I następnego... ehhh...
-
-
Cracovia Mistrzem Polski Żaka Starszego 2025/26!
Kurde, szkoda.
Ale po takich meczach, znaleźć siłę i walczyć do końca, szacun dla wszystkich.
Medal jest medal. Sanok był bardzo mocny i też bardzo dobrze zagrał. Gratulacje i dla Naszych i dla Rywali.
Nie zrobienie drużyny juniorów po tych sukcesach to będzie sabotaż
Dokładnie, medale i sukcesy młodzieży sa fajne, ale w tej zabawie chodzi o to zeby dostarczyć 1/2/3 chłopaków do seniora.
- Edytowany
Czy ktoś pamięta rok w którym trzy zespoły w trzech kategoriach wiekowych zdobyły medale w rozgrywkach ogólnopolskich? Mamy chyba najmocniejszą i najbardziej profesjonalną akademię w Polsce, świetnych trenerów.
Wiem że to nie jest praca która zaczęła się w tym roku ale myślę że ogromne podziękowania należą się BAC. Przecież tych medali mogłoby nie być, tak niewiele brakowało żeby hokeja wogóle nie było. Tak niewielu zrobiło realnie coś żeby sekcja przetrwała. Te dzieciaki po prostu straciłyby to na co pracowały codziennie przez lata. Myślę że po takim roku trudno będzie niezauważyć czym jest to szkolenie, że to nie jest drogi sport dla garstki w którym i tak nie ma sukcesów ale że to ważny ośrodek w którym wychowuje się mistrzów i uczy sportu wiele dzieciaków.
Wielkie podziękowania należą się Canpackowi, przecież tu nie ma wielkiego ekwiwalentu reklamowego a ma to tak ogromną moc, szczególnie przy niewielkich środkach publicznych jakie płyną w tę dyscyplinę. Tu też widać że wychowanie medalistów trwa, decyzja o sponsoringu podjęta ponad 10 lat temu właśnie teraz przynosi efekty w postaci medali.
A obok emocji związanych z finałem Młodzika:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776009974-859.jpeg[/img]
Moje serce panowie, jest szczęśliwe.
Nasza młodzież, wrocila i to nie dziś.
Pamiętajmy, ze ta odbudowa zaczęła sie od trenera Jaracza, a potem tej lawiny juz nikt nie zatrzymał.
Gratulacje !!! Finał to jest finał! Srebro też ma swoją wartość zwłaszcza po takim meczu! Jeszcze raz gratulacje dla zawodników, ich rodziców, trenerów no i sponsora Akademii czyli Canpack!!! Świetna robota! Podziękowania dla BAC że wzięli odpowiedzialność za tę hokejową Cracovię i jestem przekonany że potencjału tych dzieciaków nie zmarnują, oczywiście pod warunkiem że środowisko będzie wspierać ten projekt a nie podstawiać nogi w postaci V kolumny grupy frustratów i anarchistów...
Brawo Chłopaki oby tak za kilka lat w seniorskim hokeju !!!!
[quote]#post1719736 Nie zrobienie drużyny juniorów po tych sukcesach to będzie sabotaż[/quote]
Popatrzmy na liczby. Chłopaków z 2011 jest 11 (za Polskim Hokejem). Chłopaków z 2010, którzy grali w Juniorze Młodszym w barwach Podhala było z tego co pamiętam 4.
Najpierw to klub musi pogadać z rodzicami jakie są plany. Jeżeli jakaś część już planuje iść do SMS to może nie wystarczyć zawodników żeby stworzyć całą drużynę. To nie jest ta że gra w SMS to jakaś zdrada klubu. Z tego co kojarzę to sami trenerzy Cieślak i Ślusarek kończyli SMS a później grali dla Cracovii.
Marcin Cieślak był w pierwszym roczniku SMS razem ze Staszkiem Urbanem - Piotrek Slusarek razem z Marcinem Malaczem i Marcinem Szwedą w drugim. Chyba mnie pamięć nie myli…
Super sukces że srebrem - świetny rok naszej młodzieży brawa dla wszystkich zaangażowanych w Akademię, Zawodników, Trenerów, Sponsorów, Działaczy i Rodziców!
Gratulacje!!!
Gratulacje dla wszystkich naszych medalistów, teraz tylko modlić się żeby talenty nie poszły na marne. Jak trzeba to jechać w świat szlifować umiejętności, byle nie zaprzepaścić tego co mamy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)