jak to na prawdę wygląda, bo pachnie trochę amatorszczyzną z Akademii sprzed 2-3 sezonów (teraz nie jestem w temacie, bo przeniosłem młodego).
[quote='naki' pid='1424557' dateline='1583097257']
Panowie bardzo Was proszę o zaprzestanie wypisywania bzdur jacy to my mocni jesteśmy.
W młodziku i żaku starszym gramy góra na dwie piątki...chłopcy są żle trenowani i przygotowywani do sezonu...wynikiem są liczne kontuzje (bieganie po schodach i brak opieki medycznej i profesjonalnej kadry trenerskiej) i na końcu rezygnacja z gry w hokeja. Tylko w tym sezonie z rocznika żaka starszego odszedł dwa tygodnie temu - podstawowy i jedyny bramkarz...a przed nim kilku innych zawodników. Na dziś będzie musiał bronić bramkarz o kilka lat młodszy :) Pan Laszkiewicz z całej drużyny ma do dyspozycji może 5-6 zawodników :) a reszta to są dzieci z niższych roczników, bo reszta miała dość amatorszczyzny i metod treningowych Pana Laszkiewicza ( porostu ich nie ma) i tak można wymieniać dalej - zapytajcie się jakie posiadają licencje trenerskie i kto je wydał :)
Z żaka młodszego odeszło ponad dziesięciu zawodników w tym sezonie....było ponad 20 zawodników, to zostało w sumie może 9-10 - reszta miała już dość i rodzice powiedzieli - stop
Generalnie jest dramat i dostajemy w pierdziel od całej Polski poza może jednym wyjątkiem - Dębicą - ale oni nie mają teraz lodowiska :) Nie mamy sprzętu. Jak jest kupowany, to taki jak w markecie i po kilku treningach jest do wyrzucenia....nie ma strojów, dresów...k....a nic nie ma. Jak rodzice nie kupią to nie ma.
Dopóki z ramienia klubu nie będzie z prawdziwego zdarzenia Managera, to tak będzie wyglądała ta cała sekcja jak dzisiaj - od przypadku do
[/quote]
To ja się zapytam jaką masz Ty licencję? Licencję która wyrobiła się w szatni przy wiazaniu synowi łyżew :-) . W zamian za to Pan Laszkiewicz jak i reszta trenerów których metody treningowe uważasz za amatorskie wywalczyli medale MP .... zejdź na ziemię bo chyba trochę się rozpedziłeś. No chyba że mamy tu na forum Mariusza Czerkawskiego.
W skrócie napiszę, że nic sie nie zmieniło. Poza tym, że dostali pierwszy raz chłopcy w tym sezonie jeden kij do gry i to takie, że padki po dwóch miesiącach nadają się do wymiany. Stroje są w jednym komplecie tylko do użytku na mecz. Taktyka na mecz jest taka jak 20 lat temu - dzida i kto pierwszy ten lepszy :) Oczywiście jest Can - Pack i klub opłaca z tych pieniędzy trenerów plus transport na mecz wyjazdowy i koniec. Za lód też oczywiście klub pobiera z tego tytułu pieniądze z tej puli :) - czeski film
Tym sposobem są pewnie przerzucane na inne cele te środki - jak np.pierwsza drużyna. Aby myśleć o przyszłych wychowankach, to są konieczne zmiany. Po pierwsze to nie mamy odpowiedniej kadry trenerskiej - nie szkolą się, nie mają przygotowania pedagogicznego itd. W Czechach każdy terner musi odbyć w danym sezonie odpowiednią ilość szkoleń i zbierają punkty. Jak ich nie uzbierają odpowiednią ilość, to tracą licencję i koniec. Dlatego są Czesi cały czas mile kosmiczną przed nami, bo się ciagle rozwijają. To samo jest w piłce nożnej i innych dyscyplinach.sportu. A u nas lelum polelum....i kasa jest 10-go na koncie i zero zaangażowania. Nie ma pasji żadnej aby czegoś nauczyć, tylko byle jak i aby kolejny miesiąc minął. Nie ma z klubu żadnego nadzoru nad sekcją hokeja. Nikt od nikogo nie wymaga niczego. Szczerze mówiąc, to praca idealna - zero stresu, zero wymagań i zero pretensji, że moja drozyna przgrywa kojny mecz 12:0
Niestety Rudi podpisał nowy 3 letni kontrakt, więc tutaj nic się nie zmieni. Albo celowo to zrobiono aby pokazać zawodnikom, że gość jest nie do zastąpienia...
Kolego - zwyklypawel - nie pisz bzdur jak nie masz pojęcia o tym co sie dzieje - dobry zawodnik nie oznacza dobry trener !!!!!!!!!!!!!!!!! A wiesz dlaczego sześciu zawodników zrezygnowało z gry u super trenera Daniela ? Zbigniew Boniek - był świetnym zawodnikiem światowego formatu, ale ternerem żadnym itd. Dlaczego odeszło od wrzesnia z Młodszego Żaka połowa dzieciaków ? To ty nie masz pojecia i obrażasz innych. Dowiedz się, zapytaj i potem komentuj.
Proponuję obejrzeć kilka spotkań naszej młodzieży na żywo i wtedy może dotrze do ciebie w jakim miejscu jesteśmy.
- Edytowany
Ja nikogo nie obraziłem , napisałem że na hokeju Pan Laszkiewicz zna się o 1000 % lepiej niż, Ty , kolega "naki" jak i ja - pomimo tego że sami uważacie go za amatora.
Dodam tylko że według mojej wiedzy w obecnej drużynie młodzika wieku zawodników zrezygnowało na poziomie żaka starszego , i jeszcze we wcześniejszych latach też tak było. Było też tak samo zanim pojawił się Pan Laszkiewicz. Popytać wystarczy wśród rodziców którzy przy tej sekcji są trochę dłużej.
a nie nadzoru sekcji ten orzeł Bałdys? a co z okiem Proroka, co to koordynuje całość? ktos kogos za cos rozlicza?
4 dni później
[quote='naki' pid='1426334' dateline='1583585743']
I dlatego na dziś z Żaku Starszym zostało 5 zawodników :) ....hehe i to bez bramkarza. Bo reszta odeszła przez trenera... i takie są fakty
[/quote]
A co niby trener takiego złego zrobił tym obrażonym rodzicom dzieci które zrezygnowały ?
brak jest ogólnie pracy trenerów nad szatnią...
nie ma treningu mentalnego...
nie ma drużyny, są tylko indywidualności...
Chłopcy mają pewnie braki w poprawnej jeździe na łyżwach ale widzę ze rodzice odrazu by chcieli do NHL :-)
[quote='domus' pid='1424854' dateline='1583225074']
Kolego - zwyklypawel - nie pisz bzdur jak nie masz pojęcia o tym co sie dzieje - dobry zawodnik nie oznacza dobry trener !!!!!!!!!!!!!!!!! A wiesz dlaczego sześciu zawodników zrezygnowało z gry u super trenera Daniela ? Zbigniew Boniek - był świetnym zawodnikiem światowego formatu, ale ternerem żadnym itd. Dlaczego odeszło od wrzesnia z Młodszego Żaka połowa dzieciaków ? To ty nie masz pojecia i obrażasz innych. Dowiedz się, zapytaj i potem komentuj.
Proponuję obejrzeć kilka spotkań naszej młodzieży na żywo i wtedy może dotrze do ciebie w jakim miejscu jesteśmy.
[/quote]
To ja mam pytanko napisz mi proszę dlaczego dzieciaki zrezygnowały u super trenera Daniel ? Chciałbym poznać te istotne wątki czym się kierowali ….
24 dni później
Jeżeli mnie pytasz to ja już napisałem wyżej że zawodnicy w okresie rozwojowym rezygnują i to bez względu na to u jakiego trenera trenują , zobacz sam ilu zostało w młodziku czy juniorze ..... (tutaj proponuje wstawić własny tok rozumowania i wyciągnąć wnioski) . Jak do tego dojdzie jeszcze nieroztropny rodzic no to mamy szybki efekt.
77 dni później
Czy ktoś z was się orientuję w kwestii bądź słyszał o łączeniu waszych grup młodzieżowych z KTH KRYNICA?
89 dni później
[quote='#28' pid='1435492' dateline='1592738234']
Czy ktoś z was się orientuję w kwestii bądź słyszał o łączeniu waszych grup młodzieżowych z KTH KRYNICA?
[/quote]
Do drużyny Młodzika ma dołączyć bramkarz i trzech zawodników z pola z Krynicy oraz napastnik z Dębicy. Najgorsze jest to, że w tej kategorii wiekowej zaplanowane jest 16 meczów, a chłopcy w tym wieku powinni grać ok. 50 meczów sezonie. Potrzebne turnieje.
W ten weekend odbywa się turniej w kategorii Junior Młodszy - CRACOVIA, Podhale, Sanok, Unia Oświęcim. Pierwszy mecz młodzi hokeiści Pasów przegrali 5 - 3 z Sanokiem. Sobota 11.00 kolejny mecz.
16 dni później
Dobry weekend dla naszej młodzieży. Żak Młodszy rozgromił Dębicę 15 - 3, Młodzik wygrał w Nowym Targu mimo pomocy sędziego 4 - 1, a CLJ w rozgrywkach 1 ligi w sobotę wygrał u siebie z Tychami 7 - 2, a w niedzielę 2 - 1 z Naprzodem Janów. CRACOVIA PANY!!!!
niech sie #28 wypowie w sprawie sedziego, bo pewnie miejscowy :) - oszukiwal dzieciaki czy nie?
5 dni później
[quote='Jake Blues' pid='1455628' dateline='1601976704']
niech sie #28 wypowie w sprawie sedziego, bo pewnie miejscowy :) - oszukiwal dzieciaki czy nie?
[/quote]
Jakby ten sędzia nieudacznym jak zresztą większość w tej lidze chciał aż tak bardzo oszukiwać to byście tego nie wygrali... Za to kierownika należy wam pogratulować... Impulsywny chłopina oj impulsywny... Szkoda tylko że nie wprowadził w czyny swoich słów... ???
. U nas młodzik mocno odczuwa lata posuchy... I zaniedbań.. Natomiast już od rocznika 2007 w górę wracamy na swoje dobre tory. Co do sędziów... Jeszcze napiszę tylko tyle. W rozgrywkach młodzieżowych gdzie byś nie grał tam sędziowie faworyzują swoich.. Przejdź się na Siedleckiego a przekonasz się jeśli potrafisz popatrzeć obiektywnie... Jak nie wiesz kiedy młodzi grają to chętnie napisze Ci kiedy nasz Żak Starszy zawita do Krakowa. Pozdro i do zobaczenia wieczorem na Siedleckiego?
[quote='naki' pid='1456699' dateline='1602516856']
Moze tylko dodam, że tydzień temu Żak Starszy wygrał z Dębicą 15:3 - ale przeciwnik przyjechał w sile 9 zawodników....więc życzę każdemu powodzenia grać w takim składzie.
Natimiast w ten weekend Żak Młodszy dostał lanie na turnieju w Oświęcimiu od każdej drużyny....
Aktualny skład juniorów to 90% zbieranina z całej Polski bo nie mamy własnych wychowanków.
W młodszych grupach generalnie jest dramat szkoleniowy....trenerzy mają krótko mówiąc w poważaniu szkolenie i traktują swoją pracę jak karę...choć nie zarabiają żle i nie mają żadnych zaległości.
Z rocznika 2008 było ponad 20 zawodników do gry - dziś zostało 4-5
Z rocznika 2007 było ponad 20 zawodników dogry - dziś zostało 4
Nie ma żadnego bramkarza w rocnikach 2007-2008 / wszysycy zrezygnowali przez trenerów. I tak można by wymieniać.
[/quote]
Czyli z bramkarzy w tych rocznikach została tylko u was Ala Hudziak? Zawodnicy z Żaka starszego widziałem że na ostatnim turnieju grali u nas w barwach Krynicy.. Ogólnie żal że z tak licznej grupy zostaje tylko kilku zawodników... U nas na szczęście od 2007 rocznika jest już ok.. Jest kim grać a można nawet by rzecz że panuje rywalizacja o miejsce w składzie.. W zaku starszym jest 25 chłopaków i 3 bramkarzy. Życzę całemu pasiastemu hokejowi by dzieciaki licznie garnęły na Siedleckiego
[quote='naki' pid='1456699' dateline='1602516856']
Moze tylko dodam, że tydzień temu Żak Starszy wygrał z Dębicą 15:3 - ale przeciwnik przyjechał w sile 9 zawodników....więc życzę każdemu powodzenia grać w takim składzie.
[/quote]
Drugi rok bez lodowiska, a jeszcze część trafiła na kwarantannę. Wynik raczej nie dziwi. Dobrze, że trwają i próbują coś uratować.
#28 Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz sędziego? Byłeś na meczu czy ktoś Ci opowiadał? Ja byłem i widziałem.
[quote='Maciek 74' pid='1457139' dateline='1602839221']
#28 Nie wiem na jakiej podstawie oceniasz sędziego? Byłeś na meczu czy ktoś Ci opowiadał? Ja byłem i widziałem.
[/quote]
Też byłem... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
MHL Zagłebie Sosnowiec --------CRACOVIA 2-3 / 0-0 0-2 2-1 /
- Edytowany
Wyniki z poprzedniego weekendu. Mini Hokej w Krynicy:
CRACOVIA A - KTH Krynica A 2-4 i 2-5
CRACOVIA B - KTH Krynica B 3-5 i 4-3
CRACOVIA A - Dębica A 4-2 i 2-3
CRACOVIA B - Dębica B 3-3 i 4-3
CRACOVIA A - Podhale A 8-0 i 4-1
CRACOVIA B - Podhale B 2-3 i 7-1
Młodzik rozegrał turniej organizowany przez Fundację Rozwoju Hokeja w Nowym Targu wygrywając wszystkie mecze. Mecze odbywały się w systemie 2x20 minut.
CRACOVIA - Sanok 1-1 w karnych 1-0
CRACOVIA - Toruń 4 -2
CRACOVIA - Jastrzębie 3-3 w karnych 2-0
CRACOVIA - Podhale 2-1
Juniorzy w Sosnowcu:
CRACOVIA - Zagłębie 3-2
Żak Młodszy i Starszy nie grali.
67 dni później
Pytanie do kogoś kto siedzi w młodzieżowym hokeju.. Czy to prawda że dzieciaki pozbawiono na 10 dni lodu i wogole nie trenowały?
5 dni później
- Edytowany
Przerwa świąteczno-noworoczna grup dziecięco-młodzieżowych to norma. Zawodnicy trenujący z trenerem Dominikiem od juniora młodszego w górę mieli normalne zajęcia 2 razy dziennie. Z grup młodszych jedynie młodzik nie miał przerwy. Trening 26.12.20,a od 27-29.12.20 brał udział w turnieju Christmas Cup U16 w Toruniu (nieoficjalnie mistrzostwa Polski w tej kategorii wiekowej). Wielkie podziękowania dla Fundacji Pasiaste Marzenia i sponsorów za pomoc w organizacji wyjazdu, bo bez nich by się to nie udało. Zajęliśmy 5 miejsce na 7 drużyn. Drugie,trzecie miejsce w zasięgu, bo mamy bardzo dobrą drużynę w rocznikach 05 i 06. Pechowy mecz z Sanokiem (w tym roku pierwsza porażka z nimi po karnych i stracone zwycięstwo w końcówce z Jastrzębiem (zwycięstwo w karnych ale punkty uciekły). Bardzo fajnie zorganizowany turniej mimo obostrzeń. Wyniki tutaj:
https://christmas-cup.sportigio.eu/stats?l=45
Linki do meczów:
https://youtu.be/pkcPaPIx-i0
https://youtu.be/DhyEC0M2JZ4
https://youtu.be/gCI8LIJ1kXY
27 dni później
Panowie dlaczego wasza legenda D. Laskiewicz już w młodzieży uczy oszukiwania i notorycznie w zaku starszym wystawia chłopaków z rocznika 2006?...a już paranoja jest kiedy u was na lewo gra 4-5 chłopaków i sędziowie Krakowscy udają że wszystko jest ok a nie dopuszczają do grania zawodnika gości bo nie ma książeczki zdrowia... I chłopak musi się przebrać...
Pisz do Zawadzkiej ona nas bardzo lubi i wyjaśni wszystko do dna. Powiedziałeś to Daniel owo w oczy ? I co ci odpowiedział?
Nie znam tematu roczników,ale brak badań jak by nie daj Boże coś się stało kończy się kryminałem dla sędziego.
[quote="#28" pid='1470242' dateline='1612076098']
Panowie dlaczego wasza legenda D. Laskiewicz już w młodzieży uczy oszukiwania i notorycznie w zaku starszym wystawia chłopaków z rocznika 2006?...a już paranoja jest kiedy u was na lewo gra 4-5 chłopaków i sędziowie Krakowscy udają że wszystko jest ok a nie dopuszczają do grania zawodnika gości bo nie ma książeczki zdrowia... I chłopak musi się przebrać...
[/quote]
A zapytałeś go o to lub zgłosiłeś gdzie trzeba, czy tylko tak sobie jojczysz w internecie?
Natomiast nazwanie paranoją niedopuszczenie przez sędziego do gry zawodnika bez książeczki zdrowia... Mocne.
[quote='agent44' pid='1470277' dateline='1612085660']
[quote='#28' pid='1470242' dateline='1612076098']
[/quote]
A zapytałeś go o to lub zgłosiłeś gdzie trzeba, czy tylko tak sobie jojczysz w internecie?
Natomiast nazwanie paranoją niedopuszczenie przez sędziego do gry zawodnika bez książeczki zdrowia... Mocne.
[/quote]
Mocne??... To mocne jest także to że 4 Pasiakow też gra bez książeczek.. Ba nie graja na swoje nazwiska tylko w protokół wpisuje się chłopaków których nawet nie ma na meczu
Są organy organizujące zawody i tam zgłaszamy tego typu żale, dość łatwe do weryfikacji. Forum nie jest tym organem.
12 dni później
- Edytowany
#28 czym innym jest brak książeczki zdrowia, a czym innym gra zawodników ze starszych roczników. Gra bez książeczki zdrowia w przypadku jakiejś groźnej kontuzji albo wypadku to kryminał dla sędziego. To że starsi zawodnicy grają to żadna nowość i to trenerzy między sobą ustalają takie kwestie tak by ogrywać chłopaków, którzy są za słabi albo nie grają w wyższej kategorii.Takie praktyki są normą a przyczyn jest kilka. Ale to trzeba wiedzieć. Jak widać mało wiesz..Co w tym złego? To nie są liderzy w swoich rocznikach i nie zrobią różnicy w meczu. Piszesz i jątrzysz tu na forum, a nie masz jaj by to powiedzieć Danielowi? Taki jesteś bohater i znawca tematu? Podejdź, zwróć uwagę. Tylko co chcesz osiągnąć??? Ty będziesz musiał przeprosić się z pampersem mądralo, a kilku chłopców przestanie grać w hokeja, bo Tobie włączył się tryb sedziego. Dla każdego kto trenuje, to mecz jest tym co go napędza do dalszej ciężkiej pracy na treningu. Jak na razie to pracujesz swoimi wpisami na legendarną pierdołę tego forum.
I to jest właściwa odpowiedź! Dziękuję, bo to ucisza wszelkiej maści mącicieli, ktorzy bazują na półprawdach bądź wyssanych z ... rewelacjach, bądź po prostu lubią się przyczepiać do wszystkiego.
Bardzo dobry weekend w wykonaniu naszej młodzieży.
Młodzik Unia Oświęcim - CRACOVIA 1 - 3
Żak Młodszy CRACOVIA - KTH Krynica 5 - 2
Żak Starszy Dębica - CRACOVIA 2 - 7
Żak Starszy CRACOVIA - Unia Oświęcim 4 - 3
Mini Hokej pauza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Goście (8)