[quote='eredin' pid='1326928' dateline='1532373112']
[quote='Kajak' pid='1326926' dateline='1532372778']
Eredin jeśli mógłbyś się jeszcze ustosunkować do oceny metody "Brutto -netto"?
[/quote]
Szczerze? Nie mógłbym. Z dwóch powodów.
Po pierwsze - nie znam treści ugody pomiędzy Tarnovią i Cracovią, tak więc nie wiem czy to nie jest fakt medialny.
Po drugie - nie znam ustaleń Profesora z Miro.
Tak po ludzku szkoda mi Miro, bo mleko już się wylało. Jeżeli rzeczywiście była kwestia brutto-netto, to błąd był w chwili ustalenia. NA ile mi wiadomo kontrakty podpisuje się brutto i tu Miro nie powinien być zaskoczony [b]CHYBA ŻE STRONY USTALIŁY INACZEJ[/b] - a tego nie wiem.
Błędem był najprawdopodobniej brak tłumacza podczas rozmów - Miro mówił że rozumie po polsku, pięterko stwierdziło ze skoro można to po co przepłacać za tłumacza i teraz jest kłopot. [b]JEŻELI TO RZECZYWIŚCIE TEN PROBLEM[/b]. [i]Szkoda tylko, że to Miro sam rozpoczął tę akcję, chcąc za darmo odejść do Lugano.[/i]
[/quote]
A skąd taka informacja, że chciał odejść za darmo i że chciał wydymać Cracovię?
-
-
Miroslav Čovilo - Witamy w Cracovii !
Bielizna jak to działa to ja wiem, ale czy taka sytuacja miała miejsce, jeżeli tak, to jak ja ocenić?
Przestańcie karmić tabiszofilow. Ich skowyt i panika to muzyka dla uszu prawdziwych Pasiaków.
Oby grupy decyzyjne nie ustąpiły.
[quote='bielizna' pid='1326912' dateline='1532370621']
Co do Tabisza taka anegdota. Lata świetlne temu, w pewnym kraju, w pewnym mieście, w pewnej drużynie gdzie nasz bohater odbywał mały piłkarski epizod, pewien trener widząc że jego podopieczni mają najwyraźniej zamiar w mało sportowy sposób odpuścić przeciwnikom najbliższe spotkanie, rzekł mniej więcej te słowa: "Widzę, że coś kombinujecie. To wasza sprawa i nie chcę o tym wiedzieć, ale żeby tylko to do Tabisza nie dotarło". Najwyraźniej już wtedy był świnią :)
[/quote]
Lata świetle temu...Drumlak, Bojarski, Moskala i ktoś jeszcze sprzedali mecz Zagłębiu.
A takie świnie jak Cabaj, Skrzynski, Baran i kilku innych nie.
Tez tak to widzisz?
Z racji tego, że wina i tak leży gdzieś po środku, bo tyłka dał zarząd jak i sam Miro. Jedna i druga strona ma swoje argumenty wg mnie trafne.
Moja propozycja to:
* Dyscyplinarne wyebanie na zbity pysk pana Bałdysa
* Pożegnanie Mirka z należytym szacunkiem i honorami, ale też ze sporą finansową karą za kombinowanie za plecami.
* Pożegnanie pana Tabisza, tak o po prostu, bo był nastepny w kolejce a to dobra okazja.
[quote='pietrolo' pid='1326933' dateline='1532373413']
A skąd taka informacja, że chciał odejść za darmo i że chciał wydymać Cracovię?
[/quote]
Eredin napisał, że to fakt. Kilka stron temu.
A na poważnie to możliwości jest wiele. Miro mógł rozmawiać za plecami naszego klubu do czego nie miała prawo, agent Mira mógł to robić za jego zgodą do czego nie mieli prawa, agent Mira, jako człowiek dbający o swoje interesy, robił to bez wiedzy Mira, nikt z nikim w ostatnim czasie nie rozmawiał, a eredin się myli. Jak dla mnie każda z możliwości jest równie prawdopodobna.
Wróciłem z pracy i czytam to co czytam... I przepraszam Cię Ian, ale bardzo cholernie silnie mocno niesłychanie niemożebnie zatrważająco mnie rozczarowujesz swoją postawą... ::( Zachowujesz neutralność w tej sytuacji?? A w zasadzie jak Cię czytam ze wskazaniem na mks? Popełniło tu wpisy mnóstwo ludzi, którzy sprawę znają z bliska, którzy rozmawiali z Covilo twarzą w twarz, którzy mają info z drużyny, a Ty rozkminiasz Lugano? Daj na luz Stary, plisss... Ta sprawa jest zero-jedynkowa. Nie można być neutralnym. Covilo nie jest - póki co - żadną Legendą, ani nawet legendą. Jest facetem z zasadami i kimś bardzo ważnym w Drużynie. Jutro widzimy się na Wielickiej.
[quote='Pasiak_od_1979' pid='1326943' dateline='1532375361']
Wróciłem z pracy i czytam to co czytam... I przepraszam Cię Ian, ale bardzo cholernie silnie mocno niesłychanie niemożebnie zatrważająco mnie rozczarowujesz swoją postawą... ::( Zachowujesz neutralność w tej sytuacji?? A w zasadzie jak Cię czytam ze wskazaniem na mks? Popełniło tu wpisy mnóstwo ludzi, którzy sprawę znają z bliska, którzy rozmawiali z Covilo twarzą w twarz, którzy mają info z drużyny, a Ty rozkminiasz Lugano? Daj na luz Stary, plisss... Ta sprawa jest zero-jedynkowa. Nie można być neutralnym. Covilo nie jest - póki co - żadną Legendą, ani nawet legendą. [b]Jest facetem z zasadami i kimś bardzo ważnym w Drużynie. Jutro widzimy się na Wielickiej.[/b]
[/quote]
Drumlak też był... tylko że jego zasady jakoś rozmijały się z zasadami Cracovii
Kto ma relacje z pierwszej ręki? Bo wszyscy się domyślają. Ktoś pierdapiscil o netto i wszyscy przyjęli to za pewnik. Na pewno nasze władze nie są bez winy. Ale i Miro też nie. A cała reszta to już że dwadzieścia stron domysłów i wydumek trochę z dupy.
- Edytowany
Drumlak = Covilo?
Rok temu tez wyrzucano kapitana. Rozbijał szatnie , jego agent chciał 200 tys. Grajek bez nadziejny. Obrońcy jego nie myśleli o dobru Cracovii. Na szczęście korpo nie dało sie oszukać i nie zapłaciło, bo przy przedłużaniu kontraktu dać komuś 50 tys euro to zbrodnia. Dzielny adiutant króla pilnuje bowiem finansów . Wrogie języki kłamały ze wspomniany agent nie odpala działki.
To taka bajka na uspokojenie i na dobranoc. Wszelkie podobieństwa do sytuacji rzeczywistych nie zamierzone.
Dla eredina owszem i zaraz to uzasadni.
[quote='quentin' pid='1326948' dateline='1532375988']
Dla eredina owszem i zaraz to uzasadni.
[/quote]
Quentin, nie wiem jak jest. Ale wiem że nikt na tym forum nie wie. Dlatego wolałbym poczekać zamiast robić dym. To zawsze można. Słabo tylko będzie jeśli się okaże że jest tak jak pisał Ian.
Sprawa powinna być załatwiona tak
Solo Miro kontra Jakub
Wszyscy by z tego wyszli z twarzą... no prawie wszyscy?
Zatem Eredinie skoro nie jak twierdzisz nie wiesz jak jest, to dlaczego na ostatnich kilku stronach co najmniej dwukrotnie stwierdziłeś, że Covilo chciał wydymać Cracovię i nas kibiców, i że to jest fakt bezdyskusyjny...?
[quote='Pasiak_od_1979' pid='1326946' dateline='1532375670']
Drumlak = Covilo?
[/quote]
Absolutnie nie. Ale sprawa ma swoje analogie. To kibice wnosili Drumlaka na rękach i pluli na decydentów że jest źle traktowany. Po czasie wyszło na to, że klub miał rację. Teraz, choć bohaterem akcji jest inny zawodnik, sytuacja jest podobna. Kibice nie znając faktów także chcą zrobić dym - do komuś na tym zależy. Na pewno nie Mirkowi. Dlatego uważam, że lepiej najpierw jest poznać fakty a później podejmować działania. Bo raz można się wygłupić, ale dwa razy?
[quote='Pasiak_od_1979' pid='1326953' dateline='1532376692']
Zatem Eredinie skoro nie jak twierdzisz nie wiesz jak jest, to dlaczego na ostatnich kilku stronach co najmniej dwukrotnie stwierdziłeś, że Covilo chciał wydymać Cracovię i nas kibiców, i że to jest fakt bezdyskusyjny...?
[/quote]
Bo informacje o Lugano mam powiedzmy z pierwszej ręki i nie jest to ręka Tabisza. A fakt rozmów Lugano z Covilo wbrew przepisom potwierdził DS z Lugano. Cyrk a la Lewandowski. Tyle że RL chciał by ktoś go kupił....
Dobrze, mam nadzieję, że wkrótce wyjaśni się definitywnie, które "pierwsze ręce" miały rację/mówiły prawdę. Z Drumlakiem na szczęście się nie wygłupiłem, zatem jeśli będzie to miało miejsce teraz przy Covilo to będzie debiut. Zaryzykuję.
Tak jeszcze dla jasności. To nie chodzi stricte o Miro Covilo. Chodzi o Cracovię, o IDEĘ o której dwie lub trzy strony temu napisał Sterby.
Tyle.
[quote='Pasiak_od_1979' pid='1326957' dateline='1532377243']
Dobrze, mam nadzieję, że wkrótce wyjaśni się definitywnie, które "pierwsze ręce" miały rację/mówiły prawdę. Z Drumlakiem na szczęście się nie wygłupiłem, zatem jeśli będzie to miało miejsce teraz przy Covilo to będzie debiut. Zaryzykuję.
Tak jeszcze dla jasności. To nie chodzi stricte o Miro Covilo. Chodzi o Cracovię, o IDEĘ o której dwie lub trzy strony temu napisał Sterby.
Tyle.
[/quote]
Jeśli chodzi o ideę, to protest popieram w 1906%. Ale wolałbym by odbył się na stadionie podczas meczu z Arką z Miro w składzie. A jutrzejsze zamieszanie temu nie pomoże.
Sytuacja z Miro nie jest pierwszą tego typu i dopóki takie śmieci będą u nas rzadziły to nic się nie zmieni. Przestańcie bronić zarządu bo po tym co zrobili z tym klubem przez tyle lat jest to niesmaczne i żenujące. Mam nadzieję ze jutrzejsza wizyta na Wielickiej cos zdziala.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)